I <3 New York

NYC idag va toppen, men sjutton så varmt! Solen gassade som aldrig förr! Efter en promenad till Central Park me mina tre vänner; en brasilianska å två tyskor, slog vi oss ner på gräset för å njuta av solen å utsikten. Den parken är verkligen ljuvlig. Jag å gabi tröttnade efter ett tag å tog oss till Forever 21 för lite shopping. Jag köpte mig en klänning, en väska å ett hårband. Jag kan inte lämna city utan att ha köpt åtminstone ngt..
De finns så mkt å se å göra i den här staden. Å vissa säger de bara för att alla andra gör de, men jag menar de verkligen; I LOVE THIS CITY!
Gick förbi biblioteket där Carrie å Big ska ha sitt bröllop i satc-filmen. Kan tala om att jag rös när jag stod där å jag visste att dom varit där å spelat in. De må låta töntigt men jag är verkligen förälskad i den serien å filmen.. Jag rös i hela kroppen å lämnade platsen me ett stort fånigt leende på läpparna.

Så, hur amerikansk är jag egentligen efter två veckor?
-jag äter onyttigt
-jag kör bil nästan överallt
-jag har ett amerikanskt bankkonto

På en skala från 1-10 så skulle jag nog säga att jag är en 2:a.
Jag ska bättra mig både vad gäller att ta bilen å att äta onyttigt. Men vadå? Måste ju prova allt den första tiden ;)
Kan tala om att macka me peanut butter å sylt inte är ngt för mig, å jag må älska starbucks men deras iced coffe faller mig inte i smaken!


Miss you all, take care
love Jessica



                           Jag på bron i Central Park

                        
                                    Dagens inköp
(gillar inte såna här "titta va jag har köp" -bilder, men Jenny ville se dom) ;P

 


Livet leker

Idag öppnade jag ett amerikanskt bankkonto! Grattis jess =) Hade även mitt första LCC-möte, vilket gick bra å var över på bara några få minuter.
Jag å min följeslagare G tog bilen för å se Post Grad på bio, vilken för övrigt var bra. Vi åt även middag på en kina restaurant (phad thai för min del, å jag som trodde jag skulle få leva utan thai mat jätte länge) till min lycka. Efter bion köpte vi glass på Cold Stone, vilket jag rekommenderar alla glassfantaster starkt! Dom tar en stor skopa glass som dom blandar ihop me vad man önskar (t ex chocolate chip, cookies, brownies, fudge mm) Helt fantastiskt gott!
I morgon blir de NYC. Vad som händer där återstår att se.



Som svar på Mics å Tids underbara inlägg kan jag börja me å säga att jag saknar er!
Efter dess 7 år vi känt varandra har jag aldrig varit tvungen att lämna er för så länge. De gjorde verkligen ont att lämna er å min familj där hemma. Men jag önskar verkligen ni var här å upplevde allt me mig. Jag har upplevt så mkt under dessa två veckor, så jag kan inte ens föreställa mig hur mkt jag kommer ha fått se å göra efter mitt år här. Jag kan skatta mig lycklig som har så fina å framför allt stöttande vänner å familj där hemma.
De var skönt att se er i webcamen idag iaf. Se att ni mår bra å är hela å rena ;)
Jag hoppas verkligen att ni kommer å hälsar på mig! De vore så kul att få visa er hur jag lever här å allt underbart som finns att se å göra. Ibland föreställer jag mig er här i mitt rum, hur vi skulle kunna sitta här å bara snacka skit (vilket vi gör bäst) å att ni skulle ha me er en stoooor skål blandgodis (lösviktsgodis, jag vet!) som vi kunde proppa i oss å bli sådär äckelmätta, som vi alltid göra.
Kan tala om för er att jag är samma gamla jess the mess. jag tvättar fortfarande händerna ofta, jag håller mitt rum städat, jag har samma dåliga humor (men drar inte skämten för ngn högt, för dom blir ännu torrar på engelska) å jag rakar benen i princip lika ofta som jag gjorde hemma. Dessutom har jag sex and the city filmen i tryggt förvar, nära till hands ;)
jag vet inte va mer jag kan säga. orden räcker inte. ni är dom underbaraste vänner jag någonsin kunnat drömma om. å jag har fått allt jag önskat.
jag älskar er så mkt!

