Morsdag

Igår hanns mkt med! Jag å Emma vaknade upp i Rockan, skypade å ringde till Sverige där släktingar fyllde år. Vi drog vidare till en uteservering där vi åt en god lunch. Efter de shopping å sen en nap hos Emma.
Vi kom till Long Beach vid 10-tiden, då blev de ombyte för utgång.

Nu är vi i full me att göra oss klara inför stranden. Solen skiner från klarblå himmel å värmen ska nå uppåt 30 grader idag, så vi glider ner till stranden å stannar där tills solen sviker oss.
Jag älskar att leva en dröm!

Grattis på morsdag min fina å världsbästa mor!
Jag saknar dig jätte mkt, å du vet att jag älskar dig massor!

Du å jag, mams  ♥

Miss you all, take care
love Jessica


Carrie on

Efter jobbet å en stund i parken åkte jag in till city me Emma å Evy igår.
Vi satte oss å tog en öl innan de va dags för kön in till bion. Vi fick riktigt shysta platser! Här i USA fungerar de ju så att man bara sätter sig, ngn bestämd plats finns inte på biljetterna.

Filmen har fått dålig kritik men enligt min bedömning så är den obefogad. Jag tycker visst som vissa säger att den har tappat lite av New York-känslan, eftersom större delen utspelar sig i Abu Dhabi, men dock är de samma gamla härliga New Yorkers som är me i den! Humorn är klockren å kläderna är precis lika färgsprakande som tidigare.
Sex and the city still got it

Va kan jag säga; Carrie, Charlotte, Miranda å Samantha förgyller mitt liv!

Nu ska jag leva mitt egna Sex and the city-liv å dra på shopping me Emma för att sen göra come back i Long Beach.
Livet är bra härligt ♥
I love my life

Miss you all, take care
love Jessica




Brist på överflödig energi

Va hemma mest hela dagen när städtanten va här å snyggade till lite bland damm å smuts. När jag hämtat barnen åkte vi till parken å spenderade några timmar där.
Nu efter middagen har jag legat i min säng å kollat Svenska Hollywoodfruar. Skulle ha åkt till Evy egentligen men de hade ingen energi till.

I morgon är de för sjutton fredag igen! Haha jag låter likadant varje vecka; "Fredag! Igen?"
Hur som helst avrundar vi denna vecka me SATC 2 på självaste Manhattan. För att sätta guldkant på de hela tänkte vi dra vidare å ta några cosmopolitan efteråt, de vore ngt!

Jag visste ju redan att mina två värdbarn på 6 å 8 år har snappat upp "Prästens lilla kråka" som jag brukar sjunga för bebisen. Ngt som där emot gjorde mig ruskigt glad va när 11 åringen började nynna på den i parken idag.
"Do you know that song too?!"
"Yeah, I sang it to my friends in school the other day."
Stolt man är då!

Miss you all, take care
love Jessica



I morgon ses vi igen, mina älskade vänner!

Beslutsångest

Tystnad vs. Kyla

Jag hade stora problem igår kväll..
Värmen var ett faktum. Jag trotsade den me en ac på högsta varv. Dock gav detta kylgivande maskineri ifrån sig ett fruktansvärt oväsen..

De är här mitt problem kommer;
Jag kan inte sova me ljud omkring mig.
De är en omöjlighet!
Men om jag stängde av acn betydde de en sakta väg mot ihjälsvettning.
What to do..?!

Oroa er inte!
Smart som jag är hittade jag en knapp. The button
Mkt riktigt fanns de flera lägen, vilka i sin tur gav ifrån sig olika nivåer av oväsen. Toppen!
Slutet gott, allting gott.



Förresten, är inte nyklippt gräs bland de mest sommriga å väldoftande som finns..?

