Jobbe!

Vart en jobbdag på ca 14 timmar idag. Upp kl. 8, bada bebis, få på kläder på barnen, frukost, skjutsa till dansen, packa övernattningsgrejjer, hämta från dansen, skjutsa min värdpappa till tåget å sen hem me alla barnen till kusinerna. Där stannade vi hela kvällen, middag, bus å film. Droppade bebisen å 11åringen hos mormorn å morfarn vid 9-tiden å sen nattade vi resten av högen.
En stund va jag till å me ensam me 7 barn(!) Nu talar vi kanske en halvtimme, men ensam me två bebisar, en 3åring, två 5åringar, en 8åring å en 11åring sätter en del press på en. Armarna vill inte riktigt räcka till.

För en timme sen kom Gabis värdföräldrar hem så jag kom nyss hem. Lugnt å tyst är de. Å helt slut är jag. Vart en hård dag. Ska bli skönt att sova. Ska få sova me mina små råbåtar oxå. Va tomt utan dom igår, vi sover ju alltid tillsammans på helgerna!

Miss you all, take care
love Jessica


Pluggbilder från gårdagen som jag lovade;

Såhär bra såg de ut i början...




Sen spårade de ur...





Läxa

Fredagen följdes i vanlig ordning me pizza-night. Denna gång släpade jag å min min värdpappa me oss barnen till kusinerna. Jag drog mig vidare till Evylyn vid 8-tiden efter att ha plockat upp den andra råbåten.
Ni som alltid läser "idag är de fredag å de blev utgång" bör nog hålla i er nu; vi gjorde läxa!! Efter förra helgkursen fick vi en läxa vi skulle göra å sen skicka in. Ingen av oss har ju ryckt upp oss tillräckligt för att göra färdigt den å skickat in den. Men nu när bekräftelsen på den andra helgkursen kom vart de lite press på oss.

Pluggade gjorde vi, men hur mkt de blev behöver vi inte tala högt om. De spårade väl ur som vanligt å de slutade me att vi bara satt å kiknade av skratt. Helt fantastiskt som vanligt hur roligt vi har de.
Men jag har bildbevis! Lägger upp de så fort jag fått bilderna från Emma.

Nu ska jag få två småflickor att få på sig kläderna så vi kan åka till dansskolan. Kommer bli en lång dag känner jag på mig, men de ska nog gå bra. Åker till kusinerna så dom kan leka å jag å Gabi kan snacka lite skit. I natt sover nog råbåtarna här, de vore mys.

Miss you all, take care
love Jessica

Kind of busy

Igår va min familj där hemma på kryssning. Dom åkte hela släkten på pappas sida för att fira farmors födelsedag, precis som vi gjorde likadant förra året. Kändes konstigt att jag va här å inte me dom. Men min fina kusin hjälpte mig att hänga me iaf. Redan klockan 6 på morgonen (amerikansk tid) började min svenska telefon få sms. 8 sms blev dagens resultat. Dom flesta om hur konstigt de kändes att inte jag va me. Samtidigt som de gjorde ont så värmde de på samma gång. Tack för att du är så fin, Emil!
Grattis världens finaste farmor på din födelsedag som firades igår!
Grattis världens finaste mamma å pappa som firade 26 år tillsammans igår!
Nin fanns i mina tankar hela dagen!

Idag blir en annorlunda dagen, eller de har egentligen hela veckan varit å hela helgen kommer bli. Min värdmamma spenderar helgen i city på en kurs, så jag körde henne precis till tåget. Nu är de jag å min värdpappa som ska styra upp helgen efter instruktioner från min värdmamma. Allt ska nog rulla på fint. De blir som sagt mkt jobb men me rätt humör från allas håll kommer de bli en bra helg. Spara pengar får väl bli helgens motto. Å den här helgen klingar de faktiskt bra i mina öron.

Igår fick jag även min bekräftelse på ännu en helgkurs. Jag, Emma å Evylyn kommer spendera helgen den 19-21/2 på C.W. Post vår andra å sista gång. Känns skönt att få de överstökat. Helgkurs är den finaste uppfinningen må ni tro! Men sjutton vill spendera veckokvällar i skolan efter en slitsam dag?! Inte jag iaf.
Dags att se över förra kursens läxa innan man får en ny kanske...?

Miss you all, take care
love Jessica


Låtar jag spelar sönder just nu;
Justin Timberlake ft. Timbaland - Carry Out
Lady Gaga ft. Beyonce - Telephone
Lil Wayne - Bed Rock
Taio Cruz - Break Your Heart
Dj Earworm - Blame It On The Pop 2009

Skrattattack

Efter regn kommer solsken, eller hur va de?
Njaa, stämmer nästan iaf; efter snö kom de regn å efter de kom de solsken. Stört väder må jag säga. Men solen kan alltid få mig att skina ikapp så mig gjorde de inget!

Emma kom hit på lunch; svenska pannkakor! stektes i vårt kök idag. Gott de va då! Grädde å jordgubbssylt till såklart. De luktade Sverige i hela huset, tänka sig att man kan skapa så mkt minnen av en pannkakslukt!

När jag sen skulle börja den hektiska biten av min dag; att pussla ihop stressiga skjutsningar på tajta tider, så gick de galant. Barnen var små änglar.
"5" å jag gick ut å åkte lite cykel å spark innan middagen oxå. Trots kylan va de mys att se henne cykla upp å ner för backen, trots att vinden gjorde motstånd.

Nu på kvällen va mina underbara Råbåtar här. Vi poppade popcorn å degade ner oss i min soffa framför datorn, där vi spenderade resten av kvällen. Vi tittade mest på Parlamentet-klipp å sen Worldtour of Skåne. KLOCKRENT! Nu har vi byggt upp vårt internskämts-förråd till max för ett tag!
När vi kom upp sen undrade mina värdföräldrar va vi haft så kul åt. Vi ursäktade oss som fört sånt liv, men de ville dom inte hör! "Jess vänner är våra vänner, ni behöver aldrig tacka för att ni får vara här. Vi tycker om att ha gäster"
Finaste värdföräldrarna
Igår vid middagen började min värdpappa även prata om att dom ser mig som sin äldsta dotter å verkligen vill att barnen ser mig som en syster, vilket dom verkar å påstår sig göra. De glädjer mig.