Miss you all, take care
love Jessica








I love my friends

kopierat från tildis blogg;

Till våran älskade Jess Pess, love of our life, detta är till dig och för dina ögon (+ för de som orkar) ENJOY!

Hej hej hallå! Sju år har gått sedan vi första gången träffade Jessica Ljungberg! Hon var sådär söt, med mörkt hår och brun/gröna ögon, sedan dess har vi varit vänner, oskilljaktiga!

Nu har det gått två veckor sedan Jessica åkte och lämnade oss för USA, vi saknar henne djupt. Tänk att hon bytte oss mot feta Amerikaner, pizza nights, Mc donalds och bio med Brassen Gaby (vi är inte bittra). För en stund sedan hade vi webcam på msn, det fungerade inte alls. Miffo Marie satt mest och gormade om att hon ville se mer och att Jessica var "Så vacker", Jess svarade med "tack smöris". Den underbaraste av oss alla försökte fixa skype på den inte lika underbaras dator, det gick precis som med webcamen, inte alls, hon stängde ner skiten.

Nu har Miffo Marie gått hem, Mickis har klätt av sig och här sitter jag med halsduk, Sverige är grymt, händer bara här.

Jess våran vän update om helgen och livet i Nynäshamn (som inte är lika kul utan dig); Billigt godis på Kvantum gick före Bartömning på Freja, Marie ska springa tjejmilen, Mickis har skaffat två nya bästisar, Mitt liv allmänt suger... Det är som det ska, livet i nynäshamn alltså, remember we are inte bittra.

Snart ska det sussas, godiset är slut, murran är på freja inga breaking news, camilla besöker ständigt biografen och operan, hell yeah.

Sverige har också varit över förväntan i FinnKampen, otroligt! Det ska faktiskt till och med bli badväder i September. Coop forum går jätte bra enligt chefen, anställda gråter ut i världsbladet enligt insändare. Ilja Batiljan (?) ska ersättas, han har sagt upp sig, den stora frågan, kan det bli en kvinna som ersätter honom? Idag var det skärgårdsmarknad, finns det ens så mycket människor i hålan? Sa vi att det var bartömmning på Freja? Och billigt godis förståss? Det skit bra hockeylaget i Nynäs, a-laget som ska vinna allt och gå upp i allsvenskan, har förlorat varje match och btw någon har bränt ner Nynäs hockeys spelarhotell på Kvarnängen, ditt hotell verkar stå kvar! Kriminaliteten i Nynäshamn är enormt stor just nu, vad gör polisen? Käkar gratis mat utanför Nilssons köttbod på skärgårdsdagen, bara i nynäshamn. Lidl har blivit rånat och så har det blivit höst i norra Sverige, här får vi vänta till 14 september, trevligt. Tilda och Bulan har enligt ryktena gjort slut, allt baseras på tildas facebook status "I ett öppet förhållande", facebook är DÖDLIGT seriöst, där får man inte göra fel inte! Marie pratar Svenska i Portugal med en irländare "Vet du vad chokladen där borta kostar?" är du förvånad, hon vart väl i extas? Mickis har gått på friskis ensam... camilla var på bio... Tilda blev hämtad i Gävle efter bara ett dygn där... Allt är som det ska, you gotta love life?

Tilda ska gå hem nu, mickis ska fortsätta att klä av sig, hon jobbar förresten sista dagen på konsum imorgon, en stor förlust för Konsum som hon så fint själv säger.

Hur har du det i USA? Hörde att du har skorna på dig inomhus, hur går det? Vi bettar på att du tar av dig dom när du kommer till dig, hur skulle det annars gå Charlotte?

Det känns tomt här hemma utan dig, vi saknar dig. Saknade dig ikväll när vi satt på facebook och gnällde på allt och alla, som vanligt. Saknade dig när vi åt godis så vi nästan spydde. Ja du ser ingenting förändras? Och juste, det heter inte blandgodis, det heter lösviktsgodis!

Nej nu ska jag faktiskt hem, vi älskar pussi snutt gull vi väntar på dig när du kommer hem, saker och ting lär knappast förändras, förutom att Marie kanske befinner sig i Nynäs, Tanzania, Bali, Norge... eller något annat ställe, mest troligt? Nynäshamn.

Nu är klockan mycke, magen skriker, inte efter godis, snarare vill den skita ut skiten. Det var det här vi la resten av kvällen på. Du ska bara veta, det tog tid, efter hälften försvann allt, så vi fick börja om, trogna som vi är.

