Washington DC -ett minne för livet

I lördags morse kl. 7 rullade den röda Subarun uppför garageuppfarten. De va dags att ge sig av på de stora äventyret. Jag, Emma, Evylyn å Emilie hade inte planerat ngt mer än ett bokat hotell å att ha väldigt kul. Bilresan till Washington gick bra. De rullade på, solen sken å utsikten över broarna vi åkte över var helt fantastisk. Vid 1-tiden rullade vi in i Washington, hittade vårt hotell (HOLIDAY INN!!) ;), checkade in å tog oss ut i solen för en lunch på ett litet fik. Vi bodde i Georgetown, så vi hade nära till gator fulla me affärer å fik. Efter lunchen åkte vi till Lincoln Memorial, World War II Monument, Vita huset, The Capital å så såg vi lite andra kända å fina byggnader på håll. Vi fotade å bara mös av de fina vädret å den underbara staden. Vi åkte även till National Air & Space Museum där vi spenderade ca 45 min- 1 timme. Vi åt middag på en liten restaurang; potatismos å köttfärslimpa. De har nog aldrig smakat så gudomligt me tanke på hur länge sen de va jag åt de sist. Efter middagen tog vi oss tillbaka till hotellet för dusch å ombyte.
Vi tog en taxi till första stället, Rhinos(?) där vi mötte upp 3 danskar vi mötte tidigare på dagen. Alla bestämde sig för att lämna stället å åka vidare. Vi hamnade på The Park, där vi kom in alldeles gratis. Vi tappade bort danskarna under vägen. Inne på The Park träffade vi en vakt som va svensk. Eller han kunde iaf svenska å hade bott i Sverige. Vi berättade för honom att vi inte gillade stället så mkt så han följde oss till ett annat ställe runt hörnan; Lima, där vi oxå kom in utan att betala. När vi tröttnat på även detta ställe gick vi över gatan till Lotus. Där fanns en vakt som va dvärg. Jag skojar inte, han va upp till knäna på mig, verkligen minidvärg! Efter ett litet snack me honom kom vi även in där gratis. Vi stannade där till stängning å följde sen me en vakt till en efterfest i en lägenhet strax intill bargatan. Vi hade ostprovning fram till kl halv 6 på morgonen då vi tog en taxi till hotellet. Jag å Evylyn tog en sväng upp på kyrkogården som låg brevid hotellet å hade en egen lite efterfest =P
Aldrig förr har en säng känts så skön efter en så lång å händelserik dag.

Vaknade vid 10 på söndagsmorgonen. Efter min å Evylyns paniktimme (av olika anledningar) kunde vi lugna ner oss, ta en dusch å plocka ihop sakerna. De blev frukost på samma fik där vi åt lunch på lördagen, sen åkte vi till Vita Huset för att få en närmare titt där å även fota. För när vi skulle gå dit igår kom vi inte ända fram pga av att dom stängde av där av ngn anledning precis när vi kom.
Solen stekte å de gick att gå utan jacka, första advent utan jacka, kan ni fatta?! När vi kom tillbaka till bilen hade vi, som många andra, fått böter. Aja, inget kunde sabba den här helgen å dessutom va vi 4 å splitta bötern på, så de va ingen big deal. Vi lämnade Washington strax efter 2 mitt på dagen. När de va min tur att köra kom "the major delays". De va tvärnit. Under 2 timmar va de nästan helt hopplöst. Men vi deppade inte ihop för de! Vi sjöng å lekte lekar, allt för att fördröja tiden å glömma bort den tröga trafiken.
Halv 11 på kvällen rullade den röda Subarun upp på garageuppfarten hemma. Äntligen hemma, men satan så kul vi haft! Vi har verkligen haft ett sjukt flyt me allt; fått parkeringar hur lätt som helst, haft toppenväder, hunnit me allt vi ville, inte gjort av me så mkt pengar som vi borde me tanke på dom fria entreerna vi lyckades få å dessutom har vi haft så himla kul!

OB- en korv man steker lite för länge så den spricker

Resans låt var given me tanke på hotellets namn; We at the hotel, motel, HOLIDAY INN

Miss you all, take care
love Jessica






Så j*vla bra!

Nu är de ju meningen att jag ska skriver ett långt blogginlägg om min dessa två dagar i Washington DC.
Men jag är på tok för trött. Jag pallar helt enkelt inte. Förlåt alla som förväntat er ett maffigt inlägg om helgens bravader. I morgon ska jag ta tag i de å låta er ta del av minsta detalj. Kan iaf tala om att jag lever, jag är hemma, jag är hel å oskadd, jag är lycklig, jag är nöjd å framför allt helt slut. Dagens trafik va inte att leka me. Mer om de i morrn!

Miss you all, take care
love Jessica

Shopaholic

Gjorde inte mkt idag. Tog mig till en smyckeaffär "in town" för att fixa klockan jag köpte, den va för stor så jag behövde justera storleken runt handleden lite. De skulle ta två timmar att få den klar, så jag passade på att gå till postkontoret för att höra hur de är me att skicka paket inför julen. Jag lämnade posten me en tom kartong under armen å en lite bunt papper att fylla i. Fint, nu är man på g iaf!
Jag valde mellan att åka hem å titta på tv eller ge mig ut i reans hysteri ännu en gång. Svag som jag är föll jag för frestelsen att komma hem me fulla kassar å nya kläder att beskåda. Jag styrde mot de lilla köpcentret, just för att de är närmast om de skulle visa sig vara omöjligt att få parkering. Omöjligt va de inte, men de tog mig närmare en halvtimme innan jag fick en plats. Jag spenderade en intensiv timme me shopping, å ensam va jag förstås inte. Kom iaf hem me ett par nya skor å ett linne.
När jag kom hem vart de lite skypning me pappa (å lite mamma). Vi pratade om deras kommande resa hit, å nu ser de faktiskt ut som att vi kan ha ett datum att se framemot. Vi får se efter helgen om några biljetter blivit bokade! =)
Jag packade lite å sen kom familjens kusiner hit å de blev pizza-night. Dom åkte ganska nyss hem så jag har fixat lite tvätt, packat klart å duschat. Blir inte så många timmars sömn som jag räknat me, men men. Planer är lite till för att spricka. Ser så fruktansvärt mkt fram emot Washington DC i morrn!!

Miss you all, take care
love Jessica


Thanksgiving / Black Friday

Fortsättningen på gårdagens firande blev minst lika bra som början. Efter dusch å fix åkte vi till värdfamiljens kusiner (Gabis värdfamilj), där även mormorn å morfarn var. Vi åt å åt å åt. Jag provade sötpotatis, "stuffing", kalkon, tranbärssylt, kronärtskocka, pumpapaj, äppel å tranbärspaj (å lite annat). De jag gillade bäst va "stuffing" å "turkey". Gott!
Efteråt va alla helt slut för vi ätit så mkt, precis som man alltid är på högtider som julafton, påsk, midsommar.. Vi slappade i soffan innnan jag å Gabi bestämde oss för att gå upp i hennes rum å sova ett par timmar. Klockan ringde klockan 10.30 pm. Vi skulle ge oss iväg till en outlet för att ta del av den stora rean å Black Fridays första timmar av hysteri. Vi kom dit vid midnatt, då dörrarna öppnades, å nog va de folk allt! De tog oss en stund innan vi lyckades hitta en parkering. Jag vet inte hur många jag såg som kom i sina pyjamasar. De va fullt me folk. I vissa affärer gick köerna runt hela lokalen för att ta sig till kassorna. Jag köpte mig en Tommy Hillfiger-klocka, 2 Nike t-shirtar, en Adidas sportbh, en Adidas tröja å 2 tröjor från Old Navy. Jag kom hem halv 6 på morgonen, trött men nöjd me upplevelsen av den berömda Black Friday här i USA.
Black Friday kallar man fredagen efter Thanksgiving pga av den stora Thanksgivingrean å julrean som inleds denna dagen. Namnet "Black Friday" kommer från den tunga traffiken som uppkommer under denna shoppinghysteri, ngt jag fick uppleva igår. Ett år blev även en säkerhetsvakt på en Walmart-butik ihjältrampad till döds av galna "sale-hunters" i Valley Stream, vilket ligger nästgårds till vart jag bor. Shoppingfrossan gör vissa människor till monster..

