Halloweenhysteri

Vart en lugn dag hemma. "5" va hemma från skolan även idag. Hon har blivit lite friskare, men är inte helt 100 än. Hon ritade lite, vi tittade på filmer å myste i soffan. Bebisen va lika lugn som vanligt å sov mesta delen. Vid 4 kom mamman hem efter några ärenden efter jobbet, så jag slängde in mig i bilen för att åka till Party City för att köpa en halloweenkostym till morgondagen. HA! Vilket skämt att åka dagen innan! Framförhållning, fröken Ljungberg, de vore ngt.. Började me trög traffik å långa köer. Väl framme vid parkeingen va de smockat å köer även där. Själv hade jag flyt å kom precis när en bil åkte, så jag fick plats på en gång. Inne på Party City (som är en stoor butik fylld me utklädningskläder, godis å partytillbehör m m) va jag inte ensam. De va kaos me andra ord, å inte fanns de mkt kvar att välja på. Jag provade två, men tänkte ångra mig å prova en annan. Men då de tog sån tid att ens ta reda på om den kostymen jag ville prova ens fanns, tog jag en av dom jag hade å rent ut sagt sket i att priset var över den nivån jag undermedvetet satt. Pengarna va inte mitt problem i de här fallet, de va den eviga väntan. Så jag betalade å tog mig hemåt. I bilen bestämde jag mig för att jag va nöjd me mitt val. De får helt enkelt bli bra.
När jag kom hem var Gabi å hennes värdfamilj här. Vi åt middag å fikade, sen lämnade jag å Gabi ett fullt hus för att åka till Walmart. Å fynd gjorde vi! Jag lämnade stället me en morgonrock, en t-shirt, en stylingsgele å en locktång. Jag tror jag betalade ca 40 dollar för allt tillsammans, alltså ca 280 kr. De va de värt =)
På vägen hem mötte vi upp Emma på Dunkin Donuts, köpte me oss kaffe å åkte hem till mig å drack kaffe å snacka skit. De va mysigt. Inget märkvärdigt, men trevligt =)

Nu måste jag sova å ladda för morgonens upplevelser. De kommer bli mkt att ta in. Blixten kommer att smattra i kameran. Här ska fotas! Bring it on; en äkta amerikansk Halloween. Kostymen väntar, jag är redo!

Miss you all, take care
love Jessica

11th birthday

Födelsedag för mitt äldsta värdbarn idag! 10 blir 11.
Solen sken idag, tror de var för hennes skull =) Själv har jag varit hemma me en sjuk femåring å en bebisen idag. Men allt gick bra, de va lugnt. Bebisen sov mest å ”5” tittade på filmer. Jag passade på att tvätta medans de va lugnt i huset. Jag dekorerade även cupcakesen som mamman bakade igår. Frosting i tre olika färger; brun, orange och vit. ”5” fick hjälpa till att hälla strössel på dom.
Till middagen kom deras första au pair, hennes pojkvän å deras kompisar. Under middagen kom vi på tal om utklädnader till Halloween. Pojkvännen ville ha en som ser ut som en fånge, så han frågade på tyska hur han skulle säga de på engelska. Då förklarade dom sen att i Tyskland finns de ett talspråk för ngn som sitter i fängelse som följer; att sitta bakom svenska gardiner. Har aldrig hört de förut, å dom visste inte heller ngn förklaring till talspråket =P
Jag tror att femåringen trivdes att ha mig för sig själv hemma idag när hon va sjuk å jag riktade all min uppmärksamhet till bara henne när bebisen sov. Hon ville absolut sitta brevid mig vid middag, sen satt hon i mitt knä å myste. Hon förklarade för mig flera gånger att hon älskar mig så väldigt mkt å att hon kommer sakna mig jätte mkt när jag åker hem. Men vi bestämde att jag ska hälsa på massor!
Idag frågade hon mig en lite underlig fråga som jag inte visste hur jag riktigt skulle svara på;
"Are you sure it is called Sweden? Because I have nerver heard of a village like that.."

Nu sitter jag å mumsar lite på mitt svenska lösviktsgodis. Hittade en nyhet i påsen som jag tyckte väldigt mkt om! De är ngn slags choklad-kola me choklad å typ strösselprickar utanpå.. Ingen som fattar va jag menar säkert, men dom va mumsiga iaf =)

Miss you all, take care
love Jessica






Regnet de bara öser ner

Vilket väder de va idag! Riktigt höstrusk! De fullkomligen öste ner hela dagen, förutom framåt eftermiddagen då de slutade å till å me solen visade sina strålar för en kort stund. Men nu på kvällen kom regnet återigen över staden.
Efter att ha lämnat "8" i skolan åkte jag direkt till gymmet. Kl 10 kom jag hem, tränad å klar. Skönt att ha de avklarat redan på morgonen! "5" va hemma hela dagen från skolan för hon kom hem sjuk igår. Så idag hade hon hög feber å va inte alls pigg. Vi spenderade därför mkt av tiden i soffan framför några filmer. När hennes mamma skulle åka för att plocka upp "8" ville hon följa me, men fick såklart inte eftersom hon inte borde gå ut i regnet när hon är sjuk. De blev därför tårar. Jag svepte in henne i en filt å satte mig i soffan me henne i min famn. Efter en lite stund somnade hon, å lika så jag. Jag vaknade till en stund senare, har ingen aning om hur länge jag sovit, men hon sov fortfarande, likaså bebisen å hundarna. De va så fridfullt.
Efter middagen vart de cupcakesbak. Eller jag ska inte påstå att jag hjälpte till. Jag satt på en stol i köket å fick mitt hår stylat av "8" samtidigt som jag tittade på när mamman bakade. Men i morgon ska jag å "5" däremot dekorera dom me glasyr.
Jag tog en sväng till ett annat köpcenter nu på kvällen oxå. Va tvungen att köpa en presentkasse till "10"s present som jag köpte igår. Hon fyller nämligen 11 år i morgon. Jag hittade även en lite present till min syster, å köpte en klänning till mig själv. Hittade dock inga höstskor, som jag letade efter.. Så letandet fortsätter en annan dag!

Jag har tänkt på att de är väldigt mkt polisbilar här omkring. Jag vet inte om de är för att amerikanare kör sämre än oss svenskar så dom blir stoppade oftare, vilket därav gör att man ser polisbilarna oftare me tanke på sirenerna. Eller så är de helt enkelt så att dom har fler poliser här. Under en bilfärd på 15 min, brukar jag se minst 2 blinkade polisbilar. Idag tror jag att jag såg ca 6 på en bilresa på 20 min. Helgalet!

Miss you all, take care
love Jessica

"Paket å paket"

Idag öste regnet ner mesta delen av dagen. Jag tog mig en sväng till biblioteket å åka sen hem för att ta de lugnt framför datorn. När mamman var ledig en stund mitt på dagen åkte hon å hämtade "5"  i skolan, för hon hade fått huvudvärk å feber. Så när mamman återgick till jobbet la jag mig i föräldrarnas säng framför tvn me bebisen å "5" å tittade på barnprogram. Vi halvsov fram till de va dags att plocka upp "8" i skolan. Efter läxorna skjutsade jag henne fram å tillbaka till/från dansen. De blev en himla massa farande me ungar hit å dit, in å ut ur bilen. Men allt gick bra! Vi hade en himla kul dag, då vi drog skämt från She´s the man mest hela tiden =) Underbara ungar!
Efter middagen åkte jag till de stora köpcentret för att handla present till "10" hittade en tröja till henne å spenderade även pengar på en mössa å en jacka (som jag inte ens vet om jag gillar.. =P) till mig själv. Får se om jag lämnar tillbaka den, vet inte..
Efteråt träffade jag Emma en stund. Vi tog en glass å snackade om allt möjligt. Lika trevligt som vanligt =)

Fick även paket idag, till min stora lycka! Mamma å pappa hade varit fyndiga må ni tro =) En Veckans NU (som så många vet är min favorittidning), påse jordnötsringar (som jag å min syster alltid köper när vi har våra myskvällar tillsammans), en påse ahlgrens bilar, en påse djungelvrål å så en stor påse lösviktsgodis från karamellkungen. Tror ni jag blev nå lycklig eller? De mina ögon skådade va underbart! Man kan nog inte förstå känslan om man aldrig upplevt att öppna ett paket skickat från andra sidan me massa gottis som man saknat så länge. Tusen tack mams å paps för att ni vet precis va jag vill ha =) Finare föräldrar får man leta efter! Massa kärlek till er <3

Miss you all, take care
love Jessica



Härliga höstbilder från gårdagen





Jackan.. Take or toss..?


Ett välfyllt paket, precis i min smak!