Nu är det bye bajs som gäller, puss puss puss puss älskar dig.

Miss you, take Care
Love Matilda and Mikaela.


Jag kan inte bli annat än lycklig. Så fina vänner är svåra att hitta. Men jag hittade dom å jag vet att dom väntar på mig!
Älskar er flickor. Ni är dom underbaraste vänner som finns <3<3
Saknar er

rally-kalle

Mkt bilkörning idag, gott folk! Började me en tripp till Long Island Childrens Museum. Jag körde min värdfamiljs bil å åkte efter min värdmammas syster å hennes familj. Senare lämnade vi av alla barnen hemma så åkte jag å Gabi till Roosevelt Field Mall. Vi åt middag (pizza, eftersom friday means pizza-night, å vi ville inte bryta den nya traditionen) å shoppade lite. Jag köpte en body till bebisen å en vit nalle eftersom han inte hade ngn nalle än. Me hjälp av GPSen å min värdpappas karta han ritat upp åt oss så lyckades vi komma både dit å hem. Nu känns min körning mkt säkrare å jag körde faktiskt helt själv för första gången på amerikanska vägar idag. Tro mig, de är faktiskt mkt klurigare att köra här än man kan tro.
Hem fick jag me mig en tröja, en liten nalle till bebisen å bebiskläder.
Just nu njuter jag av lugnet i mitt rum. Äter lite godis som jag längtat efter så länge, å jag hittade faktiskt blandgodis på köpcentret! De har varit skönt me lite regn idag faktiskt. Tydligen ska de regna mer i morrn, om de nu kan vara möjligt. För idag öste de verkligen ner vissa stunder.
I morrn är jag ledig oxå. Helt off duty! Så jag å Gabi ska nog skaffa gymkort å fixa lite andra småsaker.

Usch vilket tråkigt inlägg de här blev!
Saknar dig Jenny Maria Stare! Vi satsar på den 12:e =)

Miss you all, take care
love Jessica

dreams are coming true

Idag kom baby boy hem =) sötnosen!
På förmiddagen tog jag me mig dom två yngsta flickorna på en promenad. Dom fick visa mig runt i Malverne å sen stannade vi även en stund i lekparken.
Senare åkte ag å barnen till stranden me värdmammans syster å hennes familj, för att ge mamman, pappan å bebisen lugn å ro i huset ett tag. De va en jätte fin lång strand. Vi lekte i sanden, i vågorna å bara njöt av solen. Tills molnen kom å vi åkte hem till "mig" för att äta middag me dom andra. Nyss kom vi hem från en lite biltur. Jag fick köra lite för övningens skull. Så de blev först en vända till dunkin donuts för kaffe å sen en vända till stadens glasshak.

Jag har kommit på att jag är väldigt stolt över mig själv. De må låta egocentriskt å allmänt snoffsigt, men i de här fallet är jag faktiskt stolt över mig själv. Att åka iväg som au pair har varit en dröm länge. Men jag trodde de skulle stanna där, som en dröm å aldrig bli verklighet. För jag känner mig själv. Jag är en sån som älskar mitt hem, min familj, mina vänner å min hemstad. Jag får väldigt lätt hemlängtan, å jag spenderar hellre tid me min familj hemma än själv ngn annan stans. Men jag trotsade mig själv å skickade in en ansökan. Nu sitter jag här, på andra sidan jorden å har snart avklarat två veckor här, ensam, utan någon jag kände tidigare. I början var jag säker på att jag skulle vilja åka hem efter bara några veckor. Men nu har min hemlängtan svalnat. På ett bra sätt. Jag saknar alla mina nära å kära såklart, å jag tänker på dom ofta. Men jag känner mig mer bekväm i läget å jag njuter av varje stund. För de här är en underbar å spännande upplevelse som jag absolut vill avklara. För andra kanske de här inte är ngn stor grej, men för mig är de det. Dessutom kan ingen förstå hur de verkligen är förrän man gjort de själv. De är en unik upplevelse å erfarenhet.

Lägger upp lite bilder från promenaden å stranden, enjoy!