När jag gick upp kl 11 i morse va de först min värdmamma sa till mig; "Jess, va gör du upp? Du måste ju sova mer!" haha
Själv tänkte jag mer strategiskt; jag måste gå å lägga mig tidigt ikväll för att vi åker till Washington tidigt i morgonbitti, så jag vill vara trött tidigt ikväll. Nu funderar jag på att åka å shoppa mer =P Men jag vet inte om de är värt de. Kanske är alldeles för smockat. Äsch, ska nog give it a shoot!

Miss you all, take care
love Jessica


Bilder från Thanksgiving kommer senare eftersom jag måste fixa bilderna från värdsläktingarnas kamera.

Thanksgivingsmorgon

Vaknade i morse av ett sms från mitt värdbarn I luv u, happy thanksgiving
Dagen började alltså väldigt fint. Gick upp i min pyjamas, tog en kopp kaffe å mös ner i soffan me min värdfamilj å tittade på Thanksgiving paraden som hålls i NYC. Efter ca halva paraden började dom två yngsta dansa framför tvn, pappa gick å duscha, bebisen behövde badas osv, så alla gick åt varsina håll, så nu kikar jag på slutet av paraden i mitt rum medans jag bloggar =) Riktigt tuff parad. De är en massa kända människor, sjuuukt massa folk å stora ballonger me alla möjliga tvfigurer. Man kan inte förstå hur stora dom faktiskt är!
Idag är dagen att visa sin tacksamhet. Jag har så mkt jag är tacksam för just nu.
Jag är tacksam för att jag har en så fin å stöttande familj hemma i Sverige.
Jag är tacksam för alla fina vänner som fortfarande bryr sig om min där hemma.
Jag är tacksam för min fina värdfamilj som tar hand om mig å låter mig vara en del av familjen.
Jag är tacksam för möjligheterna jag har under mitt år här.
Jag är tacksam för alla nya vänner jag hittills träffat.
Jag är tacksam för allt jag fått å kommer att få uppleva.

Jag känner mig full av kärlek å värme idag. Just denna dag passar de så bra. Jag hoppas att ni där hemma, trots att ni inte firar Thanksgiving känner mig tacksamhet. Å att även ni tar den här dagen till att fundera på va ni är tacksamma för. De finns så mkt när man väl tar sig tid att tänka till. Idag tänker vi bara positivt.
Happy Thanksgiving ,jag tänker på er!

Miss you all, take care
love Jessica


Thanksgiving Day Parade in NYC


Den berömda kalkonen

Ibland knackar lyckan på dörren

Idag va en seg dag.. De va bra men ändå seg. Jag va hemma några timmar med fyra barn varav tre av dom hade feber å den fjärde har en förkylning. Vi myste bara hemma i soffan så dom kan bli friska. Till middag blev de frukost. Alla hjälptes åt att göra pannkakor å omelett. Till de blev de ett glas apelsinjuice å en kopp kaffe, riktig söndagsfrukost. Mysigt va de iaf =) Efter middagen åkte jag å Gabi för att köpa en kaffe. Nu kom jag precis hem. "8" vill inte släppa taget om mig idag, så hon följde me mig ner i mitt rum, säger att hon vill ha en sleepover å
nu sitter hon tätt intill mig i soffan. Hon har skrivit me både min mamma å tilda på msn idag =) haha så söt!
Själv funderar jag över den vanliga frågan "What to wear?" inför morgondagens (för min del) Thanksgiving premiär. Blir nog något casual but classy ;) haha

Fick ett väldigt uppiggande samtal av Jenny idag, ngt i stil me; "Du...gissa va jag har fixat åt dig å mig?! Biljetter till Tyra Banks Show!!"
För de första tycker jag att Tyra Banks är grym å för de andra är de ju en tv-inspelning i NY. Vilket absolut bara inte får missas =) Underbara Jenny som fixat ♥
Dessvärre är de mitt i veckan (iofs inte förrän i januari) men de blir ju problem me barnen. Fast när jag berättade för min värdmamma att vi fått biljetter sa hon bara; "Klart du ska gå! As coolt ju! De löser sig me barnen."
Hon är ju för bra hon oxå.

Miss you all, take care
love Jessica


Feberattack

När jag kom upp i morse, visste jag att jag skulle ha "10" hemma sjuk hela dagen. De kom som en mindre chock att även "8" fått feber under natten. Jaja, tänkte jag, de ska gå fint. "5" å jag satte oss i soffan för att hålla utkik genom fönstret efter skolbussen som vi gör varje morgon. Vi såg den passera för att sen sväng runt området å komma tillbaka. Men den kom aldrig tillbaka. Efter ca 20 min blev "5" mer eller mindre förtvivlad å gick runt me gråten i halsen "Ring skolan! Vart är bussen? Ring skolan då?! Varför är de ingen som lyssnar å tar mig på allvar?" Mamman ringde skolan medans försökte lugna ner detta lilla nervvrak. De visade sig att de va en busschafförvikarie som missat hennes stopp. Jag fick därför köra henne till skolan där jag möttes av fler föräldrar vars barn blivit bortglömda av bussen denna morgon. Så tokigt de kan bli.
Resten av dagen spenderades me monopol å filmer. Den första au pairens kompis kom å hälsade på en stund på morgonen oxå.
När "5" sen kom hem slocknade hon i soffan å när hon vaknade sen igen mådde hon inte alls bra. Hon hade gått  fått hög feber hon oxå..
Efter middagen hjälptes alla åt att baka en appel and cranberry pie. De luktar så gott  hela huset, å nog ser den smaskens ut! Jag spenderade resten av kväll i vardagsrummet me min värdfamilj å tittade på So you think you can dance tills Emma å Emilie kom förbi en sväng.

Ett underbart citat av "5" angående min brasilianska vän Gabi som för övrigt pratar portugisiska;
"Gabi is not from Brazil, she is from portuges."

Miss you all, take care
love Jessica


Changeling

Dagen har varit mest effektiv, utan speciella händelser. Jag hade hand om bebis en stund, som då somnade i min famn. Jag var på gymmet, tvättade å plockade. "10" hade blivit hämtad av sin mamma  skolan när jag kom hem från gymmet, för hon hade feber. När alla barnen sen va hemma vart de kakbak å läxläsning.
Efter middagen läste jag en bok för "5" innan jag slängde mig ner i min soffa framför Changeling som gick på tvn ikväll. En lång film, hjärtskärande å spännande, vilket gjorde den bra. Tyvärr missade jag slutet å vaknade nyss från ljudet av tvns kommande program.. Attans!

Ikväll blir de inte roligare än så. Är så trött att ögonen går i kors. Ska passa på att gå å lägga mig medans jag fortfarande är trött å klockan inte är allt för mkt. Sweet dreams

Miss you all, take care
love Jessica

New Moon

Sov bort hela dagen idag! Vaknade vid halv 12. Tror jag sov igen alla timmar jag missat! Dock kände jag mig inte ens utvilad, men jag kände att de var dags att kämpa sig ur sängen å ta del av dagen. Jag slängde på mig myskläder, gick upp för att fixa lite frukost å slängde mig i min soffa framför tvn me en tallrik yoghurt me färska blåbär å en kopp kaffe. Pga av klippande ögonlock igår så vart de inte mkt sett av Twiglight, så jag valde att fräscha upp mitt minne denna morgon ist.
Efter filmen fixade jag mig å skypade me mamma. Emma plockade upp mig vid halv 4 å vi åkte hem till Emilie där även Evylyn va. Vi åkte å köpte mat, åkte tillbaka till Emilie å brassade på kött me klyftpotatis, bea å en färgrik sallad. Under tiden vi väntade på potatisen att mjukna bokade vi hotell i Washington till kommande helg. De blev ett Holiday Inn hotell, ruskigt fräscht enligt bilderna till ett shyst pris. Ser redan fram emot trippen!
Vi tryckt i oss både varmrätt å efterrätt, bestående av två olika sorters cookie-glassar, chokladsås, grädde å chocolate chip cookies. GOTT!!
Vid 7 plockade jag å Emma upp Kajsa å åkte till bion i Rockville Center, där vi mötte upp Emilie å Evylyn igen. De var dags att bli en av dom som sett New Moon under premiärhelgen. Filmen var för övrigt bra. Jag är inget stort fan av Twiglight-serien, men gillade den iaf. Den va absolut sevärd!
Nu kom jag precis ur duschen å känner mig både trött å nöjd efter ännu en lyckad helg. Tack tjejer för att ni förgyller min tid här!