Tropisk hetta

Dra å bada! Vilken hetta de har varit idag! Å fortfarande såhär nu kl 9pm är...!
När jag fick ledigt några timmar mitt på dagen va de en givenhet att åka till stranden för att stekas som ett gammalt bacon.
Emma å Evylyn sällskapade mig tills de va dags att hämta barnen. De vart ingen park för de va de ingen av dom som orkade i värmen, så ist åkte vi hem å svalkade oss me glass.

Har åkt på en förkylning så mitt huvud är i sprängningsstadiet nu me värmetrycket å detta snorande. Kurerar mig me ett glas iste me isbitar i å online-tv. Har kollat lite Parlamentet å såklart lite Bakom kulisserna av SATC 2, eftersom SATC kurerar mig mot allt!

Väntar på att min värdfar ska komma hem me en förlängningssladd så min ac funkar. Förövrigt en gudomlig uppfining den där acn..
En annan håller ju på att flyta bort här i svettens flödande.
Underskatta icke den Amerikanska sommaren, icke!

Miss you all, take care
love Jessica

Letters to Juliet

Drog till stranden redan på morgonen å lapade sol. Plockade upp Hannah å hennes värdbarn å sen spenderade vi ca 2½ timmar på stranden. Underbart!

Efter skolor, läxor, dans å middag åkte hela familjen på skoluppvisning för mitt äldsta värdbarn. Hon va me å sjöng i kören för hennes årskurs. Fanns några riktiga guldkorn där röstmässigt. Alla dess långa hårstrån jag motvilligt fått på armarna reste sig vid valda tillfällen.

Nu är jag nyss hemkommen från bion. Kollade på Letters to Juliet me Emma å Evylyn. Ruskigt bra film; vacker å tårdrypande. Den gillar vi!

Miss you all, take care
love Jessica





Jag ser varje dag att jag har en del läsare i min blogg. Riktigt kul! Dock har jag ingen aning om vilka hälften av alla är.. Vore kul me lite kommentarer =)


Tv3 play

Har inte gjort speciellt mkt idag. Vädret va skumt så jag passade på att packa upp efter helg, tvätta å plocka lite. Tog en lite nap när bebis sov å sen tränade jag lite.
På kvällen nu va jag på promenad på boardwalken me Evylyn å Hannah.
Nu ligger jag i sängen å har precis kollat Svenska Hollywoodfruar å även börjat kolla Bakom kulisserna av SATC2. Jag älskar tv3 play, de är helt sjukt fantastiskt bra!

De ser ut som de blir stranden ett par dar framöver. Värmen ska pressas upp till 30 strecket som de ser ut nu. De vore inte så dumt..!

Miss you all, take care
love Jessica


Värdbarn

Jag har ofta fått frågan "är de inte jobbigt att ta hand om 4 barn?!"
Mitt svar är ja och nej.

Allt har så mkt med barnens personligheter att göra. Mina värdbarn vill inte alltid lyssna, men jag har lärt mig hur dom fungerar, så ibland kan de bli lite tjafs, men oftast har vi så mys tillsammans.
De som bedrövar mig mest är nog att jag inte hinner spendera lika mkt tid me alla. Alla fyra är hemma olika mkt å alla behöver olika mkt uppmärksamhet, eller jaa mer hjälp snarare.
Jag älskar dom.
Dom är fina allihop, var å en på sitt egna unika sätt.

Söndag = Sömndag

Jag säger som Johan; söndag = sömndag

Vi sov hela dagen idag. Åt lite middag å sen tillbaka till sängen där vi låg framför datorerna å bara vila upp oss inför den kommande veckan.

Den här veckan är de SATC 2 premiär! Jag är så lycklig!!
Reklamen rullar på tvn konstant å jag ryser lika mkt av lycka varje gång. Tänk att man kan må så bra av en tv-serie / film.
Sex and the city är för mig ren lycka.

