Ice skating

Idag blev de skridskoåkning. Jag tog me min dom tre flickorna + den äldstas kompis å åkte lite skridskor i Grant Park. När i kom hem blev de bagels och varmchoklad för barnen. Jag slängde mig på soffan framför tvn en stund och höll på å somna.
Efter en lång tids väntande å sen för min del segande så kom Emma å plockade upp mig. Vi åkte till mallet för middag å nyårsshopping. När vi precis skulle få vår mat gick (vad vi tror var brandalarmet) men ingen verkade bry sig så vi ignorerade pipandet oxå. Efter en stund slutade de iaf å dom blinkande lamporna släcktes.
Jag hittade väl ingenting att ha på mig jag. Får bli de större mallet i morrn verkar de som.
Vi drog vidare till Oceanside å Dunkin för en fika me Emilie å Evylyn. Alltid lika kul!
Nu kom jag nyss hem. Emma skjutsade hem mig å stannade en lite stund för lite skitsnack.

Dags att sova för i morrn ska jag upp å jobba en stund eftersom min värdmamma måste jobba. Sen blir de shopping, middag me värdfamiljen + släkten å efter de bär de av till Long Beach å nyårsfirandet.
Räkna inte me alltför mkt bloggande från min sida dom kommande dagarna, men jag ska göra mitt bästa!

Miss you all, take care
love Jessica

The Hangover

Vart en lugn dag idag. Barnen lämnade jag av hos kusinerna redan vid halv 11 i morse. Resten av dagen spenderade jag me bebisen. Vi lekte me hans nya leksaker och bara myste. Så himla fin!

Emma plockade upp mig efter middagen å vi åkte mot Long Beach för att hämta våra saker vi lämnat kvar hos Evylyn i helgen. Skrämde nog hennes värdmamma en aning när vi prasslade i hallen!
På vägen hem letade vi efter ett specifikt hus. Gata upp å gata ner åkte vi upprepade ggr. Mission blev accomplished, men nog såg vi ut som två idioter i bilen, gömda bakom huvorna!
Vi hittade även de mest juldekorerade huset jag någonsin skådat!! Bilder kommer på de.
Väl hemma hos mig kom även Emilie å vi lassade upp daim, paradis-choklad, marabou-choklad, zoo, pepparkakor, julmust och LUSSEBULLAR! Emma hade ju för sjutton glömt bort (hur man nu kan glömma bort en sån sak?!?!) att hon hade lussebullar i frysen, som hennes syster tagit me när hon hälsade på. Åååååh så vi mofflade! Men de är ju bara några dagar kvar nu innan de nya året kommer me nya vanor; en nyttigare livsstil, dvs utan godis och andra onyttigheter...!

Nu är de dags för mig att sova. Humle å dumle åkte precis hem å jag har ont i magen av allt skratt. Först såg vi ju The Hangover, om jag ska fatta mig kort; den grymmaste filmen jag sett på väldigt väldigt länge, KLOCKREN! (måste köpas) och sen fortsatte vi me våra urlöjliga men dock asroliga internskämt! Om ett gott skratt förlänger livet, kommer jag leva väldigt länge =)

Miss you all, take care
love Jessica

Amerikansk julafton

I fredags va de ju julafton här i Amerikat. Den 25:e är den stora dagen för alla nyfikna barn. Jag väcktes vid ca 7.30-8 på morgonen av mina tre överglada värdbarn. Jag hasade upp å möttes av en filmkamera i ansiktet.. Kändes verkligen som hemma när pappa står där å filmar, trots att man inte är "filmkamsrepresentabel". Här gör dom inte som min familj gör hemma. För de första så öppnar dom alla paket direkt på morgonen, för de andra så väntar man inte medans en öppnar å alla kollar på, utan här sliter man upp paketet på samma gång. De va kul att se barnens glädje å energi. Presenpappret yrde i vardagsrummet å lyckliga gallskrik ekade i huset vart efter paketen öppnades.
Paketen jag fick gjorde mig inte heller besviken; av mitt äldsta värdbarn fick jag ett par örhängen och en tvål, av mina värdföräldrar fick jag presentkort till en hårsalong (jag har länge tjatat om att jag vill klippa mig), presentkort på en manikyr, presentkort på CVS, lotion, choklad, lypsyl, nagellack, ett pyjamasset, en tröja, ett par tofflor (som jag önskat mig) och en brosch.

När vi sen kom till min värdmammas systers hus vart de ännu mer paket. Där fick jag av hennes syster å hennes man; en pyjamas, ett läppglans å ett presentkort på Dunkin Donuts, och av min värdmormor och morfar ett presentkort på en klädaffär jag aldrig varit på tidigare.
Släkten började rulla in å de vart fullt hus. Med alla barnen vart de säkert en 30 pers. Vi åt å åt å åt. De blev ngn slags stek me potatistärningar, äppelmos å sås, å så fanns de även pasta me tomatsås. Till efterrätt fanns de miljoner sorters kakor, paj, cheesecake å massa choklad.

Efter middagen å efterrätten lekten dom en lek; secret santa. Vilket innebär att alla har fått en person dom ska köpa julklapp till, men personen som ska få den vet inte vem som köpt den. Jag fyllde även i en Christmas memory book, vilket va en fin sak jag oxå skulle vilja införa i min familj.

Jag å Gabi åkte sen vidare till Long Beach på kvällen för att möta upp Emma, Evylyn å Emilie. Vi gick ut, men upptäckte att de va i stort sätt bara vi som gick ut på julafton här. Men de stoppade inte oss, vi fick liv i stället å hade kul ändå =) Vart övernattning hos Evylyn den kvällen.

Jag är jättenöjd me min julafton här. Jag fick så mkt, å så fina saker. Presenterna jag gav bort verkade oxå ha gått hem. De va en jobbig tid att spendera hemifrån, men tack vare den fina värdfamilj jag har så gick de bra.
Tack!


Miss you all, take care
love Jessica






Vart tog dagen vägen?

Gick upp vid 9 i morse för att ta mig direkt till gymmet. Men innan de tog jag mig tid att sitta ner å läsa vad som hänt i min lilla hemstad där hemma i Sverige. Detta visste jag om för att Evylyn (som tydligen spenderat sin natt me att uppdatera sig i svenska nyheter på aftonbladets hemsida) skickade sms till mig i natt en brand i Nynäs. Vad jag vet så känner jag ingen som bor där, men jag lider me dom som förlorat allt dom har. Vad jag förstått så är de en hel del familjer som blivit av me sina hem å värdesaker..