Ett soligt å höstigt New York

Jag blir lika chockad varje gång jag kan gå ut i trekvartsärmat i slutet av oktober (utan att frysa!), men se sån skillnad de kan vara när man befinner sig i en annan del av världen. Solen prudlade idag. Så vackert me alla kulörer i träden å på marken. Hösten är bra fin ändå!
Jag tog mig till gymmet idag, trots en nattsömn störd av en irriterande hosta. Jag tog de dock lugnt på gymmet, men ville iaf komma igång igen. När jag kom hem vart de en storstädning i mitt rum å badrum, vilket var efterlängtat. Så skönt me fräschhet igen!
Tog hand om bebisen en stund på dagen oxå. Men han va snäll å go som alltid så de gjorde jag me nöje. När jag efter en mysig höstpromenad skulle plocka upp ”8” i skolan, kom jag på att hon skulle plockas upp senare idag. Så de va bara att gå hem igen å komma tillbaka 30 min senare.
Efter lämning å hämting av ”10” i simhallen lämnades jag själv me dom små liven i en timme, då pappan va på kurs å mamman på föräldramöte. Jag gjorde deras lunchboxar, lekte å myste me barnen å fick sen på alla sina pyjamasar lagom till mamman va hemma igen.
Resten av kvällen spenderade jag i telefon me Emmas samt att läsa igenom en au pair-matchning. En vän funderar nämligen på att komma hit som au pair, hon har fått en matchning så nu ville hon ha lite hjälp. Jag hjälper mer än gärna till så gott jag kan, så jag läste ansökan å smackade ihop ett mail me mina åsikter. Jag hoppas hon fick lite klarhet iaf.

Miss you all, take care
love Jessica


Pumpkin Picking

Vaknade upp vid 10 i morse efter en lååång natt me lite sömn. Tror jag somnade vid 3 av utmattning pga tjattrande flickor ovanför mitt huvud. Vardagsrummet ligger som sagt över mitt rum, så de gjorde min natt svår. Tydligen hade dom små liven hållit igång till 5.30 am, vilket jag till min lycka, lyckats undgå genom att somna.
När jag vaknade blev de en dusch å lite skypning me pappa. Väl uppe hade alla tjejer inte åkt hem ännu, men en efter en blev hämtade av utvilade föräldrar. Vi städade undan å deras första au pair, hennes pojkvän å deras kompis kom hit för att vi sen tillsammans åkte till Hicks Farm för att plocka pumpor. Vi hade vädret på vår sida idag, värmen var ett faktum å solen strålade på en ljusblå himmel. Jag tog den ena bilen full me barn å ungdomar å min värdpappa tog den andra full me barn å vuxna.
På Hicks gick vi först inne å tittade på allt möjligt; pumpor, blommor, fiskar, julgranar.. Utomhus åkte vi en höskrinda dragen av en traktor runt i ett litet skogsområden där dom pyntat me sagofigurer, häxor å spöken. Vi plockade på oss lite pumpor för att sen åka till ett köpcenter där vi gick på The Cheesecake Factory för att äta lunch/middag, å självklart avsluta me att dela på lite cheesecake till efterrätt. Barnen åkte en karusell som fanns inne i köpcentret innan vi styrde hemåt. Våra vänner blev hämtade av en annan vän å vi andra kraschade på soffan framför She's the man. Vi var alla helt slut efter nattens bravader.
Nu har jag precis kollat klart på säsong 2 av How I Met Your Mother, så jag måste bege mig till bibloteket snarast för att se om dom har säsong 3, annars är mitt sista hopp BlockBuster.
Dags för mig att sova. God natt

Miss you all, take care
love Jessica


"10"s födelsedagstårta, i form av en kyrkogård








Cheesecake...MUMS (är dock inte alls samma sak som svensk cheesecake)

Birthday party

Fick sova länge idag, eller iaf ganska länge =) Gick upp vid tio. Skypade me mamma å pappa, duschade, åt lite frukost å gav mig sen ut i Malverne för att möta upp den nya thailändska tjejen. Riktigt trevlig. Hon är dock 26 år, vilket är en skillnad på 7 år mellan oss, men helt ärligt märktes de inte så mkt. Vi tog en lunch å bara pratade. Hon berättade hur mkt hon älskar svenskar å jag hur mkt jag älskar thaifolket, som är ett mkt trevligt folk. Hon har tydligen pluggat i Tyskland å har därav varit i Sverige tidigare. Dessutom jobbade hon på hotell i Krabi innan hon kom hit så hon visste mkt väl vilka hotell jag pratade om när jag berättade om min senaste Thailandsresa.
Vi tog en promenad efter lunchen, men de började regna så vi bestämde oss för att avrunda där, nöjda me att ha lärt känna varan lite. Dock ska hon flytta me sin värdfamilj i november, så vi kommer nog inte umgås efter de.
När jag kom hem tog jag bilen till köpcentret för att titta på present till "10" som fyller år nästa vecka. Hittade inte de jag letade efter så när jag bestämde mig för att ge upp å åka hem hade jag endast köpt ett kort till henne. Får ge de en ny chans på tisdag.
Väl hemma tog de inte lång stund innan gästerna till "10"s sleepoverparty började strömma in. Tio flickor totalt. Jag å mamman tog me dom till en salong för att få manikyr å pedikyr. Själv fick även jag manikyr, avstod däremot från pedikyren. Mamman köpte me sig pizza hem till dom å efter pizza, snacks å tårta lekte dom lite å började bädda upp sin sovsäckar i vardagsrummet. Efter en film insåg jag å mamman att de skulle krävas fler filmer för att få tyst på dom. Så klockan 11 pm åkte jag till Blockbuster för att hyra fler filmer. Jag tog me mig en film ner å slängde mig i min soffa för att avnjuta den i tystnad (HA! vilket skämt! Tystnaden kunde jag glömma)
De blev iaf Djävulen bär Prada som jag tidigare sett lite halvt men aldrig hela. (De va den gången hemma hos Sara då jag å Tilda bestämde oss för att flumma oss igenom hela filmen mot dom andras ilsknad)
Nu ligger jag i sängen å funderar på hur jag ska kunna somna me allt tjatter ovanför mitt huvud. De är rätt lyhört här, de har jag fått tydligt klart för mig ikväll. Men men, dom ska få roa sig. Jag kan ju alltid gå upp å sova på övervåningen om de blir alltför olidligt här nere. De var jag mer än välkommen att göra, va de sista min värdmamma sa till mig ikväll. Jag överlever nog =)

Miss you all, take care
love Jessica

Trötter

Idag har bara försvunnit. Jag har varit trött å hostig hela dagen, så när jag hade hand om bebisen på morgonen/dagen slockande jag på soffan framför tvn när han sov. Jag vaknade av att solen lös in genom fönstret i mina ögon. Jag tvättade å fixade lite, så när de va dags att hämta ´"8" från skolan hade solen gömt sig bakom molnen å de va riktigt kallt. Me andra ord; jag tog bilen.
När vi kom hem var bakningen inför morgondagen redan i full gång. Fler popcornbollar å en tårta tillverkades. Sån himla skillnad på hur å vad man bakar här!
Å efter som friday is pizza-night så kom kusinerna med föräldrar hit på middag. Vi åt, lekte, fikade å bara umgicks. Jag, min värdmamma, hennes syster å hennes man kollade runt på facebook å diskuterade meningen me de hela å bara snokade runt på andras profiler.
Lite senare kom även den första au pairen, hennes pojkvän å två kompisar över en liten stund. När huset sen va tömt på folk gav jag mig ner i mitt rum, helt utmattad trots att jag inte gjort ngt speciellt ansträngande. Måste ladda inför morgondagen, ska jobba trots att de är lördag. "10" ska ha sitt födelsedagspary för några vänner, så jag har lovat att finnas till hands. Dock kräver de inte att jag måste gå upp tidigt, så sova ut ska jag passa på att göra. Ska möta thaitjejen för en lunch eller fika mitt på dagen, ska bli spännande!
Nu ska jag gosa ner mig i soffan, lyssna på regnet utanför, linda in mig i en filt å titta på ett avsnitt av How I Met Your Mother. Me like!
God natt!

Miss you all, take care
love Jessica


Change me

När jag å Emma satt å pratade igår kom vi in på hur man förändras fort som person när man åker iväg som au pair. Under hela tiden innan jag åkte så kändes de inte som en så stor grej; att åka bort, ensam, i ett år, utan ngn man känner för att sen ta på sig ett stort ansvar av barn. Men enda anledningen till att man inte tycker att de är en så stor grej är för att man inte kan förstå va man ger sig in på. De är för stort för ens verklighet.
När jag sen kom hit började verkligheten komma ifatt mig. Jag fick hemlängtan å vart väldigt nervös. Men så fort jag lämnade au pair skolan å kom till familjen visste jag att jag hittat rätt. De är här jag ska spendera de här året, å jag kommer att ha de toppen. Vilketn jag nu efter 2 månader kan tala om att jag haft å de ser bara ljust ut för resten av året.
Jag som person har blivit mer säker på mig själv, mindre oroad över småsaker. När jag å Gabi för första gången gav oss ut på ett äventyr me bilen tappade vi bort oss lite. Trots en gps å en karta i bilen flippade jag. Jag vart jätte nervös å önskade mer än ngt att vi skulle hitta rätt väg genast. Skillnaden idag är att om jag kör vilse, även om jag är själv, så blir jag inte nervös. Jag ser de som en möjlighet att upptäcka nya vägar. Vad som än händer kan jag alltid stanna å fråga om vägbeskrivning. Jag är mer framåt å inte lika tillbakadragen. De känns skönt att veta att jag klarar mig själv, även om jag nästan inte trodde de hemma i Sverige. Aldrig ville jag göra ngt på egen hand. Men mitt nya jag tillåter mig de. Jag är mer än nöjd.

