4 barn

Idag var de höstigt ute. Vindarna ven i träden å löven föll från träden. Ibland blir de riktigt varmt på dagarna fortfarande, men man känner i luften att hösten är här för att stanna.
Hade bebis hela morgonen så efter att vi lämnat "8"  i skolan somnade han efter att jag gett honom nappflaskan.
Jag roade mig med att fixa en massa, kolla mail, tvätta å plocka i flickornas rum. När jag sen var ledig i 3 timmar mitt på dagen åkte jag till gymmet. Är så skönt att komma hem vid 1 pm å redan ha tränat! Så underbart. Blir en repris på de i morrn igen.
Efter en dusch å lite lunch (gjorde havregrynsgröt, de ni) tog jag me mig bebis för att plocka upp "5" från bussen å därefter plocka upp "8" i skolan. När vi kom hem satt "10" redan hemma med sina läxor. För första gången sen jag kom hit hade jag alla fyra barnen helt själv. De gick bra, vilket jag inte trodde de skulle göra. Fick dom att göra sina läxor medans jag gav bebis nappflaskan. Efter att jag skjutsat "8" till dansen började jag me middag; left overs. Så de jag gjorde var att värma mat i mikron å koka lite pasta. Inga konstigheter ;)

Har ikväll bara gjort en massa nödvändiga saker som att; läsa igenom alla viktiga kuvert jag fått från banken å diverse försäkringsbolag, försökt lägga in bilder i kameran för att kunna skriva ut dom (pillade me de i ca 45 min, förgäves...), uppdaterat datorn, lagt in bilder på back upen, plocka iordning i mitt rum, mailat min lcc om college å jaa en massa sånt. Tråkiga saker som måste göras. Nu är de gjort.

Förra veckan frågade "5" mig om jag kunde göra ants on a log till henne. Jo visst, tänkte jag, om jag visste va de va?! De visade sig vara en selleri som man delar på längden, fyller den med jordnötssmör å lägger russin uppe på jordnötssmöret... SKUMT! Tydligen är de jätte gott, inte vet jag, ville inte ens prova för tanken på selleri är inte direkt frestande tycker jag. De jag vart mest förvånad över var nog just att tre barn i åldrarna 5, 8 å 10 gillar selleri! Å enligt dom är de många barn i USA som gillar de. Vad jag vet så skulle nog inte ett barn i Sverige be om att få en bit selleri som den sen lyser upp av lycka över. Jaa de är spännande de här, nya upptäckter varje dag!

Miss you all, take care
love Jessica

Spyfluga

Vart inte mkt sömn i natt.. Vid tre, efter några timmars illamående gick jag upp å kräktes.. Kändes lite bättre efter de så vid halv 4, 4 kunde jag somna, äntligen! Vet inte va de va om, men antar att de va ngt jag ätit. Pratade me Gabi å hon hade haft ont i magen så de blir aldrig mer de Diner vi va på igår något mer igen.
Mådde iaf bra nu på dagen, men jag var helt slut efter så lite sömn! Jag tog me flickorna till kusinernas hus för att hoppa hoppborg hela dagen. Lekte även lite inne. Skulle leka skola med "5", men blev varnad att få skäll av rektor Gabi om jag inte satt upp på lektionerna. Själv försökte jag ligga i soffan, men icke! Jag var nog en dålig elev =P När glassbilen kom vart de däremot kaos. Jag var själv ute me 5 av barnen. Alla blev galna när glassbilen kom å började springa efter den. Föreställ er alltså; en glassbil, 5 galna barn som springer efter den som dårar, en galen au pair (jag) springer efter å försöker stoppa dom.. Fick stopp på dom till slut, men guud så kul grannarna måste ha haft åt denna syn!

När vi kom hem var grannpojkarna ute på sina garageuppfarter med sina kompisar. Flickorna sprang genast dit men jag stannade vid bilen med "5". När dom efter ett tag började skrika på mig att gå dit så gjorde jag de. "Hi Jess, how are you doing?"  Visste inte ens att dom hade koll på va jag hette eftersom jag träffat dom en gång, dagen efter jag kom hit (på min födelsedag med andra ord). Men de va ju trevligt. Ett lite awkward moment om jag får säga de själv. De kom fram senare av "10" att dom undrat varför jag inte kommer över å pratar me dom ngt. Antar att de är dags å börja göra de nu.
Blev gymmet efter middagen. Skönt! Men fy va min kropp mår dåligt. Känns inte alls bra. Känner mig fakiskt lite lätt illamående nu igen. Men jag tar de som ett tecken; de är nu de gäller. Dags att ta tag i träning på allvar för nu börjar kroppen säga ifrån till å me. Satsar på gymmet eller en springtur i morgon!

För att återgå till min shoppingdag igår kan jag tala om en skillnad jag upptäckte mot svensk shopping. I Sverige är man väldigt mån om kunden. Kunden har alltid rätt å hur dålig din dag än må vara så ska du bemöta alla kunder med ett leende å en trevlig attityd. De går att hitta här i USA oxå, faktiskt är en del till å me övertrevliga å väldigt omtänksamma. Men större delen av kassörerna här är sega, otrevliga å allmänt tråkiga. Inte ett leende, inga trevliga kommentarer eller hälsningsfraser å att betala en tröja kan ta upp till 10 minuter. De är väldig skillnad från butik till butik, men i dom flesta butiker är du som kund inget speciellt.
När jag gick runt i köpcentret mötte jag en kille i ca 20-25 års åldern som började prata me mig i förbifarten. Jag hörde inte exakt vad han sa, men ngt i stil med; "Hi beautiful, how are you doing, Hannah Montana?"
Hannah Montana?! Jag är inte lik henne ngnstans dessutom är jag inte lik Miley Cyrus. Han kan ju omöjliigt ha koll på vem Hannah Montana är om han tycker vi är lika =P

Dags å sova. Känner att illamåendet börjar komma tillbaka å jag vill somna innan de blir värre.
God natt!

Miss you all, take care
love Jessica

Dripp Dropp

Vaknade av regnets smattrande mot glasdörren. Men jag vart faktiskt inte bitter. De kändes bara mysigt med regnet där ute, medan jag kan sitta inne, varm å torr. Eftersom min plan var att åka till köpcentret idag så kändes de som en perfekt dag för regn; man missar inga solchanser! Familjen åkte på babyshower hos en släkting å skulle vara borta hela dagen, så dom lämnade mig med en bil hemma å friheten att göra precis vad jag kände för.
Gabi hade inga pengar idag eftersom de var ngt krångel med banken så hon kunde inte ta ut dom eller ens betala med kortet. Därför åkte jag själv. Men de gjorde mig inget. Jag gillar att shoppa själv ibland; man går dit man själv vill å man tar den tid man behöver.
Kom ut med fyllda kassar; en t-shirt, ett linne, en klänning, ett par skor å ett par jeans. Jag tror jag spenderade närmare en timme bara på Forever 21. Så efter ca 2 timmars shoppande tog jag mig till Target på andra sidan parkeringen å köpte en fotoram jag hittade där i fredags. Anledningen till att jag inte köpte den då var för att jag tänkte att jag kanske skulle spara på mina pengar eftersom de va en ganska dyr ram. Men när jag inte kunde sluta tänka på den kände jag att de var dags att släcka min törst. Jag har ju trots allt inga foton uppe så jag ska framkalla några på min familj å mina vänner så jag har ngt att fylla ramen me. Lägger upp en bild när de jobbet är fixat =)
Åkte hem till Gabi en sväng å väntade tills hon blev klar. Under tiden roade jag mig med att gotta i mig lite av födelsedagstårtan som fortfarande finns kvar sen gårdagens firande. När hon var klar blev de middag på ett Diner.
Nu kom jag nyss hem efter att ha varit å hyrt en film som vi även tittade på hos Gabi. Den absolut sämsta jag sett någonsin. Så B att de inte finns på världskartan. Den var rikskass! Egentligen inte ens värd att nämnas. Så en lite varningstriangel på The Last Resort. Om de ens var så den hette, har redan börjat förtränga namnet å allt som hade me filmen att göra. Vad kan jag säga..jag ska inte välja filmer, de är inte första gången jag lyckats hitta dom sämsta..