Efter gymmet vart de dusch å fix. Min "värdmoster" å hennes man kom hit me sina barn, å jag å min "värdmorbror" tog barnen för att åka å kolla på bio. Vi åkte dit för att få se att den va slutsåld. Så vi åkte hem igen för att invänta näst visning. Alvin and the chipmunks -the squeakuel såg vi. Så söt film de där!
Innan vi gick till bilen stannade vi till på en djuraffär. Eller snarare en hundaffär. De va som på filmer, man går runt bland burar där dom har hundarna. Små söta små liv, å även den större varianten. Vissa fick man klappa. Men jag kunde inte annat än att lida när jag såg dom små sötnosarna leva sådär. Va är de för liv, i inväntan på ngt bättre? Usch..

Premiär vart de idag oxå! Jag å min värdmamma matade bebisen me "riktig" mat. Barnmat som ser ut som tjockvälling. Han tyckte nog att de va ganska gott me förstod nog inte riktigt vart han skulle göra av den där geggan efteråt, så de mesta åkte ut igen. Men de va en kul upplevelse =)

Nu sitter jag i min soffa å kollar på filmer. Har nästan sett klart The Ugly Truth och om jag orkar ska jag se The Hangover oxå. Skulle vilja blogga om julafton oxå. Men de får jag nog spara till morgondagen.

Miss you all, take care
love Jessica



Jag lever

Förlåt att jag varit dålig på att visa livstecken. Min enda bortförklaring är att jag inte har varit hemma. Jag är så trött så de blir en liten kort sammanfattning nu bara, så kan jag bli mer detaljerad i morrn.

Fredag; Firade julafton hemma hos min värdmammas syster me hela den släkten. Väldigt mys me mkt å god mat. Fick massa fina presenter oxå =)
Avslutade kvällen i Long Beach me Gabi, Emma, Emilie å Evylyn.

Lördag; Åkte hem till mig me Emma å Emilie. Emilie åkte hem efter en stund för att jobba några timmar medans jag å Emma sov en stund, duschade å åt middag. Evylyn plockde upp oss å vi åkte hem till Emilie å sällskapade henne tills hennes värdföräldrar kom hem å vi fortsatte mot Long Beach. De vart utgång på kvällen, riktigt kul hade vi!

I morse åkte vi in till city vid 12.30. Vi strosade runt å tittade på julpyntningen. Senare träffade vi en kompis till Emilie å åt middag me henne på Times Square. Nu kom jag nyss hem. Är så äckligt trött å är illamående. Tror sömn å ett glas vatten får bli min räddning. Vi hörs i morrn!

Miss you all, take care
love Jessica

Julafton 2009 -en julafton utöver de vanliga

Julafton. Första året jag inte spenderade denna dag hemma. Ist befinner jag mig på andra sidan. Splittrade känsla kan man minst sagt säga. Kan inte nog tala om hur mkt jag saknar alla hemma, speciellt just idag. Men samtidigt så är jag ju så tacksam att få spendera en julafton me min värdfamilj. Men jag firade faktiskt julafton idag oxå. Halv 8 ringde klockan i morse å jag satte på datorn för skypning me familjen. Ngt som jag tror vi kommer se tillbaka på å skratta åt (jag tycker iaf de va lite roligt i efterhand) var när min systers pojkvän svarade på skype; Tjabba! Å god jul!
Han svarades me en tystnad å jag täckte ansiktet me mina händer. Tårarna kunde inte hållas inne. Att se de juldekorerade vardagsrummet som jag spenderat så många julaftonar i, den pyntade grannen, de proppfulla bordet me godsaker, ljus å julblommor å sen alla paketen. De gick inte att hålla känslorna inne. Efter ett tag började alla fundera på varför de va så tyst; Johan höj volymen, de är ngt fel på ljudet. Jessica, vi hör dig inte.
Dom svarades me ett snyftande å jag gnuggade bort tårarna ur ögonen. De va inte meningen att göra de hela ännu jobbigare.. Jag väljer att inte kalla mig klen, jag väljer att kalla mig kärleksfull.
De vart iaf lite lättare å vi fortsatte skypningen me julklappsöppning, å för en stund kändes de nästan som att jag satt där på golvet framför grannen å delade ut julklappar, som jag gör varje år.
Efter skypningen gick jag upp å gav barnen sina julklappar från mamma, pappa, sandra, lukas, farmor å mormor som dom skickat. Mina värdföräldrar fick oxå ett paket. Farmor hade stickat raggsockor till alla barnen, dom fick örhängen å bebisen en Emil i Lönneberga tröja. Mina värdföräldrar fick kryddor från kryddboden i Nynäs å även senap därifrån. Mkt glada blev dom!!
Jag skypade 2 ggr till me min familj. En gång me barnen å min värdmamma lite grann å sen en gång till för att säga hur dom gillade presenterna.
De blev dusch å fix sen åkte jag (frivilligt, inget påtvingat!) me min värdfamilj till kyrkan för att gå på julmässa. Ngt som jag faktiskt aldrig upplevt förr. De va sång, böner å predikan. Mysig julstämning blev de faktiskt. Sen åkte vi vidare till min värdfarmor å värdfarfar för Christmas Eve middag. Där va även min värdpappas bröder me familjer. Vi åt en massa gott (italienskt) å spelade bingo.
Nu kom vi nyss hem. Jag hjälpte min värdmamma att agera jultomte efter barnen somnat. Kan tala om att de är ruskigt mkt julklappar under granen. Dom täcker större delen av vardagsrummet skulle jag vilja påstå. Morgondagen ska bli intressant. Jag ser verkligen framemot de.
Bilder får jag bjuda på en annan dag för nu måste jag sova. Räknar me att bli väckt av överglada barn tidigt i morrn.