Värt att lyssna på:
Keri Hilson ft Akon - Change Me
Jay-Z ft Alicia Keys - Empire State Of Mind
Serani - No Games

Miss you all, take care
love Jessica



22 oktober

Jaha, ännu en varm å solig dag i oktober. Att gå i jeans, t-shirt å en tunn cardigan å svettas är mycket märkligt för den här månaden, iaf där jag kommer ifrån. Men jag tackar å tar emot för den värmen vi får, ska tydligen bli kallare redan i morrn. Vi får se hur de blir me de. Mitt halsont blir iaf inte bättre. Idag började även näsan täppa till å hostan komma. Vad jag än gör, bli inte sjuk nu! Min värdmamma har varit väldigt mån om hur jag mått idag, hon frågade flera gånger hur de va, hur jag kände mig, om hon skulle hämta "8" i skolan ist, om jag kände att jag inte orkade å de blev även soppa till förrätt "de är ju bra för din hals oxå!". Så omtänksam =)
Dagen vart lugn. När jag hade hand om bebisen på dagen sov han mest så jag passade på att skypa me tildisen i över en timme. Så mys å ta igen allt skitsnack vi missat! Efteråt hann jag även skypa me mamma å pappa en stund innan batteriet gav upp å ville laddas.
Efter en timmes ledighet å ett avsnitt av How I Met Your Mother plockade jag upp "8" i skolan å skjutsade henne till dansen.
De blev middag, läxor å även bak inför 10 åringens födelsedagsparty som är på lördag. Jag, "10" å mamman hjälptes åt me bakverken. De va ngn blandning av popcorn, marshmallows, m&m:s å strössel som man kladdade ihop till bollar. Säkert ruskigt sött å gott!
Vid halv 8 åkte mamman iväg me "5" å "10" till girl scouts, pappan åkte till en kurs som han går å jag erbjöd mig att stanna hemma me "8" å bebisen så mamman slapp ta me sig alla. Vilket uppskattades väldigt mkt. Vid 8 va dom hemma igen å jag tog bilen för att möta upp Emma för en kaffe. Eller te för min del för att kurera halsen.. Vi satt å snackade om allt möjligt. Trivs bra me henne! Förhoppningsvis ska vi hitta på ngt kul tillsammans på nyår oxå =) (eftersom att min tanke om att hon ska hem över nyår va helt om bakfoten) Vi ska även ta oss till IKEA snart.

I morgon är de fredag, igen. Hemma är de redan fredag. Tiden går fort, fortare än man tror. Helt galet!

(Idag fyllde jag 19 år å 2 månader!) ;)

Miss you all, take care
love Jessica



Back to summer

Om jag inte visste bättre skulle jag kunna svära på att de va sensommar idag. Solen gassade, folk gick runt i t-shirts å jag själv hade endast ett par flippisar på fossingarna.
Vaknade doxk upp me halsont i morse, så dagen har varit lugn. Badade bebis i morse å matade honom så han slocknade efter en stund. Medan han sov plockade jag lite, tittade på How I Met Your Mother å kurerade min hals me en glass. När mamman kom hem åkte jag till Sears för att köpa ett par tofflor. Utan lycka kom jag hem 30 min senare.
På eftermiddagen kom en fotograf hem hit för att fota bebisen. De va riktigt häftigt att se. Fotografen va grymt skicklig! Hon gjorde en massa roliga ljud å läten för att distrahera bebisen, å tro de eller ej, men kvinnan fick en 2 månader gammal bebis att sitta själv. Vi tittade på några av bilderna på hennes kamera när allt va klart. Å nog vart de fina bilder, ungen är ju bedårande!
Efter middagen åkte jag å Gabi för att ta en kaffe. Blev inte mkt mer än så ikväll. Provade även min lycka efter tofflorna på ett annat Sears, men än en gång kom jag hem tomhänt.
Nu sitter jag i soffan, tycker synd om mig me min svidande å värkande hals. Popcorn å How I Met Your Mother fick bli min medicin ikväll.

Miss you all, take care
love Jessica


Köttbullar

Igår frågade min värdpappa mig va som är typsikt svenskt. Som vi i stort sätt alla svenskar äter. Självklart svarade jag köttbullar. Har blev genast mer intresserad å undrade va man äter till dom. Potatis å brunsås anser jag vara de absolut svenskaste. De funkar ju även me pasta, men potatis å brunsås är så svenskt de kan bli.
Oh, when will you make them? Frågade han me ett stort leende. I love meatballs!
Vi kollade genom den svenska kokboken på engelska som jag gett familjen när jag kom hit. Mkt riktigt fanns receptet för köttbullar där. (för pinsamt nog kan jag inte receptet i huvudet) Men när jag sa att de inte såg ut som mammas recept tyckte dom att jag skulle fråga henne om receptet ist Because we want REAL swedish meatballs!
Så vi får se när jag drar på mig kokmössan å smackar ihop riktigt svenskt käk.

Jag har kommit underfund med att svenska låter riktgit fult. När jag nu har pratat engelska nästan konstant i över 2 månader så låter svenska ord så himla fult. När dom igår frågade mig hur man säger köttbullar på svenska så kunde jag inte annat än skratta efter jag sagt de. Vilket dom oxå gjorde efter att ha försökt säga de. Himla märkligt språk faktiskt =P

Miss you all, take care
love Jessica

Fall Festival

Idag mina vänner, bar de av till gymmet på morgonkvisten. Efter att ha badat bebisen tog jag mitt gymkort å min vattenflaska för att träna lite. Jag mår så mkt bättre nu när jag tagit tag i träningen å spenderar ca en timme på gymmet varje dag (med undantag för lördag å söndag).
När jag kom hem hann jag bara me en dusch innan jag å min värdmamma åkte till "8"s skola för deras Fall Festival. Dom hade dekorerat skolgården me Halloween-tema. De va olika stationer man kunde gå runt å titta på å prova på saker. Bland annat; square dance, stuff a parent, dekorate your own pumpkin m m. Riktigt mysigt, speciellt eftersom solen sken ute. Däremot va de hela mer intressant för barnen än de va för oss "vuxna" (mmh, tydligen ses jag som vuxen här, jag som trodde jag skulle kunna hålla mig till att vara ett barn några år till..)
Efter en halvtimme hade vi tröttnat å började bli lite frusna, så vi åkte till dunkin donuts för en kaffe (utan donut, believe it or not!)
När vi kom hem var jag ledig en liten stund, sen började mamman jobba, så jag tog bebisen, plockade upp "5" från bussen för att sen ta me dom båda för att plocka upp "8" i skolan. När vi kom hem skulle "10" redan ha varit hemma, vilket hon inte var. Jag pratade me mamman som inte heller varken sett eller hört ngt ifrån henne. Men efter någon timme ringde hon å ville bli hämtad från skolan där hon stannat längre för ngt skolprojekt. Så de va bara att skyffla in alla 3 barnen i bilen å skynda till skolan för att hämta henne. Resten av eftermiddagen spenderade jag me att slänga in maten i ugnen, se till att läxorna blev gjorda, å skjutsa "8" till å från dansen. Familjens första au pair och hennes pojkvän kom oxå hem för att äta middag me oss å dom sover även här i natt oxå. Riktigt mysiga å trevliga är dom =) Tror dom ska stanna till början av november, dock sover dom inte här varje natt.

När jag satt å lekte lite me bebisen idag sa min värdmamma till mig; "Jessica, han älskar dig"
Säger som jag brukar av fina komplimanger; de värmde!

Miss you all, take care
love Jessica












911

Idag har jag inte gjort många knop.. Behövde inte ta "8" till skolan för mamman skulle ändå ut å handla så hon körde henne. Jag tog me mig min energi å åkte till gymmet ist. På vägen hem såg jag en rätt så maffig bilolycka. De va brandbilar, poliser, civilpoliser å ambulanser. Dom stängde av vägar å dom dramatiska sirenerna blinkade överallt. Mitt i allt stod två bilar, totalkvaddade. Ena i fronten å den andra i sidan framtill. Jag vet inte alls hur de gått me personerna som befann sig i bilarna. För den ena bilen såg de ljust ut, förarsidan såg hel ut. Men den i andra bilen kan jag tänka mig att de gick sämre för föraren.. Men jag vet inte.
När jag kom hem vart de en snabbdusch å sen hade jag hand om bebis en stund när mamma va å tränade. Familjens första au pair å hennes pojkvän är fortfarande kvar så dom spenderade eftermiddagen här. Vi åt en god middag å umgicks hela kvällen. Nu ligger dom å sover i min soffa. Riktigt trevliga människor =)

Förresten fick jag ett trevligt mail idag! En thailändsk tjej som kom hit för ngn vecka sen som au pair skrev till mig. Hon bor på gångavstånd från där jag bor, vilket är den första jag hört om, så vi ska nog se till att ses snart. Kul me ngn från Thailand, eftersom jag älskar både landet å människorna där =) Ska bli spännande!