Lägger upp lite bilder på dagens inköp eftersom att jag blivit ombedd att göra så.

Miss you all, take care
love Jessica



Var bara tvungen att prova en av dessa bullar från Cinnabon (ett ställe som specialiserar sig på kanelbakelser) Gillar man nybakta kanelbullar så älskar man detta. De vita är ngn form av vaniljsås. Kan tala om att de va helt gudomligt!








Här är converse inte lika många som har som i Sverige, så av den anledningen ville jag ha ett par. Man känner sig lite mer unik med ett par här en hemma om jag säger så.
Blev inga bilder på jeansen, där går min gräns. Men ni fick en skymt av dom på den här bilden å bilden innan =P
(Hatar såna här "titta-va-jag-har-köpt" bilder, men jag blev faktiskt ombedd att lägga upp dom. De är mitt försvar)

Birthdayparty

Första morgonen på länge som jag sov ut. Jag började min dag med en skype-date me mams å paps. Saknar dom väldigt mkt, men jag blir så glad av att se dom å prata me dom. Dom är så tokiga å när vi sitter å flamsar genom skype är de nästa som när vi sitter hemma å löjlar oss. Dom är världens finaste.
De enda som stod på mitt schema idag var Birthdayparty. Min värdmammas systers son fyllde nämligen 3 år idag. När vi kom dit var allt redan i fyll gång. Hoppborgen som ställts framför huset var redan fyllt med hoppsugna barn, snacksen stod på bordet å paketbordet började fyllas på. Jag träffade en hel del nya släktingar till familjen, å alla är väldigt trevliga å pratglada.
Lasagne, korvgryta å ngn form av köttbullsgryta serverades, å ingen va gladare än jag att se en lasagne! Har just kommit underfund med att de måste vara min favoriträtt eftersom de är det jag saknat mest hittills.
Efter middagen kom en gigantisk chokladtårta med vit å blå glasyr fram. Jag som personligen inte är speciellt förtjust i chokladtårta älskade den! Födelsedagsbarnet självt visste vad som väntade, så direkt efter att han blåst ut ljusen på tårtan började han slicka i sig glasyren. Pappan fick vara snabb att rädda denna underbara bakelse så att alla gäster skulle kunna få en oslickad bit. Förutom tårtan fanns även pajer, kakor å cupcakes.
Paketöppning, piñata å en massa bus å lek fullföljde hela kalaset. En lycklig, nybliven 3åring sprang runt i huset i sin Buzz Lightyear-dräkt å lekte med alla sina nya leksaker; dom flesta från Toystory (vilket han är totalt besatt av å då mest Buzz Lightyear). Min present; Spiderman på en fyrhjuling å en mkt speciell giftbag gjorde även de succé.
Nyss kom vi hem, fullproppade å nöjda. De har varit en bra dag. Jag älskar den här familjen å släkten. Dom påminner mig om min släkt, som är de absolut finaste släkten man kan önska sig.

Förresten blev de ändrade planer igår; de blev pizza-night hemma hos min värdmammas mamma ist tillsammans med hennes syster å hennes familj. När jag bad min värdmormor att sätta sig ner å ta de lugnt efter middagen så kunde hon slapp fixa me disken å undanplockningen pussade hon mig på kinden, kramade om mig å sa; "Jag har fått ett nytt barnbarn". De värmde =)
Å när min värdmammas syster idag sa till mig; "Jag vet inte vad du har gjort för mina barn, men dom gillar verkligen dig. Dom har frågat om dig hela dagen" blev jag ju såklart ännu gladare. Lillkillen som fyllde år idag är väldigt svår att komma nära. Han är inte speciellt förtjust i nya människor å pratar inte me folk förrän han känner dom riktigt bra. Att han dessutom frågat om mig gjorde mig såklart väldigt glad. Kan även tala om att hennes dotter grät igår när dom skulle åka hem å jag skulle hem till mig. Ibland blir man ju bara för smickrad ;)

Miss you all, take care
love Jessica




Fredag

5 veckor i familjen. Kan inte svara på om de gått fort eller inte, jag tror de har gjort de men jag har en blandad känsla. De känns bra iaf =) Å de är ju huvudsaken.
Har inte gjort mkt alls idag. Hade bebis fram till kl 1 pm, å han sov mest så jag roade mig me att läsa Lipstick Jungle som jag för övrigt kommit igenom mer än halva nu. Den skiljer sig rätt mkt från serien, men de gör mig inget för de gör de mer spännande.
Ikväll är de pizza-night som ska avnjutas hemma hos min värdmammas syster å hennes familj, eftersom de va systerns födelsedag igår. Efter middagen planerar jag å Gabi att åka till ngt köpcenter för lite shopping å kanske bio. Måste verkligen försöka hitta en klänning nu att ha på dopet. Är bara ca 3 veckor kvar nu! Måste se på flickornas klänningar som dom redan köpt, så man vet vart ribban ligger.

Jag har ett problem. Ett för mig ganska stort problem. Sängen här är för liten.. Ni som varit hemma hos mig i Sverige vet att jag har en ganska stor säng, 160 cm för att vara exakt. Den jag sover i här är ca 120 cm. Dessutom är de en dagbädd så de är kuddar längs väggen som automatiskt gör sängen 10 cm smalare. Berättade om mitt problem för mamma å pappa över skype, över min rädlsa att ramla ur sängen så fort jag vänder mig om på natten, just eftersom jag är van att kunna breda ut mig bäst jag vill. Men dom gav mig en lösning utan att tänka efter; ta bort kuddarna så blir sängen bredare! Tänkte inte på de.. Men till mitt försvar blir sängen inte mkt bredare av de, men de är ju förstås alltid ngt. Ska prova lösningen ikväll å återkommer me resultatet!

Miss you all, take care
love Jessica


Krydda

Kom precis hem från Gabi. Hjälpte henne me hennes värdbarn nu på kvällen. Eller de jag gjorde va att hålla ett vakande öga på en sovande bebis å kolla på film me en 4-åring i knät, inte så svårt me andra ord, medan Gabi försökte underhålla 2-åringen (som för övrigt blir 3 på lördag). Nyss poppade jag mig en påse light popcorn å tog me mig ett glas iste ner i min soffa där jag nu sitter å bloggar. Jag kommer ihåg när jag var mindre å jag fick för mig att ha grillkrydda på mina popcorn. Visst är de jätte gott, men efter ca 10 popcorn är du så törstig så du inte vet vart du ska ta vägen å du ångrar genast att du kryddat dina popcorn så väl då du redan är trött på dom. Salt är en bra krydda. Fråga min farfar. Fick han välja en sak att ta me på en öde ö skulle de nog vara salt.