Tack för alla jättefina presenter! Allt kommer att komma väl till användning!
Ni är den finaste familj man kan ha. Jag är lyckligt lottad ♥


Miss you all, take care
love Jessica

Dan före dopparedan

Idag vart de lite mer kakbak, sen hjälpte jag min värdmamma att gömma julklappar å sen att bygga ihop en lekgrej till bebisen som jultomten ska komma me på fredag. Efter middagen bakade jag å min värdmamma pajer tillsammans. De känns så skönt att hon är en sån man verkligen kan umgås me, å tex att baka tillsammans, som jag gör hemma me min mamma. Riktigt mys är de. Nu på kvällen drog jag iväg å hyrde fyra filmer; The Ugly Truth, Four Christmases, The Hangover och självklart filmen jag åkte dit för att hyra; The Family Stone. Har ni ett sett den, så se den. Den är en av mina favoritfilmer å nu har de blivit lite utav en tradition att jag tittar på den varje jul. Kände att de va ett måste att behålla den traditionen även i år, visste att de va ett säkert kort som skulle bli sig likt.
Jag har precis satt krulledutter på alla paketen nu å lagt fram dom jag fick från Sverige så dom är redo att öppnas i morrn när de ska skypas. De känns väldigt konstigt att jag inte ska vara hemma på julafton, att jag ska fira på riktigt den 25:e ist för den 24:e. Men jag är positiv till att prova på ngt nytt i år, missta mig inte!

Miss you all, take care
love Jessica


Au Pair Meeting

Hann me rätt mkt idag faktiskt. På morgonen efter att ha badat bebisen så gjorde jag småflickornas tröjor som jag ska ge dom i julklapp. Jag bestämde mig för att köpa t-shirtar å stryka på tryck på dom. Ville inte köpa leksaker eftersom dom redan har så mkt å dessutom kommer få en massa av sina föräldrar i julklapp, å vanliga kläder är ju lite tråkigt. Så då bestämde jag mig för att göra egna. Skrev deras namn på dom å lite annat. Min värdmamma gillade idén å när dom va klara tyckte hon dom blev väldigt fina å att de va fint gjort av mig. Så jag hoppas de går hem hos barnen oxå! De vart lite paketinslagning å annat fix efteråt.
"5" kom hem å jag tog me både henne å bebis för att hämta "8" i skolan. Skönt som de är så har dom inga läxor den här veckan, så vi slappade lite framför tvn innan de va dags att skjutsa till dansen å sen börja me maten.
Nu ikväll hade vi au pair-möte hemma hos vår LCC-familj. De va ett "jul-möte" så alla hade me sig en present som vi sen fick en varsin av. Jag fick ett presentkort på Starbucks, vilket kommer att komma väl till användning nu när Gingerbread-latte finns under juletid! Jag, Emilie å Emma åkte vidare till Dunkin för en kaffe. Jag har ont i både mage å käkar efter allt skratt å flams! Så kul man kan ha ibland alltså.

Julen närmar sig. Jag kan inte fatta de. Jag har nog inte fattat de heller. Här sitter jag, på andra sidan jorden, utan min familj, som jag annars alltid firar me. Julkänslan vill inte riktigt komma på samma sätt som de gör där hemma. Samtidigt som jag är både lycklig å spänd att få spendera julen här, men en värdfamilj som är guld värd, så kan jag inte låta bli att tänka på va jag missar där hemma. De kommer verkligen bli annorlunda i år.
Den 24:e december 2009 kommer faktiskt att göra lite ont.

Miss you all, take care
love Jessica


Frosty the snowman

Rubriken får mig oavkortat att tänka på Thailand hösten 2008. Julmusiken sprudlade i supermarketen i paradiset. Så mitt i solgasset gick jag å sjöng de enda jag kunde av jullåten som fastnat i mitt huvud; Frosty the snowman hmmhmmhmhmhmhmhmmmmm"  Min familj förstår mkt väl va jag menar...!

Idag handlade jag klart julklapparna på morgonkvisten. Skönt att ha allt på plats så jag kan koncentrera mig på småfix å inslagning. De va vackert ute idag. Inte jättekallt å solen sken på ett snötäckt Long Island. Mkt vackert.
När jag kom hem åkte mig värdmamma iväg å träna medans jag satte igång me lite julbak. Jag föreslog nämligen att jag kunde bidra me hembakta kolakakor till jul eftersom de är ngt dom inte bakar här. Ska nog ge mig på en till sats i morrn eller på onsdag! Jag hann me lite skypning me mor å far å även lite julklappsinslagning innan barnen kom hem från skolan. Jag, "5" å "8" gick ut för att ge oss på snögubbsbyggandet. "8" gav upp efter ett tag, men jag å "5" kämpade på. Resultatet blev.....ganska fult =P Men vi va nöjda ändå me vår insats! Ska bjuda på en bild av vår kvinnliga Frosty the snowman!
Nu ikväll åkte jag hem till Emma en stund, sen mötte vi upp Emilie å tog en kaffe. Är så tacksam för att ha hittat så fina vänner här. Utan dom skulle jag inte ha de hälften så bra som jag har de! (för även om min värdfamilj är toppen så klarar man sig inte utan vänner) Ni är toppen!

Miss you all, take care
love Jessica



Visste ni förresten att tomtens fru heter Jessica...?

Winter wonderland

Ingen utgång blev de igår. Ist stannade Emilie och Gabi hemma hos mig pa film å snask. De va en blizzard ute hela gårkvällen och natten. De har kommit ca 16 inches snö! När vi vakna i morse (redan vid 9-tiden) va de helt vitt ute. De va ruksigt hög snö på så kort tid! Min värdpappa å alla grannarna va ute å skottade fram gångvägar å försökte hitta bilarna under snön. Jag å flickorna tog oss en kopp kaffe å en bagel innan vi startade dagen på riktigt. När dom åkte hem slängde jag på mig å barnen kläder å gick ut i snön för att försöka få ihop en snögubbe, vilket gick mindre bra. Snön va pudrig å efter max 15 min ute började dom klaga på att dom va kalla å hade snö innan för jacka, skor å vantar. De blev inte mkt mer än så.
Efter en dusch åkte jag me familjen till (försök häng me nu...) min värdmammas systers mans föräldrar, för lite julmys. Vi åt middag, fikade å lekte lekar. Jag å Gabi gick ut me barnen i snön en stund oxå. Vi lekte en jätterolig lek som gick ut på att man tar en massa presenter, använder sig av tre tärningar som går runt. För att få välja ett paket måste man få två lika. Man kan även välja att tag ngn annans paket. Riktigt kul va de!
Nu kom vi nyss hem. Klockan är snart 10 så jag ska passa på att gå å lägga mig i tid för en gångs skull!
Förresten så såg jag tomten på en brandbil idag, de ni!