Miss you all, take care
love Jessica

Westport, Connecticut

Igår, lördag, gav jag mig ut på en liten tripp. Fick skjuts till tågstationen av min värdmamma som tillsammans me "5" vinkade av mig när tåget kom. Jag åkte in till NYC för att sedan ta mig från Penn Station till Grand Central Station. De är inte en väldigt lång promenad, men me tanke på hur kallt de var, hur tung min väska va å att jag faktiskt inte tidigare åkt taxi inne i city fick mig att välja den lata vägen. Jag åkte taxi; en GUL taxi. Satt i baksätet som självaste Carrie Bradshaw å tittade ut på ett pulserande NY. De va inte alls speciellt dyrt heller, så de va de lätt värt. Väl på Grand Central insåg jag att jag missat mitt tåg på minuten, så de blev till att driva runt på stationen i en timme i väntan på nästa. En himla fin å stor tågstation de där!
Till Westport tog de mig ca 1 timme från city. Jag satt brevid en snarkande tant.... Väl framme mötte Jenny upp mig å vi åkte hem å hälsade på hennes värdfamilj samt hade rundtur i huset (som för övrigt är väldigt stort å sådär lite lantligt mysigt =) Jenny tog mig in till Westport "city" å vi blev bjudna på både glass å äpplen av ngn form av valkampanjmedlemmar. Jag älskar Westport. De ligger vid vattnet, vilket jag saknar här i Malverne. Visserligen kan jag ta mig till en strand ganska snabbt under varma sommardagar. Men hemma i Sverige är jag van att bo vid vattnet, så jag har saknat de en hel del. Men jag älskar Malverne för sin egna charm.
Jenny påminnde mig även om att "Vi firar faktiskt 2 månader idag!" hahah så underbar hon är!
Efter filmhyrning å självklart(!) snacks-shoppande åkte vi hem å blev bjudna på kinamat av hennes värdfamilj. Föräldrarna skulle ut på kvällen så efter lite film nattade Jenny barnen, å vi fortsatte kvällen me en film å senare How I Met Your Mother. Tror vi slocknade vid halv 3, 3 på natten efter timmar av skitsnack i den stora sängen vi delade på i gästrummet.
Idag, söndag, vaknade jag av Jennys knappande på datorn. Min telefon hade hon stängt av när den ringt så jag skulle få sova lite till (så söt!) Vi fixade oss å tog oss till Pancake House för lite amerikanska pannkakor till frukost. Idag va vi lite vågade å provade på en ny sort; Pancakes with chocolate chip. Dom va väldigt mastiga så tur nog hade vi tagit en me vanliga pancakes oxå så vi delade på alltsammans =) Eftersom regnet öste ner idag bestämde vi oss för att spendera resterande tid på att se ännu 2 avsnitt av How I Met Your Mother i väntan på Jennys två kompisar. Dom plockade upp oss å vi åkte till ett stort shoppingcenter i Stamford. Jag fick me mig en tjocktröja från American Eagle Outfitters, en sjal, en kofta å ett par pyjamasbyxr från H&M. Icke att förglömma; jag å Jenny har även skapat en ny tradition att köpa lindts choklad när vi shoppar, så även en sån hade jag me mig hem. Under tiden trackade vi hennes stackars vänner me citat från How I Met Your Mother, följt av gapskratt!
Alltid när Jenny är me mig ngnstans är de ngn som känner igen mitt efternamn, i och med Fredrik Ljungberg som verkar rätt känd här borta. Lite lustigt att de bara händer när Jenny är med =P
Halv 5 släppte dom av mig vid tågstationen i Stamford å jag började min resa hem. En kille började prata me mig på tåget, frågade en massa frågor å va allmänt pratglad. Han nämnde flera gånger att jag såg så "nice and friendly" ut. Tackar så mkt. Själv kom han från Guatemala å va 34 år.. Pass på den!
När jag kom till NYC gick jag mot Penn Station, å bara njöt av staden i sin skönhet. När mörkret börjar falla å alla byggnader lyser upp är allt bara så häftigt. Man kan inte riktigt förstå att man är här. Lilla jag vandrar runt på New Yorks gator alldeles ensam å bara njuter av livet. Ibland fattar jag inte att jag tagit mig hit, där jag är idag.
Min värdpappa plockade upp mig vid tåget; "Welcome home!" va de första han sa när jag öppna dörren. De värmde på ngt sätt. När jag kom innan för dörren blev barnen väldigt glada att se mig; "I missed you, Jess. I missed you so much!" Gullungar!

Jag får inte heller glömma att ge en guldstjärna till alla hjälpsamma å trevliga amerikaner som hjälpt mig på vägen. Idag t ex behövde jag hjälp me att veta om jag behövde byta tåg, så jag frågade en kvinna som stod brevid mig "I am sorry honey, I actually dont know.. But ask the conductor, run and ask him when the train stops" "Okay, I will. thank you!" Vi gick av tåget å hon fick syn på konduktören "There he is, run honey!" "Thaaaaaank you!!" Hahah så jäkla go va hon.

Nu är jag så trött så ögonen nästan går i kors. Till å me "10" påpekade att jag såg ovanligt trött ut idag. Så ett avsnitt till av How I Met Your Mother, sen blir de sovdags i mina nya pyjamasbyxor!
God natt =)

Miss you all, take care
love Jessica


Såhär, mina vänner, ser en gul taxi ut innuti ;)


Grand Central


Grand Central


<3


Westport


Godis är gott! (M&Ms fyllda me....peanut butter såklart)


De stora shoppingcentret i Stamford
Min höjdskräck påminnde sig i dom där rulltrapporna!

17 oktober, 2 månader

Efter lite Roast på Berns igår kväll slocknade jag.
Idag är en ny dag, nya möjligheter. Jag åker nämligen in till NY för att sen åka vidare till Westport, Connecticut. Ska spendera två daga tillsammans me Jenny, som jag för övrigt saknat sen sist vi sågs. Hoppas på både filmmys, kanske lite shopping, pannkakasfrukost å förhoppningsvis provsmak av corndog!

Idag är de exakt 2 månader sen jag lämnade min trygghet på andra sidan jorden. Jag är fortfarande lika nöjd me mitt val att åka hit, om inte nöjdare. Jag blir mer å mer bekväm i familjen. Dom är toppen! Saknar dock min egna där hemma, orginalet är ju alltid bäst. Men jag kan inte ha fått de bättre här. Vi ses ju snart. 2 månader har gått fort. Ska detta år bara försvinna? Vi får se. I den här takten kommer de bara svischa till!
Njut av helgen för de ska jag!

Miss you all, take care
love Jessica


Another week passed by

Idag va de lika burrigt som igår. Regn, kallt å båst. Jag var hemma me bebisen idag, å efter ett bad å lite i magen slocknade han som den prins han är. Jag tvättade å plockade lite sen slängde jag på How I Met Your Mother å skypade me både mamma/pappa å sandra/johan/johan. Jag hann även me ett litet överraskningssamtal idag. Ringde min kära kusin som inte fattade ett någe. Tur för mig så svarade han även fast han inte tänkte de eftersom han inte kände igen numret. Jag tror han vart glad. Jag va iaf glad att höra hans röst å höra att allt är bra me honom. Saknar honom väldigt mkt. Dom spontana samtalen från en hårt arbetande pojke på tippen är inget man kan ränka me här på andra sidan..
När alla barnen kom hem vart de lek, bus å spel. Familjens första au pair är fortfarande här, å ska stanna ett par veckor, så dom kom förbi på eftermiddagen å ska även sova över här. Lite fler släktingar kom även å spenderade pizza-night här. Alltid lika mys =)
Just nu fixar jag lite inför morgondagen, för då bär de av mot Connecticut! Ska spendera lördag till söndag me Jenny. Ska bli kul att se hur hon bor, hur Westport ser ut å bara umgås me henne =)

"5" -I am your princess and you be my prince

Miss you all, take care
love Jessica

Queen

Vilken ruggig dag. Regnet öste ner å de blåste som sjutton ute. Men inne hade jag de mys. Var hemma me bebisen på dagen så då blev de lit fix, plock å läsning. Drog till gymmet en sväng å sen plockade jag upp "8" från skolan. Hemma hade vi fått besök av familjens första au pair, en tjej från tyskland. Hon hade även me sig sin pojkvän å två vänner. Min värdmamma åkte iväg å köpte jordgubbstårta som vi mumsade i oss.
När sällskapet lämnat oss blev de middag å läxor. Jag träffade Emma (den nya svenska tjejen) på Cold Stone för en glass å lite skitsnack. Hade ännu en gång en trevlig stund me henne =)
Nu sitter jag som vanligt (har blivit lite utav en vana) framför tvn, tittar på How I Met Your Mother å käkar minimorötter. Har bara två avsnitt kvar på första säsongen! De är awsome!
Ser ut som jag kommer spendera lördag till söndag i Connecticut me Jenny. Blir de av ska jag få ta me mig säsong två hem sen =)

När jag satt i trappen utanför toaletten idag i väntan på "5" (som ibland får för sig att hon inte vågar gå på toa själv, hörde jag hennes ljuva stämma på andra sidan badrumsdörren.
"I am the queen of New York. Your are the queen of Sweden. Remember to tell you parents that, and say after me; When I took care of my little girl she told me that I am the queen of Sweden. Remember to tell them that, okay?"
Hennes kommentarer är oslagbara!

Miss you all, take care
love Jessica


Wasa

Nu är de höst i paradiset, mina vänner. Jag skakade nästan när jag följde ”8” till skolan i morse. Burr! Men de är en fin dag. De färgglada löven täcker marken å virvlar i luften. Solen lyser å värmer iaf ngt. Jag tog mitt förnuft till fånga å åkte till gymmet redan halv 10 i morse. Trodde jag skulle vara ensam, vilket skämt! De va smockat! De va kö på parkeringen. Men jag har mitt lilla knep å parkerade ist bakom gymmet, vid en supermarket (som många andra).
Hade hand om bebis en stund på dagen oxå. Efter lite pip å gnäll somnade han. Inga problem. Mamma hämtade "8" å skjutsade henne till religionen medans jag va hemma me "5" å bebisen. Till middagen kom de släktingar. Mkt trevliga allihop. Ska tydligen träffa dom på thanksgiving igen, inget mig emot! Så de blev stormiddag å härliga efterrätter. Förresten så heter den gudomliga tårtan som fanns på dopet "Napoleon". Måste läggas på minnet!
Nu ligger jag i mín soffa framför dom sista avsnitten på första säsongen av How I Met Your Mother. De har blivit en skön vana såhär på kvällningen. Måste sova snart å ladda för morgondagen. Vet inte hur jag ska hinna me allt, har lovat bort mig till 2 personer + att jag ska hinna me gymmet.. Men men, de löser sig alltid =)

Attention!
När jag letade runt lite i köksskåpen idag hittade jag ngt mina ögon tidigare inte skådat bakom dess luckor; wasa knäckebröd!!! Jag har nästan drömt om knäckebröd. De känns så svenskt. Planerade att köpa hem de inom en snar framtid, men se där, jag har ju haft de så nära så länge utan att veta. Aja nu vet jag ju iaf fall va de blir att mumsa på imorrn, de är ett säkert kort!