Miss you all, take care
love Jessica



Sometimes you just have to get away with the girls

Kantarellsås

Lördag igen då! GALET hur fort veckorna går. Snart kommer mina pärlor hit, sen är de bara en tidsfråga tills de bär av till Kalifornien å efter de är de hemgång.
Åter till helgens festligheter;

I fredags va jag på stranden me bebis å Evy på dagen. Efter jag hämtat barnen tog jag me hela gänget till parken där även Gabi å barnens kusiner.
På kvällen lagade jag å Evy middag; klyftpotatis, grillat kött, kantarellsås från blåband å till de en stooooor sallad. Efterrätten fick bli färska jordgubbar.
Vi hade planerat en lugnare kväll me kanske en film hemma eller bio. Va kan jag säga.. Vi hade på tok för mkt energi i kroppen för att sitta still så vi drog ut å dansade en sväng!

I morse lämnade jag Evys säng vid 6.30am för att åka hem å jobba. Skjutades barnen till dans å playdates, å dom två återstående barnen tog jag till parken.
Lämnade Malverne, barnen å arbetet vid 1.30pm. De blev sushi på Evys altan i solen sen tog vi (snarare jag) en powernap. Nu har vi duschat å förberett oss för kvällen. Väntar på samtal från Emma, som är å lämnar sin familj på JFK. Ikväll blir trevliga tre återförenade igen!
So long...!

Miss you all, take care
love Jessica















De är väl en glad gris me ett martiniglas?! Japp, på toppen av Evys värdfamiljs tak =)


Solförmörkelse

Idag va de fina vädret tillbaka, MEN jag satt inne i stort sätt hela dagen...!!
Japp, i hela 6 timmar va en dam här å städade. Jag förstår inte hur hon kunde städa så noga, för så stor är lägenheten inte ens..
Fick nästan slänga ut henne när de va dags att åka å hämta barnen.
Jag tog me mig kottarna till parken å stannade där i flera timmar, för att ta igen de missade soltimmarna.

Nu ligger jag å kolla Svenska Hollywoodfruar, igen. De är ett beroende jag har just nu..
Men Maria Montazami är ju en fillur jag undrat över. Trodde inte jag skulle gilla henne alls, men hon är ju störtskön! Hon snackar skit segt, har rolig dialekt å så kläcker hon ur sig så fula, men samtidigt klockrena kommentarer! Ah, henne har jag bestämt mig för att gilla.

Miss you all, take care
love Jessica

On the road again

Är de bara min bil som lutar eller?
Varför kommer jag alltid på mig själv att hänga över armstödet som en banan?! Jag får alltid känslan av att bilen lutar nå fruktansvärt åt höger, som om båda högerdäcken är totalpunkterade. Som att de sitter en heffaklump i passagerarsätet, fastän de bara är jag i bilen.. De är för mig oförståligt va denna dragninskraft mot bilens mitt kommer ifrån!
Spelar ingen roll hur många gånger jag kommer på mig själv, å rätar på mig. Sakta tippar jag tillbaka till min givna position..

Tog mig iaf till Long Beach idag för en powerwalk på boardwalken. Jag fick några timmars ledighet eftersom de blir lite jobb på lördag, så då passade jag på att röra på fläsket!
Idag va de fullproppat i vattnet! I varenda våg fanns de en tapper surfare! De är ju så frunktansvärt coolt de där me surfing. Om de är så de sista jag gör så är de å lära mig surfa, helst nu på en gång, iaf i sommar.. Vågorna va nästa brutala idag, eller joo de va nog att ta i en smula, men de blir ju mer fantastiska bilder i era föreställningar om jag uttrycker mig starkt. Så låt oss säga brutalt höga vågor!

På hemvägen plockade jag upp barnen från skolan.
De är ju så roligt de där me barn...
Jess; Are you tired?
6: Nooo!

Ca 5 min senare sov hon...

Ikväll ser de ut som de vankas bio.
Mer om de senare!

Miss you all, take care
love Jessica

Dina färger va blå

Mulet å trist.. What to do?
Jag trotsar molnen å tar en powerwalk på boardwalken när min värdmor har kommit hem!