Miss you all, take care
love Jessica








Let me tell you a little something

Okej, jag tänkte berätta lite om USA för er.. Till å börja me har jag alltid funderat över skoregeln här. När man tittar på filmer å serier så har dom alltid skor på sig, å en gång när jag tittade på Extreme Makeover Home Edition så blev dom förvånade när en familj tog av sig skorna i hallen. När jag kom in i huset här blev jag väldigt förvirrad. Ska jag ta av mig skorna eller inte? Så jag tittade på alla andra, å dom hade sina skor på medan dom traskade in i huset. Så mina fick oxå stanna kvar på fötterna. Senare frågade jag mamman om dom alltid har sina skor på. Å tydligen så har dom de. Den här familjen har iofs klinkers på golvet å inte mattor. Men ändå, hur bra kan de vara för fötterna? Thank god for flipflops!
En annan sak vi har diskuterat är olika matvanor. Här tycker dom de är konstigt att ha ketchup på pasta, att ha ketchup å senap på korven.. I Brasilien har man tex ketchup på pizzan! Å då pratar vi om när den är klar å redan har tomatsås i botten. Frukosten här kan bestå av i princip vad vi skulle kalla godis i Sverige. De kan innehålla alltifrån choklad till tonvis me socker. Själv håller jag mig nu till naturell non fat yoghurt me blåbär å ngn form av cornflakes å nötter.
Här kör dom flesta bilar me automat, å de har jag oxå undrat över. Varför? Men jag tror jag vet varför nu. De finns rödlysen å stoppskyltar överallt, så om man skulle köra manuellt skulle man slita sönder både koppling å växelspak.
När man ska tanka så behöver man inte ens gå ur bilen. Allt man gör är att säga hur mkt man vill tanka för å om man ska betala cash or credit. Sen finns en lite springpojke som ordnar allt åt dig.

De va lite av dom saker som jag verkligen har lagt märke till här under mina 6 dagar.  De märks verkligen att vi lever så långt ifrån varan för de här är verkligen en helt ny värld för mig.
That´s it for tonight!

Miss you all, take care
love Jessica

Trött, tröttare, tröttast

Som alla kanske förstod efter förra inlägget så vart de här en tröttsam dag. Vi fick inte mkt sömn ngn av oss.. Efter lunch idag åkte hela familjen till sjukhuset. Sötare bebis får man leta efter! Liten å mörkt hår. Han har inte fått ngt namn än, så han kallas babyboy. När jag höll honom i min famn på sjukhuset sa mamman till mig; You know Jessica, this is going to be like your baby. De är lite skrämande, men de ska bli så spännande att se den här lilla saken växa. Jag tror han blir en hunk när han blir stor!
De blev middag med några släktingar hos grandparents hus. Jag å släktingens au pair, Gabi, åkte hem till deras hus å umgicks några timmar medans dom andra åkte till sjukhuset. Vi kikade lite på tv å snackade skit. De va skönt att bara prata av sig me ngn, om allt mellan himmel å jord. Ngn som sitter i samma sitts å förstår ens känslor å tankar på ett annat sätt.
Pratade me familjen på skype idag oxå, först mamma å pappa, sen sandra. De va skönt att se dom å höra deras röster.
Blir inte mer än såhär ikväll. Är så trött å jag börjar kl. 9 i morrn så jag måste sova ut.
Hör av mig i morrn!

Miss you all, take care
love Jessica

Här händer de grejer

Fick precis tillsägelse om dålig uppdatering.. Jag ber om ursäkt för de, men de har varit fullt upp. Igår körde jag för första gången i amerikansk trafik. De gick riktigt bra, men alla här är rätt hetsiga å dessutom är de så mkt filer, stoppskyltar å rödlysen. Vi körde runt lite så jag fick se barnens skolor å släktingars hus. Efter de lämnade vi ex-au pairen på flygplatsen, å sen åkte vi hem å bada i poolen. Efter en middag vid poolen åkte vi å handlade inför barnens skolstart. Jag antar att allt gående i affären tog ut sin rätt. Jag hann inte mer än komma ner i mitt rum å ta en snabbdusch förrän mamman ropade på mig. Jag blev lite nervös för hon lät så allvarlig på rösten å började gå igenom saker i mitt huvud som jag möjligen kunnat göra fel. Men när jag kom upp insåg jag att ngt annat var ¨på gång. Mammans vatten hade precis gått. De var dags. Jag stannade hemma med "8" å "5". Vi hade en sleepover i mitt rum medans resten åkte till sjukhuset. Runt 3 på natten tror jag klockan var, ringde pappan mig å berättade att bebisen kommit. Allt hade gått bra å dom fick en pojke. Helt fantastiskt! Längar tills dom får komma hem med honom.