Jag har alltid trott, som många andra, att USA ligger steget före med de mesta. Men en sak kan jag tala om; Kings Of Leon - Use Somebody, som spelats sönder hela sommare i Sverige, spelas nu flitigt på New Yorks hetaste radiokanaler. De är en underbar låt, men någon måtta får de vara.
Annars har jag faktiskt gjort lite upptäckter vad gäller musikvärlden å dess nyheter. Några låtar som jag lyssnar mkt på just nu å som även finns på 100.3 New York's hit music stations spelningslista (vilket är den radiokanal jag gillar bäst tillsammans med 103.5 the beat of New York);

Jordin Sparks - Battlefield
Shakira - She Wolf
Livvi Franc feat. Pitbull - Now I'm That Chick
Jay Z F/alicia Keys - Empire State Of Mind
Justin Bieber - One Time
Kelly Clarkson - Already Gone
Jay-z / Rihanna / Kanye West - Run This Town
Michael Franti & Spearhead - Say Hey
3oh!3 - Don't Trust Me
Black Eyed Peas - I Gotta Feelin'
Jason Derulo - Whatcha Say
Pitbull - Hotel Room Service
Cobra Starship /leighton Meester - Good Girls Go Bad
Jay Sean / Lil' Wayne - Down

Enjoy!

Miss you all, take care
love Jessica

Högsommarvärme?

I morse följde jag å bebis "8" till skolan. Redan då, kl. 9 am, stekte solen. Just nu sitter jag inne me ac:n på å svettas. Har inget mer än t-shirt å en kjol på mig, men ändå känns de som att jag sitter i en skoteroverall i en ugn på 200 grader.. Fattar inte. Nästa vecka är vi inne i oktober å de känns som vi är mitt i juli om man tänker på hur varmt de är. Men klart man är tacksam för värmen så länge den varar! Hemma har de regnat å åskat, hörde även ngt om hagel. Ibland har man de för bra.
Nu ska jag pallra mig in till "centrum". Ska handla lite till värdmamman eftersom jag ändå kände för en promenad i solskenet. Sen ska jag hämta "8" i skolan å lämna henne på dansskolan.
I morgon är de fredag, kan ni tänka er va fort veckorna går! Går dom lika fort hemma som här tro..?

Ska bege mig nu, men lär avsluta dagen med att blogga även denna kväll.

Miss you all, take care
love Jessica




A lots of love

Tänkte bara dra en kort sammanfattning av min dag innan jag stupar i sängen. Är så fruktansvärt trött, har varit en späckad dag idag!
Började med den vanliga proceduren; få "5" på skolbussen å sen följa "8" till skolan. När jag kom hem städade jag mitt badrum å mitt rum, samt tvättade lite. Vet inte vad de är me mig, är väldigt trött hela tiden. Känns som att jag fortfarande är jetlaggad vilket är omöjligt. Så efter min städning blev de lite läsning i soffan, som slutade med en "powernap" på 1 timme.. Starkt jobbat!
Hämtade "8" från skolan, lämnade henne på religionen, åkte hem å hjälpte till me middagen å efter de åkte föräldrarna på de sista föräldramötet. Dom tog med sig bebis å "10" eftersom hon skulle lämnas på religionen. Kvar var alltså jag, "8" å "5". Jag fixade deras lunchboxar till morgondagen å sen blev de duschning, på med pyjamasarna å ner i sängen. Jag läste böcker, "8" läste bok för mig å "5", sen läste "5" för mig å "8". Slutade me att vi alla tre låg i "8" säng där "5" slutligen slockande.
Pratade me min värdmamma idag om att tiden går så fort. Är redan torsdag i morgon å de känns som de va måndag igår..! "Snart åker jag hem" sa jag till henne. Å hon höll me. Efter jul går de fort, berättade hon. Vilket jag inte tvivlar på. Å innan dess ska jag hinna me ett antal födelsedagskalas, Halloween å Thanksgiving.
Måste avrunda inlägget med att skryta. När jag pratade med "8" om något som jag inte kommer ihåg va de va, de handlade iaf om ngt som kommer att hända efter att jag åkt hem nästa år. Jag sa iaf till henne "By then I won't be here anymore". Då kastade hon sig på mig å sa "Please, don't leave me!". Klart som sjutton att de värmer en om hjärtat!
Var förbi Gabi nu på kvällen oxå. Medan hon va i duschen lekte jag me två av hennes värdbarn. När jag sen skulle åka höll lilltjejen fast mig å vägrade låta mig gå. När jag tog upp henne i famnen för att krama henne hej då titta hon på mig å sa "I don't want you to go!" å sen mumlade hon lite tystare "I love you, Jess". Dessa småflickor gör mig väldigt lycklig ibland! Även om de där bara va ett trick från hennes sida för att få mig att stanna tänker jag ändå ta de som en komplimang, för hon ville ju trots allt inte att jag skulle gå ;)
En får inte vara dum, då kan man bli som Hedlund! Tänk på de!

Miss you all, take care
love Jessica

Grattis kusin!

Idag fyller min älskade kusin, Emil, år. Exakt en månad å en dag efter mig! Är ledsen att jag inte kan vara hemma å fira honom. Äta tårta me släkten å ge presenter. Höra farmors sjungade redan innan hon klivit ur bilen. De är en del av firandet som jag missar de här året. Känns konstigt faktiskt. Men jag får ju vara me å fira andra grejjer ist.
Vill bara önska dig ett stort grattis på födelsedagen å jag hoppas den blir underbar med allt du önskat dig å lite till! Saknar dig, Emil. När jag kommer hem blir de Idre! <3

Miss you all, take care
love Jessica

19 år, 1 månad

Idag fyllde jag 19 år och 1 månad ;)
Men vilken dag de har varit! Inget firande här inte!
Hade hand om bebis nästan hela dagen. Idag var han inte på så bra humör. Mer pip å gnäll än vanligt. Men vad ska man räkna me, grabben firade ju 4 veckor i världen idag, han är ju fortfarande en nykomling!
Efter att ha möt "8" i skolan i sällskap av bebisen å "5" som fick följa me, gick vi hem för att göra läxor. Skjutsade "8" till dansskolan för att sedan hämta henne en timme senare. När vi kom hem igen blev de middag å sen fortsatte läxstunden. Jag förberedde barnens lunchboxar medans "10" å "8" pysslade me den sista läxan. Min värdföräldrar skulle på föräldramöte ikväll igen. Denna gång till "8" s skola. Så jag hade själv hand om nattningen denna kväll. De gick bättre än förra gången å jag lyckades få alla i säng lugnt å fint. När jag gick för att natta "8" fick en puss å en kram, dessutom överraskade hon mig me "I love you, Jess". De värmde mig om hjärtat. De roliga är att när jag först kom hit var jag bergssäker på att de va just henne jag skulle få mest problem me. Jag trodde hon skulle bli svårast att komma överens me. Så fel jag hade. Tror jag kommit närmare henne just för den extra timme vi har tillsammans på morgonen, att jag hämtar å lämnar henne i skolan å på dansskolan å att jag oxå alltid är där för henne när läxhjälp behövs. Jag är glad att jag hade fel.
Jag lovade "5" att stanna i köket tills mamman å pappan kommit hem. Var femte minut i ca 20 minuter ropade hon; "Jessica, are you still there?" Trodde aldrig hon skulle sluta. Men sen kom mamman å pappan hem å jag slutade för dagen. Dom är ju för söta dom där barnen!