Miss you all, take care
love Jessica


Sanningen om sushi-myten

STORA flingor singlar ner utanför fönstret idag. Solen gick tillbaka till sitt ide å verkar stanna där ett tag till. Ser ut som de ska bli snö under hela helgen.. Jaja, som sagt jag visste ju att vintern inte va över än. Innerst inne visste jag de.
De "hårda" jobbet börjar idag. Min värdmamma kommer vara borta hela dagen å resten av helgen kommer hon vara borta så de blir mkt jobb för min del. Men de kan ju vara bra att spara lite pengar å ha en lugn helg på hemmaplan oxå.

I helgen åt vi sushi till middag, efter min önskan(!) Jag har ätit de två ggr förut å inte blivit speciellt imponerad (snarare kräksfärdig), men jag har hört det är tredje gången gillt va gäller att vänja smaklökarna vid smaken. Så sushi blev de! Restultatet; myten stämmer! Jag gillade de, å dagen efter va jag sugen på de igen! Jag älskar de inte, men de är gott. Tame sjutton, trodde aldrig dessa ord skulle komma ur min mun; men jag är nu en sushi-ätare.

Miss you all, take care
love Jessica


Skor

Svenska köttbullar vart de till middag idag mina vänner! Vart kvar sen sist som låg i frysen å väntade på att just denna dag skulle komma; upptiningen!
Gott de va då! Å de tyckte nog faktiskt hela familjen. De va bra åtgång på dom köttbullarna. Dom vill även att jag ska göra de flera gånger å barnen vart fantastiskt glada av dagens val av middag. 8-åringen vill till å me ta me sig dom sista som lunch i morrn ;)

Efter middagen åkte jag till lilla mallet å köpte mig ett par jeans. Skönt att äntligen ha fått tag på några. Ja, jag vet att jag bor i en av världens mest kända shoppingstäder, men ändå är jag kräsen nog att inte kunnat hitta ett par jeans som jag gillar å sitter snyggt.. Men äntligen hitta jag några värda att leva me.
När jag kom hem vart de lunchbox-fix å nu sitter jag här redo att sova alldeles strax. Klockan är bara 10, vilket känns helt fantastiskt skönt. Kommer bli en lång helg me mkt jobb, så de är bara att ladda!

När jag satt i bilen påväg hem lyssnade jag på en av mina favoritkanaler på radion; 92.3. Där pratade dom om hur många skor man äger. Jag började fundera över hur många par skor jag införskaffat endast de här 5 månaderna jag varit i USA. 14 st kom jag fram till, varav 2 par av dom är tofflor jag fått i julklapp. Då ska ni även ha i baktanken att jag har andra skor som jag haft me mig från Sverige oxå, som trängs me nykomlingarna i skohyllan. Herregud må jag säga! Hur ska dessa fraktas hem?! De vågar jag inte ens fundera över me tanke på att antalet säkert utökas vid den tiden på året...!

Miss you all, take care
love Jessica



Vår ?

Kom upp till en skinande sol idag, GÖTT! Så efter avlämning i skolan passade jag på att dra till gymmet när humöret va på topp. Va skönt att springa av sig lite.
När jag kom hem vart de dusch, skypning me mor å far å sen tvättning. Bebisen är en enkel match att ta hand om den här timmen då mamman är å tränar; han sover.

Hörde om snöstormen där hemma. Samtidigt som jag lider me er så kan jag inte annat än att skatta mig lycklig som befinner mig så långt borta. Visst finns de fortfarande snörisk här, men skulle ni se vädret utanför mitt fönster nu skulle ni förstå min känsla. De sprudlar i hela kroppen. Man vill bara ut å rulla sig i gräset, slänga vinterjackan å plocka tussilago! Man kan leva på sen solig dag mitt i vinter så länge. Fantastiskt är va de är.

Miss you all, take care
love Jessica


Boardwalk

Hängde mest i soffan idag. Städpersonalen va här så jag satte mig i min soffa å kollade OC medans lillkillen låg på min säng å sov. Vart hämtning, skjutsning, läxor å matlagning på kvällen, å dessutom lite övertid. Men när man sen belönas me så mkt tack å kramar från sin värdmor så är de så lätt värt varenda "övertids-minut".

Den briljanta idén om en promenad ikväll tillsammans me råbåtarna kändes passande i vårt nya liv. Jag plockade därför upp Emma å vi drog oss mot Long Beach. Plockade Evylyn å styrde mot boardwalken. Satans va kallt de blåste, men de friska havsvinden fick mig att känna mig som hemma. De va som Ringvägen, fast på ett helt annat sätt. De är vid havet jag hör hemma.
Frusna som vi va efteråt ringde Evylyn hem å förvarande om att vi skulle svänga förbi där för en kopp varmchoklad. Ingen parkering hittade vi så vi tog Starbucks ist. Ett oväntat samtal kom dock ca 5 min efter att vi tömt muggarna; Evylyns värdpappa undrade om vi var hemma snart för han hade gjort varm choklad som stod å väntade på oss. När vi då berättade om parkeringsproblemet gick han ut å flyttade på en av deras bilar så att min fick plats. Hur snäll å generös får man vara? Har jag förresten nämnt att han är svensk...? ;)

Me ännu mer choklad i kroppen (men denna gången premiär me marshmallows i) fick vi pina på hemåt. Emmas curfew klockan 11.00 klarade vi galant då vi rullade in på garageuppfarten 10.59.
Varm i kroppen är jag efter all varm choklad å underbart spenderad tid me fina vänner.
Min värdmamma var precis påväg att gå å lägga sig när jag kom hem "Good night sweetie"
Även de värmde

Miss you all, take care
love Jessica






Måndag

SEEEEEGT me måndag känner jag sådär spontant. Eftersom de blir jobb i helgen så känns nästa helg så lååångt borta. Vi har så himla fruktansvärt galet tillsammans på helgerna, så redan på lördagen börjar man längta till nästa fredag. Kan ni tänka er?
Idag öste regnet ner.. Eftersom jag har världens finaste värdmamma slapp jag vara hemma idag på dagen. Hon skippade sin träning så jag kunde åka å luncha en sista gång me ett fulländat Fantastic Four. Emilie å hennes mamma kom hit för en sista lunch me oss innan dom skulle bli skjutsade till flygplatsen. De va kul att få träffa henne igen, en sista gång på väldigt länge. Låter galet, men de va på ett litet sätt bra att hon åkte till i Hawaii en vecka så vi fick "avvänja" oss från hennes närvaro. På så vis va de ngt lättare att säga hej då idag. De är läskigt hur fort man anpassar sig vid nya situationer här. De är som att man lever efter att inom sig veta att man kommer till den punkt då man måste ta farväl. De är den hårda sanningen.