Nu har jag varit i USA i en vecka. Känns som jag varit borta så mkt längre, minst en månad. Men från å men nu kommer nog tiden gå fortare när barnen snart börjar skolan å vi kommer in i rutinerna. Jag undrar om de bara är jag som tycker de känns som jag varit borta länge.
I förrgår kväll pratade jag me mamma å pappa på skype. De kändes riktigt konstigt att prata svenska med ngn som förstod. Jag hade inte pratat svenska sedan fredagen då. Däremot har jag fått fler komplimanger för mig engelska. Många säger att jag pratar väldigt bra för att ha varit här så kort tid. Sånt gör mig glad =)

Miss you all, take care
love Jessica


I got a feeling

Here in the U.S. the kids call me Jessjess
Idag åkte jag in till NYC me ex-au pairen å hennes två kompisar. Helt galet va man lär känna folk fort här. Jag menar, hemma har man ju allt så säkert. Man letar inte nya vänner för man vet att man har sitt på de torra. Men här är de annorlunda. Den enda jag känner är mig själv. Jag har kommit nära människor här fortare än jag någonsin lärt känna någon förut. Men de är en bra sak. Jag har redan blivit mer framåt å öppen. Fortfarande lite blyg, men that is a working progress. Vi åkte iaf till NYC idag för å shoppa. Vi var bland annat på forever 21, victorias secret, tiffanys & co å lite andra butiker. Jag fick lära mig lite om subway-systemet här oxå, vilket var nödvändigt för mina framtida shoppingresor.
När vi kom hem hann vi bara med en snabb uppfräschning sen skulle vi iväg till en restaurang för avskeds å välkomst middag med hela värdsläkten. Vi hade riktigt trevligt. Önskar jag kunde lägga upp bilder på familjen, så alla där hemma fick en hint av hur underbara dom är här.
Nu sitter jag här på sängen å bloggar å tittar på medans ex-au pairen packar ihop sina resväskor. Dags för mig att flytta in på riktigt. Kommer sakna henne, hon är så himla mysig. Nu har jag även fått lite kläder å saker av henne att fylla lådorna me här i mitt nya rum.

Kan tala om att jag hade min riktiga bagels-premiär idag oxå, dom andra gångerna räknas inte. A toasted bagel with cream cheese. Åt även amerikansk strawberry cheescake idag till efterrätt. Den va sjukt gott, men ack så mättande!

Här kommer bilderna jag lovat länge, länge... Är blandat ända från campus fram till idag. Enjoy!

Miss you all, take care
love Jessica



Jag å Jenny, världens sötaste. Bilden är bara så charmant ;)


Första gången i NY


Frihetsgudinnan på håll från färjan till å från Staten Island


Jessica, Jenny å Malin J


Anna, Filippa, Jessica, Jenny, Malin H å jag


American blueberry pancakes


Min födelsedagstårta


Jag på Times Square


Jag i min nya klänning (Jenny ville se den..) =P

Birthday

Vilken dag! Den har varit underbar!
Vaknade i morse av att smsen började rulla in. Vet inte hur många jag fick, men många va de. Började faktiskt längta hem för en stund när alla påminnde mig om livet där hemma. Men efter att ha fräschat till mig gick jag upp för att fira min första födelsedag utan min familj, utan mina vänner å utan Sverige. Grattis kramar, frukost från dunkin donuts å presenter. Jag fick ett armband som "10" gjort åt mig, lite smink, en nyckelring me mitt namn på att sätta på hemmanyckeln å så presentkort på en manikyr å på dunkin donuts. Även en lott som jag inte skrapat än, ett grattiskort å en teckning från "8" å "5".
Dagen fortsatte me min premiär i ett amerikanskt varuhus, Stop & Shop. De finns sååååå mkt att välja på, de är helt galet! De du inte hittar där, existerar knappt. De är helt fantastiskt galet.
Efter de åkte jag å ex-au pairen å shoppade. I själva verket hann vi knappt me någon shopping för vi åkte vilse å kom en timme för sent. Men väl där mötte vi upp hennes två vänner å jag införskaffade mig en ny klänning. Vi avslutade med en middag tillsammans på Ihoa (eller va de nu hette, va säkert inte ens nära me min gissning nu) å jag åt för första gången american blueberry pancakes. De va yummi, men mkt mättande!
Huset hade fyllts me släktingar när vi väl kom dit å poolpartyt va i full gång. Stämningen går inte att beskriva, den va så unik. Poolen lyste upp i mörkret, dom hade tänt en brasa intill uteplatsen, musiken ljöd längs me poolen å alla badade å umgicks. Fram kom även min födelsedagstårta. Alla sjöng för mig å jag fick blåsa ut ljusen. Precis som på film. Senare började alla droppa av, de började bli sovdags för lill kidsen, så jag ex-au pairen å hennes vänner stannade i jacuzzin fram till 1.30 pm.
De va en minnesvärd födelsedag.
Oroa er inte för mig, jag trivs här å har den bästa hostfamilyn som finns.