Miss you all, take care
love Jessica

Svenska flickor

Vilken helg de blev, ännu en att minnas =)
Igår var jag hemma me bebisen hela dagen. Barnens kusin, tjejen som är amerikansk militär, kom hit en stund på dagen för att mysa lite me bebisen. När hon åkte hem tog jag bebisen i barnvagnen på en timmes powerwalk i den gassande solen. De va så fint, mysigt å varmt! När barnen sen kom hem satt vi å ritade å sen tittade vi på en Barbie-film, där jag somnade i soffan framför tvn. Vaknade när de va dags att åka till kusinerna på pizzanight. Eftersom min värdmamma gått å blivit sjuk så skulle jag å min värdpappa ta me oss barnen å hon stanna hemma å vila. "5" blev förtvivlad att mamman skulle stanna hemma å bestämde sig för att gråta hela vägen till kusinerna. Efter middagen åkte jag hem, slängde ihop en partyoutfit å blev upplockad av Emma å Emilie för att åka hem till Emilie. Där blev de fix inför kvällen å sen en taxi till Rockville Center å Kesey's där vi spenderade resten av kvällen. Vi hade riktigt kul, jag, Emma, Emilie å Evylyn, Hannah å Gabi som vi träffade på plats. Träffade mkt konstiga människor. En brandman som klankade ner på sig själv men ändå hade modet att fråga om jag ville följa me honom till brandstationen. Jag tackade vänligt men bestämt nej å ljög om att jag var tvungen att skynda mig hem. Började därefter dansa me en irländare som va sjuukt duktig på att dansa. Slutade me att jag å Emma hamnade på en lite efterfest hemma hos han å hans vänner. Däremot hade vi inte sådär superkul på "efterfesten" så vi tog en taxi hem. När vi smög in på gården hemma hos mig vid 6-tiden på morgonen å skulle öppna dörren, öppnades den ist från insidan. Där stod min värdpappa i sin pyjamas me hunden under armen. "Jag släppte precis ut hundarna å tyckte jag såg två uppklädda tjejer i högklackat smyga runt här utanför" Han skrattade lite åt vår sena/tidiga hemkomst å frågade om vi haft kul innan han sa god natt. Emma å jag slängde oss i min bädd soffa ¨å somnade, fortare än fortast.

Vaknade idag vd 12-tiden mitt på dagen. Vi slängde på oss kläder, plockade upp Emilie å åkte för att äta pizza. Efter pizzan blev de fika på dunkin å 3 timmar senare blev de hemfärd. Väl hemma vart de en dusch å lite plock i rummet innan jag å Gabi åkte för att titta på "8"s dansshow The Nut Cracker. Resten av våra värdfamiljer ska gå mitt på dagen i morgon ist. Hon var så vacker å duktig min lilla åtta åring. Jag blev stolt, som om hon var min egna. Hela showen var för övrigt väldigt fin. Första gången jag tittar på ballet faktiskt.
På hemvägen köpte jag donuts till henne ist för blommor. Å när vi lämnat av henne hemma åkte vi för att äta lite. Nu halvligger jag i soffan. Trött å sliten efter helgen. Men kul har jag haft!
Ska titta lite på Twilight innan jag somnar för i morrn blir de New Moon, å jag måste färska upp mitt minne.

Miss you all, take care
love Jessica





(fixar fler bilder i morgon)


J; Jag brinner!!!
E; Du luktar bränt....!

Little Mermaid

Vilken dag! Den bara försvann. Började på morgonen, me fix å skjutsning till "8"s dansshow. Showen hölls i en skola för bara tjejer. Så när jag följde henne in till lokalen möttes jag av endast tjejer i såna där skoluniformer (svarta skor, gråa knästrumpor, rutig kjol, mörkblåkavaj å vit korärmad skjorta). Alla var supertrevliga å hjälpsamma, eftersom jag hade barnvagnen me mig å de fanns en hel del trappor uppskattade jag all hjälp jag kunde få. När jag efter två vändor (lämna, hämta för att köra till skolan) kom hem vart de lite lugnt mys me bebisen. Vi dansade till Michael Jacksons nya skiva "This is it" å när han somnat tvättade jag å tittade lite på tv innan "5" kom hem. Mamman plockade upp "8" i skolan idag, så jag slapp. Efter middagen åkte vi alla till "11"s skola, där hon å en hel hög me andra elever hade en föreställning "Little Mermaid". Hon var en fisk, en haj å vinden. Alla var så fruktansvärt duktiga, roliga å talangfulla. Huvudkaraktären, en ca 14årig tjej som spelade Ariel, hade en fantastisk röst å hon va ruskigt bra på att uppträda. Ursula va oxå grym!
Efter showen åkte jag raka vägen till Rockville Center å träffade Emma, Emilie å Evylyn. Vi skulle egentligen ha sett film hemma hos mig ikväll å bokat hotell till Washington resan. Men eftersom showen höll på längre än jag trodde så fick de bli ändrade planer..

Idag fick jag en guldstjärna av "5" =)
Here Jess, you get a goldstar because you are such a great au pair!
Så spontant, så värmande ♥

Miss you all, take care
love Jessica



Händelserikt

Mkt hände idag!
Efter gymmet, då jag satt i bilen påväg hem såg jag en massa poliser å ngra polisbilar strax innan vår infart. "Vad har hänt här??" tänkte jag, nyfiken som jag är. De jag lyckades få fram var att dom stoppat, troligtvis, en mc å en bil. Va jag däremot inte uppmärksammade då va rödlyset, som just ändrade till rött. Jag stannade väldigt promt mitt på övergångsstället. Mkt nervöst tittade jag i bakspegeln för att se hur många poliser som va påväg i min riktning. Ingen! Försiktigt backade jag tillbaka en bit för att se så normalplacerad ut som möjligt. Tänka sig vilken jäkla tabbe!
Jag följde me min värdmamma att åka runt me "8" till alla hennes aktiviteter idag. Hon visade mig även vart jag ska åka å lämna henne för dansshowen i morgon, så jag har koll på de. När jag efter en massa åkandes hit å dit fick jag ett sms, som jag började svara på. Min värdmamma tog tillfället i akt att jävlas lite me mig "I am sitting here in the car with (jag tror till å me hon sa ngt om irriternade eller jobbiga) hostmom. My but is hurting and we have been in the car for 1½ hour now!" Vi båda brast ut i skratt efter hennes lilla show där å även låtsades skriva meddelandet medans hon pratade.
Strax efter middagen då vi fortfarande satt runt de dukade bordet, satt jag å pratade me "5" då jag plötsligt hör en liten duns från "8"s håll å sen ett "Ohh no!". Jag hinner inte uppfatta vad som hänt förrän jag känner istet rinna längs min magen för att hamna på stolen jag sitter på å därefter lämna en fläck i rumpan på min byxor som fullkomligt skrek "JAG HAR KISSAT PÅ MIG!" (vilket även "5" ville få de till att jag gjort oxå...!)
Efter lite ombyte plockade jag upp Emma å vi åkte till Oceanside för att fika me Emilie, Evylyn å Kajsa. Vi planerade morgondagen, helgen å nästa helg då vi ska bege oss på en roadtrip till Washington. Ska bli så kul! Av de lilla jag hittills känner dom så är dom riktigt mysiga å vi kommer nog få en massa kul.
Juste! Påvägen till Emma möttes jag av en krock. Två bilar hade lyckats smälla. Dom stod väldigt konstigt så hur dom krockat kan jag inte ens föreställa mig. Dock kan jag tala om att dom båda förarna stod utanför sina bilar, hela, å pratade me varann när jag åkte förbi. Slutet gott, allting gott!