Miss you all, take care
love Jessica

 


Sen uppdatering pga tekniskt fel

Idag bara försvann..
Alla var väldigt trötta så efter en dag me lillkillen (som var lika snäll som vanligt å sov mesta delen) hämtade jag upp småflickorna från skolan. Läxorna blev gjorda å jag skjutsade "8" till dansen. När jag kom hem igen satt "5" å "10" framför tvn, å när jag tittade in i vardagsrummet 5 minuter senare sov dom båda två! Huset va så tyst å lugnt.
Efter middagen nu åkte jag me Gabi å tog en kaffe. Sen slängde jag mig i soffan framför How I Met Your Mother.
Så skönt att bara göra ingenting. Hann ju me gymmet på dagen så jag spenderade min kväll me att slappa.
Min dag vart inte roligare än så. Men de gör liksom inget för den hade ett skönt flow iaf =)


I lördags fick jag faktiskt prata lite svenska. På dopet presenterade min värdmormor mig för sin kusins (tror jag de va) fru. Hon kommer från Sverige. Hon berättade för mig, på lite halvknackig svenska, att hon kom hit som au pair, men stannade här å gifte sig. Så nu har hon bott här i 50 år! Kan ni tänka er de mamma, pappa å sandra? ;) Men jag talade om för henne att de inte kommer hända mig eftersom jag lovat min familj att vara hemma om ett år.
På tal om svenska kom "5" springades till mig å sa "Jess, how do you count in swedish?" Jag räknade för henne, tre tal i taget å hon sa efter mig. Så söt!

Miss you all, take care
love Jessica


Wow!

I helgen när jag å Gabi var å shoppade gjorde jag bort mig en aning. Eller gjorde bort å gjorde bort, jag framstod nog som jag kom direkt från stenåldern å inte hade koll på utvecklingen här i världen. När jag skulle betala min klänning på Urban Outfitters betalade jag me mitt visa-kort ist för kontanter. När jag dragit mitt kort skulle tittade jag på skärmen på kortdragaren. Mitt namn stod å jag skrek genast till Gabi "Oh, it says my name!" Jag godkände å sen fortsatte jag prata me Gabi. Killen i kassan tittade lite tveksamt på mig å sa "Ehm, you have to sign it before you confirm.." Jag tittade ännu en gång på kortdragaren å ta mig sjutton, de var inte bara touchscreen på den lilla boxen utan även en elektronisk penna, så jag skulle allstå skriva min namnteckning på touchscreenen. "Wow, that is so cool!" Utbrast jag, som om de va de absolut häftigaste jag någonsin skådat. Killen bara kolla på mig å småskratta lite. Ibland måste jag lära mig att dämpa min entusiams lite..

Hot Skates

Idag är det Columbus Day, vilket betyder att barnen var lediga. Jag fick alltså sovmorgon å behövde inte vara uppe förrän kl 10. Skönt! Efter en frukost tog jag me mig barnen till Hot Skates rinken ca 5 min från huset. Vi mötte upp Gabi och hennes värdbarn där oxå. Hot Skats, för er som inte vet, är dom där gamla hedeliga inlinesen me 4 hjul. Rinken är inomhus, precis som i filmer. Efter en stund släcker dom ner hallen å tänder discolampor, hög musik sätts på å discokulan sätts igång. Barnen hade superkul (å nu ska vi inte bortse från de faktum att jag å Gabi hade himla kul oxå). Även fast dom små behövde lite hjälp så gick de bra å alla hade kul! Om man nu skulle ramla fanns ju även två killar som åkte runt endast för att hjälpa folk som ramlade. Tur i oturen så ramla jag ju aldrig ;) (nej, dom va inte ens speciellt mkt å hänga i julgranen)
"8" va den som la upp två härliga kommentarer idag; 1. "Jess, you see that dude over there? I like him." Hon pratade då om en utan killarna som jobbade på rinken. 2. "This was a really good idea of you!" Hon visade sin tacksamhet över vår idé att åka till rinken. =)
Efter 3 timmars åkande å en liten lunchbreak däremellan tog me vi dom till parken. "10" var inte alls speciellt sugen på att åka till parken. Men när vi väl kom dit å både jag å Gabi åkte rutchkana å var me å lekte tyckte även hon att de va kul. Själv älskar jag att leka å löjla mig ibland, så varför inte?
När vi kom hem blev de middag tillsammans me Gabis värdfamilj. Lite rester från gårdagens dop å tårta som va över. Fyyy vilken god tårta dom hade! Dom hade nämnligen två tårtor å jag smakade bara den ena igår, men den jag åt idag va himelsk! Nu kan jag inte komma ihåg va den hette bara för de..
Nu på kvällen åkte jag å Gabi å skrev ut lite bilder på CVS. Jag skrev ut bilder på min familj å mina vänner som jag satte i ramen som jag köpte för ngra veckor sen. Ska ta en bild, kanske i morgon, å lägga upp så ni får se hur fint de blev. Började tänka på hur länge sen de va jag träffade dom.. De är länge nu å längre blir de.
När jag kom hem igen var huset pyntat me halloween-dekorationer. Så mysigt! Kan knappt bärga mig tills vi ska me barnen ut å halloweena =)

Miss you all, take care
love Jessica



Leka gör jag bäst


Den här satt på dörren ner till mitt rum när jag kom hem, haha =)


Kärlek!

Dop

Idag var de som sagt dop. Vi 10 gick jag upp för att hjälpa min värdmamma att förbereda flickorna, för att sedan forsätta me mig själv. När jag visade mina nya skor för "5" kom hon som vanligt me sina vanliga roliga kommentarer "Sexy lady! I like these shoes. Can you leave them here for me when you go home?" "But they are too big for you-" "But I can wear them when I get older, I will love them!" Jag kunde inte annat än att skratta åt henne! "10" målade mina tånaglar på morgonen oxå, de är tur man har en "syster" här som kan göra de åt en, när den syster som brukar göra de befinner sig på fel sida av jordklotet.
Efter lite fotografering hemma med bebisen, gudmor, gudfar å andra släktingar bar det av till kyrkan. De va våra två bebisar (min värdfamiljs å minvärdmammas systers son) + två andra barn som skulle döpas samtidigt. Dopet i sig var ungefär som ett dop i Sverige. De doppas huvuden å tänds ljus. Efter kyrkan åkte vi till en lokal där de blev middag, tårta och dans. Mkt trevligt! Mina värdföräldrar är grymma dansare å har dansat sen dom va små, så jag tipsade dom om att gå ut ngn helg framöver så kan jag stanna hemma me kidsen. Tror inte dom tyckte de va en dum idé alls faktiskt.
Vi träffade även en annan au pair, min värdpappas brors au pair. Hon är lika gammal som mig och kommer ifrån Tyskland. Dom bor inte alltför långt ifrån oss så vi kommer nog att ses en del framöver =)
När vi kom hem vid 8 var jag helt slut! Var inte en tung dag, men de blev för lite sömn kombinerat me för mkt sittande. Då blir man slö. Så nu sitter jag i mina myskläder i min soffa, har precis kollat igenom bilderna från dagen me "10" som kom ner för att mysa lite me mig, å ska alldeles strax titta på ett avsnitt av How I Met Your Mother. De har varit en bra dag.
I morgon är barnen lediga å likaså föräldrarna vilket betyder sovmorgon för min del. Jag å Gabi ska nog ta me dom till en inlinesbana, annars blir de parken. Vi får se =)

Miss you all, take care
love Jessica






Så går de när man inte är beredd...