Bilder kommer senare, måste sova nu för vi ska upp tidigt å shoppa i NY i morrn!
God natt

Take care,
love Jessica

Nervous

Sista dagen på campus. De va sorligt å lämna alla, men dom flesta ska jag träffa i New York. Längtar redan!
Idag va en konstig dag. Vaknade på morgonen å hade drömt om att jag kom hem till värdfamiljen. Inget stämde! Dom va för de första inte vita, vilket jag trodde. Dessutom va femåringen lika stor som en ettåring. Jag vaknade alltså väldigt förvirrad den här morgonen. Efter att ha kramat å vinkat hem då till dom andra som lämnade campus me buss så gick jag å Anna å satte oss utanför Molloy Hall i väntan på att bli hämtade. Aldrig för har jag känt en så konstig känsla; ledsen att ha sagt hej då till dom andra au pairerna, nervös, trött, varm, hungrig, glad, förväntansfull.. Jag va verkligen som i ngn slags koma. När sen bilen rullade in som jag förstod tillhörde min värdfamiljen blev jag bara lycklig. Dom kramade mig å pratade på. Alla var så snälla å söta. Redan när vi skulle sätta oss i bilen började flickorna bråka om vem som skulle sitta brevid mig, för de ville dom allihop. Men de va ju bara smickrande för mig =)
Väl hemma blev de rundtur i huset å häng i poolen. Fredag är tydligen lika med pizza night här, så på kvällen kom några släktingar över. Även dom hade en ny au pair för idag; Gabriella från Brasilien, som jag redan träffat på pratat me på campus. De blev pizza, fruktsallad, glass å tårta (har smakat en äkta amerikansk tårta för första gången, de va ingen hit) för hela slanten!
Kan även tala om att presenterna jag köpte kom till användning på en gång!
Jag känner mig redan som en i familjen, å de kommer bli bättre å bättre för var dag. Jag är så glad att jag har sån tur. Här tror jag verkligen att jag kommer att trivas.

Coming up; första födelsedagen hemifrån

Miss you all, take care
love Jessica



New York

Idag var en stor dag. En premiär dag. Tog "examen" på Cultural Care Au Pair Training School på morgonen å fortsatte dagen in till New York. Båda för första gången. Att rulla in mot staden å se alla dess skyskrapor torna upp framför en är obeskrivligt. Allt vi såg å fotade kommer aldrig kunna återberättas eller ens föreställas på bild som i verkligheten. Man måste uppleva de helt enkelt. Man måste vara där. Jag har sett så mkt på en dag så jag är alldeles slut. Så mkt jag så länge drömt om att se kan jag nu drömma tillbaka om. De är som sagt obeskrivligt.
Ngt av de jag såg idag va en massa märkesbutiker, frihetsgudinnan, brooklyn bridge, broadway, timesquare, empire state building å massa massa. Jag, Jenny, Malin å Jessica åkte samma buss å vi bestämde en massa saker vi ska hinna me under året, eftersom vi alla bor nära NY. Å dessutom är de hel goa tjejer som jag gärna spenderar mkt av min fritid med!
Lite av de vi ska hinna me; fira min födelsedag (i efterskott) i NY
                                                 besöka carries trappa
                                                 besöka vänner huset
                                                 shoppa loss
                                                 gå på kändisjakt
                                                 gå på en yankees match (eller liknande)
                                                 gå på bio (även besöka den sämsta som ligger alldeles för nära tunneöbanan)

Kan inte komma på allt nu, är så trött. Men vi har mkt å se fram emot. Ska bli trist å lämna alla i morrn, men samtidigt så ska de bli skönt att få "flytta in". Väntan har varit lång.