Miss you all, take care
love Jessica

Uppenbarelse

Direkt efter lämningen i skolan i morse åkte jag raka vägen till gymmet. Efter en välspenderad timme där satt jag i bilen påväg hem, då jag upptäckte en reg.skylt på en bil som gav mig en tankeställare. Jag har under min tid här funderat på va jag vill hitta på när jag kommer hem till Sverige igen. De är ju ett bra tag dit, men jag gillar att föreställa min framtid lite för skojs skull. Jag har haft två tankar;
1. Jag ska skaffa ett jobb för att spara till en lägenhet
2. Jag ska skaffa ett jobb för att spara till en resa-runt-resa i typ Asien
Reg.skylten gav mig mitt svar;
JES RES
Allt som saknades var ett S, men de duger som svar för mig. Klart som korvspad att jag ska ge mig ut i världen å upptäcka ist för att stadga mig i en lägenhet för att sitta där å ruttna.
Jess ska ut å resa, så är de me den saken!

Miss you all, take care
love Jessica



Illamående

Pga av illamående blir de ett kort inlägg idag..
Promenaden till skolan me "8" å bebisen i barnvagnen slutade i en joggingtur, vi var sena. På vägen hem njöt jag däremot av solen å mötte ett äldre par som vänligt önskade mig en god morgon å släppte fram mig först på den trånga trottoaren. Under dagen roade jag mig me att omorganisera bebisen kläder, äta lunch me Emma på KFC (medan mamman hade bebisen) å när jag kom tillbaka igen va min värdfarmor här. De tråkiga är att jag har väldigt svårt att förstå henne. Hon pratar lite mumligt, bryter på italienska å har en knackig engelska. Vi satt iaf å pratade å tittade på tv innan "5" kom av bussen. Jag tog me mig henne för att plocka upp "8" från skolan. Vi sprang nästan hela vägen. Hon först å jag efter för att fånga henne. Sista biten fick hon rida på min rygg.
Hemma blev de som vanligt läxor å sen skjuts till dansen. Idag va de jag som lagade middagen, som förberetts av min värdmamma. När jag sen hämtade "8" från dansen blev vi sittandes kvar i bilen på garageuppfarten. Vi satt där iaf 5 min å sjöng som galningar. Min värdpappa undrade just va vi höll på me som aldrig kom ut ur bilen =P
De blev gymmet efter middagen, där jag träffade på riktigt trevliga människor. En man siktade på samma maskin som jag, men när han såg att jag tänkte samma sak som han frågade han
"Do you want to have it?"
"Oh no, you can have it!
"No no, take it! I insist!
När jag sen skulle gå mot omklädningsrummet stannade en annan man å visade galant me sin hand; damerna först.

Efter en dusch å lite illamåendemedicin, som för övrigt var knallrosa, smakade mint å fick min värdmamma att gapskratta åt den min jag utgjorde efter första skeden, kom Emma hit. Vi åkte, hon i sin bil först å jag i min efter, till Emelie. Efter en hel del felkörningar kom vi till slut dit. Hewlett Harbor. Vi tog en promenad i kvarteret me hennes två värdhundar. Husen var groteska. Så stora å vackra. Måste dit under dagsljus å bara titta å begrunda. Såklart me kameran i högsta hugg (om den överlever sin resa till Texas vill säga..)

Tillbaka till illamåendet.. Jag tror anledningen är att jag ätit på tok för mkt lax sen jag kom hit. Bara tanken på de vänder sig i magen. Synd att man förstört en sån fin fisk..
Dags att försöka sova!

Miss you all, take care
love Jessica

Krångel i paradiset

Började lite tidigare denna morgon, 10 min för att vara exakt, för min värdmamma skulle ha en operation å var därför inte hemma på morgonen som i vanlig ordning. Därför blev jag, strax efter halv 8, lämnad me 3 barn. De gick bra att få iväg dom till skolan å när jag kom hem hade bebisen somnat i vagnen under promenaden till å från "8"s skola. Min värdmamma kom hem strax efteråt, så jag passade på att ta en promenad i solskenet in till "centrum" för att gå till banken och även svänga förbi postlådan. På banken vart de lite strul.. Dom har mixtrat ihop mina namn, så enligt deras papper så finns inte mitt efternamn utan dom har tagit mitt mellannamn som efternamn. Lite knas blev de, men dom va väldigt hjälpsamma, så efter kanske 15-20 min va allt fixat.
När jag kom hem drog mamman iväg å tränade å jag hade bebisen en stund. Han va vaken ett litet tag innan han somnade i mina armar. Han är så fruktansvärt fin. Ögonen, leendet..allt. Ett vackert barn.
På eftermiddagen tog mamman me sig bebisen för att hälsa på sin pappa medan jag plockade "5" från bussen å tog me henne på en promenad till "8"s skola för att hämta henne. Vi sprang å busade under vägen. Jag bara älskar att vara sådär barnslig ibland!
Efter läxläsning å middag tog jag tag i mitt kameraproblem.. Den har lagt av. Jag lämnade in den nu iaf. Så i veckan ska den fraktas hela vägen till Texas för att ngn snubbe me cowboyhatt å halmstrå i mungipan ska klura ut va felet kan vara. Jag hoppas hoppas hoppas att de inte är ngt stort fel, som inte kostar allt för mkt att åtgärda. De vore så typiskt. Varför ska allt sånt hända när man inte befinner sig hemma, där de är som enklast att fixa sakerna. Hittills har min ipod krånglagt (men den bestämde sig för att fixa sig själv), min kamera har gått sönder, jag har lyckats spärra min internetbank (de löste sig me hjälp hemifrån). Vågar inte ens föreställa mig att ngt ska hända me datorn. Min lilla pärla.

Förresten har jag sett att mina läsarsiffror har stigit en aning. Vad jag inte vet är vilka som läser den. Några, men inte alla. Kommentera gärna så man vet vilka som har koll på en där hemma =) Ge mig ett litet avtryck att le åt i morgon.
Nu blir de lite Parlamentet-godbitar på datorn innan jag ska släcka lampan. God natt

Miss you all, take care
love Jessica

911

Förlåt att de dröjt sen sist. Nu ska jag köra igen allt som pågått under dessa två dagar.
Igår va de au pair-möte på brandstationen. Herregud säger jag bara! Vi fick lära oss i stort sätt att ringa 911 vad som än händer, hur man släcker en eld och även hur man antänder en eld...vilket inte direkt var planerat. Grabbarna skulle visa hur man släcker en eld som brinner ur en stekpanna, med hjälp av ett lock. Eftersom de inte tog fjutt skull dom hälla i mer olja, men lyckades ist få eld i golvet. dom stampade utan lycka å försökte även me brandsläckaren, dom var slut!! PINSAMT! Varenda brandman på stationen var antingen smällfet eller pinnsmal (största delen smällfet). Dessutom stod de en stor låda me ngt friterat på bordet som dom hela tiden gick å åt på. Dom glödheta hunkarna jag hade föreställt mig, dom super tuffa brandmän som finns i filmerna, fanns inte så långt ögat kunde nå. Kanske finns dom här, men absolut inte bland denna samling brandmän! Jag säger bara en sak; jag är tveksam på att konditionstestet här för att bli brandman är speciellt svårt. Tror den lilla utbildning inom brandförsvar jag fått på mitt gamla hedeliga sommarjobb hjälper mig mer här.. Ojojoj! Jag tänkte på min älskade far som är där hemma å skyddar Nynäs mot farliga explosioner genom att släcka bränder. Du är grym paps, mkt mer macho än dess firefighters =)
Träffade iaf lite nya svenskor som bor i närheten. Efteråt åkte jag å Gabi till en tatuéringstudio som vi såg  på vägen. Dom verkade riktigt duktiga där, rent å snyggt, fina portfolios å dessutom inte dyrt. Vi får se hur de slutar.
Vi mötte upp Emelie och Kajsa i de stora köpcentret, åt tillsammans och shoppade lite. Kom hem me en billabong kofta, en fox t-shirt och en tröja från forever 21.
Jag och Gabi åkte hem till henne å umgicks med våra värdfamiljer å några släktingar till dom som va på besök. Vi fixade oss iordning tillsammans å åkte sen till ett ställe som heter Mulchay's, riktigt najs ställe. En udda sak var att dj'n bad alla tjejer gå upp på scenen å skaka rumpan allt va dom kunde. Pinsamt gjorde ju säkert 40% av tjejerna på klubben just detta. Vilken syn. Å vilken ångest dom ska ha idag! =P
Vi drog oss till dunkin för en nattmacka å varmchoklad vid 2 tiden, sen tog vi oss hemåt. Jag hade en sleepover hemma hos Gabi så jag slapp ta mig hem mitt i natten.