Efter lunchen vart de hej då kramar å sen åkte vi andra hem till var för sig.
De vart läxor, skjutsningar å middag. Sen åkte jag å mötte upp de andra två i Oceanside. Vi tog en kaffe å satte oss ner för att gå igenom hur alla skött sig me onyttigheterna under dagen. (dag 1 av vårt nya nyttiga liv)
Vi smidde även hemliga planer =D

Nu är de sovadags!

Miss you all, take care
love Jessica


En liten konversation mellan mig å 8åringen i morse...

8 -Jess, you feel like my sister. You are always around. I like that.

J -I wasnt here this weekend though..

8 -I know, but I got soo happy when you came home yesterday.

J -Oh, thank you honey. You make me really happy!

8 -You know, the rain and that wind really scare me. But I feel safe when you are here.

Men sötaste unge!

Long Beach

Efter pizzanighten i fredags hemma hos min värdmormor å värdmorfar tog jag mitt pick å pack, trycte in de i mini coopern å flyttade till Long Beach över helgen. Evylyn plockade upp mig å Emma, vi åkte hem till henne å började fixa oss för en utekväll. De blev en klockren kväll på Minnesotas.

I lördags fick jag gå upp me tuppen, eller ah klockan 10 hade jag en skype-date me min älskade familj hemma i Sverge. Paketet hade ju som sagt anlänt på fredagen så denna lördag samlades mamma, pappa, sandra, johan, farmor, farfar å mormor igen för ännu en julafton. Men den här gången me mina paket att få öppna. Dom verkade bli nöjda me de jag skickat iaf, så de gjorde mig glad. Dessutom va de bara så underbart kul å skönt att få se å prata me dom.
Senare samma dag blev de en frukost/lunch på Burger King. Ni kommer inte tro de, men lördagen den 23 januari åkte vi nercabbat i mini coopern, i en gassande sol. Känsla va ju inte helt fel. Sen bar de av mot mallet å därav lite klädshopping.
Vart sen sushi till middag å lite förfestmys hemma hos Evylyn innan vi sen gick hem till våra amerikanska vänner längre ner på gatan för födelsedagsfirande.
Vi hade kul ända tills vi skulle gå ut, då va de inte kul längre. Vi kom me andra ord hem ganska tidigt, å jag gjorde en klassiker; somnade mitt i ett samtal. Sådär ja.

Igår sov vi bort mesta delen av dagen. När vi inte sov tittade vi på film. Vid 5 tiden lämnade vi sängen, packade ihop å lämnade Long Beach för den här gången. Vi orkade inte ta tag i oss själva så de fick bli middag på McDonalds. När vi sen satt hemma i min soffa slog vi slag i saken; från å me nu gäller de. Vi ska skriva upp allt vi äter å göra ngt nyttigt varje dag. Målen är satta, dags att nå dom.

De vart en klockren helg, som vanligt. Trots min söndagsångest så kan jag inte mer än att le när jag ser tillbaka såhär måndagen efter. Nästa helg står de jobb på schemat. Är ju bra å ta de lite lugnt oxå. Men vi har så fruktansvärt kul, å vi träffar så mkt härligt folk. I really do love New York

Miss you all, take care
love Jessica



















Trott och sliten

Idag har jag angest, for att helgen ar over, jag maste jobba nasta helg, lordagen slutade inte riktigt som vi tankt oss, jag har blivit fet.. jaa jag ar val bitter over de mesta.
Darfor valjer jag att ga och lagga mig ist for att blogga ikvall. Far ta en rejal uppdatering om helgen i morgon ist. Blir nog lite mer kvalitet pa grejjerna da.
Tack varldens finaste Emma och Evylyn for att ni finns har hos mig i en annan del av varlden! Utan er vore ju inte livet ens halften sa bra.

Miss you all, take care
love Jessica

Lycka

De var en gång en liten flicka vid namn Jessica. Hon skulle detta år spendera sin första jul i USA, utan sin familj. Därför tänkte hon att hon skulle skicka hem lite julklappar till familjen där hemma i Svealandet. Efter stresshopping å ett x-antal dollar spenderade skickades paketet den 9:de december. "Perfekt", tänkte Jessica, "nu kommer de nog hinna fram i tid". Men icke.
Idag den 22 januari, 1 månad och 13 dagar senare, anlände paketet till familjens dörr. Efter mkt om och men. Vi kan inte mer än pusta ut å säga "Äntligen!"

Jag sitter här i familjens rosa soffa å dricker mitt morgonkaffe. Morgonstund har guld i mun sägs de ju. De vette fåglarna, men däremot sätter en kopp kaffe guldkant på tillvaron.
Lycka får bli dagens ord! Solen småskiner ute, de är fredag å den glada nyheten att de försenade paketet tillslut nått sitt mål värmer mitt hjärta. Lycklig är va jag är. Tack alla som gjort sin del!

Miss you all, take care
love Jessica



Fika

Efter en nyttig promenix idag kände vi att de va dags att väga upp de me en fika. Så efter lite shopping i Oceanside me Evylyn mötte vi upp Emma å hamnade i vår älskade soffgrupp på Dunkin Donuts. Där spenderade vi resten av kvällen me latte å skitsnack. Underbart.
I morgon är de fredag, IGEN?! Jag kan inte för min värld förstå, å jag kan väl aldrig sluta tjata om de heller; men fy bubblan så fort tiden går. Veckorna bara rasar iväg. Hur ska detta sluta..?
Nog har jag hört att au pair-året gå fort, men är detta verkligen möjligt? Man hinner ju knappt börja längta tills helgen innan den är här igen.