Miss you all, take care
love Jessica


Har ni sett lysmaskarna i träden ?

Hade en lååång dag idag igen. Lektioner hela dagen. Kvällen avlutades med en typ "föresläsning"  med en polis. Han va verkligen störtskön! Självklart fick han en lite present av ngn oxå, a cup of coffe and a donut!
I morgon bär de av till New York, the city, the big apple! Ska bli så spännande! De är staden jag drömt så länge om att få nöta sönder mina skor i. Staden jag så länge funderat på hur den verkligen ser ut, å om allt verkligen är möjligt där. I morgon kommer jag få en hint.  Kan du fatta de tilda, nu är de min tur!? =)
Kan tala om att flickorna här redan insett mitt sex and the city beroende, efter 2 dagar! hahah helt galet!

Hade en fantastiskt kul middag idag oxå, tillsammans me några av dom mysiga tjejerna jag träffat. Behövde verkligen få skratta av mig lite, så de va perfekt. Tack för de!

Å för er som bara väntar på att få höra om maten här (hint hint johan) ;) så kan jag tala om att vi fått pommes frites 2 gånger på tre dagar. Vi har även fått sandwiches, hamburgare å pizza. Har fotat en hel del men lyckades låsa min resväska så den inte går att komma in i, så jag kommer inte åt kamerasladden. Men i morrn ska den "brytas" upp, så kanske kanske jag hinner lägga upp foton till helgen.

Miss you all,
love Jessica

you name it, we got it

Dagen var fylld med lektioner idag. Allt om barnens hälsa till hur man ska tvätta händerna (som om jag inte vet hur man gör, jag är ju expert) Men vi hade dock en skön lärare! Mrs Marie, en äldre dam me krut i. "Otippat" nog tipsa hon om hennes Snack Shack där hon säljer massa godis å snacks. Hon uppmuntrade oss att handla så mkt som möjligt där å ville se borden fulla med snacks under lektionerna. Helt fantastiskt roligt måste jag säga!
Vart en kväll med Sing Along i stora hallen. Alla länder skulle sjunga en typisk barnlåt från deras land å även göra en dans till. Vi svenskar körde Små grodorna, vilken succé ;P
Träffade även min LCC idag, som presenterade mig för min hostfamily mammas systers au pair, från Brasilien. Pratade även med mamman i telefon idag, å även deras nuvarande au pair som jag kommer hinna träffa.
Orkar inte med ett långt inlägg idag eftersom de börjar bli sent här, eller sent i huvudet fortfarande iaf. Men jag lovar att uppdatera så ofta som möjligt.

Miss you all and take care,
love Jessica

Ps ; precis när jag skrev klart de här inlägget så gick brandlarmet! de kom en polisbil, två brandbilar, två firesecurity (eller ngt sånt) å en public security bil. värsta pådraget! men de va lugnt så vi fick gå in igen efter ca 10 min, men vi fick iaf se amerikanska poliser å brandmän haha hörde att ngn som jobba här fundera på om de bara va ett trick från ngn au pairs sida för att få se detta =P vem vet ; Ds


welcome to the U.S.

Kom fram efter en låång flygresa, som dessutom fick förlängas me 20 minuters snurrande i luften i väntan på landning. Typiskt nog satt man ju mitt i planet oxå å fick inte se mkt av den häftiga utsikten.
Passkontrollen gick fint å väskan kom rullandes precis när jag kom tll bandet. Alla hade vi tur med väskorna oxå =)
Har träffat jätte många mysiga svenskor som jag delat flygresan med, å som jag hälften av dom delar rum med nu.
Maten här är inte så lockande. På välkomstmötet igår fick.....(jaaa gissa ni som vågar, å rätt kommer ni ha)...PIZZA! Fick i mig två tuggor sen va de stopp. Frukosten idag va inte så kul heller. Färgglada flingor som i ett försök att smaka frukt endast lämnar smaken av klor i munnen. Äpplet fick bli min räddning idag. I morgon får jag försöka glömma min kräsenhet. (en kräsenhet som hemma inte ens existerar)
Nu måste jag kila iväg på "lektion". Hamnade i samma klass som två av mina svenska rumskompisar så de ska nog bli bra. Ska fixa telefonkort idag oxå så jag kan ringa hem å även till den amerikanska familjen idag. Dom mailade nämligen igår å bad mig ringa. Kan även skryta me att dom planerat in en middag med tårta på lördag ;) Lucky me

Jag saknar er alla där hemma!