I morse sov vi länge. Gick upp vid tolv, åt frukost på 7 eleven innan hon körde hem mig. Hemma städade jag mitt skitiga rum å duschade. Gabi plockade upp mig igen sen ca 2 timmar senare. Vi åkte för att leta ett smyckeskrin till henne och till en elektronikaffär för att kolla felet på min kamera. Grabben kunde inte svara på de, men hana att jag kunde antingen skicka in den för att se va felet är eller köpa en ny. Vi får se hur de löser sig.
Har suttit framför tvn/datorn sen jag kom hem. Skönt att vara hemma så tidigt å bara ta de lugnt. Funtade på att kolla på bio me dom andra svenskorna, men jag orkade helt enkelt inte.. Får bli bio en annan kväll.
De va min helg de!

Miss you all, take care
love Jessica





Mmmh marabou

Gick upp extra tidigt denna morgon för en skypedejt me pappa, farmor å farfar. Va väl mest jag å farmor som snackade lite skit =)
Dagen var som sagt lugn, trots att jag "jobbade" hela dagen. Hade bebisen som var lika go å söt som vanligt. Han sov mkt, annars åt vi, myste å tittade ut genom fönstret på regnet å bilarna. Han såg de som mkt intressant. Vi jobbade även på benmusklerna idag, han blir allt starkare. De är så häftigt att se utveckling på så nära håll. Man blir verkligen fast vid de lilla livet.
När han sov tittade jag på tv å idag passade jag även på att trampa en stund på motionscykeln.
Mamman jobbade klart å efter jobbet åkte hon direkt för att hälsa på sin pappa, så jag stannade hemma me bebisen å plockade upp "5" från skolbussen. "8" hade en playdate idag direkt efter skolan å "10" hade schoolplays övning, så de va bara vi tre hemma under eftermiddagen; jag, "5" å bebisen. Vi tittade på tv å målade i målarböcker (vilket va min idé efter som jag tycker de är så mysigt). Hon har blivit väldigt gosig av sig. Visserligen har hon ju sina perioder, men nu dom senaste dagarna har hon varit extrem. Hon blir tokglad när hon ser mig, ska pussas å kramas. Hon talar hela tiden om för mig att hon älskar mig så mkt å att hon kommer sakna mig när jag åker, å helst att jag inte ska lämna dom alls. Idag pussade hon även mig på kinden å sa "This is a kiss with all my love, so promise me that you never let any boy kiss you here, okay? Only on the other side or on your forehead!" Underbara unge!
Senare började resten av familjemedlemmarna att droppa in. Även min värdmammas syster å hennes familj dök upp å vi hade den traditionella pizza-night som faller varje fredag, varje vecka.
Nu är klockan 10.30 pm å släktingarna lämnade oss nyss. Jag sitter i min soffa i pyjamasen å halvkollar på Slumdog Millionarie samtidigt som jag bloggar å mumsar på den marabou-choklad som jag köpte på IKEA förra lördagen. Skulle egentligen bli filmkväll me Emelie å Gabi, men Gabi vart för trött å Emelie vart tvungen att jobba till sent ikväll.
I morgon ska jag städa lite å sen är de au pair-möte på brandstationen. Kanske, kanske får jag å Gabi till vår lycka skåda ngra heta brandmän. Vem vet..

Miss you all, take care
love Jessica

The O Magazine

Satt idag å bläddrade igenom The O Magazine idag. Jag läste en artikel om en surfare, Laird Hamilton, som paddlat 110 miles (ca 17, 7 mil) över Pacific Ocean, ståendes. Han befann sig 10 miles (ca 1,6 mil) ut i havet, utan land i sikte.
Varför?
För välgörenhet.
Han gör det för att samla in pengar till bland annat personer som drabbats av autism. Starkt gjort! tycker jag.

Jag vill lära mig surfa

Miss you all, take care
love Jessica



Laird Hamilton




Dagen som försvann

När jag ska försöka komma på vad jag gjort kan jag knappt minnas. Dagen bara försvann. Jag plockade lite, omorganiserade lite i garderob, badade bebisen, vilade lite i soffan å satt vid datorn. De regnade idag, så när jag låg där i soffan å tittade ut genom fönstret kunde jag inte annat än att njuta. Att sitta inomhus när regnet smattrar mot rutan är mys. Kom inte å säg ngt annat. Mamman hämtade "8" från skolan idag, så jag stannade hemma å plockade "5" från bussen. Jag hjälpte dom båda me läxorna, fixade inför å skjutsade till dansen. De blev bara jag, min värdmamma å "5" som åt middag tillsammans idag, eftersom dom andra va på ute på aktiviteter å andra bravader. Kycklingsallad blev de, mums =)
Efter middagen åkte jag till gymmet. Har haft ett litet uppehåll nu pga av ngt jädrans virus jag har i kroppen som vägrar att ge sig. Men nu är de i stort sätt bara en grym hosta jag har kvar. Jag bestämde mig för att ignorera den å sätta igång me träningen igen innan jag säckar ihop helt. När jag trampade på där på löpbandet såg jag en kille som ruscha på som sjutton några löpband ifrån mig. Han sprang allt va benen orkade. Svettig som en tok va han oxå, men de är ju inga konstigheter, speciellt inte på ett gym. Rätt va de va så försvann han å minutrarna efter dök han upp på löpbandet brevid mig. En genomträngade lukt som rent ut sagt påminde om en blandning av skit å svett gjorde de svårt att andas. Som alla vet är de ju en fördel om man kan andas när man tränar. De blev alltså me andra ord en konst för mig att överleva dom sista minutrarna på bandet. Kräkreflexerna gjorde sig påminda.
Efter gymmet plockade jag upp Gabi för en varmchoklad å lite skitsnack. (jaa Johan, du som tvivlat, denna gången blev de endast en varmchoklad. no donut)
Nu kom jag precis ur duschen, sitter i min pyjamas i sängen, lyssnar på jay-z å väntar på att håret ska torka lite. I morgon blir de upp extra tidigt, har en skypedejt på g!

Miss you all, take care
love Jessica

Bilder från söndagen, tagna me Jennys kamera







Mini cupcakes!

Veterans Day

Här firas idag Veterans Day, vilket innebär ledigt för barnen å sovmorgon för mig. Eftersom mamman oxå är ledig på onsdagar så fick jag sova ut å behövde inte vara uppe förrän 11. När jag kom upp blev de frukost å sen kakbakning. Mamman tog me barnen till tandläkaren å var borta i några timmar. Jag stannade hemma å myste me bebisen. När hela familjen sen kom hem blev de matlagning å middag.
Min värdmamma hittade kaviarn i kylen idag, haha =D
"Jess, is this yours?"
"Oh yeah, I bought it at IKEA"
"What is it?"
"It's kaviar, typicall swedish"
"Oh, how do you eat it, on a sandwich?"
"Yes!"
"Do you like it?"
"Not really, but it reminds me of Sweden so that makes it taste so much better"
"Oh, okay!"

Jag åkte till Target för att köpa lite småsaker å när jag kom hem blev de lite lunchfix inför morgondagen. Jag slängde på mig pyjamasen å kröp ner i min soffa med datorn för att spendera 2½ timmar me
Tilda på skype. Vi pratade verkligen om allt, allt, allt. Tog igen förlorad tid å hade de allmänt mys. Vi planerade saker vi måste göra när hon kommer å hälsar på. De närmar sig nu, januari är inte alltför långt borta!