Förresten... jag ångrar redan min snedlugg.. suck!

Miss you all, take care
love Jessica






Nöjd

Även idag bjöds de på finväder, så va passar då bättre än finnbesök?! Emma kom alltså hit å sällskapade mig.
Eftersom solen sken å värmen steg kändes de som en självklarhet att ta en promenad. Lill-snutt fick följa me i vagnen, där han sov nästan hela vägen. Vi gick runt sjön å sen runt på några gator jag aldrig tidigare gåt förut. De va så fint. Vädret va så fantastiskt å vi hade riktigt trevligt! Man blir sådär glad som endast vårsolen kan göra en. Dom första varma fina dagarna efter allt snörusk. Såklart vi kommer få tillbakaslängar, men de är ngt jag bortser från idag.
Vi köpte me oss lite mat från CVS å gick hem till mig för att äta; köttfärsås å spagetti för mig å pasta me köttbullar för Emma. Mmmh va god den va!
Nu åkte Emma precis hem å jag å lill-prins väntar på barnen som kommer hem me bussen any minute.
Riktigt bra dag blev de!

E; Kan jag bara öppna dörren här eller?
J; Näe, först måste du knacka 3 gånger å säga HOHO.
E; Å sen måste jag gå ner i splitt, å hjula.
J; Å så måste du göra en kullerbytta å moona mot ruta. SEN kan du gå ut!

Miss you all, take care
love Jessica


Ni kommer väl ihåg Anders & Putte;

Jag är så glad, för jag nöjd
om man är nöjd så är man glad för man är nöjd
å jag är glad för jag är nöjd
de är en fröjd att vara glad för man är nöjd
nej tack ska du ha, tack de är bra!
jag behöver inget, vad skulle de v a?
en del vill klättra upp på en högre höjd
men jag, jag sitter bra för jag är nöjd
jag är så nöjd nöjd nöjd

Hair cut

Solen sken idag. Då blir jag glad.
Drog direkt till hårsalongen i RVC för att utnyttja mitt presentkort jag fick där i julklapp. Så idag skämde jag bort mig me både manikyr å hårklippning på morgonkvisten. De va en stor å fin hårsalong, inte alltför billigt heller av presentkortens värde att dömma. Alla var supertrevliga å pratglada. När dom efter lite efterforskning fick ur mig att jag va en 19 årig au pair som lämnat sin trygghet för att ta hand om 4 barn på okänd mark vart dom mäkta imponerade. Vad ska jag säga, klart jag vart smickrad!

Annars var väl hårsalongen i stort sätt som i Sverige, man fick sitt hår tvättat innan klippning, sen vart de klippning, föning å styling. Tre saker jag däremot fann annorlunda mot Svenska frisörer var att här måste man själv hålla koll på vem som ska klippa en (vilket jag då inte gjorde, men de löste sig ändå), en annan sak är att de finns en anställd till precis allt; en som gör manikyr, en som tvättar håret, en som klipper, en som torkar golven från hår.. den tredje saken är att man måste betala dricks. De gäller alltså inte bara på restauranger, utan oxå när man klipper sig. Min värdmamma hade dock talat om de för mig innan så jag slapp göra bort mig, men alltid lär man sig väl ngt nytt!

Idag va mitt jobb sådär härligt najs igen. När jag tog hand om bebisen sov han mest hela tiden å resten av eftermiddagen spenderades i bilen; skjutsandes å väntandes. Vilket enligt mig är rätt skönt.
Efter middagen va de dags att rycka upp sitt feta, lata arsel å masa sig till gymmet. Jag sprang, för allt va jag orkade, i takt till musiken jag proppat in i ipoden. Fasen va skönt de va!

Nu sitter jag i sängen, nyduschad, nyklippt å ruskigt nöjd. De blir inget möte me dom andra två ikväll. Vi vilar upp oss inför en helg tillsammans ist.
Klockan är bara 9.40 pm å jag ska sova alldeles strax. Grattis Jessica, ska du för en gångs skull lyckas...?

Miss you all, take care
love Jessica


De vart bara topparna, å så en snedlugg som jag redan stör mig sönder på.
Meeen alltid ska de väl vara ngt, inte sant?

Städtanten

Tisdag idag. Den tungsta dagen i veckan. Dagen då jag jobbar mest, jobbar längst. Men den gick förhållandevis smidigt ändå. Vet inte om jag va på fel humör eller om de va barnen, men de gick lite trögt ett tag.
Jag hann iaf storstäda mitt rum, vardagsrum å badrum idag iaf. skönt! Har inte tagit mig tid på vääääldigt länge att städa. De va damm å saker överallt. Inget jag trivs me. Så fram me dammsugaren å dammtrasan blev de idag.

Hade planerat att åka till gymmet idag oxå. Men saker å ting kom ivägen så de kändes försent. Ist sitter jag nu i min säng å bloggar. Ska ta en dusch å sen kommer dom 2 E:na hit.
Helt seriöst får jag ta å skärpa till mig. De här me nyårslöftet att tagga ner lite me onyttigheter å ge gymmet en allvarlig chans (vilket jag gjorde i början då gymkortet va färskt), de gick ju åt skogen. Jag känner mig sämre än aldrig förr.. Dags att sätta sig själv på plats kanske..?
I morrn blir de iaf en klippning å en manikyr. Kanske får de uppiffade jaget en spark i arslet? En kan ju alltid hoppas!

Miss you all, take care
love Jessica








Endast ett liiiitet smakprov på allt vi trycker i oss
(enjoy johan)

Ett gott skratt förlänger livet

Idag va de Martin Luther King Day här i USA. Vilket innebär ledigt från skolan för barnen. Jag tog därför me mig dom till kusinerna för en playdate. Vi hyrde filmer, poppade popcorn, köpte godis, lagade lunch å umgicks. Däremot va barnen inte samarbetsvilliga idag, så trött va jag när vi kom hem till middagen. Kände att jag behövde få slappna av ordentligt på kvällen, å va gör jag de bättre än i mina älskade råbåtars sällskap?! Plockade upp Emma, köpte me oss kaffe å åkte till vårt älskade Long Beach å Evylyn. Där spenderades kvällen i soffan. Vi spånade lite mer kring den kommande resan vi vill göra; Jamaica, Bahamas, Mexico? Vem vet!