All kärlek till mamma å pappa som skickat ännu ett paket till mig! Detta innehållandes två till julklappar å en Veckans NU. Ni vet hur man gör mig lycklig. Tänker på er ♥

Miss you all, take care
love Jessica

Here comes the snow!

Blev vackt av Gabis ljuva stamma i morse "Jessss, are you sleeping!?"
Jag drog pa mig klader och slangde i mig lite frukost, sen plockade hon upp mig och vi akte ut pa jakt efter dom sista klapparna. Kom hem ca 6 timmar senare, och jag hade inte handlat klart mina julklappar men jag har iaf kopt mig en klanning till julafton. Far fixa klart julklapparna i morron ist.
Idag nar vi kom ut ur kopcentret hade den forsta snon fallit. Jag fick uppleva ngt jag aldrig tidigare upplevt: att vara me en overlycklig 23-aring som aldrig tidigare sett sno forut. Sa blir de nar man kommer fran Brasilien. De va sa himla kul att se. Hon vispa runt me fotterna for att se hur de kandes, hon plockade upp sno for att kolla narmare pa de, hon tog kort, hon hoppade runt och skrek av lycka och de absolut roligaste va nar vi skulle satta oss i bilen. Hon borjade me att spruta rutorna for att tvatta dom. NEJ skrek jag, de ar inte sa smart me tanke pa att vattnet kan frysa i kylan. Hon fick da ut for att borsta bort snon fran bakrutan, men eftersom hon inte hittade ngt att borsta me i bakluckan tog hon darfor sin bara hand. GALNING tankte jag dar inne i bilen, de dar blir ju snorkallt. Och mkt riktigt. Nar hon kom in i bilen igen va hon helt forstord over sin hand. Hahah stackarn vet ju inte riktigt sno-vett. De blir mitt misson att lara henne allt jag kan ;)
Hoppas pa snobollskrig och snogubbar imorrn!

Nu ska jag och Gabi hem till mig dar vi ska mota upp Emilie. Vi ska fixa oss tillsammans sen ska vi nog till Long Beach. Sen blir de nog en overnattning hemma hos mig. Vi hors i morrn!

Miss you all, take care
love Jessica

Pepparkakshus

Idag va de snorkallt ute! Som tur va kom ju min jacka igår, så den va mer än behövlig den här morgonen. I bilen påväg till skolan satt jag å "8" me volymen på max å sjöng me till julsånger. Riktigt mys, känslan börjar komma ifatt en nu =)
När jag kom hem badade jag bebis, matade honom å myste lite. När han somna passa jag på att tvätta lite å satt mest vid datorn. Mitt under min skypning me mamma å pappa kommer min värdmammas sekreterare in i köket me ett stort, blått paket. "This is for you, Jess" sa hon å ställde de på bordet. De visade sig vara julklappspaketet. Mamma bad mig öppna de på en gång för att se så att allt var helt. Jag såg ju ändå inte va de va i eftersom paketen va inslagna. Däremot hittade jag en stor Karamell Kungen-påse fylld me en massa smaskens. Till min förvåning (inget illa, pappa) så hade pappa plockat godiset å lyckats pricka in många av mina favoriter! Kanske är de så att pappsen är mer uppmärksam än jag anat, till min lycka =) TACK VA NI ÄR FINA!
När barnen kom hem började projekt baka pepparkakshus. Här i USA köper du inte en förpackning me endast väggar å tak, utan du köper en hel uppsättning grejjer. I förpackningen ingick; en platta att ställa huset på, delar till huset, delar till en gran, två pepparkaksgubbar, glasyr (både vitt å grönt för dekoration), kokos (som snö) å en massa godis att dekorera me. De gick förhållandevis smidigt faktiskt. "10" röt till åt sina småsyskon ett par gånger för att hon ville få allt perfekt, men vi bestämde tillsammans att de va viktigare att alla hjälpte till än att de blev perfekt. Bebisen ville ha mat mitt i allt, men tjejerna slet på me huset medans jag tog en "matningspaus". Huset blev riktigt snyggt! Jag tror vi alla blev nöjda. Åtminstone hade vi mysigt, alla barnen å jag tillsammans i köket, julmusiken ljöd i vardagsrummet å vi hade bara allmänt kul å mys. Jag älskar dom små liven!
Efter en pizza-night me de gamla vanliga gänget (min värdfamilj + gabis värdfamilj) åkte jag till Evylyn på en liten filmkväll. Lite popcorn å TopGun satt ju inte helt fel på fredagskvällen. Nu är jag redo att falla ihop i min nybäddade säng! Trött som få är man väl. I morrn blir de till att sova ut, i hopp om att vakna upp i ett vinterland. De ryktas om snö i morrn. Ingen är lyckligare än jag.

Miss you all, take care
love Jessica




Swedish meatballs

Gick upp me tuppen i morse (som vanligt). Tog me mig bebis, droppade av "8" i skolan å fortsatte sen till affären. Fick känna på livet som en riktigt tvättäkta tonårsmamma idag. Gick runt där i affären me vagnen å inköpslistan. Skulle visserligen bara inhandla lite småsaker som skulle vara till köttbullarna, men ändå. Tjejen i kassan kunde inte slita blicken från den lilla ögonstenen som så snällt låg i vagnen. Till slut fråga hon hur gammal han va å påpekade att han va så himla väldigt söt. Visst är barnet nå gudomligt söt, men tar folk de på fel sätt om jag skulle brista ut; han är inte min!! Jag skulle vara mer än stolt att bli mamma till en sån sötnos, men jag är för ung för barn å vill inte att folk ska tänka för mkt.
När vi kom hem satte jag igång me köttbullslagandet. Jag har i månader nu lovat min värdfamilj att bjuda på en äkta svensk måltid, å va passar då bättre än hemmalagade köttbullar?! Pga av ett antal avbrott för bland annat matning, blöjbytning å allmänt gosande så tog de upp nästan hela min dag.
Eftersom min värdmammas kontor å mottagning ligger i huset så kommer ibland hennes arbetare å även hon själv in i huset då å då. "GUUUD, så gott de luktar? Va gör du för ngt?" Haha man tackar!
Middagen blev lyckad; köttbullar me egengjord potatismos å sås. Gott de va då! Raparna smakar Sverige kan jag tala om! Hela familjen verkade mkt nöjda me mina kock-kunskaper, å min värdmamma sa saker som; "din mamma borde vara så stolt" å "du måste nu börja göra de här två gånger i veckan"
De skulle ha varit lingonsylt till, vilket Emma gjorde en stor insats till att fixa. Men tiden räckte inte riktigt till så de får bli lingonsylt till nästa gång =)
Nu sitter jag framför tvn en stund å ska snart iväg å fika me tjejerna. Livet är bra underbart!