Miss you all, take care
love Jessica

Överraskad

Vaknade upp å kände att jag mådde aningen bättre i morse. Tog två tabletter för säkerhets skull å nog va de bra då jag under dagen började känna mig febrig igen. Efter att ha skjutsat "8" till skolan hade jag hand bebisen. Efter ett bad å lite i magen somnade han. Jag tvättade lite å skrev brev till mormor som jag inte svarat på än. När mamman sen va ledig 2 timmar mitt på dagen skypade jag me mamma å pappa en stund å la mig sen ner för att sova 1½ timme. Skönt! Kände mig lite bättre efter de. Under eftermiddagen tog jag å "5" (efter att ha snappat upp henne från bussen) me oss vagnen å hämtade "8" i skolan. Väl hemma blev de läxläsning, skjutsning till dans å matlagning. Eller för att vara ärlig av de mesta förberett, jag behövde bara duka, slänga in saker i ugnen å i mikron. Inga konstigheter. Efter middagen åkte jag me familj till en släkting som fyllde år. Tjejen är me i den amerikanska armén å är nu bara hemma ett par veckor innan hon rycker ut igen. De va spännande att höra på.
När vi va välfyllda me 3 sorters tårtor å kaffe åkte vi hem. Min värdmamma gjorde te åt henne å mig eftersom vi både hostar å mår dåligt.
Jag fick paket idag. Från min bästa vän där hemma i Sverige. Överraskad blev jag allt när min värdmamma kom in me ett paket "Jess, you've got a package!" Jag visste redan när jag läste avsändarens namn på paketet att detta inte var något jag ville läsa på en gång. De krävdes ensamhet. Jag vart skakis när jag öppnade de å hittade en gammal mapp från skolan, som vi skrivit små meddelande till varandra på. Inne i mappen fanns en ram me ett foto på oss från förra Halloween, boken Systrar i jeans, å ett låångt brev som snarare va ett utdrag ur hennes dagbok. Marie Carlsson, du fick mina tårar att fällas denna kväll. De va så speciellt å fint de du skrivit, så eget å så personligt, till bara mig. Du skrev om sånt som jag vill veta om. Biten där du skrev om hur du fantiserar om min framtid va skrämande, för jag föreställer mig min framtid precis likadant! Exakt på pricken! De är läskigt hur bra du känner mig. Jag saknar dig, väldigt mkt!

Idag firar jag även 1 år å 2 månader me körkort. Den 10:e september 2008 lyckades jag knipa lappen. Tänk så tiden går! Som me allt annat.

Miss you all, take care
love Jessica

Sjukling

Vaknade upp å kände mig mosigare än på länge. Halsen ömmade, snoret var aningen stoppat i näsan å huvudet värkte. När jag hittade min värdmamma i tvättstugan skrämde jag nog henne en aning me min kusliga morgonröst denna morgon. Så min dag bestod mest i att sova, skypa me mamma/pappa å sandra/johan, passa bebisen i ca 1 timme, sova lite till å sen läxläsning me barnen. De blev kycklingsoppa till middag eftersom även min värdmamma inte känner sig helt kry. De visade sig att jag hade lite feber ändå. Så nu har jag tryckt i mig två advil å sitter i min pyjamas å den nya gosiga morgonrocken, framför tvn me mitt välsparade svenska lösviktgodis som jag sparat för just ett sånt här desperat tillfälle. Ett desperat försök att må lite bättre. De funkar faktiskt!
Juste, som jag även nämnde; jag tittar på tvn. Japp, tvn i mitt rum är nu helt fungerande. Tidigare funkade de bara att titta på filmer, men nu funkar kanalerna. Så lycklig =) 

Idag va de över 20 grader ute. Ännu finare än igår till å me. Tyvärr tog jag inte del av de fina vädret, då jag låg i min säng å vilade så fort jag fick tid. Men jag va faktiskt ute en stund å plockade löv me "5" till hennes läxa, å tro mig, nog sjutton blir man överraskad när de är sån värme i november!

Ngt jag glömde att berätta om fredagens bravader va de spännande badrummet som fanns på Marquee (har kollat upp hur de stavas nu). När vi kom in möttes vi av ett mörkt rum, svarta väggar, dörrar å toalock. Väggarna täcktes även av stora speglar me lampor kring. De fanns ljus utplacerade för att lysa upp mörket. En kvinna jobbade även där inne. Hennes jobb va att serva toagästerna me papper efter handtvättningen å dessutom gav hon även ut av alla dessa skönhetsprodukter som fanns uppradade över handfaten, mot lite dricks såklart. De fanns verkligen allt från parfym, hårspray, listerin å klubbor. Jag har aldrig skådat ngt liknande!
En annan sak som är värt å nämnas är även känsla då "Empire state of mind" spelades på dansgolvet. Vilken känsla! Låten beskriver så bra hur man känner när man befinner sig i denna galna staden. Helt fantastiskt. Vi skrek oss hes, men de va de värt.

Miss you all, take care
love Jessica


Helnöjd

När jag vaknade upp i morse var jag beredd på att ringa Jenny å säga att jag inte hade energi nog att ta mig upp ur sängen, in i duschen å in till city. Men mitt inre samvete stoppade mig, då jag vet att jag egentligen vill ut å upptäcka NY så fort jag har möjlighet ist för att sova bort min tid här. Jag pallrade mig alltså till tåget å väl framme mötte jag Jenny å hennes svenska vän Cecilia. Vi började såklart me en pancake-frukost. Som vanligt spenderade vi en timme efteråt att bara sitta å prata om allt mellan himmel å jord. De har blivit min å Jennys grej =P På McDonalds var vi inte ensamma. Runt om oss fanns en dansande man som pratade me sig själv, en annan man som låg å sov på ett bord å en kvinna som satt å sydde för hand. Inget förvånar mig faktiskt längre i den här staden!
Vi lyckades iaf denna gången att ta oss hela vägen till Soho me tunnelbanan. Sist gick de ju mindre bra då vi hamnade på fel tåg som ist tog oss tillbaka till där vi åkte ifrån. I Soho strosade vi runt på gatorna, in å ut i affärer. Jag köpte en body mist på Victorias Secret, vilket blev mitt enda inköp idag (grattis jessica, du är nu påväg att bli mindre shoppingberoende). Vi provade även på mini-cupcakes, som inte va större än en femma.
När vi började känna oss klara me Soho för den här gången gick vi mot Chinatown, som jag aldrig tidigare sett å ville se. Vi spenderade inte mkt tid där, men de va ändå som att komma till Kina för en stund. Allt stod på kinesiska å dom flesta va kineser å pratade kinesiska. Mkt intressant.
Vi tog oss iaf tillbaka till 5th ave. där vi mötte upp Emma å gick till "mitt å Jennys pasta-ställe" för att äta lunch. 
Efter lunchen gick vi in i The Public Library bara för att titta. För dom som inte vet är de där Carrie å Big ska gifta sig i Sex and the city filmen (som jag är besatt av, likaså serien). Jag har nu stått på samma plats som "Carrie" å jag såg trappen hon går uppför när hon upptäcker den stora lokalen där hon vill gifta sig. För mig är de riktigt coolt.
Efter denna "kulturella" upplevelselämnade jag å Emma, Jenny å Cecilia. Dom gick mot sin tågstation å vi mot våran. Eftersom jag klantigt nog inte kollade tågtiderna tidigare så missade vi tåget hem me 10 min, så vi fick vänta i 1 h å 50 min på nästa. Tiden spenderades me en Gingerbread Latte på Starbucks.
Emma följde me mig hem, vi tog bilen å åkte för att äta kina-mat. Som vi efter vi beställt å ätit några tuggar insåg att vi inte alls va hungriga nog för att äta mer av. De blev en doggybag me sig hem.
Nu har jag kört hem Emma, gjort lunchboxar å tagit en dusch. Mina fötter värker efter denna helg. Den har varit intensiv. Jag har hunnit me mkt å haft väldigt kul under tiden. De är såhär alla helger borde spenderas! Galet nöjd!

Vill även passa på att gratta min älskade far på farsdag! Bättre sent än aldrig som man säger, men jag hälsade ju faktiskt grattis genom mamma idag, vilket jag hoppas hon framförde. Du är den bästa pappan man kan önska sig. Jag hoppas din dag blev minst lika bra som du! Älskar dig

Miss you all, take care
love Jessica


Eftersom de va nå fuffens me min kamera idag så tog jag inga bilder. Ska sno några från Jenny å lägga upp senare.

Grymt!