Det sägs ju att ett gott skratt förlänger livet.. Då undrar jag verkligen hur gammal man egentligen kan bli? För under de här året kommer jag, om alla myter stämmer, få både magmuskler å många år extra att leva framöver efter allt detta skrattande. Hur kul är de lagligt att ha egentligen? Hur perfekt får man matcha varan i humor? De är så klockrent att jag får rysningar. Finare människor hade jag inte kunnat önska mig här borta! 7 månader kvar att förgylla; keep up the good work.

Kan förövrigt skryta me att vi haft vårväder här idag! Solen sken å värmen var inte alltför dålig den heller. Vart faktiskt vårjackan utan problem idag! Sug på den ni hemma i kalla Sverige ;)

Miss you all, take care
love Jessica



Kanon kul (tumme upp)

Vart 5 årskalas igår hos barnens kusin. Först va vi på ett "mini mini skansen". Barnen fick klappa en massa djur å går runt och titta på dom. Jag å Gabi kom lite senare så vi gick in i ett rum fullt me glasburar för att titta på dom djur som vi missat när vi inte va där. Jag gick först, å just som jag vände mig om för att hålla upp dörren åt Gabi så stirrar jag en gigantisk orm rakt i ögonen. Det feta, slingriga äcklet skrämde skiten ur mig! Jag vände mig om å kutade tillbaka till entrén. Jag försäkrade Gabi om att jag aldrig i mitt liv sätter min fot där inne igen, så hon fick gå in själv. Själv stod jag med andan i halsen å ett pumpande hjärta å tittade lite på fåglarna.

Efter djurbesöket åkte alla hem till kusinernas hus å fortsatte firandet. Paketet jag gav; en tingeling-målarbok å en tingeling-barbiedocka, gick hem.
Emma plockade upp mig å helgens packning sen drog vi iväg å inhandlade både mat å andra nödvändigheter för kvällen. Vi fixade till oss å tog sen en taxi till Long Beach å våra amerikanska vänner. Kvällen fortsatte sen på Minnesotas.

Idag blev de mest slöande i sängen. Efter en bagel, cola å lite mer sovande tog vi oss sen till McDonalds för en middag. Orkade inte me ngt avancerat. Sen blev de film å soffhäng hemma hos mig resterande delen av kvällen. Vi rekade hotell till den eventuella Jamaica resan som vi så gärna vill göra i vår. Efter att ha förhört vår jamaikanske taxichaffis igår vart vi helt säkra på att de är till Jamaica vi vill. Vi hittade ett hotell som föll oss precis i smaken. Nu är de bara att bearbeta å hålla tummarna..!

Idag, den 17:e januari är det exakt 5 månader sen jag lämnade Svearike för att leva livet på en räkmacka. Jag har de fortfarande bra. Kan inte förstå att jag bara har 7 månader kvar. Men dom ska jag ta vara på!

Miss you all, take care
love Jessica



Pengarna rullar in

Fredag igår. Dåligt de va då =) Så skönt, men kan ju inte klaga på att veckan gått segt. Den bara försvann ju!
De vart en pizza night med "bara" värdfamiljen igår. Satt vid datorn å skrotade fram tills Emma slutade vid halv 9-tiden.

Vi tog dom slantar vi samlat på oss under vår tid här. De va ju inte dåligt me mynt som man bara lagt undan för att minska plånbokens vikt. Hursom helst bestämde vi oss för att växla in dessa silver, brons och guld mynt för att få lite nytta av dom.
55 dollar mina kära vänner, tjänade jag in denna kväll. Alltså ca 380 svenska riksdaler. Inte illa! Välbehövligt oxå. Vi köpte me oss lite snacks å åkte vidare för att hyra en film. Sen låg vi däckade i min soffa resten av kväll.

Nu vaknade vi nyss. Klockan är 12 å jag måste göra mig klar för 5-årskalas. Sen blir de till å möta upp Råbåt-Emma igen ♥

Miss you all, take care
love Jessica


Du, där kom en caveman!


Dagens I-landsproblem

Dagen gick bra idag. Allt gick snabbt å smidigt på ngt sätt. Jag spenderade bebisens sovande timmar med datorn. Skypade me min fina kusin när han lyckdes fixa skype oxå =)
Nu sitter jag framför tvn å slappar. Väntar på att Emma ska gå av sitt pass. Då ska vi ut å spendera pengar. Va ett tag sen jag shoppade. Är ute efter skor å jeans. Kanske en shyst topp?
Hur som helst, jag känner behovet av att skämma bort mig själv ikväll. Så får de bli!

Jag sitter som ett stort frågetecken. What to watch?!
De finns för mkt att välja på bland kanalerna. Vill ju titta på allt..! Åtminstone för mkt för att få plats i en lite ruta.. Blir till att blunda å välja. Two and a half men, Oprah, The king of queens, Myth busters, Pretty woman, That 70s show, E! news..... MEN jag hittade väl ett passande program; Jamaica: paradise uncovered.
De måste jag suga in lite info om! För kanske, kanske blir de en lite jamaicans tripp nu till våren. De vore ngt!

Miss you all, take care
love Jessica


Framtidsplaner

Solen skiner idag. Kylan biter en dock i kinderna när man är ute, men de är en fin dag.
När jag va nere i mitt rum å lämnade lite tvätt hörde jag ngt som påminner mig nå så fruktansvärt mkt om Sverige; Kossorna, vill ni gå ut i hagen?!
Min meddelandesignal på den svenska mobilen

De va från min kusin. Min älskade fina kusin Emil. Han ville berätta att han fått brevet jag skickade till honom förra veckan. Jag lämnade mitt rum me ett leende på läpparna. Tänk att en person kan göra ens dag utan att ens finnas så nära. Till min lycka var han inne på msn när jag loggade in.
Nu sitter vi å lägger upp våra framtidsplaner.