I helgen diskuterade jag å Jenny vad vi vill göra under vår sista månad här. Me tanke på hur ekonomin troligvis kommer att se ut så bestämde vi oss för att vi troligtvis vill satsa på att stanna 2 veckor efter avslutad au pair-tid för att resa runt. Vi hittade en tripp där hotellnätter å resa ingick. Vi tittade även lite på vad vi skulle kunna behöva lägga ut för kostnader under den tid då vi stannar utan en anordnad tripp. Vad kom vi fram till... ca 20 000 kr? Vi får nog tänka om. Som sagt, de är inget vi bestämt ,men är de något vi bestämmer oss för att göra är de dags att se sig om efter billigare alternativ..!

Miss you all, take care
love Jessica

How are you doing?

Ibland känner jag mig lite som killen i Telenors tv-reklam. Amerikanarna frågar i stort sätt alltid i samband med "Hi" även "How are you?" eller "How are you doing?". Då är frågan; ska man svara eller inte? De är förvirrande. För svarar man inte tittar dom ibland på en som "Svara?" å svarar man känner man att dom kanske inte alls undrar på riktigt. Jätte tokigt.
En annan kulturkrock är svenskarnas stelhet. Vi svenskar är väldigt reserverade av oss, vi har en sorts osynlig gräns som främlingar inte får komma innanför. Dom jag träffat i USA är mkt för kindpussar redan vid första mötet. Kan bero på att min värdfamilj har italiensk bakgrund. Här skakar man inte hand, utan de är en lätt kram å en puss på kinden som gäller. Själv sträcker jag automatiskt ut hande för att hälsa. Men icke. De tog mig ca 2 veckor om inte till å med 3 att komma in i kindpussandet. Kände mig inte alls bekväm me de i början för att vara ärlig. Men nu har jag inga alls problem med de.
De är ett typiskt exempel på hur olika kulturer är å hur olika personligheter man får genom sin kultur. De är spännande men samtidigt väldigt förvirrande i början.

http://www.youtube.com/watch?v=-HzNuyyDlU0

Miss you all, take care
love Jessica


Fruktsallad

Kom precis hem från gymmet. Känns riktigt bra. Ryggen känns lite bättre faktiskt. Tror dock jag skulle behöva en riktig knäckning i ryggen, gör ont när jag andas. Går säkert över snart. Skönt iaf att komma igång me träningen, igen.. Har varit lite dött me de under förra veckan. Kan inte annat än skylla på att jag hade väldigt mkt att göra. Men nu hoppas vi på en ihållande förändring! När jag kom hem blev de fruktsallad i form av två sorters meloner å banan. Jaa jag säger ju de, jag går in för de här nu ;)
Upptäckte idag att jag har fått skavsår mellan tårna =P Är från flipflopsen som jag bor i. Dags att fixa ett par andra skor. Nå mystofflor eller ngt hälsosamt för fötterna. De skulle göra dom gott.

Lekte me "5" i trädgården idag. Körde lite egna påhittade lekar me bollar å rockringar. Vi var väldigt kreativa (eller jag ska inte ens försöka ta åt mig äran). Jag fick väldigt mkt beröm för min insats av "5" iaf. Hörde dessutom av grannen att rockringar är väldigt bra för fettförbränningen runt midjan. "Man tackar" tänkte jag å rockade på.

Har faktiskt inte så mkt mer på hjärtat just nu, tråkigt nog. Ställ gärna frågor om de är ngt ni undrar över, bara roligt att få =)
Nu ska jag sova. Blir en lång dag i morgon me bebis på dagen, dansskola efter skolan å föräldramöte på kvällen vilket innebär att jag ska natta barnen.

Miss you all, take care
love Jessica




Sidewalk

När jag droppat av "8" i skolan i morse gick jag till CVS för att handla lite nödvändigheter. Behövde bland annat ny tandborste å tandkräm. CVS är ungefär som... Coop Forum, dom har allt möjligt där. På vägen dit gick en kvinna med sin bebis framför mig. Hon hade som i stort sätt alla andra här sin bebis i en bilstol med tillhörande vagn. Jag funderade på varför man inte använder såna vagnar som hemma i Sverige till bebisar, ist för att alltid använda bilstolen. På hemvägen slog de mig. Trottoarerna här är fruktansvärda. Dom är smala, gropiga, en del är igenväxta å dessutom måste man krossa mkt trafikerade vägar i stort sätt vart man än går. Därför väljer dom flesta att ta bilen vart dom än ska. Som alla vet har majoriteten i USA fler än en bil i hushållet. De måste vara förklaringen. Man lägger varken energi eller pengar på en rejäl vagn, för den kommer ändå knappt att användas.
Just för att jag hade den tanken under min morgonpromenad hade min värdmamma varit å köpt en riktig vagn till bebisen =P Tror ändå att jag hade rätt tanke vad gäller vagnvalet här i USA.

Idag har mitt nyttiga liv börjat! Inget småätande å jag ska tänka mig för vad jag äter. De är slut på smekmånaden nu, dags för hårda tag. Nu blir de inget mer frossande förrän Sandra kommer å hälsar på mig. De ska gå!

Miss you all, take care
love Jessica

Fantastisk upptäckt

Blev en sovmorgon till 10 i morse. Solen sken ute så vi blev genast sugna på att komma ut i värmen. Vi slängde på oss kläder å mötte upp Gabi på ett diner ca 10 min härifrån. Hade hoppats på en frukost på Ihop, men där va de lika fullt som förra helgen, om inte värre.. De blev iaf pancakes -frukost till slut på The Concord Diner. Gott!
Åkte hem hit sen så Jenny kunde packa ihop sina saker å jag skypeade först me mamma/pappa/farmor/farfar (å lukas), för att avsluta me skypning me Sandra å Johan. Va skönt att höra från alla där hemma. Se att dom mådde bra. Har inte hunnit me mkt skypeande i veckan eftersom veckorna nu börjar fyllas på me barnens aktiviteter, vilket resulterar i att jag har en hel del skjutsningar hit å dit på schemat. Därav senare kvällar vissa dagar å en tröttare Jessica..
Vid 3 pm tog jag me Jenny till ett område där Macys, Target, Sears m m finns, samma ställe som jag å Gabi var på förra helgen. Men denna gång gjorde jag en för mig helt fantastisk upptäckt. De vi tidigare trott endast var ett gigantiskt Macys visade sig vara ett relativit stort köpcenter me bland annat Victorias Secret, Forever 21, H&M å massa annat! Jag visste inte vart jag skulle ta vägen! Hade denna skatt funnits så nära mig under hela tiden å jag inte vetat de?! Vilken miss! Men ingen är lyckligare än jag för denna upptäckt. Tänk så praktiskt att ha allt så nära. Mina favvo-butiker. Här kommer jag hänga ofta å spendera de mesta av min lön. SÅ LYCKLIG! Tror Jenny å Gabi tyckte jag betedde mig som ett barn på julafton; jag studsade runt, klappade händerna å ögonen lyste på mig av lycka! De bjuder jag på.
Körde Jenny till tåget efter shoppingen. Har haft en toppenhelg me henne. Vi har gjort så mkt kul (mest ätit, men de är ju kul), pratat en massa svenska å bara gjort va vi velat. Inga konstigheter, inga speciella planer, bara varit. De är så jag gillar de. Tack! =)

Just nu lyssnar jag på lite olika band på youtube. Ser ut som de blir konsert på Madison Square Garden nu i oktober. Vore ju inte helt fel. Är inte mina favoritband, men gillar en del av låtarna, å va f*n de är ju ändå en upplevelse värd att betala för!