Igår blev de som sagt utgång i självaste äpplet. Emma plockade upp mig, vi åkte hem till henne å fixade oss å sen gick vi till tåget. På perrongen mötte vi även tre svenskor; Emelie, Evelyn å Sam, som i skulle åka me. Mkt trevliga tjejer! Vi tog en taxi från Penn Station till Kiss and Fly, där vi hade lite problem att komma in av vissa orsaker. När vi stod där å funderade på vart vi då skulle gå tittade jag på dom maffiga limousinerna som rullade fram bland taxibilarna. "Jag bara måste åka limousin innna jag lämnar de här landet!!! Jag bara måste!" Utan att grabben hade hört min önskan, som dessutom va på svenska å han inte kunnat förstå ett ord av de kom han förbi en minut senare å frågde mig "Would you like an limousin?" Skojjar han eller? tänkte jag. Men icke, i New York är fasen allt möjligt!
Vi fortsatte iaf till ett annat uteställe; Markee (?) där jag å Emma stannade hela kvällen. Dom andra gick vidare till ännu ett annat ställe pga av leg. strul. Jag å Emma hade så sjuukt kul! Vi dansade å bara minglade. Trodde aldrig de skulle vara så kul att bara känna en endaste på hela klubben, men de va helt fantastiskt kul. Har man dåligt självförtroende är en utekväll på Manhattan den perfekta lösningen. Komplimangerna haglade!
Å mina kära vänner, jag har nu uppfyllt ett litet mål jag hade när jag kom hit. Som de Sex and the city -fan jag är så va ju en självklarhet att dricka cosmopolitan på Manhattan under min tid här. Igår uppfyllde jag drömmen ;)
Vi skippade sista tåget å tog de första morgontåget hem ist. Kl. 5 lämnade vi Penn Station efter en taxiresa å en kaffe på donken. Emma den tokstollen strosade runt i NY barfota, trots frosten som kom på morgonkvisten. Under tågresan försökte vi desperat att hålla oss vakna å då vi båda var medvetna om att vi skulle gå av vilken minut som helst sa vi till varan att absolut inte somna! Självklart somnade vi, efter vad som måste ha varit knappt en minut. Av någon anledning vaknade jag av att jag själv skrek "VI SKA AV HÄR!!" SPRING EMMA!" Jag visste inte ens om de va rätt station, men va på vår sida den kvällen.
Trots att Emmas hus ligger ett stenkast från tåget (å jag skulle sova hos henne) så bestämde vi oss för att ta en taxi hem. Vi slocknade på stört när vi huvudet landade på kudden.

Vaknade vid 12 idag. Vi slängde på oss kläder å styrde mot IKEA. Jag kan säga att jag var mindre pigg dom första timmarna. Håll för öronen mamma å pappa, men jag var bakis. Efter en ipren å en tallrika köttbullar me potatis, brunsås å lingonsylt va jag människa igen. Jag å Emma vandrade runt på IKEA i kanske 1 timme å drömde oss tillbaka till Sverige. Man saknar de mer än man tror. Speciellt när man känner igen så mkt möbler hemifrån. Dessutom hittade vi dom svenska matvarorna. Dom hade allt ifrån sill, nyponsoppa, blåbärssoppa, knäckebröd, choklad, sylt, saft, köttbullar, mazaringer, delicato bollar, skorpor, kaviar å massa massa annat typiskt svenskt. De finns även en hel del julmat där som pepparkakor, glögg, julmust å skumtomtar. De blir me andra ord minst ett till besök innan jul!
Lämnade iaf IKEA me en "skoförvaringshängare", kalles kaviar, leksandknäcke, ahlgrens bilar (till jenny eftersom jag fortfarande har sparat på påsen jag fick av mamma å pappa), svenska lantschips, julmust, marabou choklad å en påse kexchoklad till barnen.
När vi skulle åka hem åkte vi fel. Hamnade i Queens innan vi stannade på en bensinstation å fick vägbeskrivningen hem. Väl hemma blev de en dusch innan jag faktiskt skulle jobba. Mina värdföräldrar skulle ut på middag med några vänner. Sitter faktiskt i detta nu hemma me 6 barn, eftersom jag även ska hålla ett öga på de andra två parens två söner. De är oförväntat lungt. Bebisen sover, "5" tittar på en film i vardagsrummet å dom andra 4 tittar på en film på datorn.

Hittills har helgen varit helt grym! Jag kan inte vara annat en helnöjd. Klockrent!
I morgon väntar en dag i city. Ser ut att bli besök i Soho å Chinatown, om vi nu tar oss dit vilket vi inte gjorde förra gången =P

Miss you all, take care
love Jessica


Vi hade de lika bra som de ser ut!


Dom höga klackarna knäckte henne ;)

Har aldrig varit godare


Lycka!




Haha inte visste jag att de va så vi säger? =P
(Snodde bilderna från Emma eftersom jag upptäckte att batterierna i min kamera tydligen inte va laddade..)

Party in the USA

Kylan kom me vinden idag! Herregud va kallt de va, å blåste gjorde de ju såklart. Att köpa vantar blev idag ett faktum! Idag när bebisen sov passade jag på att dra på en ABBA-skiva som jag hittade. Vilken nostalgi! Efter de tittade jag lite på American Pie innan de han vaknade upp å krävde min uppmärksamhet. Efter lite mjölk somnade han igen å jag slängde mig i soffan framför Tom & Jerry. Barnen kom hem lite tidigare idag, så nu slappar dom framför tvn. De ser ut som de blir utgång för mig i NYC ikväll. Vi får se hur de blir å hur de löser sig, men jag hoppas de blir av iaf =) Nu väntar vi på kvällens middagsgäster för att sen ha den traditionella pizza-nighten.

Igår när jag gick hem från skolan efter att ha lämnat "8" mötte jag en man. För att ni ska få en bättre bild av min upplevelse kan jag tala om att han va ganska stor, mörkhyad, bar en ryggsäck å hörlurar. Han sjöng för full hals där han gick på trottoaren. Å bra sjöng han! Precis som man föreställer sig kan hända i filmer, men inte i verkligheten, iaf inte i Sverige. Han sket i va andra tyckte å körde sitt race. Men jag gillade de! Nästan så jag skulle smyganmäla honom till Idol..!

Miss you all, take care
love Jessica

De går fort när man har roligt

Oj så tiden går! Jag är snart inne på min 3:e månad här i amerikat, å nog trivs jag allt. Saknaden av er där hemma är stor, de ska ni veta, men jag ångrar inte att jag är här. Vi har desto mer tid att ta igen när jag kommer hem.
Idag var jag hemma i stort sätt hela dagen. Enda gången jag lämnade huset var när jag skulle hämta å lämna "8" i skolan. Jag jobbade faktiskt hela dagen idag, fram till kl 7 på kvällen. Jag var hemma me bebisen hela dagen, men eftersom han mest sov så passade jag på att tvätta lite å omorganisera lite i barnens rum.
Efter middagen åkte pappan på ett möte me "10" å mamman på ett annat möte. Jag å småflickorna gjorde klart läxor, fixade lunchen till morgondagen å tittade på film. När mamman kom hem umgicks jag lite me henne å barnen tills Emma kom hit. Vi tittade klart på filmen vi hyrde i söndags(?) å pratade. Som min helg ser ut nu så blir de NY i morgonkväll, IKEA på lördag dag å jobb på kvällen å sen NY me på söndag me Jenny. Vi får se hur de går me dom planerna =P En annan plan som även blev "spikad" (snarare typ tejpad för den inte är helt säker) är att tildisen kommer å hälsar på mig i januari. Hoppas hoppas hoppas!

Miss you all, take care
love Jessica








Bilder från gårdagens promenad

4 november; en älskads födelsedag

Idag önskade jag att jag kunde ta ett expressflyg hem, överraska min syster på hennes födelsedag, fika me släkten å sen åka tillbaka. 4 november är min systers födelsedag. Hon är utan tvekan den finaste å absolut bästa syster man kan önska sig. Att ha en storasyster som min är unikt. Hon är en syster å en bästa vän, utan henne vore jag inget.
Ord kan inte beskriva hur mkt jag älskar dig Sandra. Jag hoppas du fick en fin födelsedag!

Förutom att ägna mkt av min tid i tankarna på min syster å familj där hemma idag, så har jag bland annat tvättat, städat lite, varit hemma me bebisen, skypat me mamma å sandra, planerat tildas framtida (förhoppningsvis mkt snar framtid) resa hit å så tog jag en mysig pomenad på morgonen. Jag gick runt en lite sjö en bit hemifrån. Me solens sken i vattnet å dom färgglada löven på gångvägen kunde jag inte bli annat än lycklig över att jag är här, å får uppleva de jag gör.
Efter skjutsningar, läxor å middag åkte jag till gymmet me Gabi. Va skönt att springa av sig, behöver mer av den varan! Plockade upp Emma på hemvägen, åkte hem till mig så jag fick duscha å byta om, sen åkte vi till Starbucks i Rockeville Center en dejt me en svensk tjej. De va trevligt. Vi pratade en massa å tiden flög iväg.
Nu kom jag nyss hem, har slängt ihop lunchen till barnen för morgondagen å ska sova.