- Ljungberg säger:
vi ska planera det där du och jag. du måste säga till en månad och en dag innan du ska fixa en unge för då ska jag göra det direkt

Jessica. säger:
hahahah så vi får dom samma ålder, så dom kan leka precis som vi
smart!
måste bara skaffa ngn att skaffa barn me först, å så vilj jag vara lite äldre oxå ;D

- Ljungberg säger:
haha ja precis vore det tråkigt eller haha sen skiljer vi oss och så umgås du och jag me ungarna hela dagarna, är ute och reser och bara njuter av livet

Framtidsplanerna ser fina ut. Jag å kusin genom livet, haha fy fan va gott vi ska ha de!
Saknar dig, vännen! I september ses vi, å då smäller de =)
♥♥♥


Planen med stort P

Idag vart de mest skjutsningar hit å dit. Efter läxor å en taco-middag blev de gymmet. Sen träffade jag Emma å vi mofflade pannkakor. Alltid ska de väl ätas...!  

Emma kom hit idag på dagen oxå. Vi satt å slappa i soffan eftersom bebisen sov å pratade om livet. Plötsligt slog de oss; tiden kutar faktiskt iväg!
Dags att ta tag i saker å ting så man hinner me allt man vill göra. Vi gjorde alltså upp Planen;

Februari; Rangers match
April; Jamaica eller Florida + Bronx Zoo
Maj; Six Flags
Obestämda månader; Yankees match + Niagarafallen

Jag hoppas innerligt att vår plan inte spricker, vilket är mäkta troligt att den gör..! Men utan drömmar har man inget.



En otroligt humoristisk nyhet nådde den amerikanska sidan av världen nu ikväll;




"Ett 20-tal medlemmar i Viktväktarna i Växjö träffades i kväll för att väga sig och
se hur mycket vikt de tappat sedan sist.

Men det finns utrymme för utveckling på den fronten, verkar det som.

Plötsligt gav golvet vika. (...
(...) Det är inte klart varför golvet gav efter."

Hur kan orsaken vara oklar, den är väl ändå glasklar!


Miss you all, take care
love Jessica

John Blund

Trots den längsta dagen i veckan så gick den smidigt. Däremot vart de lite körigt när min näsa påminnde mig om va som händer när jag sover för lite......näsblod. Suck, mitt i alltihopa. De löste sig ganska snabbt, men en lite klocka ringde i mitt huvud; nu går de inte längre att unvika å kämpa på, jag behöver sömn. Är hon dum i huvudet, klart hon behöver sömn...? Vem tror hon att hon är, stålkvinnan? tänker ni då.. Men de är inte så lätt att gå å lägga sig när man har så kul när man är vaken.

Avklarade ett par viktiga samtal idag. Bland annat ringde jag postkontoret för att tracka paketet jag skickade me julklappar i till min familj i Sverige den 9 december. Dock va de enda jag kunde få fram va att de lämnat USA den 11 december. Ngt annat visste dom inte.. Helt sanslöst va tid de ska ta. Eller har de hamnat i Schweiz...? Vågar inte ens tänka tanken..
Nr 2 på min samtalslista fick bli hårsalongen där jag fick presentkort i julklapp. Klippning bokad nästa onsdag + manikyr å inpackning. GÖTT! Mitt hår skriker efter saxen..!

Nu på kvällen blev de födelsedagsfika hemma hos Gabis värdfamilj där 4 åringen fyllde 5. De blev cupcakes, tårta å American Idol premiär.
SOVA

Miss you all, take care
love Jess



Idag hade bebisen på sig sockorna min farmor stickat åt honom =)


Födelsedagstårta, som i själva verket va en glasstårta

Det går fort när man har roligt

Den 17:e augusti kom jag till USA för första gången, nu i januari blir den 5 månader. Att förstå att de snart redan gått 5 månader är för mig omöjligt. Samtidigt som jag känner att jag inte varit hemma i Sverige på väldigt lång tid så kan jag inte fatta att jag snart gjort halva tiden här. Tanken på att åka hem igen skrämmer mig faktiskt lite. Jag vill hem till min familj å mina vänner, men när jag tänker efter är det de enda jag vill hem till. Mitt liv här är fantastiskt. Alla möjligheter jag har här å allt nytt som fortfarande finns att upptäcka. Vad ska jag göra hemma? Söka ett jobb som jag kanske inte trivs me? Jag måste ha en plan, en backpack-resa får mig att vilja hem å tjäna pengar efter min tid här, men sen då?

De jag gör på dagarna här är att ta hand om 4 barn. Jag tar barnen till å från skolan, är hemma me bebisen under dagen, då jag kan göra lite allt möjligt; titta på tv, film, sitta vid datorn, leka me bebisen.. Jaa ha de väldigt slappt me andra ord. När barnen är hemma från skolan är de läxor å skjutsning till aktiviteter å efter middagen kan jag göra vad jag vill. Eftersom jag träffat så fina vänner här så väljer jag att varje kväll träffa dom.
Vi åker å shoppar, fikar, hyr filmer å på helgerna går vi ut å roar oss å träffar nytt folk. Vårt liv här är allt annat än va de är hemma.

När jag tänker på dagen då jag ska åka hem blir jag nervös. Va konstigt de ska kännas att vara tillbaka igen, där alla känner en. Nynäs; där alla vet allt om alla. Visserligen ser jag en charm i de oxå. De är där jag är född, de är dit jag alltid kommer återvända.

Ibland har man lite för mkt tid över, då tankarna har tid att flyga iväg såhär

Miss you all, take care
love Jessica

En får skylla sig själv när man sömnen undvikit

Vaknade i morse å trodde att jag skulle dö av trötthet. Trots en dusch som i annat fall skulle vara uppiggande så ville mina ögon inte öppna sig helt. Jag kände mig mer död än levande, å jag gick om kring på morgonen som en zombie. Fick iväg barnen till skolan å stupade sen ner i sängen igen. Tack gud för lediga timmar!
Kände mig iaf ngt piggare efter mig 1½ timmes nap, innan de va dags att hålla ett öga på den lille prinsen.
Dagen vart slapp, hämtade barnen å gjorde läxor me dom. Efter middagen plockade Evylyn upp mig å vi hämtade Emilie å skjutsade henne till tåget. Vi gjorde ett tappert försök att springa bredvid tågfönstret där Emilie satt å vinkade, men amerikanska tåg axar bättre än svenska, så de blev ingen lång springtur.