Shopping

Får bli en kort sammanfattning på dagen eftersom klockan sprungit iväg och jag måste sova så jag är pigg och kry inför morgondagen. Är ju som sagt dop i morgon, så efter att ha sovit ut i morse åkte jag och Gabi först till en outlet ca 30 min hemifrån mig. De va som en liten stad med massa affärer, där de var nedsatta priser. Vi hade inte alldeles för mkt pengar över att spendera där, men lite fick vi köpt, samt att vi spanade in en hel del saker vi vill komma tillbaka till snart igen. Vi åt daremot lunch på ett ställe som heter Johnny Rockets. Där finns en riktigt 70-tals(?) känsla att hitta! Hela stället ser ut att vara från en gammal film, jukeboxen spelar på hög volym och tillåter den som betalar en slant att välja vad som ska spelas. Mitt under vår väntan på maten stängdes plötsligt jukeboxen av. Vi började titta oss omkring och när jukeboxen sattes på igen stod 4 utav servitrisen/servitörerna och dansade och sjöng till låten. De va riktigt trevligt och verkades uppskattas av fler än mig och Gabi. Ovanligt att se, men allt kan ju hända i USA ;)
Efter outleten skulle vi ta oss till Roosevelt Field Mall, som ligger närmare hem än outleten. Vi skulle alltså åka tillbaka hemåt. Efter kanske 10 min upptäckte vi att vi var vid exit 43 och jag bor på exit 17, vi åkte alltså åt helt fel håll! Ingen panik. Vi lyckades komma tillbaka till rätt parkway.
Man tror knappt sina öron när jag berättar de här, de är knappt så mina öron tror på de. Men trots att jag bor i NY numera så har jag haft svårt att hitta en klänning och ett par skor att ha på dopet. Egentligen är väl problemet inte att de inte finns, för de gör de! Men jag har blivit oerhört kräsen.. Hittade till slut en klänning på Urban Outfitters och ett par skor från Charlotte Russe. Shopping är en sport!
Nu har jag precis färgat Gabis hår. Hon ville ha slingor dagen till ära sa jag ställde upp att fixa de. Nu är klockan 1:11 am, vilket betyder att jag bara har några timmar på mig att ta mig hem och sova för att sen göra mig och barnen iordning.

Miss you all, take care
love Jessica

Couples retreat

Idag har jag inte gjort många knop! Under förmiddag å en bit in på eftermiddagen var jag hemma me bebisen. Han lyckades jag få att somna ganska fort så jag tvättade å småfixade me lite saker jag behövde ha gjort. Bankpapper, skriva brev å lägga upp bilder. Jag ställde upp å tog bebisen längre idag för även om pappan var ledig från jobbet idag var han tvungen att göra lite ärenden å mamman frågade mig om hon kunde göra desamma efter jobbet. Eftersom hon för de första slutade ganska tidigt å för att jag har ont i halsen idag så valde jag att ställa upp å vara hemma, alltså skippa gymmet för att vila min hals idag. Min värdmamma avrådde mig dessutom att gå till gymmet å gav mig ist "painkillers" å halstabletter. De känns lite bättre nu så jag hoppas de redan börjat bromsa upp. Har varken tid å lust att bli sjuk!
När barnen kommit hem åkte vill alla till "kusinerna" å hade pizza-night. Jag å Gabi åkte till Rockville Center för att gå på bio efteråt. Couples Retreat blev de. (Sandra, du bara MÅSTE se den, precis vår humor! Jag skrattade högst i hela biosalongen...!) Skådespelarna; Vince Vaughn, Malin Åkerman, Kristen Bell, Kristin Davis, var alla helt suveräna i filmen! Verkligen sevärd! Längtar redan till jag ser den igen. Å jag hoppas att Vince Vaughn skriver fler filmer, för han är verkligen grym!
Däremot hade jag lite svårt att koncentera mig vissa stunder, för min rumpa började domna bort. Vi kom nämligen in bland dom 5 sista på denna slutsålda visning, därav fanns de inte två lediga platser brevid varandra. Här i USA fungerar de inte på samma sätt som hemma, här får du inte en plats du ska sitta på utan du väljer själv. Folk väljer därför att ha en stol emellan sig å sällskapet brevid. Varför vet jag inte, antagligen pga folkskygghet, men då förstår jag inte va man har på en bio att göra. Hur som helst valde jag å Gabi att sätta oss på golvat, därav ömheten i rumpan..

I morgon är de pumpkin picking me LCC-gruppen. Vi ska tyvärr inte åka. För de första så har två av mina värdbarn aktiviteter dom måste gå på vid samma tid, för de andra ligger de ganska långt bort å för de tredje måste allt förberedas vad gäller kläder å sånt inför dopet på söndag. Tråkigt men sant, me tanke på att jag såg fram emot pumpkin picking. Kanske hinner vi me de efter dopet iaf. Hoppas.

Miss you all, take care
love Jessica


Awsome, do it again!

Idag va en bra dag. Bebis fick en ny byrå igår, så idag roade jag mig me att flytta alla hans kläder å organisera i den nya. Jag tycker att sånt är kul. Få göra om, organisera, göra på mitt sätt. De vart grymt bra å mamman blev lycklig när hon såg de noggrant välvikta bebiskläderna, var å en på sin plats. I morgon ska jag jobba lite på att lägga i storleksordning så de blir lättare att hitta kläder i rätt storlek. (Nej jag har verkligen inte för mkt tid över på dagarna när bebisen sover...........=P) Jag tog me mig "5" för att hämta "8" från skolan. Vi hade en mysig promenad. Under vår promenad hem går vi på en bro över "the parkway" vilket är liknande Sveriges motorvägar. När bilarna svissade förbi under oss skrek "5" Awsome!! Jag härmade hhenne me en fånig röst å skrek Awsome, do it again! Å hon skrattade som bara den. Vad som va kul me de vet jag inte, men de spelar ingen roll.
Väl hemm blev de läxläsning sen skjutsade jag "8" till dansskolan å började sen hjälpa min värdmamma me maten; left overs, alltså skulle de bara in i mikron. Min värdmormor var även på middagsbesök idag, mkt trevligt! Jag gillar henne verkligen, så himla mysig.
Vid 7 plockade jag upp Gabi å vi åkte till gymmet för att spendera en timme där. Jag fick snabba mig hem för att hinna iväg till Dunkin i Ocenside där jag planerat att träffa en ny svensk tjej, som kom hit förra fredagen. Vi hade riktigit trevligt å jag hoppas verkligen hon vill ses igen. Kändes så skönt att ha ngn svensk i närheten. Skulle vara kul å ha ngn som kan följa me mig till IKEA å bli nostalgisk över Kalles kaviar å Mamma Scans köttbullar.  

Idag gjorde jag en upptäckt! Jag har alltid funderat över varför man får så otroligt långa kvitton när man handlar på CVS, men jag har aldrig orkat lägga energi på att läsa va de står på dom. Ist knögglar jag ner dom i plånbok å suckar över vilken plats dom tar.. Men idag tog jag mig faktiskt tid att läsa ett kvitto från CVS. De visade sig att jag har fått vissa erbjudanden som rabatter å liknande på vissa varor under en viss period. Jag har ju faktiskt medlemskort där, vilket jag inte ens tänkt på att de ger utdelning. Alltså har jag missat en hel del bra erbjudanden under dessa 2 månader upptäckte jag idag. Dags att vara lite uppmärksam fröken Ljungberg! Varför ska dom flesta missar vara ekonomiska?!
God natt

Miss you all, take care
love Jessica

Ansvar och frihet

Idag va de konstigt väder. Först regnade de. Sen kom solen. Sen började de blåsa så ända in i -------! Löven yrde i höstvindarna. Jag kände mig väldigt givmild idag. Jag passade bebis längre än jag borde för att mamman hade så mkt å göra, så jag erbjöd mig. Bad henne att inte stressa, för jag kunde ta hand om honom när hon behövde iväg å fixa inför dopet. Hon va väldigt tacksam. Tackade mig flera gånger, "god bless you" å till å me att hon älskade mig. Jag vet att de inte är samma kärlek som hon har för sin familj såklart, men samtidigt kändes de så bra att få höra orden. Att hon verkligen är lycklig me mig å de jag gör för familjen.
De va fullt upp hela dagen. Matlagning, läxor å skjutsningar. Men allt flöt på bra. Inga problem =) Under middagen pratade vi om vilken sorts korv man ska välja; kalkon eller vanlig. Kalkon är ju då nyttigare. När jag valde den med kalkon (med en känsla av att jag måste tänka på va jag äter) började mina värdföräldrar genast tala om för mig att jag får självklart välja vilken jag vill, men jag ska absolut inte välja kalkon för jag har inget fett att göra av med. Jag förklarade för dom att enda anledningen till att dom inte ser mitt fett är för att jag ofta använder slappa tröjor. "8" höll inte me mig, hon sa att jag är perfekt precis som jag är. Hon är bara för fin <3

Igår när jag pratade me Jenny i telefon kom vi in på ansvar å frihet. När man bor i en familj som inte är ens egen känner man en viss "ofrihet". Jag älskar absolut den här familjen å dom påminner mig hela tiden att jag är en av dom nu, att jag ska känna mig som hemma; äta när jag vill å vad jag vill, komma hem när jag vill, göra vad jag vill. Dom är väldigt enkla att ha å göra me, å dom är väldigt mån om att höra me mig varje dag hur allt är, va jag ska roa mig me under kvällen å bara allmänt om hur jag mår å sånna saker. Känns jätteviktigt att dom bryr sig, vilket dom gör. Däremot så har man en viss gräns inom sig. Man tar inte de sista av ngt som finns hemma ifall de är tänkt att vara till barnen, du gör inte samma saker som hemma i Sverige för du är faktiskt inte hemma nu. Man tänker hela tiden "va tänker dom om jag gör såhär..?" Jag har inte fått ett enda klagomål sen jag kom hit, men ändå tvivlar man på sig själv å de man gör. De är de jag menar me att man inte har samma frihet som hemma i sitt eget hus, med sin egen familj, i sitt hemland.
Å andra sidan har jag fått ett stort ansvar. Man brukar säga att en människas största skatt är ens barn. Jag har fått äran att ta hand om 4 juveler. Jag har ett år av deras uppväxt i mina händer å varje dag ska vara värd att minnas för dom. Dom ska inte behöva se tillbaka å tänka att jag sabbade ett år av deras liv. Då har jag misslyckats. Ett fel kan vara avgörande. Men jag väljer att se möjligheterna. Möjligheterna att påverka barnen, ge dom en rättvis men rolig uppfostran. Vi ska ha kul tillsammans. Vi har kul tillsammans. Men de jag vill komma fram till är att innan jag kom hit kände jag mig fortfarande som ett barn. Jag var ett barn som sakta men säkert växte upp, utan några krav. Nu är jag plötsligt vuxen i andras ögon. Jag får leka å ha kul, men de är jag som har ansvaret. Ansvaret för 4 liv + mitt eget. De är stort, men vilken läx jag lär mig. De blir en gåva för livet. Jag är tacksam att jag har tagit mig hit.