Miss you all, take care
love Jessica




Juste! Jag å Jenny tog även vårt första kliv i en Sears-butik idag! De var en stor händelse för oss då vi ända sen bussresan från flygplatsen till campus varit så lyriska över att besöka en Sears-butik. I och med att dessa är väldigt omtalade i.....EXTREME HOME MAKEOVER -såklart ;)



Äta bör man, annars dör man

En liten hälsning från mig å Jenny!

Började dagen med att gå upp kl 7 för en dusch å för att sedan rusha till tåget, som jag såklart höll på att missa. Väl inne i city mötte jag upp Jenny. Vi började dagen med en frukost; pancakes på McDonalds. De blev lite shopping, en tripp till Central Park å en massa fotande. Dagen bara rusade förbi i solskenet! Vi åt, sen åt vi lite till å efter de avslutade vi med att äta. Tyvärr hittade vi inga corndogs men däremot har vi fått i oss både kinamat, godis å glass.
När jag presenterat Jenny för min "hemstad", min värdfamilj å mitt hus åt vi middag på en restaurang. Vi tog en sväng förbi CVS på vägen hem för att köpa me oss "lite" gottis till filmen. Halv 1 am blev vi av med "10" som valde att lägga sin energi på oss denna kväll.
Nu sitter vi här, mätta så vi håller på att kräkas, trötta å lyckliga efter en toppendag, fylld me kulturella upplevelser! (då menar vi mest i matväg..)

Icke att glömma!
I Central Park möttes vi av ett mindre kaos. Föreställ er; en frontalkrockad taxibil (i färgen gul förstås), en mosad hästvagn med saknad häst å kusk, en krossad stenmur, ett antal polisbilar å en bärgare. Vad har hänt tänkte vi?! Å tog fram våra kameror för att dokumentera den okända olyckan. Vi hann tyvärr aldrig ta reda på vad som hänt då vi var tvugna att rädda vår smältande choklad (dyra lindts) å leta reda på det än ofunna corndog-ståndet.
Men inga ledsna miner! Vi hade en förtjusande å charmant dag i staden New York. Tack för gott sällskap!

Miss you all, take care
love Jessica

Vi skulle bara in å ut. Vi kom in men aldrig ut..


Frukost, tredje gången gillt


Jenny vill då alltid vara i centrum..!


Stel, jag? Nääää..


Abercrombie and Fitch; MUMS


Vackra Central Park (jag har suttit på den bron, Jenny!!)


Man skulle nästan kunna tro att det är en kallikon som sticker ut huvudet i bakrutan (internt)


Pang i bygget


Finns bara ett ord; charmant!


De kanske ser mkt ut, men vi va många som delade ;)


Hann inte fota förrän de va slut..

Dåligt Jessica

Hann inte blogga igår.. Känns jätte konstigt =P har blivit en sån vana!
Blev sent.. Var först på pizza-night i värdmormors hus å sen åkte jag me Gabi hem för hon skulle jobba på kvällen. Vi fick barnen att somna å sen tittade vi på sex and the city =)
Nu måste jag skynda mig till tåget. Ska in å möta Jenny där. Blir shopping på dagen sen åker vi hem hit å har en sleepover. Så de blir svenska för hela slanten i helgen! Ska faktiskt bli skönt. Men jag tänkte faktiskt på de igår.. Jag tänker inte på att jag pratar engelska, de bara flyter på nu. Visst fastnar man på vissa ord, men de kommer nog de oxå.
Får bli ett tråkigt inlägg som detta just nu.. Lovar att skriva när vi är hemma från NYC idag!

Miss you all, take care
love Jessica

Rättare sagt..

I måndags skrev jag att jag varit här i exakt en månad, vilket inte är sant. Jag hade då varit här i exakt 4 veckor. Idag är de exakt en månad sen jag kom hit. Hade faktiskt hemlängtan idag.. Sist jag hade de va på min födelsedag. Tror just idag var för att jag för de första väcktes av ett fint sms av min kusin, vilket påminnde mig av saknaden av både honom å resten av min familj, vänner å släktingar. När jag sen kom ut i ett kyligt å blåsigt höstväder blev allt bara värre. Jag vet att jag egentligen inte vill hem. Jag vill bara åka hem, krama om alla å tala om hur mkt jag älskar dom för att sen fortsätta min resa här. För jag har de så bra, å familjen är toppen! Men ibland får man ha såna dagar. Dagar att sakna. Har sett i andra au pairers bloggar å på facebook idag att många har hemlängtan. Kan kanske bero på att man firar en månad här å de får en att tänka för mkt.. Jag vet inte. Men nu känns de bättre iaf. Solen började skina på eftermiddagen å jag känner att jag kommer närmare mina värdföräldrar. Barnen har blivit som mina systrar (och numera även bror). Idag fick jag frågan om "8" va min dotter. Vet inte hur jag ska ta den kommentaren. Antagligen att jag ser tjock å gammal ut =P
Hoppas iaf på en bättre dag i morrn. Är ju trots allt fredag å Jenny kommer på lördag. Ska bli så skönt att prata svenska å äta onyttigt hela helgen. Av alla vänner jag fått under min tid här så är hon min absolut top 1. Vi förstår oss på varandra å hon är verkligen en person jag skulle umgås med hemma. Synd bara att vi bor i helt olika delar av Sverige.

Jag saknar er där hemma jätte mkt! Tänker på er varje dag.
Mamma, pappa å sandra; jag är så glad att jag har er, jag älskar er mer än ni förstår

Miss you all, take care
love Jessica


Promise kept

Kom hem från skolan för ca 45 min sen, efter att ha lämnat av "8". Som jag lovade tog jag kort på huset me halloween-pyntet som jag pratade om igår. Okej, jag överdrev när jag sa att de var pyntat till max. Kommer säkert få se hus me mkt mer pynt än så. Men i mina ögon va de här mkt. Om man jämför me hemma i Sverige så är de här maxpyntat. Titta å bedöm själva..

Idag är de mulet. Värmen är inte alls lika tryckande som igår. De småregnar oxå till å från. Idag ska jag ägna mig åt att lägga upp lite bilder på facebook, fixa mina naglar å höra om ngn annan au pair är sugen på å träffas på en fika eller ngt. Börjar ju inte för kl. 3pm igen så tid finns de. Annars blir de kanske en film eller lite läsning. Ska ta lite tid för mig själv, de behöver man ibland.