Men jag säger som min far alltid säger, å som dessutom alltid är mkt säker på sin sak:
Det ljusnar i kanten




Hollywoodfruar

Regnet öste ner över New York idag. Kul, jättekul.. Fast å andra sidan, de ljusa sidan, så gör man ju sånt som behövs göras inne dessa gråa dagar. Som att tvätta en hel tvättkorg, skypa me svenska folket.. ehm aah typ de. Kanske inte va så mkt ändå..om jag tänker efter..

HURSOM HELST!
Hämtade barnen efter skolan, åkte hem, titta lite tv, ritade å fixade middag.
Resterande kvällstiden har jag spenderat i min säng framför datorn. Kollade ett avsnitt av Parlamentet å sen Svenska Hollywoodfruar.
De är kanske en sån man skulle bli; lyxfru i Hollywood ? Dricka champagne å prova läppstift dagarna i ända kan jag oxå, inga problem! Vi får se om de blir nå napp när jag besöker andra sidan landet i augusti. Vem vet, kanske är de mig ni ser i höstens nyare avsnitt av Svenska Hollywoodfruar, de vore ngt ha?!

Dags å nypa sig i armen å vakna upp!

Miss you all, take care
love Jessica


Jo men visst ser de lovande ut?
Framtida Hollywoodfru är nog en titel jag lätt ror hem, inte sant..? ;)
Eehöhöh

Looking back

Tränade idag, tvättade, städade å gick en långpromenad me bebis. Jag gick in till Lawrence, grannstaden å vidare till Cedarhurst. Solen värmde trots att den mest höll till bakom molnen.
Jag kände mig som en rosa elefant där jag gick i mina jeans shorts, vita linne å pilotsolglasögon. Jag passade inte in i den mängd judar som rörde sig på gatorna. Där jag bor nu tillhör en region som kallar sig "five-towns" där i stort sätt bara judar bor.
Jag har lärt mig ganska mkt om religonen sen vi flyttade hit. Under lördagarna är de ingen idé att försöka sig på att shoppa något av "five-towns", för där är de dödare än graven. De är spöklikt så tomt de är. Judarna får inte anstränga sig på lördagar, inte titta tv, inte laga mat, inte använda mikron, inte köra bil, inte tala i telefon, nej inte ens trycka på knappen till övergångsstället.
De finns så mkt mer att lära om detta, men är de inte en rätt intressant religon ändå?
Spännande, mkt spännande.

Efter middagen åkte jag på au pair möte på Starbucks i RVC. De tog ca 3 minuter, sen åkte jag hemåt igen. Stannade till i Malverne för att kolla till hur renoveringen går eftersom jag inte varit där sen förra torsdagen.
Nog rullar de på allt. Jag la upp lite bilder på facebook för dom som de intresserar.

Dags att vila ögonlocken..

Miss you all, take care
love Jessica


Exakt 9 månader sen; 17 augusti


Välkomsttårta första dagen hos familjen; 21 augusti

Jubileum

9 av 12 månader
-avklarat

Tiden går fort när man har roligt, som man säger. Å de stämmer verkligen.
3 månader kvar som au pair, sen 3 veckor på resande fot. Jag ska ta till vara på varje minut, för de här, de här är verkligen once in a life time..





I look up to the sky and now the world is mine
I've known it all my life,
I made it

I used to dream about the life I'm living now
I know that there's no doubt
I made it



Fredag, Lördag, Söndag

Fredag: Va hemma me två sjuka barn hela dagen. De vart kräksdramatik i bilen å en hel del gråt. Men framåt eftermiddagen mådde samtliga lite bättre.
Efter en pizza-night me endast värdfamiljen åkte jag hem till Evylyn å kolla film me henne å Emma. Inglorious Bastards såg vi. Eller nu är jag inte helt ärlig.. Jag såg inte hela. Jag sov..igen.