Såg precis på tvn en reklam för Burger King. Här är de ju okej att jämföra sig me andra företag;
"Bigger than McDonalds"   ..sa dom om den dubbla cheeseburgaren.
Upp till bevis, säger jag!

Icke att förglömma!
De är ju faktiskt den 17:e idag, vilket innebär 4 månader i landet USA för lilla jag. Tiden springer iväg å kul har jag. Kan inte fatta att en tredjedel redan är gjord å att jag kommer hem om bara 8 månader. Svårt att föreställa sig.

Miss you all, take care
love Jessica



Tomtemor på shoppingturné

Droppade "8" i skolan i morse å åkte raka vägen till de stora köpcentret. Kan tala om att halv 10 på en onsdagmorgon va de i stort sätt helt tömt på folk. Men fortaren än jag hann reagera hade de fyllts på. Jag hittade riktigt bra grejjer som jag är riktigt nöjd me! Så äntligen har jag kommit igång me julshoppingen igen, men nu till familj nr 2. Å jag har lite pejl på va jag ska kirra i helgen.
Drog till gymmet efter middagen. Måste träna bort lite fett innan de ska ersättas me "julfettet". Efter nyår är de iaf hårdkör! Satan i gatan va jag ska bli duktig då!
Nu sitter jag me lightpopcorn å sneglar lite på "Happy Feet" medans jag bloggar å pratar skit me lite vänner över internet.

Skypade me mamma å pappa idag. Fick även se Lukas i camen. Jag älskar dom så de gör ont! (sandra känn dig inräknad) Så underbart fin familj jag har. Alltid är de skratt å bus, fastän jag sitter på andra sidan jorden. Jag älskar er! Å saknar er väldigt mkt ♥

Miss you all, take care
love Jessica

Ost me nachos

Vet inte va jag har gjort idag egentligen.. =P
Vart lite tvättning, hade hand om bebisen, skypade me mamma/pappa å så min syster (vi är nu klara me alla julrim till årets julklappar), hämtade barnen från skolan, skjutsade hem både dom å kompisar som missat skolbussen, läxor å sen skjutsning till dans. När jag va klar me allt va de dags att göra ris å slänga kycklingen i ugnen. Efter maten åkte jag för att köpa julklappar till min värdfamilj.. Som vanligt kom jag hem me endast en julklapp, just för att jag vill reka innan jag köper. Kan ju hitta ngt bättre ngn annan stans.. Så typiskt mig att tänka så. Kommer ju få springa runt å handla som en tok i helgen eftersom jag inte kan bestämma mig för va jag ska köpa. Jobbigt! Men de jag köpte va iaf bra. Å nu har jag lite mer koll på va jag ska inhandla nästa julshoppingstillfälle.

För övrigt kan jag tala om hur en nacho-tallrik serveras här i staterna; med ost! Föreställ er en stor tallrik full me smällt ost å under där skymtar lite nachochips me tillbehör. De va vidrigt =P

Miss you all, take care
love Jessica

Femåringen när hon hittade den gamla mobilen hon får leka me, å som gått sönder tidigare i veckan;

"5" -Someone fixed this..
Jess -I did that.
"5" -Ohh, thank you Jessi, you are just too nice!

Mistel

Femåringen är bara så full av kärlek!

I väntan på bussen i morse...
"5" pussar mig på kinden ett antal gånger å efter ett tag tittar hon på mig å säger;
Let´s go under the mistletoe!

Jakten på den perfekta vinterjackan...

Idag va jag hemma me bebisen fram till klockan 1. Jag roade mig me att gulla me honom, tvätta å skypa me mamma/pappa. När min värdmamma kom hem tog jag bilen till Roosevelt Field Mall för att forsätta min jakt på en vinterjacka. Jag hatar jackor som inte täcker rumpan, då jag tycker de blir alldeles för kallt om ändan under vintertiden. Jag hittade några shysta jackor som när jag provade dom fick mig att tveka. Dom skulle bli för kalla just för att dom slutade i höfthöjd. Inte bra.. Är de ngt farmor ständigt tjatat på mig om så är de väl ändå att inte ha för korta jackor när de är kallt. Jag åkte därför hem tomhänt. Jag bestämde mig för att beställa en på nätet ist. Hoppas på att denna är den perfekta jackan jag letat efter. Vi får se i slutet på veckan då den beräknas komma...!
Efter läxor å middag åkte jag till gymmet. Skönt att träna efter helgens matintag (som är pinsamt mkt över de vanliga). När jag kom hem stannade jag hemma me 3 av barnen en stund, eftersom mina värdföräldrar behövde åka iväg av olika anledningar. Tog inte mer än ca en halvtimme innan min värdmamma va hemma igen så de va inga problem alls. Hon tackade mig så himla mkt som ställer upp hela tiden. Hon sa att dom är lyckliga som fått mig som en räddande ängel, eller ngt i den stilen. De va fint sagt =)
Skypade me tildis idag oxå. Vi pratade i säkert en timme, om bara allt å inget. De är fint me skype!
Nu har jag precis storstädat å duschat. Känns fräscht. Känns skönt. Redo för en god natts sömn. Vi hörs i morrn

Miss you all, take care
love Jessica

"5" -I love you so much Jess, I can't take it any more! And I will always love you!