De här me den amerikanska skovanan, att ha dom på sig inomhus är inte min grej. Saknar att gå runt i strumpor eller barfota. Känslan av frihet är ganska stor för mina fossingar just nu, efter att ha bott i flipflopsen i över en månad. Men de känns inte så fräscht å skippa skorna när alla andra har dom på sig, blir ganska smutsigt.. Men i mitt rum kör jag utan. Just nu sitter jag i min soffa, men datorn i knät å fötterna viftandes på bordet, vilken frihetskänsla! Ni anar inte!
Annars funkar allt bra i de amerikanska livet! Igår blev de lax å pasta till middag, herregud så gott de va! Som jag sagt; jag bor trots allt i en relativt hälsosam familj. Tror faktiskt inte jag har lagt på mig så mkt, tur är väl de. Nästa vecka börjar jag me nya tag. "Semester veckorna" är över, dags att sluta prova på allt nytt (som inte är nytt för mig längre) å börja tänka på va jag äter. Kanske kanske kan de börja ge resultat..

Miss you all, take care
love Jessica



Som alltid är de svårt att få verkligheten på bild. Men ni får en lite aning om va jag pratar om.
De finns mer småsaker som inte syns på bilden..


En stjärna har slocknat

Idag dog Patrik Swayze.. 57 år gammal, de är inte rättvist att gå bort så tidigt. Han förtjänade mer än så.

Jag trivs fortfarande bra här på andra sidan. Dagarna börjar fyllas på nu me skola, bebis, aktiviteter efter skolan å läxor. Idag hade jag behövt varit klonad. Jag jobbade full dag, men en kortare ledighet mitt på dagen. Jag hade bebisen, skulle hämta från skolan, lämna på dans, se till att läxor blev gjorda. Skulle även vara beredd på att hämta "10" i skolan efter som hon skulle missa bussen pga av audition. Men de löste sig på annat sätt. Har me andra ord varit en hektisk dag. Som grädden på moset har solen stekt hela dagen, så utmattad är man.
Såg fram emot gymmet hela dagen, tills Gabi sa att hon inte skulle gå ikväll. Skulle ha åkt själv men slutade me en joggingtur i kvarteret ist. Tappa inte bort dig bara! Var de sista min värdmamma sa till mig. Vilket jag lite granna gjorde. Eller jag visste vilken väg jag va på, men skulle springa runt allt, fick bli fram å tillbaka ist för jag hittade inte avtagsvägen. När jag kom hem fick jag tips om vilken väg jag ska svänga på, så nästa gång blir de runt!
Poolen är under tömning å ska täckas.. Vet inte om de gäller jacuzzin oxå, hoppas inte för den är jag å Jenny sugna på till helgen..!

"8" ; Jess, have you told your family that you've got a brother?!
        And have you told your sister that she's got a brother too now, and three more sisters?!

Så j*vla söt!

Miss you all, take care
love Jessica


Tropiskt

Vilken värme de är här nu! Solen har kommit tillbaka å förgyller dagarna me sina varma strålar. Ibland påminner allt här väldigt mkt om Thailand, konstigt nog. Länderna är helt olika men samtidigt så får jag en påminnelse om mina resor till Thailand ibland. De är värmen framför allt, som faktiskt är tropiskt het å luftfuktigheten är hög. Lukten ute påminner ibland oxå om semesterparadiset. De är en sorts blandning mellan mat, bilavgaser å värme. En del hus påminner mig oxå om Thailand, tro de eller ej. Dom halvsjaskiga husen här i USA är i stil me dom ngt rikare husen i Thailand. En annan sak är oxå att ngt som är absolut förbjudet i Svergie, att ha människor som sitter på lastbilsflaken när man åker, är mer än vanligt att man ser både i USA å i Thailand.
Tänk att två så olika länder kan påminna så mkt om varan!

Igår när jag gick hem efter att ha lämnat "8" i skolan passerade jag ett hus som hade fullutrustning me Halloween-grejjer. Hela framsidan av trädgården å dörren var pyntade till max. "Häftigt" tänkte jag "Precis som på amerikanska filmer". Men sen kom jag att tänka på att de är september nu, mitten av september å Halloween är när då? 31 oktober!! Va är de frågan om? Pynta mer än en månad i förväg.. Vilken hysteri! De här ska bli spännande att uppleva! Ska faktiskt ta me mig kameran i morrn å fota, så får ni se =)

En lunch nu, sen back to work!

Miss you all, take care
love Jessica

Ben & Jerry's

Idag var sommaren tillbaka mina vänner, vilken hetta! De var säkert över 30 grader idag. Kan inte kolla upp de för de står bara i F å jag kan bara C.. Men varmt va de! Under min lediga tid mellan 9am-3pm storstädade jag mitt rum, bäddade rent å tvättade. Efteråt va jag slut av värmen å brist på sömn denna helg, så jag tog en nap innan jag gick å hämtade "8" i skolan. När vi kom hem va jag ute me "5" å cyklade en stund medans dom andra två gjorde läxor. "8" frågade min om jag kunde rätt, men de slutade me att hon fick förklara va läxan gick ut på för mig, för jag fattade nada =P
Åkte till gymmet lite tidigare idag. Vi provade på step up passet. Låt mig säga såhär; ett step up pass är ofta krånligt dom första gångerna innan man kommer in i stegen, men ett step up pass första gång på engelska me hög musik så man knappt hör ledaren... de är sjuukt svårt skulle jag vilja säga. Var helt slut efter passet av allt koncentrerande. Men jag ska inte ge upp än! Ska prova de flera gånger.
Jag köpte faktiskt me mig Ben & Jerrys chocolate cookie dough hem. Skyller på att jag behövde kyla ner mig lite efter passet ;) Men jag har bestämt mig nu för att ta tag i allt nästa vecka. Den här veckan är min sista i frossandet (sen kommer undantagsveckorna när sandra kommer å hälsar på).

Förresten! Jenny berättade för mig igår att hon skickade in en "ansökan" om att få komma på Oprah Winfreys Talkshow. Ett tag blev jag väldigt avis tills hon berättade; "jag skickade in ditt namn oxå!"
Underbara hon! Tyvärr blev de inget, vi fick inga biljetter. Men vi ska inte ge upp.

Miss you all, take care
love Jessica

1 månad, 11 kvar

Idag har de gått exakt en månad sen jag lämnade Sverige å kom hit. Jag trivs fortfarande lika bra å upplever så mkt. Varje dag är ett nytt äventyr. Jag är tacksam för den här möjligheten å är glad att jag tog den. De är nog de bästa val jag gjort i mitt liv. Att prova på ngt nytt, i ett annat land, på egen hand. Tiden har gått fort hittills å fortare kommer de nog att gå. Jag träffar fler å fler vänner å vidgar mina vyer. Allt är som i en dröm. Kan inte riktigt fatta att jag bor här nu. USA är mitt hem..
Människorna här är (iaf dom flesta) väldigt trevliga å pratglada. På tåget hem från city igår hamnade jag å Gabi brevid två damer, den ena i 45 årsåldern å den andra i 55 årsåldern. Dom var väldigt trevliga, pratglada å nyfikna på vårt liv här som au pairer. Kvinnan i 45 årsåldern hade köpt me sig två öl som hon ville ta på tåget hem, men problemet var att hon hade ingen kapsylöppnare. Två sekunder senare räcker en annan kvinna i 45 årsåldern fram en öppnare å säger; Jag hörde att du behövde en sån här. Dom flesta amerikaner är väldigt givmilda.
Får inte heller glömma att berätta om den pratglada bögen jag å Jenny träffade innen på en vintage-butik i NYC. Jag gör de enkelt för mig å kopierar konversationen från Jennys blogg ;)

Han : Hey girls. Where are you from?
Jenny : Sweden ..
Han : Oh, my favourite soccer-player comes from Sweden.
Jenny : Really? And who is that?
Han : Fredrik Ljungberg.
Jag : Oh, that's cool. He has the same last name as me.
Han : Ljungberg? Cool. He is just so .... hot! I mean, he's actually the man that made me come out of the closet. You know his commersial for Calvin Klein?
Jenny : Mmmhmm, I do.
Han : Mmmmhmmm, I know! I had that picture as my compute background, and my mom saw it. First I just claimed that I had him there because I wanted to look like him after my workout, but I was 21 years old so I felt that it was time to come out as gay ..