Ska kolla ett avsnitt till av How I met your mother (fick låna första säsongen av Jenny), sen blir de sova.

Miss you all, take care
love Jessica

Namnsdag

Birgitta är ett kvinnonamn av keltiskt ursprung som betyder "den höga" eller "den upphöjda".

Sådär ja!

Miss you all, take care
love Jessica

I like your sneakers

På vägen hem från att ha lämnat "8" i skolan idag tittade crossing guarden på mina skor å sa "I like your sneakers. Where did you get them?". Jag ska göra bilden tydligare för er; en 55-60 årig dam är alltså intresserad av vart man köper converse. Personligen tyckte jag att de va rätt roande =)
Dagen försvann lika fort som de gjort den sista tiden. Städningstjejerna va här idag å gjorde huset skinande rent, precis som varanan vecka. Matleveransen kom å tvättmaskinen gick på högvarv. Mkt blev gjort.
Jag hade bebis en stund på morgonen, sen var jag ledig två timmar mitt på dagen då jag spenderade min tid med att skypa me min syster.
På eftermiddagen va de fullt ös. Tog me mig bebis å "5" för att plocka upp "8" i skolan. Hemma fick jag alla 3 att göra sina läxor medans bebis sov. "8" gjorde sig redo för dansskolan som jag skjutsade henne till. När jag kom hem vaknade bebis å de var dags att mata honom å slänga in vår mat i ugnen. Allt flöt på riktigt fint faktiskt, trots 4 barn å en au pair.
Jag å Gabi åkte till gymmet efter middagen. Så skönt att springa av sig lite. Efter gymmet passade jag på att prata av mig oxå. Pratade me Jenny i telefon i ca 1½ timme. Men så skönt de va att bara prata, på svenska, om allt å inget, utan att bry sig om tid å rum. Jag har saknat de.

I morgon onsdag 7 oktober har jag tydligen namnsdag. Var mor å far min som påminnde mig över skype för några minuter sen. Japp, Birgitta va namnet. Tro de eller ej. Jessica Birgitta.
Grattis även till mamma, Sandra å alla andra Birgittor jag känner!

Miss you all, take care
love Jessica

5 oktober

Var ju som sagt min fars födelsedag idag. Så jag skypade med i stort sätt hela släkten idag. Helt fantastiskt att kunna se å prata me alla. Vissa använder ju inte datorer eller har skype, så dom ser jag ju inget. Kändes nästa som att jag satt hemma i vardagsrummet me dom. De enda jag saknade just då var tårtan!
För er som trodde att min älskade vovvsing skulle glömma mig kan jag tala om att han känner igen min röst genom skype, han undrar bara var sjutton jag håller hus för han kan hör mig men inte se mig.

Dagen sprang iväg å jag vet inte ens va jag hann me. Passade bebis en stund på dagen då mamman var iväg å tränade. Mannen som skulle laga torktumlaren kom, han såg mig hålla bebis å mata honom medans min värdmamma lagade mat. Han tog för givet att jag var hennes dotter å att bebisen var min son. "Hur känns de att vara mamma?" sa han å tittade på mig. Pinsamt nog för honom hade han ju fruktansvärt fel. Va jag däremot inte kan förstå är hur i hela friden han kunde tro att min värdmamma var mormor. Hon ser yngre ut än hon är å hon har väldigt fräscht utseende. Vilken miss han gjorde!

Nu på kvällen hann jag med gymmet å ännu ett avsnitt av Roast på Berns. Men nu ska jag sova eftersom natten till idag inte gav många timmars sömn.

Miss you all, take care
love Jessica

Grattis paps!

Grattis pappa på 27, jag menar 47 årsdagen!! ;)
Ringde min kära far när jag kom hem i natt (på morgonen där hemma i Sverige) för att sjunga för honom, som vi alltid gör på morgonen när ngn fyller år hemma hos oss.
Hoppas din dag blir lika bra som du är. För mig är du alldeles unik. Den bästa pappan man kan önska sig.
Du är inte komplicerad, de är ngt jag gillar me dig. Tack för att du gjort mig till den jag är. Å tack för vaggvisan som jag nu kan föra vidare =) Den uppskattas!
Du vet att jag hade åkte hem för att fira dig om jag hade möjligtheten, men jag får inte plats i kartongen..
Tänker på dig (å mamma såklart, å sandra å lukas) varje dag. Älskar er så mkt!

Grattiskramar och pussar

Miss you all, take care
love Jessica


Allt bra som kunde hända, hände

Vart ska jag börja? Vilken händelserik söndag!
Började med att jag tog 11 tåget in till NYC för att möta upp Jenny. Mötte inte bara Jenny utan halva Polen i city. Hela Fifht Ave. var avstängt pga av ngn sorts polskparad. Helt galet va de å proppfullt me folk. Så vi tänkte ge tunnelbanan en chans, båda två har åkt förut, men då i sällskap av ngn som kan systemet. Vi tog oss iaf på ett tåg mot Soho (där vi planerade att shoppa). Vi skulle byta efter första stationen till linje R. Väl på den andra tunnelbanan började vi fundera på vart vi skulle av, å hur vi egentligen va säkra på vilken linje vi just klivit på. N stod de plötsligt på skärmen där stationerna visas. Damn! Vi va på fel... Vi hoppade av å upptäckte att vi i stort sätt åkt fram å tillbaka, så stannade på Fifht Ave. ist, säkrast så. Men en lite tunnelbanetripp fick vi ju trots de misslyckade målet.
Vi tog en lunch på ett pizza ställe, som även de va fullt med polaker. Under vår promenad träffade vi på en hel del poliser. Å jag tror bestämt en söt liten polis hade ett gott öga för mig om vi säger så ;) haha
Vi bestämde oss iaf för att lämna Fifht Ave. efter lunchen å gick bort mot Broadway å Times Square. Där träffade vi på en fotosugen kille som jobbade i en butik. Vi fick inte lämna butiken utan att fota honom!
Man är så himla van vid att försäljare av vissa turer mm försöker sälja på en saker när man passerar dom på gatorna, så när en kille frågade oss om att vara vip-gäster på en show sa jag bara "No, thank you" å forsatte att gå. Jag tänkte inte ens på va han sa! Som tur va hann Jenny snappa upp ordet "show" å stannade för att fråga mer. Vi gick där ifrån med två biljetter till en show som ska spelas inför MTV. De är skådespelare från Saturday Night Live som ska spela in en stå-upp komedi, där vi nu har vip-biljetter! Vi lyckades även pruta ner priset till 10 dollar var för biljetterna (ca 70 kr) ist för ca 30 dollar som dom annars tar för biljetterna. Men eftersom killen haft en flickvän som varit au pair så visste han att vi inte har så bra betalt (han visste dock inte att vår lön höjts sen dess).
Nöjda me vårt kap fortsatte vi mot Madison Square Garden. Vi visste att biljetterna till Blink 182:s konsert var slutsålda, men eftersom Jenny är ett stort fan ville vi ge de en chans att kanske få tag i biljetter utanför. Som en ängel från ovan kom en man förbi å just som han passerade mig sa han "Anyone needs tickets to the concert?" "YES" skrek jag till å han stannade till för att köpslå om pris. Vi fick 2 ståbiljetter till priset av 60 dollar var (ca 420 kr). De är de ju lätt värt. De är ju precis framför scenen där allt händer, de är där trycket är. Vi var riktigt nöjda. Upplevelsen att se Madison Square Garden innefrån var tufft, att sen se ett fullsatt MSG med skrikande fans var ännu tuffare. 
Låt mig berätta lite on konserten. Den inleddes med Asher Roth; två killar å en dj som spelade lite olika (mest typ rap) sånger. Dom var faktiskt riktigt underhållande, så de började bra. När Fall Out Boy sen entrade scene började showen på allvar. De va fullt ös, å alla var som tokiga. Folk rökte på, blev höga å började hoppa på varandra. Man kastade runt människor i folkhavet. De va helt galet! De enda vakterna tycktes störa sig på var om ngn satt på ngn annans axlar för att se bättre.  
Fall Out Boy avslutade sitt framträdande med att Pete Wentz (basisten i Fall Out Boy) fick sitt hår avrakat av Mark Hoppus (basist å sångare i Blink 182) på scenen. Han hade tydligen lovat sina fans att göra de, å eftersom denna konsert var deras sista inför ett uppehåll så var de dags att hålla va han lovat.
När Blink 182 sen spelade gick publiken lös ännu mer, vilket jag knappt trodde va möjligt. De va en sjuk upplevelse, som va värd varenda krona. Så häftigt. När ett fullsatt Madison Square Garden gör vågen runt en där man står i mitten framför scenen, känner man sig så ypperlig. Man ryser.