Störtskön

Skola

Har varit på helgskolan den här helgen. Jag å mina tre följeslagare; Emma, Evylyn å Emilie tog kursen "Celebrations of Holidays" på C.W. Post University. Så i fredags slutade jag redan vid tre, för mina värdföräldrar underlättade allt för mig så jag kom iväg tidigare. Jag åkte å plockade upp Emilie, Evylyn å Emma å vi åkte till skolan. Vi hade skola mellan 6 å 9 på kvällen. När vi kom hem gick vi ut i Long Beach för att kolla läget. När jag skulle beställa en cola (eftersom jag körde) blev bartendern mkt förvånad å trodde genast han hört fel; "Did you say coke?" "Yes, please" "Like in Coca Cola? Are you sure?" "YES" "Are you driving?" "Yes I am" "Oh, okay, you get this for free!"
Hahah de är skrämande att de är så många som dricker å kör här..! Själv skulle jag aldrig få för mig att dricka å sätta mig framför ratten. Så när vi därefter blev bjudna på shotar av en random kille så skickade jag bara vidare min.
På lördagen plockade Emilie upp mig me dom andra flickorna i bilen. Dagen va lååång. Vi spenderade nästan 12 timmar i skolan, 9-9. Men vi hade en sån mysig lärarinna så vi fick sluta lite tidigare än 9. Vi åkte hem till Evylyn, piffade till oss å lekte lekar tills vi bestämde oss för att kolla läget ute. De va tomtar överallt, bokstavligt talat tomtar! Va nå slags juljippo. Något misslyckad kväll blev de för oss som kom hem redan 40 min senare, men ledsna va inte för de! Vi tryckte ner oss alla 4 i Evylyns 160 säng å somnade som klubbade sälar.
Klockan 8 i morse ringde klockan. Vi hittade Evylyn på golvet, som efter en tids trängades i sängen hade gett upp å lagt sig på golvet ist. Vi va i skolan mellan 9-2 å åkte sen hem till mig för att kolla på film å äta morotskaka å pepparkakor (dagen till ära för de är ju trots allt lucia!) Vi drog sen till en restaurang för att äta en mindre god taco-tallrik. Men va gör väl de? Trots vissa misslyckanden är jag så nöjd. Jag är nöjd att jag hittat så fina vänner här, som gör de mest sega å tråkiga till ngt roligt. Vi har skrattat så mkt i helgen.
Dessutom kan jag rekommendera helgskolan nå grymt! Kursen vi gick va slapp å ganska intressant ändå. Man får hälften av sina credits på ett snabbt å smidigt sätt. Blir nog en till kurs redan i februari för att få alla creditsen klara. Å maten mina vänner! De va världens buffé i den där skolmatsalen! De fanns massa olika rätter att välja på, å sallad, å drycker, å bröd, å efterrätter, å frukter, å flingor OCH SÅ VIDARE.....! ;) Vi åt så mkt att vi hade ont i magen efter varje måltid, men de va liksom värt de. Så sjukt god mat. Kan tala om att vi en dag avnjöt svenska köttbullar me pasta å svampsås. Va de gott eller?!?!

Nu är de sussa dags! Men......den va god! ;) (internt)

Miss you all, take care
love Jessica

Svenskt är bra

Dagen har varit bra me gått fort som bara den! Vart en mysig promenad till skolan me "8" i morse. Solen sken, men fy satan va kallt de va! Å är! Kylan verkar ha kommit för att stanna..
Under dagen fyllde jag i lite papper, tvättade å plockade lite. Jag å bebis lyssnade på julmusik, läste julböcker å busade lite. När alla barnen kom hem vart de läxor å skjutsning till dans.
Nu på kvällen va vi iväg på "10"s julshow me skolan. De vart jag, min värdmamma å barnen. Efteråt plockade jag upp Emma å åkte till Oceanside å fikade me Emilie å Evylyn (eller Emilie å Emilie som jag kallar dom!) Efter varje gång jag varit me dom kommer jag hem me ett leende. De är lycka att ha så fina vänner här. Behöver dom för att klara ett år utan mina andra vänner där hemma. Ni är toppen tjejer, vi kommer ha så kul tillsammans! Så tråkigt bara att Emilie lämnar oss om en månad... =(

Måste bjuda på något väldigt överranskande! Visst förväntar mig sig amerikansk musik i svenska reklamer, men inte tvärtom! Här ska ni få se på RadioShacks julreklam;
http://www.youtube.com/watch?v=jbcLSbr4cr4

Miss you all, take care
love Jessica

Ett skepp kommer lastat

När jag va hemma me bebisen på förmiddagen passade jag på att fixa klart paketet å julkorten. När min värdmamma kom hem åkte jag direkt till posten för att skicka iväg allt. Nu är både kort å paket påväg till mina nära å kära i Sverige =)
Senare blev de skjutsningar både hit å dit me barnen å efter middagen åkte jag till gymmet. Har ju haft ett avbrott nu eftersom jag va sjuk förra veckan, men de kändes skönt att vara tillbaka.
Blev en dusch å sen tittade jag på en serie tillsammans me "10". Nu sitter jag me en Ben & Jerrys framför tvn å ska snart sova. Skönt!

Ett av mina uppdrag jag hade planerat under mitt år här var att beställa de absolut största dom har på Mc Donalds för att se hur storleksskillnaden är på menyn här i USA jämfört me Sverige. Jag å Jenny bestämde oss för att utforska saken i söndags när vi var i city. Vi beställde de största dom hade, å till vår förvåning va hamburgaren inte större än i Sverige. Den va långt ifrån så stor som man föreställer sig. De enda jag kan tänka mig är större är pommes fritesen å drickan. Inte ska dom väl vara helt som oss svenskar ändå, ngt måste dom ju överdriva me ;)
Så tyvärr Johan, måste jag göra dig besviken. Inga as till hamburgare här inte..

Miss you all, take care
love Jessica


Den största menyn ett amerikanskt Mc Donalds har att erbjuda


Stora pommes frites! Är dom så stora i Sverige..?


Broadway Comedy Club
Vi satt längst fram. De enda hosten kunde på svenska va "Snuten kommer" för han har tydligen pluggat i Sverige.


Jag å Jenny påväg hem genom ett julbelyst Times Square


Tomteverkstad

Vet inte vart dagen försvann.. Va hemma me bebisen på dagen. Sen gick vi å plockade upp "5" från bussen å därefter "8" i skolan. Blev en mysig promenad då solen sken. Dock va de kallt men jag klädde på både mig å bebisen ordentligt å så tog jag me vantar till flickorna. När vi kom hem bröt ett mindre kaos ut. Barnen sprang runt, skrek å ville inte riktigt lyssna, men stormen va över ganska så fort.
Skjuts till dansen å sen matlagning. Eller ah, snarare värma på redan lagad mat å koka ris, inte svårare än så.
Efter maten tog jag tag i julkorten som jag skulle printa på CVS. Eftersom jag igår upptäckte att dom inte tar mitt minneskort från kameran i deras maskiner så fick jag åka till Gabi för att låna hennes usb-minne innan. Köpte me mig en Ben & Jerrys så när jag kom hem tände jag mitt lilla ljus me doft av vinter, tog fram alla paket å började me nerpackning i kartongen, namnettiketer å rim. Nu när jag börjar känna mig klar är klockan mkt.. I morrn ska paketet skickas å julkort postas!