Han nämnde oxå att han försökt skylla på att han hade Fredrik Ljungberg som bakgrundsbild på datorn som motivation till sin träning.. Men han insåg ganska snart att den enda han lura va sig själv =P
Så mysig kille!

Miss you all, take care
love Jessica

Au pair meeting

Gårkvällen vart riktigt trevlig! Jag, Gabi å Elisa hamnade på en bar i Garden City, där vi stannade fram till 1, halv 2 på natten. Så när de var dags att gå upp i morse var jag inte direkt pigg å glad.. När vi dessutom höll på att missa tåget ville jag bara återvända hem till sängen. Men väl i NYC började solen skina å staden gör mig inget annat än glad. Vi mötte upp alla au pairerna vid The Public Library, de var säkert över 500 au pairer på samma ställe. Fick en uppgift vi skulle genomföra; vi skulle samla in massa saker, typ kartor, ngt som sa I love NY, en cd-skiva, en tom läskflask.. jaa allt möjligt onödigt. Men gissa vad! Jag hade 50% av grejjerna i min väska. Visste inte att jag hade så mkt skit där i, men se där. Till användning kom de iaf. Jenny å Gabi hade oxå en hel del i väskorna så vi tog de vi hade å lämnade resten blankt. Mötte som sagt även Jenny där, en av dom svenska tjejerna från campus som jag pratat mkt me. Mötte även massa andra av tjejerna, va riktigt kul att se dom å höra hur allt va å gick =) Har saknat dom flesta. Icke att glömma (!); fick en födelsedagspresent i efterskott av Jenny. En Sex and the city dvd, koncentrerad på Carries förhållande me Mr. Big. Så himla fint av henne! Tack så jätte mkt!!
Efter mötet ville Gabi gå till ett museum, så kvar blev jag å Jenny för shopping! Jag hittade bland annat en bok om sex and the city serien. Massa bilder å saker om avsnitten. Mummah!
Vi hittade även en kändis (vi har ingen aning om vem, men de va vakter å folk skrek å tog kort) som var på väg in på MTV music awards. Vi funderade på att stanna tills resten av kändisarna skulle anlända. Men klockan var då 5 å dom skulle inte komma förrän runt 8..
Hade en toppen dag me Jenny. Känns som vi har känt varandra så länge, fast de bara gått ca 2 månader sen vi börja prata. En himla mysig tjej de där. Kommer bli en klockren helg nästa helg när hon kommer hit å spenderar helgen här =)

Efter NYC plockade min värdpappa upp mig på tågstationen. Gick igenom veckans schema me värdmamman när jag kom hem oxå. Nu halvligger jag i sängen å funderar på om jag ska städa lite idag så jag slipper i morgon (mitt rum ser ut som ett slagfält..) eller om jag ska skjuta upp de till i morgon å ta en dusch nu ist å sen avsluta kvällen me en film.. Kanske inte ens orkar me ngt av de! Pulsen i NY tar ut sin rätt efter en heldag där!

Miss you all, take care
love Jessica


I bilen på väg mot Garden City


Utanför Madison Square Garden


New York Fashion Week


Public Library


Lika charmanta som vanligt


Tack Jenny!


Min älskade bok

Fullspäckad lördag

Gick upp vid 10 i morse. Passade på att sova ut så mkt som möjligt (även om jag kände mig mer död än levande när jag gick upp) eftersom de blir NYC tidigt i morgon för au pair-möte, vilket innebär att jag måste upp tidigt..
Min å Gabis planerade pancakes brunch sket sig. De va fyllsmockat på Ihop, så vi fick åka vidare. Slutade me en kyckling sandwich på Dunkin Donuts, som för övrigt va gudomligt god. Drog runt till lite olika ställen, Wal-Mart å Target. Hittade min parfym dessutom! Ralph Lauren- hot Har saknat den.. Men nu har jag den i min ägo igen, så lycklig! När jag kom hem tog familjen me mig till Kina restaurangen. Vi åt massa god mat å på hemvägen bjöd dom på kaffe från Dunkin Donuts (gratis-reklam, you're welcome). Jag trivs så bra me familjen så de är ofattbart. Känner mig som en av dom. Barnen är som dom småsyskon jag aldrig fick (nog har jag världens finaste å underbaraste storasyster som är mer än jag någonsin kunnat önska mig, men småsyskon är en kul upplevelse). De är god natt pussar å kramar varje dag. Mys i soffan framför tvn. "8" kom hem igår med ett papper som hon fyllt i i skolan. How many is it in your family? 7. Hade hon svarat. Gabi frågade henne; Men ni är väl bara 6 personer? "8" svarade; Nej vi är 7 för jag räknar me Jess för hon är den bästa systern jag har!
De värmde kan jag tala om.
Nu ska jag byta om å fixa till mig lite för vi ska ut ikväll. Blir nog en pub där jag kommer in, som faktiskt är mindreårig IGEN! Jag som varit myndig i ett år nu är tillbaka på ruta ett.. Lite värdelöst känns de allt, men ska kanske fixa en lösning på de hela. Vi får se.
Nu är de brådis! What to wear? Dresscode unknown

Miss you all, take care
love Jessica

11 september, 8 år senare

USA va i sorg idag. Årsdagen av attentatet mot World Trade Center påminndes genom nyhetsrepotage med tal å intervjuer, tillbakablickar å minnesceremonier. Regnet öste ner hela dagen, som en perfekt touch på dagens tema. Sorg förknippas med regn i min värld. När jag tog hand om lillsnutt på dagen följde jag en ceremoni på tvn. Mitt i sändningen kom en nyhet på tal som väckte mitt intresse. Man hade fått nys om att en polisbåt öppnat eld mot en misstänksam båt som legat i Potomac River i Washington DC. På en bro över denna skulle nämligen president Obama transporteras under dagen, så övervakningen var extra strikt idag. Man oroade sig för att detta var ännu en attack. Som en fortsättning på attacken för 8 år sen. Men så var ej fallet. De var kustbevakningen som öppnat eld under en övning, som dom inte förvarnat om. Falskt alarm.