De vart en snabbvisit i mallet innan jag å Evylyn åkte hem till mig å kraschade i soffan, där även Emma mötte upp oss en stund senare. Deg i soffan me fina vänner är en bra avslutning på dagen.

Miss you all, take care
love Jessica


Såhär gott åt vi i lördags!


New nickname? BajaMajorna


Blandade känslor

Helgen har som vanligt varit helt awesome! Med ett härligt gäng tjejer kan man ha så mkt kul.
På fredagen blev de pizza night hos Gabi, men hennes å min värdfamilj. Mysigt å gott som vanligt =) På kvällen blev de utgång i RVC me Fantastic Four, å denna gång me en nykomling; Evylyns kompis (trevlig tjej!). Kom hem något tidigare än förväntat, å tydligen hade min värdpappa sett hela proceduren från taxin in i huset. Flickorna slaggade här å vi sov bort hela lördagsförmiddagen, ngt som blivit lite utav en tradition för oss.
När magarna började kurra släppte vi av Emma hemma hos henne å vi andra drog vidare för en nacho-tallrik. MMMh va god den va!
Emma som i lördags var födelsedagsbarnet självt gick å fyllde 23 år! GRATTIS ännu en gång, fasen va bra du är! Kan väl inte säga mer än att en skönare råbåt än dig är svår att hitta! KERLEK ;)
De blev middagslagning hemma hos Emilie som jobbade, klyftpotatis, en redig biff, fräsch sallad å bea på de satt ju inte fel ngn stans! Emma plockade vi upp lite senare å de blev paketöppning! Tvålar, badleksaker, en ram me ett foto på oss fyra i, ett råbåt-kort å en rosa pyjamas med fötter på (å där fötterna dessutom var små kaninhuvuden) fick hon! Klockrent vart de!
Vid 12 tiden satte vi oss i mini coopern å åkte till vårt älskade Long Beach där vi avslutade kvällen me party på The Inn för att fira den nyblivna 23-åringen. Lyckat ännu en gång..!

Vaknade väl upp strax innan 1 idag. Gabi var en ängel å hämtade mig i LB så vi kunde åka till vår värdmormor som fyller år på måndag men firade idag. De vart mat å efterrätt där å mys me barnen som jag knappt sett på hela helgen. Efter en del felkörningar å krångel från min sida så kom dom tre E:na å plockade upp mig. Vi åkte hem till mig å gav Emilie avskedspresenten vi jobbat på; en scrap book. Vi hade samlat dom bästa bilderna å dom bästa citaten från vår korta men intensiva tid tillsammans. Tror hon blev riktigt glad, å vi andra blev avundsjuka så nu ska vi införa "scrap books fredag" en fredag i månaden!
De blev kina mat å slapp i min soffa tills alla var så trötta så de knappt gick att hålla ögonen öppna.

De va som sagt Emilies sista helg me oss. Kommer hinna se henne igen innan hon åker hem, men de här kändes liksom som den verkliga avrundningen på Fantastic Fours tid tillsammans i USA. Utan henne hade inte allt blivit samma sak, vi hade inte haft samma härliga minnen tillsammans. Låter så väldigt hårt, men de gör ont att släppa taget om en av dom närmaste man har här. En trygghet ska lämna oss. Fyra pelare är stadigare än tre. Vi kommer ha de bra, de vet jag, men sakna kommer vi att göra. Å aldrig glömma!
This is the end of an era

Miss you all, take care
love Jessica


Födelsedagsbarnet


Fantastic Four


Men jag kommer väl sakna dig

Efter torsdag kommer....fredag!

Vart inget gym idag... Dåliga Jessica.. Däremot så drog jag fram familjens wii. Så de fick bli yoga, step up, slalom, rockring å massa massa annat. När jag fick avbryta pga av snyftande från bebisen så va jag riktigt varm i kroppen. Bra grej de där, när man inte hinner me gymmet! As kul, mer av de i morrn!

Efter middagen drog jag till mallet för att köpa en tröja jag spanat in. Men såklart har väl den försvunnit.. Fler än jag som gillade den tydligen.. Drog sen till andra mallet å träffade upp Evylyn. Grymt nöjda me presenterna vi köpte till Emma (som fyller år på lördag) åkte vi till Emma, lämnade bilarna å blev hämtade av Emilie. Vi åkte en sväng för att sällskapa Emilie under sitt ärende. Sen blev de en fika på dunkin. (åt vi? jaa tamesjutton, den här gången oxå!)

I morgon är de redan fredag!! Kan ni fatta? De kan inte jag. Va ju nyss måndag, va de inte? Hade ju nyss en lång vecka framför mig, men se där, den försvann lika fort som den kom. Helgens planer är planerad iaf!
Fredag; pizzanight, utgång i RVC (emilies farväl-fest)
Lördag; fira emma, utång i LB
Söndag; säga hej då till emilie, födelsedagskalas hos min värdmormor

Miss you all, take care
love Jessica



Tummen upp på livet

Brösta upp sig

Sitter å slöar lite i soffan me en kopp kaffe. Bebisen ligger å halvsover lite.
Tittar på Rachel Ray, som idag handlar om bröstförstoring. Eller jaa de är då utan operationer. En annan som är nästintill oformad borde ju suga åt sig lite trix! Fast efter att ha tittat på Born Different igår så fick man sig en tankeställare. Kanske skulle man bara vara nöjd me sig själv, finns många där ute som fötts me svåra sjukdomar å andra "fel" så man skulle ägna en tanke åt dom ist för att missnöja sig me sig själv.
Jag avundas deras styrka å självsäkerhet.

Fick en känsla av att vilja städa.. Nej pedant är jag inte, men nog har jag fått en släng av mammas å pappas städningsmani! Ska ta å plocka lite här, sen blir de nog motionscykeln en stund idag igen. Kämpa på!