Miss you all, take care
love Jessica


Jag å Jenny i ett soligt Soho innan min kamera gav upp helt..

Swedish julshopping

När jag vakna i morse trodde jag att jag skulle dö.. Eller ah nästan iaf. Va så äckligt trött. Men de va bara att ta sig upp, å väl uppe kvicknade jag till. Roade mig me att omorganiser bland barnens kläder idag, eftersom lådorna var i mer eller mindre kaos. Sen plockade jag lite i mitt rum å lite i övriga huset. Lekte me bebisen å läste böcker för honom. De blev julböcker passande nog. Efter att ha plockat upp "8" i skolan tog jag "10" till CVS för att köpa lite saker hon behövde inför ett skolprojekt. När vi kom hem slocknade jag på soffan i väntan på att middagen skulle bli klar.
Efter middagen åkte jag iväg för att bli klar me min julshopping till min familj där hemma i Sverige. De är så otroligt svårt när jag vet att jag har både plats- å viktgräns på sakerna jag köper. Klockan 10 kom jag hem, relativt nöjd me de jag inhandlat. De ligger mer tanke bakom presenterna än de kanske verkar, jag vet inte. Slitigt har jag iaf gjort för att få till allt. Å perfekt plats fick de i kartongen oxå! Har dock lite fix me några enstaka saker innan jag kan skicka iväg de.

Något jag absolut inte får glömma att nämna är hur underbara mina älskade föräldrar är! I lördags när jag var hemma en snabbis för att lämna bilen å plocka ihop lite kläder att ta me mig, låg ett paket nere i mitt rum. Från mamma å pappa. En chokladkalender, pilgrimsörhängen (som jag önskat mig av dom i julklapp), en kexchoklad, ett brev, julkort; ett till mig, ett till mina värdföräldrar å ett var till alla barnen. Mina föräldrar är dom finaste. Tror inte ni förstår hur mkt ett spontant paket betyder. De betyder väldigt mkt.
Min värdfamilj uppskattade julkorten oxå. Barnen tyckte de va coolt me kort från Sverige. Tack tack tack, tusen tack!

Miss you all, take care
love Jessica


Busy Busy

Har varit på uppdatering i helgen.. I lördags ringde klockan 9.30. Jag hade skypedate me mamma  å sandra/johan på morgonen innan jag gick upp, duschade å åt frukost. Jag tog mig i regnrusket till Long Islands största köpcenter för julshopping. Gabi kom dit en stund men åkte hem ganska snart å sen kom Emma, Emilie å Evylyn. Inte hittde jag mkt julklappar, men kom iaf hem me ett par Ugg:s till mig själv =)
Vi åkte hem till mig, lämnade bilen å åkte till kina restaurangen för en maffig middag. 3-rätters blev de kvällen till ära! Vi skyndade oss hem till Evylyn där de blev upp-piffning å ombyte. Några hus längre ner på gatan gick vi på "förfest" hos där en kompis till Emilie va. Framåt halv 12 kanske klockan va, gick vi till The Inn där de va ganska fullt me folk. Rikigt kul hade vi å svenska hitar tillägnades "the swedes". Vi avslutade festen där förfesten hållits å kom inte hem förrän i gryningen.
Själv gick jag upp redan vid 10 för att åka in till city där jag mötte upp Jenny. Vi började me att utbyta julklappar. Av mig fick hon ett par hängslen å av henne fick jag chokladpingviner, ett gulligt kort å en frukosr/lunch. Tack ♥
Vi körde lite julshopping å tog oss sen till Rockefeller Center i hopp om att kunna ta del av skridskoåkningen. Men till vår besvikelse va kön på tok för lång för att vi skulle känna oss motiverade nog att ge oss på den. Vi bestämde oss att komma tillbaka lite senare på kvällen (vilket visade sig vara förgäves).. Men de lät inte stoppa vår lycka. Vi ägnade ist de mörkare timmarna åt att titta på alla julskyltningar å belysningar som lyste upp NY.
När vi sen insåg att jag totalt blandat ihop både tider å dagar fick vi bråttom till showen vi skulle på. Vi trodde vi hade köpt biljetter till en inspelning för en show, men de här visade sig vara live stand up comedy på The Broadway Comedy Club. Ca 2½ timmes underhållande, för nog va dom flesta riktigt bra. Å tro de eller ej, men av alla sittplatser som fanns hamnade ett ungt svenskt par, på weekendresa i NY, precis brevid oss. Så sjukt.
När jag lämnade tåget vid strax efter 1 på natten för att gå hem va de iskallt å frostigt. Jag stupade ner i sängen klockan 2, me bara 5 timmars sömn framför mig. Men efter en lyckad helg som denna är sömnbirst givet.

Miss you all, take care
love Jessica

Hade tänkte lägga upp lite bilder oxå, men min värdmamma har mitt minneskort me sig till CVS å printar ut bilder i detta nu..

Jag har träffat tomten

Tog de väääldigt lugnt idag. Bebisen sov ovanligt länge på förmiddagen så jag passade på att lägga mig på soffan  slumra lite jag oxå. Vaknade efter ca 2 timmar å undra varför han inte vaknat än. Som Skalmans mat-och-sov-väckarklocka ringde hans ganska precis när jag vaknat å de var dags för lite gråt å skrika för att visa att han va hungrig. Efter lite mat i magen skypade vi me mamma å sen me sandra å johan.
När alla barnen sen kommit hem fixade vi till barnen å hela familjen inklusive mig åkte till ett utav köpcentren. Vi åt middag på Cheescake Factory, jag åt en mumsig köttfärslimpa me egengjord potatismos å sås (vilket smakade gudomligt), därefter gick vi till den stora granen för att fota barnen me självaste jultomten.
Kom nyss hem, så nu sitter jag i min soffa å ska kolla om de finns ngt kul på tv ikväll. Har förberett me en påse jordnötsringar så jag ska nog inte ha de alltför tråkigt.
Min dag var iaf toppen! Hade en mysig avslutning på fredagen me den bästa värdfamiljen någonsin. Ingen är mer lyckligt lottad än jag.

Miss you all, take care
love Jessica

Kom på en sak..