Miss you all, take care
love Jessica



Election day

Valdag va de idag! Därför va mina älskade värdbarn lediga vilket innebär en heldag att underhålla dom. Smart som jag va smackade jag in alla fyra i bilen å åkte över till Gabi å barnens kusiner å spenderade dagen där. Dom lekte å vi lagade lunch åt dom. Dom ville även att jag skulle göra ord till charader, som dom för övrigt blivit väldigt förtjusta i sen jag introducerade leken för dom. Vilket är kul =)
Klockan 4 blev de samma procedur; in me alla i bilen å hemfärd. Väl hemma var pappan redan tillbaka från jobbet. Så jag lämnade av tre av barnen å skjutsade den fjärde till dansen.
Efter middagen åkte träffade jag Gabi en stund för en kaffe. Tjejen som jobbade på Dunkin Donuts var väldigt trevlig. Hon blev mkt intresserad när hon hörde att jag råkade säga fel när jag sa sesam å sa de mer svenskt ist för att säga "sesami" som dom säger på engelska. (nu vet jag ju inte om de va anledningen till att hon hörde att vi inte va härifrån, men jag tog de så ;) Vi försäkrade henne om att hon skulle få se mer av oss under de här året, vilket är en ren självklarthet =P
När jag kom hem fixade jag lunchboxarna å pratade lite me min värdmamma. Nu blev de en dusch å efter bloggandet ska jag ägna några minuter till facebook, sen är de sovdags! Redan onsdag i morgon, onsdag den 4:e november; min älskade systers födelsedag <3

Miss you all, take care
love Jessica


John Blund

Idagvar femåringen hemma me mig oxå. Hon är inte helt frisk än. Vi bakade kakor å tittade på tv. Jag hann me en sväng på gymmet idag, skönt! Så när jag kom hem satte jag mig på träningscykeln framför tvn en stund oxå. Dags att ignorera hostan å köra på.
Jag hämtade "8" från skolan, skjutsade hem "10" å hennes två kompisar från skolan oxå. Sen åt vi middag. Blev vegetariskt idag. Fräscht å gott, så inget mig emot.
Fixade me lite papper efter middagen. Ska skicka in min ansökan om helgskolan i december. Jag hoppas innerligt att kursen jag vill gå inte är full än. De är ju som allt; jag är seg att komma till skott me anmälan.. Ska försöka få iväg de i morrn iaf.
"5" bestämde sig för att vi var bästa vänner ikväll. Hon följde efter mig vart jag än gick å skulle hålla mig i handen. När jag la mig på soffan la hon sig på mig på mage så jag kunde klia hennes rygg. Där somnade hon, som en bebis. Jag lyckades lägga henne på soffan så jag kunde ta bebisen när mamman åkte för att hämta "10" efter simmningen nyss. Även han hade slocknat i min famn när hon kom hem igen. Vet inte om jag är som ngn slags John Blund, men oftast har jag en lugnande effekt på barnen. Mys va de iaf.
Fick en decaf av mamman när hon kom hem, så nu ska jag slänga på en film att somna till. Skönt att klockan inte är så mkt å jag redan börjat varva ner. Dessutom får jag sovmorgon till 8.15 i morrn för barnen är lediga =) Får se va vi hittar på för bus.

Miss you all, take care
love Jessica

Halloween 2009; oförglömligt

Igår va de som sagt Halloween. Vilket som många vet är hysteriskt i USA. Kul hysteriskt enligt mig.
Efter en bagel till frukost å en kopp kaffe va jag redo att ta tag i utklädnaden. Jag skulle föreställa en kvinnlig Harry Potter kan man väl säga. Efter en dusch, ombyte å lockning av håret kände jag mig redo att möta en värld av halloweenkostymer, pumpor, löv å godis. Min värdfamilj bestod denna dag av; 2 cowboysar, Mimmi Pigg, ett bi å en fjäril/häxa. Vi pressade oss in i bilen me trollspön, vingar å hattar, för att åka över till kusinerna. Där började trick or treat -vandringen. Vi gick gata upp å gata ner i deras kvarter å nog fick jag se häftiga grejjer allt. Trädgårdar förvandlade till gamla gravgårdar å människor utklädda till allt mellan himmel å jord. De finns så mkt jag skulle vilja berätta mer detaljerat, så jag kanske rentav gör ett helt inlägg om de i morgon när jag har mer tid på mig. Just nu får de räcka me; de va totally awesome!
Väl hemma blev de kinamat å jag å Gabi gav vår make up en sista touch innan vi tog oss till tåget mot Penn Station å NYC årliga Halloweenparad. Redan på stationen möttes vi av utklädda amerikaner. Tåget visade sig vara så fullt att dom fått satt till en extra vagn. Jag lovar att minst 90% av tågets befolkning bar ngn form av utklädnad. Helt galet. Å värre blev de.. När vi efter en låååååång kö för att köpa biljetter till tunnelbanan å dessutom tagit oss till 4th W via den blåa linjen , klev av tåget möttes vi av en vägg. En vägg av Halloweenfirare i kostymer mina ögon aldrig skådat. Vissa bar väl knappt en tråd på kroppen skulle man ju ärligt kunna säga. Jag kan inte me ord förklara känslan eller situationen, men de tog oss minst en halvtimme att komma av perrongen å ut till gatan. Nu hade vi alltså tagit oss Downtown där paraden va i full gång. Vi såg inte mkt, men lite iaf. Å så kom regnet.
Efter lite velande bestämde vi oss för att ta tunnelbanan till gatan där paraden skulle sluta. Men regnet fortsatte att ösa ner så vi gick ist av så vi kunde ta en promenad till Penn Station å området däromkring. När vi stod under ett tak för att vila oss från regnet kom en tjej förbigående å i farten skrek; OOOOH Harry Potter! That is sooo cool! I just love Harry Potter!
Hahah jag blev lycklig att hon såg va jag va, trots att jag inte bar glasögonen eller min trollstav.
Efter en liten sväng i affärer å tittade på människor å deras galna kostymer tog vi tåget hem. Vi tog bilen från tågstationen å åkte förbi The Haunted Firehouse, för att se om vi skulle kunna ge de en sista chans. Men icke. Kön va på tok för lång för att spenderas i regnet. Vi åkte ist hem till Gabi, slängde på oss myskläder å sjönk ner i sängen framför tvn. Jag somnade ganska fort. Utmattad efter dagens alla intryck.

I morse vaknade jag som sagt upp hos Gabi. Hon skjutsade hem mig för en dusch å plockade sen upp mig igen så vi kunde ta en söndagsfrukost på ett Diner, bestående av pancakes (såklart!). Vårt sug efter lite shopping tog oss till Rooseveltfield Mall, där vi spenderade resten av eftermiddagen. Jag hittade äntligen ett par stövlar, men kom ändå hem me två par =) Ibland har man bra tur!
När jag kom hem plockade jag upp Emma. Vi tänkte åka till IKEA men me tanke på den krångliga vägen i mörkret bestämde vi oss för att äta lite på Taco Bell å sen hyra ett par filmer som vi tittade på hemma hos mig; The Proposal (me love!) å The Heartbreak Kid. Jag hade sett båda tidigare, men vi va ute efter ngt enkelt å roligt. Jag skjutsade hem henne strax innan 11, å nu sitter jag här; har precis skypat me mams å paps å ska bege mig ner under täcket vilken minut som helst. Jag kände bara att jag var tvungen att uppdatera mig lite, så ni vet va jag roat mig me under helgen. Nog har de varit en upplevelse allt. De här me Halloween i USA är precis som sagorna säger; de är stort, de är maffigt å framför allt väldigt underhållande för ett nytt öga. Jag är så tacksam för att jag fick uppleva Halloween 2009 här. Tack

Miss you all, take care
love Jessica


Min trollkarlskostym (dock utan glasögon å trollstav)


En välutsmyckad trädgård


Samma här


En fullsmockad tunnelbanestation. Var minst lika mkt folk åt andra hållet oxå!


Harry Potters tvillingsyster kanske..?


Idag var en vacker dag

RSS 2.0