Lördag: Vaknade faktiskt upp i min egna säng denna lördagsmorgon. Min värdpappas brorson skulle ha sin första communion, så vid 12-tiden åkte vi mot kyrkan, med ett snabbt bagelstopp.
De va en jättefin, nybyggd å rätt så modern kyrka. Synd bara att jag alltid känner mig så vilsen å bortkommen när jag kommer in i en kyrka. De är så fantastiskt intressant hur vissa personer viger sina liv åt en religon. No judgements!
Efter kyrkan blev de såklart festligheter å mat!
När jag va mätt av både mat å firande åkte jag hem, packade min helgkappsäck å fortsatte lördagsfesten i LB me Evy, eftersom Emma befann sig på JFK för att plocka upp sin familj.

Söndag: Vaknade av att Evylyn låg å stirrade på mig "Kan du inte vakna nu, jag kan inte somna om..."
Jahaja, upp va de ja! Vi beställde hem lite kinamat som vi slängde i oss, hälsade på Emma å hennes familj som hade vägarna förbi å sen drog vi oss ner till stranden. Där låg vi dom kommande ca 3 timmarna.
Efter en middag me Evylyns värdfamilj kollade vi lite film innan min värdpappa hämtade mig.

Nu ligger jag i min säng. Värmen är tillbaka, så nu har de tjockare täcket återigen sparkats ner i fotänden, förhoppningsvis för att stanna där å aldrig behövas dras upp till hakan igen.. Grannarna byggde ett fint litet vattenfall i sin trädgård i helgen. De är alltså min första natt med detta forsande ljudet utanför fönstret. Ska bli intressant att se hur många gånger jag måste gå å kissa i natt me andra ord..

Miss you all, take care
love Jessica



                                    Evylyn . Jessica

Borttappat; dagar

Meeen hur gick de här till?! Fredag i morrn? På riktigt??
Ska de inte vara 5 dagar i en arbetsvecka? De ska väl egentligen inte vara så att man har måndagsångest å "vips" så är de fredag!? Man ska väl hinna längta till fredagen innan den är här igen?
Veckorna går fort, läskigt fort! Jag minns månder sen som om dom va igår..!

Annars lever livet på sin vanliga lilla pinne. Barn hit, barn dit. Skjuts hit, skjuts dit. Å så lite fritid me fina vänner på de.
Nej jag ska inte klaga. Jag har de bra, väldigt bra.

Lyssna på de här då; Jag tränade idag!
Japp, de är sant! Har fått "klagomål" på mkt snack å liten verkstad från mitt håll. De är jag nog villig att hålla me om;
"Ny vecka, nu ska jag rycka upp mig"
"Idag är de måndag, nu börjar mitt nya liv"
"Inget mer fettande, idag börjar bantningen"
De håller inte, de fattar ju till å me jag. Dags att faktiskt göra ngt!
Såå bortsett från en liten fika me Emma nu på kvällen så är de skärpning som gäller. Även om ni inte tror på mig (de är knappt så jag själv göra de) så håll en liten tumme för min skull. Eller skriv nå peppande..!
I morrn blir de mer av de goda! (träning alltså, inge mer fikande för mig än på ett tag. jag förstår förvirringen)
To be continued...

Miss you all, take care
love Jessica



Flygbiljett

Jaha, så nu är de verkligenhet; tre olika datum för hemfärd ligger alltså hos Cultural Care å väntar på att tre ska bli en. De slutgiltiga hemresedatumet. Återkommer när jag fått mer klarhet i de hela!
Känns förövrigt som att jag börjar komma till rätta me framtidsplanerna; kalifornien ska bokas nu i veckorna oxå!

Annars har dagen bestått av gråhet å regn. Vart ledig några timmar mitt på dagen så då kröp jag ner under täcket å tog en nap. Varför är de skönare att sova på dagarna? De är som att sängen är på en helt ny nivå under dagarna. Den spelar en helt annan division än under nätterna.
Efter att jag hämtat barnen å vi ätit middag åkte jag till LB å myste lite me Evy. Vart tidig hemgång dock, tänkte ge sängen ännu en nattlig chans. Kanske, kanske är den lite skönare än igår, när jag la mig senare...?