När bilen rullade in mot NY å vi såg NY-skyline lysa upp i mörkret kom känslan; äntligen hemma!
följt av; fy fan va stört! jag ser NY som mitt hem!
De är grymt. Jag trivs verkligen bra här. De är lite andra bullar än gamla Nynäs. Missta mig dock inte, ibland saknar jag den charmen oxå. Å ganska så ofta, trots att jag bor i världens coolaste stat.

Miss you all, take care
love Jessica


Upp å ner

Har väl mått lite bättre idag. De går liksom som i vågor. Ibland mår jag bra, å nästan stund kallsvettas jag å vill inte annat än att vila. Men de är i stort sätt de enda jag gjort idag, vilat. Hade bebisen under dagen. Min värdmamma frågade om jag vill att mormorn skulle ta honom under dagen men jag sa att de var okej. Vi båda sov nästan hela dagen, åt lite å tittade tv. Mamman underlättade allt för mig idag, jag slapp hämta å lämna i skolan å hon gjorde bara dagen så mkt enklar för mig så jag kunde vila så mkt som möjligt. Hon bad mig att göra absolut ingenting för att må bättre.  Väldigt omtänktsamt me tanke på att hon själv inte känner sig helt kry.
Nu ligger jag i min soffa å tittar på tv. Har ätit lite av mitt svenska godis som jag sparat på till just såna här tillfällen, då man måste ta till säkra sätt att friskna till sig på.

Tittade precis på Elle DeGeneres, å jag måste bara säga att om jag våra lagd åt andra hållet skulle hon vara kvinnan för mig! Hon är bara för klockren! Dessutom började 12 days of giveaways idag. Mmh, julmys, me like!

Miss you all, take care
love Jessica


Mår som man förtjänar ?

Jag mår skit.
Natten genomleds av kallsvettning å huvudvärk. När jag vaknade i morse kände jag mig mer död än levande. Min värdmamma gav mig värktabletter å lät mig gå tillbaka till sängen. Hon kom ner för att kolla till mig å berätta att hon bokat tid hos mig hos doktorn. Kl 12.10 hade jag en tid. När jag kom dit vart jag bra ompysslade av doktorn. Han va väldigt snäll å tog sig friheten att kalla mig Jess (vilket nästan alla amerikanare gör när dom vet att jag heter Jessica). Han lyssnade på hjärtat, kollade öronen å halsen. Jag fick en nässpray för att underlätta andningen. Han trodde inte att de är ngn influensa jag har, utan att jag bara haft oturen att få minsta lilla skit barnen tar me sig hem från skolan. Men han ville vara säker på att han inte missar ngt så han ville ta ett blodprov. Ja, Sandra, jag fick en nål i armen.
När jag kom hem mötte min värdmamma mig utanför dörren för att höra hur allt gått. Hon erbjöd sig att laga mat åt mig eller fixa te.
Resten av eftermiddagen spenderade jag i soffan, framför tvn me barnen. Efter middagen la vi oss i soffan igen å tittade på Christmas in Rockefeller Center vilket är en show där massa kända artister sjunger julsånger å dom tänder den stora granen framför Rockefeller Center. Riktigt mysigt.
Nu ska jag försöka sova. Hoppas på en lugnare natt.

Miss you all, take care
love Jessica

Dödstrött

Dagen spenderade jag mest framför tvn. Jag hade bebisen i stort sätt hela dagen, men undantag för en timme runt lunch. Jag har känt mig trött å seg hela dagen. Känns som att jag är påväg att åka på nå skit igen. Blir tokig, va är de här?! Jag som nästan aldrig är sjuk, å då ljuger jag inte. Ända sen halsflussen i somras, veckorna innan jag åkte hit har jag varit sjuk till å från. Tippar på att de är mkt just för barnen. Att ha småbarn kring sig 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, sätter sina spår. Min kropp har än inte vant sig vid alla små baciller som allt som har me skolor å dagis att göra.
Mitt på dagen kom mormorn hit å åt lunch me mig å mamman. På eftermiddagen klädde jag på mig å bebisen en drös me varma kläder för att plocka av "5" från bussen å sen ta en promenad till skolan å plocka upp "8". De va fint väder, solen sken från en nästan klarblå himmel, dock va vinden isande. Ruskigt kallt trots solens strålar.
När vi kom hem vart de läxor, jag lagade middag å vi åt när "8" va hemma från dansen igen. De vart den berömda laxen som min värdmamma bad mig laga till. Inget illamående den här gången, men jag kan säga att de växte i munnen. Skippade vitlökspulvret, kan vara de som räddade min stackars lilla magen från spykänsla.
Efter middagen la jag mig på soffan i vardagsrummet å tittade på när barnen klädde sin egna lilla gran. Min värdmamma kollade till så jag va okej. "Jaja, bara trött" svarade jag. Å mkt riktigt måste jag ha slumrat till för jag vaknade av att "5" pussade mig, världens blötaste puss rakt över munnen å större delen av näsan. Hon fortsatte me ett x antal lååång pussar på min kind. Väldigt sött, men när jag kände att mitt huvud var nerpressat i soffkuddarna pga av trycket tackade jag för all kärlek å gick ner å bytte om. Jag trotsade min trötthet å åkte till gymmet. Innerst inne vet jag att de är en källa till min brutala trötthet. Jag måste komma igång igen. Thanksgivingveckan är över. Dags att köra på inför julen!

Miss you all, take care
love Jessica

Julstök

I morse ville jag i stort sätt bara försvinna ett tag. Jag va så äckligt trött! Men jag pallrade mig upp, fick iväg barnen till skolan å sen hade jag bebis en stund. Jag plockade undan lite å tvättade bara. När sen mamman hade bebisen skypade jag me mamma å pappa, tittade lite på tv å slappade. Jag å min värdmamma hjälptes åt att klä julgranen å när barnen kom hem vart de middag å ännu lite julstök. Fick även ett härligt samtal idag; min kamera var lagad å färdig att hämtas! Jag slängde mig i bilen å åkte för att hämta den. Va som va fel på den vet jag faktiskt inte. Men de kostade inte mer än 20 dollar att laga så för mig kvittar de. Jag är bara så lycklig över att ha den tillbaka, välbehållen =)
Nu kom jag nyss hem å ligger som än säck i soffan framför tv å samlar krafter för att borsta tänderna å hoppa i bingen. SOVA är de enda jag vill göra just nu.

Miss you all, take care
love Jessica


Bjuder på lite tokiga biler framför "pinnen" som jag å mitt Washington-sällskap så snyggt kallade de




RSS 2.0