Jag lämnade city vid halv 11 pm å va då helt utmattade efter allt gående, stående, hoppande å dånande som försegått hela dagen. När jag satt med huvudet lutad mot tågrutan å tittade ut i mörkret kunde jag se Empire State Building lysa upp där ute. Jag är här. Jag är  i NY. Jag har de så bra.
Trots min inre lycka kunde jag inte annat än att längta efter min säng, för jag var så trött. Men när jag två stationer innan min hållplats upptäckte att tåget jag skulle byta till redan verkade ha gått fick jag ta en taxi sista biten. Min första taxifärd i USA, tyvärr va den vit. Inte gul.


Vilken upplevesle. Oförglömligt. Tack för gott sällskap Jenny!

Miss you all, take care
love Jessica


























Sen uppdatering; lördag kväll

Min lördag kväll slutade med kina-restaurangen med familjen å sen åkte jag hem, bytte om till myskläder, läste min bok en stund, åkte å köpte godis för att lägga mig i sängen å titta på 3 avsnitt av Roast på Berns som sandra å johan tipsat mig om. Klockrent, eller iaf vissa av dom! Va skönt att se ngt på svenska oxå. Får se om de blir ett fjärde avsnitt ikväll =)

Miss you all, take care
love Jessica


Raspberry Ice Tea & Lipstick Jungle


Svenska fiskar? Har aldrig sett dom i Sverige.. =P

Empire State Of Mind

Regnet öste ner en del av dagen idag, så de jag passade på att roa mig me var att storstäda! De behövdes verkligen. Så skönt att ha de gjort.
Annars har dagen hittills mest bestått i att dricka kaffe, skypa å mysa lite me barnen. Har varit skönt att bara vara, inte göra ngt speciellt. Regniga dagar är perfekt för de.
Får se va som händer ikväll. Antingen åker jag till brandstationen som under oktobermånad varje år görs om till ett spökhus, me Gabi å hennes brasilianska au pair vän, eller så stannar jag hemma å kollar på Roast på Berns på datorn, eller så kanske jag rentav bara läser min bok. Inget avancerat, men de är så jag vill ha de den här helgen. I morgon blir de city me Jenny. Har saknat henne.

In New York,
Concrete jungle where dreams are made of,
Theres nothing you can’t do,
Now you’re in New York,
these streets will make you feel brand new,
the lights will inspire you,
lets hear it for New York, New York, New York
 

Miss you all, take care
love Jessica


Lovade ju en bild på mina nya älsklingar

Fredagsmys

Efter gymmet (vilket jag faktiskt hann med idag trots att jag tvivlade) tog jag med "8" å "5" till parken direkt efter skolan. Vi hann leka i ca 45 minuter, sen började stora regndroppar blöta ner oss, så de blev hemfärd. En kort men intensiv lekstund i parken kan man säga.
De blev pizza-night hemma hos "mormor". Familjen fortsatte sen till sjukhuset för att hälsa på "morfara" å jag åkte hem, va hemma en stund å åkte sen till köpcentret för att leta klänning till dopet. Mötte upp Gabi efter en stund. Hittade inte en enda klänning som skulle kunna vara representabel... SUCK! Om de blir New York på söndag får jag leta då me andra ord. Men, icke att förglömma (!) Jag hittade ett par skor. Mysiga skor. Uggs-liknande skor. Lägger upp bilder på mina nya älsklingar i morrn för nu ska jag kolla på film. Fixade kort på Blockbuster idag så jag kan hyra film där. Så nu har jag myst upp mig i soffan, men mina slappaste myskläder, poppat lite popcorn å ska titta på Ghosts of girlfriends past med Jennifer Garner å Matthew McConaughey.
Hör av mig i morgon!

Miss you all, take care
love Jessica

Chilly

Kyla! När jag väntade ute på bussen me "5" i morse kom de rök när man pratade, ett riktigt hösttecken! Samtidigt som de är tråkigt att sommaren är över så ser jag framemot den här hösten. Så mkt som ska hända; dop, halloween, födelsedag för "10" vilket inkluderar kalas, thanksgiving..  Sånt som hemma antingen inte ens firas eller som firas på en helt annan nivå.
Just nu sitter jag bara å njuter av tystnaden. Den lugnaste stunden på dagen; barnen är i skolan, föräldrarna jobbar, hundarna sover, bebisen sover å en doft av nytvättat förgyller huset. Å så är de ju fredag, IGEN! Jag säger de varje fredag men jag kan bara inte förstå hur snabbt de går. Vi är som sagt redan inne i oktober. Känns som hemfärden är ett stenkast bort å jag har inte hunnit me nått. Fast egentligen är jag orättvis mot mig själv när jag säger så, för jag har hunnit me en hel del, men jag kan inte låta bli att höra va andra au pairer gör å har gjort. Men får intala mig själv; jag har ju faktiskt en hel del tid kvar. Om inte annat blir de en händelserik vår me resor å besök =)
Ska försöka hinna me gymmet idag oxå. Ser ut som de kan bli ngt tajt men ska försöka hinna. Mår så mkt bättre nu när jag kommit igång.

Några saker som alltid finns hemma (i USA);
Peanut butter
Oreo cookies
Jell-o
Gold fish (små fiskformade snacks, med smak av cheddar)
Ice tea
Bagels

Typiska amerikanska saker som alltid finns i kylen/skafferiet...!

Miss you all, take care
love Jessica


You can not leave until 60 000 months

Idag va de höst mina vänner! Va tvungen att dra på mig höstjackan, dock den tunnare varianten, men ändå! Lite roligt ändå, jag tog me mig en jacka som jag själv är sjuuukt trött på men tänkte att den är bra att ha till jag köper en ny. När jag satte på mig den idag sa min värdmamma direkt "vilken fin jacka!" å "8" gillade den oxå. När jag sen hade på mig den kändes den snygg igen...! Bara för att ingen annan har den här, inte som i Sverige där minst 5 till som du känner har en likadan.. Men ska dock leta en ny iaf, kommer tröttna på den igen inom kort! =P
Skypade me mamma, pappa, min farbror, hans fru, pappas kusin å hans fru idag. Gud så jag saknar dom! Lika fulla i fan som alltid <3 Men de va kul att se dom å prata me dom, se med egna ögon att dom har de bra. När jag la på vaknade bebis å de va dags att ge honom ett bad, en nappflaska å sen rena kläder å fräsch blöja på de. Han ville inte somna efteråt, vilket jag trodde han skulle, men däremot låg han i sin "säng" i säkert 2 timmar å bara tittade. Inget skrik, inget gråt. Han var bara alldeles underbar. Tog lite fina bilder på honom som jag visade för min värdmamma. Hon vart så glad att jag tagit fram kameran då deras kamera är trasig å dom knappt fotat honom sen födseln.
Efter gymmet, hämtning av "8", skjutsning till dansskola, läxläsning å lunchboxar plockade jag upp Gabi å vi åkte till Party City. Herregud vilket ställe! Dom har alltid! Kostymer, peruker, festtillbehör, utklädningsskor, hattar, jaa allt man kan tänka sig behöva för en riktigt fet maskerad, eller halloweenparty. Jag provade en sailor-outfit som jag funderar på. Har en annan tanke oxå men har inte bestämt mig än.

Barnen var väldigt kärleksfulla idag. Jag fick flera komplimanger. Tex att jag luktade gott, att jag är som den bästa storasystern dom aldrig haft, att dom kommer sakna mig jätte mkt när jag åker hem å att jag inte får åka hem på jätte länge. Blir så varm i hjärtat när dom säger såna saker spontant. 

Miss you all, take care
love Jessica



Beat it!

Hurtigt blev de idag på morgonkvisten! Efter att ha lämnat "8" i skolan fortsatte jag min promenad till CVS för att handla lite nödvändigheter. När jag kom hem bytte jag om å åkte till gymmet. Mitt schema blev en aning mer pressat än vad som var tänkt då min värdmamma bad mig passa bebis två timmar på dagen även fast hon inte jobbar idag. Hennes pappa ligger på sjukhus så hon ville åka å hälsa på honom. Så ist för att plocka upp "8" i skolan stannade jag hemma med bebis å mötte upp dom andra två som kom hem me bussen.
De blev middag på ett diner idag eftersom ingen hade lust att laga mat. Jag me min nya livsstil (som håller halvbra) tog en grekisk kycklingsallad. Fräscht å gott!
Eftersom pappan inte var hemma å mamman ammade bebisen så bestämde jag mig för att vara snäll å duscha "5" trots att jag egentligen slutat jobba för dagen. Tjänster å gentjänster. De blev både sång å dans, hon i duschen å jag utanför. Michael Jacksons Beat It hade hon nyligen lärt sig en del av texten till så vi körde den fullt ut. Hennes mamma kikade in i badrummet efter ett tag å skrattade åt vår skönsång. Fick himla mkt uppskattning för den gärningen.
Gabi plockade upp mig för en kaffe nu på kvällen. Vi åkte även till ett ställe där vi ska spana in Halloween-outfits i morgon. Dom hade nämligen stängt nu när vi kom dit, men nu har vi iaf koll på öppettiderna! Jag har lite olika idéer på va jag vill vara. Men "5" tycker bestämt att jag ska vara en sexig brandkvinna. Hon har tjatat om de i snart en vecka nu, så vi får väl se om jag tar till mig hennes ord eller kör på mina egna planer. Höll på att smälla av första gången hon sa de!
Dags att sova! Jobb hela dagen i morgon. Lill-skrutt å jag hela dagen.

Miss you all, take care
love Jessica

RSS 2.0