Snart inne på nionde månaden... So far, so good

Miss you all, take care
love Jessica

Klarspråk

Va till doktorn me en sjuk bebis idag. Lite feber å en halvrostig hals.. Stackarn!
Medans han sov bort sitt onda virus passade jag på att göra lite nytta! Fick hem ett mail idag; You need to send in your flight request before June 1" typ så.. Ehm, jaha.. Å vart tog tiden vägen? De är alltså dags att börja packa, eller?
Jag satte igång me ett CV på en gång oxå, så de är klart att skickas ut till varenda arbetsgivare i Stockholms län när de börjar handla om veckor innan hemresa. Ingen brådska, bara allt sker på en gång..!

När jag kom hem me barnen somnade alla i soffan medans jag i lugn å ro kunde slänga ihop lite middag.
Vart en fika på kvällen me mina fina vänner. Sov ju ut igår, så hade inte setts sen i söndags...!

Ibland förundras jag mina vänner här. Ganska ofta faktiskt.
Emmas fantastiska lokaliseringssinne slår de mesta, å både henne å Evylyns allmännbildningskapacitet är ngt utöver de vanliga jag träffat på. Att föra seriösa å faktainfattande konversationer med dom är för mig...ja, helt ärligt nästan en omöjlighet. I flera veckor gick dom å skrattade åt ngt jag inte ens förstod mig på.
Med detta vilja inte automatiskt placeras in i kategorin "korkad" eller "osmart", för de är jag inte! Jag kan väl säga som så att läsa Aftonbladet varje dag inte biter på mig riktigt så bra som jag kanske hoppats.
De är läckert att dom kan så mkt, tycker jag.

Däremot har jag en talang för musik. Nej, inte den tekniska biten där allt som har me ackord, toner å noter kommer in i bilden. Nej nej nej, för sjutton! Jag här dock råkoll på den senaste musiken å vilken artist som sjunger vad.
Om detta kan vara till ngn nytta? Klart som korvspad! De är ju asballt!

Miss you all, take care
love Jessica



You've got the love

Herr bebis är sjuk, så vi har varit hemma hela dagen; han har sovit å jag har tvättat en massa å faktiskt pluggat. Äntligen skickade jag in båda läxorna som kom me helgkurserna vi tog i december å februari. Jamen visst är de så, framhållning på toppnivå..!

Annars har jag börjat kolla upp flygbiljetter å jobbansökningar. Hur galet är inte de? Men de är dags att se sanningen i vitögat; jag ska åka hem, om inte alltför lång tid. Min tid som au pair börjar sjunga på sista refrängen. Den börjar lida mot sitt slut; gå mot ljuset i tunneln.
Dags att förbereda sig.

Tänker på mina fina vänner i Sverige idag. Dom är bra fina. Å om 30 dagar står dom här, i New York, me mig. Vi kommer att få krama om varann, precis som vi gjorde varje dag förut, men då efter 10 månader! Ofattbar tanke, verkligen.
Ni är dom finaste som finns, jag saknar er å tänker på er varje dag. Jag vet att ni finns där när jag kommer hem, å de är ngt som gör de så lätt att stanna. Ni kommer föralltid att vara mina

Miss you all, take care
love Jessica



Bikten

Jag har en bekännelse...
I helgen har jag sett halva Avatar, 2 ggr.
De är sant. Båda gångerna somnade jag..! Resultatet av de hela är att jag sett början och slutet på Avatar. Dom 2 timmarna i mitten är aningen oklara, milt sagt.
Jag är ju kass...!




Weekend

Dags för en summering...