Födelsedagsfirande & hejdåkalas

Gårdagen var aningen bitterljuv. Släkten kom på dagen å mina vänner på kvällen.
De finns inte ord för hur tacksam jag är för allt jag fick å alla som dök upp. Alla presenter jag fick kommer vara både till nytta å fina minnen. Den dagen kommer  jag aldrig glömma!
Idag är känslorna splittrade. Självklart är jag så lycklig över att dagen snart är här, att jag snart ska få åka efter den långa väntan. Men samtidigt så är jag en känslig person, å de känns att lämna sin släkt å sina vänner så länge. Att säga hej då är inte min grej, vi ses snart funkar bättre. Å de är ju till viss del sant, eftersom ett år fullt av nya äventyr går fortare än man tror.

Hur som helst är jag så tacksam för alla fina människor som bryr sig om mig å som förgyller mitt liv.
Tack














(har bara bliderna från kvällen me vännerna på min kamera, så dom får räcka)

Förväntningar

Jag hoppas på att....

  • få ett lyckat år 
  • lära känna mycket människor
  • lära mig flytande engelska
  • shoppa loss i New York
  • få uppleva Florida å Californien
  • äta allt typsikt amerikanskt man kan tänka sig
  • se någon match live (basket, hockey, amerikansk football)
  • m m

The start of a journey

Allt började när jag gick i nian. Vi skulle skriva ett cv som vi skulle hitta på. Vi skulle alltså använda vår fantasi å skriva saker som vi då önskade att vi kunde ha på vårt cv i framtiden. Jag funderade å kom fram till att au pair är något jag verkligen skulle vilja uppleva. Den tanken släppte jag aldrig riktigt.
I höstas började jag verkligen att fundera på de ännu mer. Studenten närmade sig å jag visste att jag inte var sugen på att plugga vidare efter sommaren. I februari åkte jag in till Stockholm för ett förberedelsemöte på Cultural Care. De blev avgörande för mitt beslut. Berättelserna som dom före detta au pairerna berättade lockade mig nå enormt, de här va verkligen något jag ville uppleva.
Våren blev lång med både studentplanerna kombinerat med allt pappersarbete från CC å matchningsprocessen. Men jag visste att de här verkligen var något värt att kämpa för, de fick ta lite tid å vara lite krävande men de skulle ge ett resultat.
Den 12 maj fick jag min tredje å sista matchning. De jag kunde läsa om familjen var för mig perfekt! 4 dagar senare, den 16 maj ringde familjen mig för första gången. Efter samtalet var jag nästintill övertygad om att jag gjort mitt val. Mamman å pappan som jag pratat med var glada å trevliga. En vecka senare skickade jag ett mail till CC, jag hade gjort mitt val å familjen hade redan gjort sitt. Nu var de bara att ta tag i allt som hade med visum, förberedelser, internationellt körkort mm att göra.

Idag sitter jag här, några dagar innan flytten till USA, å jag är nervös. Men konstigt vore de ju annars. Jag är fortfarande lika nöjd över mitt beslut. De här kommer bli toppen.

Så mkt att göra, så lite tid

Känns att man är inne på sista veckan nu. Finns så mkt jag måste, vill å borde göra. Men här gäller de å prioritera, för jag kommer inte hinna me allt innan måndag. Jag skulle vilja träffa alla mina vänner så mkt som möjligt, men jag hinner inte.. Jag måste packa, städa, fixa inför avskedet/födelsedagsfirandet på lördag, gå på tildas middag på fredag, åka till sthlm å handla presenter å annat som jag måste ha till resan, se över så att allt är fixat..
Nu börjar jag bli riktigt nervös. De finns så mkt som är skrämande, men samtidigt så är jag så glad över den här möjligheten å att jag har kommit så långt som jag gjort att de snart är dags att ge sig av.
Resväskan börjar fyllas. Herregud hur ska de här gå =)



En vecka

Nu närmare de sig. Igår insåg jag att de verkligen är sant. Är så fruktansvärt nervös å förväntasfull!

RSS 2.0