Miss you all, take care
love Jessica

Råbåtarna

Ska försöka mig på ett inlägg här men hur lätt är väl de? Fantastic Four är i farten å skypes meddelandesignal ljuder i min lilla pc. Störda är va vi är. Lätt å stava är de ju inte heller efter en konversation me råbåtarna.
Förlåt, nu blev de internt å inte alls kul för alla andra. HO HO

Idag blev den julstök. Nu ska julen ut! Hur många kartonger kan jag höfta att de kan finnas i vardagsrummet... 7 kanske? Har inte räknat, men de är en himla massa som ska ut för den här julen. Amerikansk jul va coolt. Ni skulle bara se dom upplysta trädgårdarna. Ska nog köra en fotosafari i morrn kväll för å se om man kan fånga ngt på bild. De vore tufft.
Annars är de inte mkt nytt. Åt fisk idag.

Sova kanske? Verkar ju mer död än levande.. Får bjuda på ngt smaskens att läsa i morrn ist!

Miss you all, take care
love Jessica




Världens kanske mest julpyntade hus..
Galet!







olyckan, oledolyckan

Hur mkt har de krockats idag egentligen?! Inte dåligt! Kom hem från gymmet, möttes av en......krock. Min värdpappa kom hem me barnen å va hade dom mötts av, joo en.....krock. Evylyn kommer hit å berättar att hon kört vilse pga en.....krock. Emma kommer hit å berättar att hon idag sett en.....krock. Va är de frågan om?!
En miljon poliser, ambulanser å brandbilar är iaf på plats hur stor krocken än är. (såg just nu hur likt "krocken" å "klockren" är när man skriver...sammanträffande?)

Hur som helst! Dagen sprang iväg å jag gjorde inte så mkt mer än att tvätta lite å gymma. I am back now! (hoppas jag..)
Flickorna, dom 3 underbara E:na kom hit på kvällen. Varje dag ska utnyttjas till max nu innan Fantastic Four blir Trevliga Tre. De är lika sorgligt som de låter. Att vi känt varan i endast 2 månader är nästintill omöjlgt, me tanke på allt vi hunnit me å så nära vi kommit varan. De kallar jag kemi!

Miss you all, take care
love Jessica




♦I'm a big big girl, in a big big world♦

De fick bli ännu en av våra låtar

Nytt år, nya vanor.....?

Idag har jag gjort typ ingenting... Vart lite städning i rummet efter helgens bravader å övernattningar, sen va jag lite me bebis å så skypade jag me nära å kära där hemma. Tänka sig att paketet me julklappar jag skickade till dom 2 veckor innan jul fortfarande inte nått fram. De är ju galenskap! Blame it on the post!!! (right, sandra?!)

Hur som helst kom flickorna hit på kvällen. Vi bestämde oss för att INTE äta ngt den här gången, för att bryta en vana å börja på de nyttiga spåret efter de nya årets löfte. De sket sig ganska snabbt då jag å Evylyn i panik gjorde klart för Emma att hon borde köpa me sig ngt påvägen hit. Sockersuget hade sagt sitt.. Vad kan jag säga? Måste tillbaka till gymmet, måste!!

Nyårsafton va som sagt riktigt kul. Inga raketer så långt ögat kunde nå, men de gick bra ändå. Trevligt sällskap, fina klänningar å dans fram till gryningen fick välkomna de nya året. Kan väl sammanfatta våra festande kvällar me en enda låt. De spelas på repeat å den är grym!
Dj Earworm - United State Of Pop 2009

Miss you all, take care
love Jessica


Nyår 2009/2010
Dom tre E:na som gör mig så lycklig


Nyårsfirande å 2010 första helg

I torsdag va de ju nyårsfirande som gällde. Eftersom min värdmamma va tvungen att jobba en stund så jobbade även jag. Badade bebisen å dom två yngsta flickorna, sen bjöd jag alla på svenska pannkakor till frukost, vilket dom verkade gilla =) När min värdmamma va klar åkte jag å Emma till mallet för att shoppa nyårskläder. Påvägen hem fastnade vi i en rejäl bilolycka, men som tur var så slapp vi stå där alldeles för länge. När jag kom hem, något senare än tidsplaneringen så väntade min värdfamilj på mig, alla slängde sig in i bilen å åkte till kina-restaurangen för nyårsmiddag me släktingar. Emma å Emilie plockade upp mig när vi ätit klart å vi åkte mot Long Beach. Etersom Evylyn va tvungen å jobba fram till 11 på kvällen så åkte vi hem till henne å gjorde iordning oss tillsammans. Strax efter 11 drog vi oss mot en hemmafest längre ner på gatan, där vi firade in de nya året. Hemma är vi vana vid att man går ut på tolvslaget å tittar på raketerna, men här står man ist inne framför tvn å tittar på bollnedsläppet på Times Square på tvn. De här va även första (å sista!!!!) året jag inte såg en enda raket..! Sorgligt...
Vi avslutade vårt firande på The Inn å slocknade sen tillsammans alla 4 i Evylyns lilla säng.

När vi vaknade i fredags va klockan redan runt 2. De blev en frukost/lunch/middag på mcdonalds å sen åkte vi hem till mig. De blev fix å trix å flummande innan vi drog till Rockville Center på kvällen. Alla somnade vi som stockar hemma hos mig i gryningen.

Vaknade sent även på lördagen. Vi tog oss till en pizzeria för att sen fortsätta dagen hos mig. Emma å Emilie sov lite till å jag å Evylyn tittade på The Fast and The Furious. När Emilie sen började jobba vid 6 åkte jag å dom andra två E:na å hämtade lite saker för att sen åka å sällskapa Emilie. De blev ännu en kväll i RVC som slutade me nattkäk på ett diner å sen övernattning hos Emma.

I "morse" vaknade vi runt 1. Vi åkte å åt taco å hyrde filmer. I våra mjukiskläder slappade vi sen i Emilies soffa resten av dagen framför filmerna. Paranormal Activity, som var lite obehaglig men rätt skum, å sen All About Steve, som inte var jättebra, men helt okej (mest för att Bradley Cooper är en av huvudrollerna....!).
Nu kom jag hem för inte så länge sen. Är trött å sliten, men får skylla mig själv. Vart lite mkt den här helgen kan jag erkänna.
I morrn är de tillbaka till de gamla vanliga me skola å jobb. Lovar bilder å roligare uppdatering i morrn!

Miss you all, take care
love Jessica

RSS 2.0