Fredag: Skulle ha dragit till stranden på dagen, men vindarna va både starka å kalla, så den idén avstyrdes. Ist blev de en lunch tillsammans me Emma, Evylyn å bebis, sen degade vi på en bänk på boardwalken i solen ist.
Tog barnen till 2 olika parker efter skolan. Lite mys å glass där innan vi åkte vidare till mormorn å morfarn. De är så roligt att bjuda barn på glass "De här är den bästa dagen i mitt liv!!"
Hahaha tänk va en glass kan göra för skillnad i ngns liv ;)
Flyttade till Long Beach på kvällen å kollade film me fina vänner.

Lördag: Evlyn jobbade så jag å Emma drog ut å spenderade pengar. De är nog de bästa som finns, när man precis fått nypressade sedlar i fickan!
När vi kom tillbaka till Evylyn igen vart de dusch, mat å fix inför utgång.
Slutade me att jag å Emma va på ett litet jacuzziparty i en trädgård!

Söndag: Upp me tuppen (den latare tuppen som inte är uppe förrän 9.30) för att åka på mothers day-brunch hemma hos mig värdmammas syster å hennes familj.
Nu kom jag nyss tillbaka till Long Beach. Emma å Evylyn ligger å sover som två stockar, medan jag svara på mail å bloggar. De finns ju inte en suck att få liv i dom än på ett tag...

That´s pretty much it

Miss you all, take care
love Jessica





Sverige - USA - Indien

Hm.. Har faktiskt inte så mkt att säga. Häpnadsväckande ha?
Men de är sant. Glappkäft har inte mkt på hjärtat ikväll.

Minsta tjejen va hemma me mig å bebis hela dagen. Hon hostade å hade ont mest överallt. Lite överdrift på de skulle jag nog tippa på. Eller kan man faktiskt ha ont i alla ben i kroppen samtidigt?
Vi spenderade dagen mest i bilen, skjutsande hit å dit. Sen hem å vila lite.
På kvällen åkte jag å shoppade lite me råbåtarna.

När jag kom hem satt min värdmamma på golvet i mitt rum, fullt upp me att fixa internet som tydligen lagt av. Efter att hon, jag å indiern i andra änden av luren, lyckats få igång internet på min dator insåg vi alla vilken kulturfest vi hade på kvällskvisten! Grabben från supporttjänsten satt i Indien, jag kommer från Sverige, min värdmamma är amerikan så hon å jag befann oss i New York.

Miss you all, take care
love Jessica



Cinco de Mayo

Tog en långpromenad i Rockan me Emma under några lediga timmar på dagen. Svettades som en idiot å vi diskuterad hur i hela världen vi ska överleva när den riktiga sommarvärmen sätter igång här...!?
Tog barnen för lek i parken efter skolan.

Drog till LB nu på kvällskvisten för en promenad på boardwalken, som ist slutade i en fika på Starbucks pga för hårda å kyliga vindar.
När vi åkte igenom bargatan möttes vi av stadens Cinco de Mayo-firare. Party i varenda bar!

Kanske är de ngn som lagt märke till att mitt svenska språk äntligen är tillbaka!? Routern bestämde sig för att gå min väg idag, vilken lycka!
Nu sitter jag här i min säng, nyduschad, lite lätt sommarfräknig, avnjöt nyss ett par färska jordgubbar å känner att livet, trots de senaste veckornas motgångar är bra härligt. Eller som vi overhere uttrycker oss; jävligt gött !
(vilken grym betonging de blir när man faktiskt kan använda prickar över o:et..!)

Miss you all, take care
love Jessica




This router can NOT be installed

Jobb, jobb, jobb.. Vart en lang dag idag, ovanligt lang. Men de ar sant som hander ibland.
Jag trodde jag sag ljuset i tunneln idag: min vardpappa skulle (antligen) installera routern, sa att min dator kan fa kvickna till igen. Men inget kan val ga ratt? De ar val en omojlighet va?! Tur, de har man bara inte.
Ni forstar va jag vill komma fram till -de funkade inte.
Sa nu far vi se hur lang tid de tar innan detta loser sig.. Vilda gissningar ar valkomna. En annan vagar ju inte ens fundera over de.

For att fortranga min bitterhet plockade jag upp Hannah och motte upp Emma och Evylyn i LB. Promenad och skitsnack pa boardwalken trostar de mesta.
Trots min besvikelse over den senaste veckans upptag kan jag inte lata bli att tanka: Nog ar livet bra underbart anda..?!

Miss you all, take care
love Jessica


Lite smatt och gott vart att namnas forresten!
De visade sig att grabben som terrorattackerat New York nu i helgen me att lamna en bombfylld bil mitt pa Times Square, forsokte lamna landet fran JFK, vilket ligger ett stenkast fran mitt hus.
Lite farligt lever jag nog allt ;)

Solklart!

Fick precis ett samtal, pa spanska........
De enda jag forstod va "viktigt", synd bara att jag inte forstod vad som var viktigt...?!

For ovrigt kan jag fortsatta skryta me de fina vadret:
Idag ligger de pa 25 graders-strecket, varma vindar ooch stralande sol. En powerwalk var nagot svettigt, men valbehovligt!
Talk to you later!

Miss you all, take care
love Jessica

May 3

En luftfuktighet pa ca 165% och sporegn till och fran.. Men ruskigt varmt va de! Som jag stadade och plockade i lagenheten insag jag att sommaren har ar kommen! Efterlangtat!

Pratade me fina vanner hemma i Sverige idag. Saknar tokarna, dom har ju alltid funnits dar, men nu ar dom sa langt bort. Fast snart, mkt snart kommer favoriterna hit och harjar lite. Om jag langtar? Mjo, en aning ;)

En router blev inhandlad idag iaf, sa i morrn far vi se om de kan bli lite ordning pa torpet och att ngn tekniskt kunnig sparkar igang maskineriet. Jag kanner mig sjalv inte speciellt manad till den kluriga uppgiften.
De loser sig, de gor de alltid

GRATTIS varldens mysigaste morfar pa fodelsedagen!
Hoppas du fick en jatte fin fodelsedag =) Tanker pa dig!
Kramar i massor

Miss you all, take care
love Jessica

Life is beautiful

Valborg firades inne i city me pa Hudson Terrace. Ruskigt tufft utestalle dar svenskarna dansade ikapp till gamla svenska hits pa New Yorks takterrasser.
Vi gav upp framat 2 tiden. Drog oss mot Penn Station dar vi moffla nattkak me gangstersen langst in pa donken. Saklart missade vi var station och vaknade upp tva stationer senare. Vilket resulterade i en taxiresa pa 25 dollar hem.

Efter en grekisk buffe-brunch skulle vi med buss(!) ta oss fran Rockan till LB pa lordagen. Pga av bilkrangel var vi tvunga att prova pa den kommunala transporten buss denna helg. Kunde val inte vara sa krangligt trodde vi.. Mer eller mindre allt kranglade, sa ca 2-3 timmar senare kom vi antligen fram till LB, en resa som tar ca 30 minuter (utan krangel).
Drog ner en svang pa stranden och sparkade lite boll innan vi at middag me Evys vardfamilj.
Pa kvallen gjorde vi gatorna osakra till gryningen.

Imorse kopte vi me oss en pizza och dackade pa stranden. I ca 3 timmar lag vi i den stekande solen och pressade. Sanningen ar den att jag kommer leva i en chartersemester resten av sommaren. Sommarlivet har kan inte bli underbarare!

Laste precis om bilbomben i NYC idag. No worries, jag befann mig inte pa plats, trots att en del av mig onskade sa pga av spanningen i de hela. Terrorattack talas de om. De ar ju kul att leva lite farligt, sa ar de ju bara.

Miss you all, take care
love Jessica


I used to dream about the life I'm living now
I know that there's no doubt
I made it

Valborg

Nu åker jag in till NYC för att fira valborg på Hudson Terrace me fina vänner.

Inte så pjåkigt!

PUSS!


ps. elda lite åt mig oxå där hemma .ds


RSS 2.0