Eftersom de vräkte ner regn hela dagen har jag varit hemma, passat bebis, läst, tittat på tv å hämtat "8" från skolan. Idag med bil pga vädret. Kan tala om att bilen skakade när jag stod på parkeringen i väntan på skoldagens slut. De kändes som ngn stod på skolans tak med en brandslang på högsta sprut riktad mot min bil. Herregud! Efter pizzan (fredag=pizza-night som vi alla kommer ihåg) åkte jag å gabi för att hyra film å sen fortsätta kvällen hemma hos henne me filmkväll. Vi tittade på "He's just not that into you". Jag älskar filmen. Den är så rätt. Så på pricken! Ah jag älskar den, även om slutet var för bra för att vara sant (som i alla filmer i stort sätt) så va den så verkligen. Rekommenderas!
Kom precis hem, klockan är 2.37 am här å jag tror min ögon snart går i kors. Är så fruktansvärt trött. Men jag ville inte gå å lägga mig utan att skriva först. De har blivit en daglig rutin som jag inte vill bryta.
I morgon har jag lite planer, så måste sova nu. Tog bilder idag oxå som jag lovat. (pizza-bilderna är för dig johan, kan tala om att jag fick kommentaren "nu ska hon fota maten, precis som dom andra au pairerna" pga av att du måste se en amerikanskpizza.. men de bjuder jag på!)

Miss you all, take care
love Jessica


En av pizzorna, vi hade även en annan variant rund hemma


Filmsnacks


Hittade denna underbara skvallerblaska när vi skulle hyra filmen

Sweet memories

Vilken dag! Började med den nya rutinen; upp 07.30, skicka iväg "5" me skolbussen, ge "8" frukost för att sen följa henne till skolan. Hade även me mig bebis i vagnen denna morgon. Passade lillplutt i några timmar under dagen. Snällare bebis får man leta efter. Grät lite men tystnade efter att fått i sig en flaska av mamsens mjölk å efter en lugnande famn. Jag sjöng för att lugna den lille oxå! På svenska såklart! "Nu i ro, slumra in", "Trollmor" å självklart en given nattvisa; "Dagsstänktaberg". Den sjöng alltid min pappa för mig å min syster när vi va mindre å inte kunde somna. Den betyder väldigt mkt för mig. Tänkte på dig å mamma när jag sjöng den, pappa!
Vid 2 pm åkte jag å Gabi till ett college för att se vilka kurser som fanns.. Var inte mkt att hurra för. För de första va dom inte alltför trevliga å hjälpsamma, för de andra så snacka dom om att vi skulle behöva betala ca 320 dollar för varje credit. Vi behöver 6 credit, alltså skulle de gå på 1920 dollar! Men de är rent ut sagt bullshit, för jag vet med säkerhet att andra au pairer inte behövt betala dessa pengar för en kurs på 6 credits. Så i morgon ska vi försöka få ordning på allt, leta andra alternativ om inte annat.
Efter att ha mött "8" i skolan blev de middag å därefter gymmet. De är så skönt att komma iväg å få sin egentid på gymmet. Jag gillar de.
Ngt annat jag oxå gillar är alla fina kommentarer i bloggen, facebook-inlägg, mail å sms jag fått enda sen jag åkte. Läste igenom en massa igår kväll å insåg hur lycklig jag är som har så många som bryr sig om mig. Önskar jag kunde skriva allt fint alla skrivit här i bloggen. Men jag ska spara dom, så jag kan läsa dom när jag får hemlängtan. Tänka på alla underbara jag har där hemma. Hemlängtan har jag inte haft sen campus, tur är väl de. Men de betyder inte att jag inte saknar er. För de gör jag.

Miss you all, take care
love Jessica

Ps. I morgon blir de nog pizza, så håll ögonen öppna för pizza-bilder, johan ;) .Ds


Vart tog solen vägen? Var så himla fint väder, men idag var de riktigt höstigt ute..
Såhär mys va de på stranden 27/8

In sweden we call it a "kick"

Var som sagt en stor dag för barnen i huset idag. Skolstarten. Jag kom upp 7.30 am i kaoset. "10" hade redan skickats iväg me sin skolbuss. Next up va "5", vars buss skulle anlända 7.50 am. Vi stod utanför å väntade å väntade.. Tror klockan hann bli 8.10 am innan bussen äntligen kom. Under dessa 20 min hann jag se minst(!) 20 st gula skolbussar. Vilken trafik! En timme senare tog jag, värdmamman, bebisen å "8" en promenad för att lämna "8" vid sin skola. Vid sista övergångsstället möttes vi av en skolvakt eller va dom kallas, tror dom kallas "crossing-guard" här. Såna man ser på tv, som stoppar trafiken för att låta skolbarnen gå över. När väl trafiken är stoppad har man exakt 20 sek på sig att ta sig över. Men sällskap får man av "c-g" hela vägen, en trevlig dam som inte alls verkade allt för nöjd med sitt liv.
Under dagen var jag alltså ledig. Jag om organiserade "5" å "8"s rum, tvättade å sen tog jag bilen å åkte iväg å shoppade. Kom hem me ett par nya skor å lite andra nödvändigheter t ex shampoo. När jag kom hem var de dags att plocka upp "8" från skolan. Var lite tidig så fick stå å vänta en bra stund innan barnen äntligen kom ut. Kändes märkligt att stå där bland alla föräldrar å vänta på "sitt" barn. Jag kunde nästa själv känna känslan av pirret att höra hur första skoldagen varit. Oron att allt inte gått som de ska. Men allt hade gått fint! Å väl hemma hade även dom andra två anlänt från skolan. "5" hade suttit still alldeles för länge under dagen så hennes överskotts energi var helt fantastisk. Jag tog me henne ut för att leka lite. Hon tog en cykel å jag en sparkcykel. 10 min senare ramlade hon å ville inte cykla mer.. Så bra gick de me de, men var värt ett försök iaf. Fick ist bära hem både henne, en hjälm, en sparkcykel, ett par flipflops å en cykel. Tur att jag tränade armarna förra omgången på gymmet.. ;)
Nyss kom jag hem efter en sväng me gabi i bilen. Vi åkte till King Kullen, en supermarket me lite allt möjligt. Dansade runt i gångarna bland alla varor å bara tog in allt som fanns att köpa. Alla märken å sorter, så mkt att välja på. Tänkte även på en sak.. Här i USA är de ganska svårt att hitta "en-pack" med ngt. Om jag t ex skulle vilja ha en Snickers, så är de ganska svårt att hitta. Oftast har dom stor-pack med flera Snickers i. Inte så bra.. En annan upptäckt jag gjorde var att på vissa supermarkets så är lamporna installerade med rörelsedetektorer i frys/kyl diskarna. Eller de är snarare kyl/frys skåp. Så de är alltså släckt först, men när man går förbi så tänds dom så man kan se bättre vad som finns. Både energisparande å miljövänligtriktigt. Häftigt tycker jag!
Avslutade me en latte på starbucks, me andra ord; en perfekt avslutning på dagen!

Miss you all, take care
love Jessica

Ps. ska bli bättre på att lägga upp lite bilder .Ds


The day before the big day

Dagen innan skolstart. Skulle egentligen bli en dag på stranden men solen ville inte titta fram så de blev en lekdag hemma hos kusinerna ist. Jag lärde barnen en ny lek, charader, som jag trodde dom redan kunde. Men inte de, å de blev väldigt uppskattat! Se där va man kan bidra med.
Åkte hem ganska tidigt för att fixa inför morgondagen. Lunchboxar skulle förberedas, väskor skulle packas, kläder skulle väljas, saker skulle märkas med namn. Som grädden på moset skulle alla tre duschas oxå. Men me lite tålamod gick även de ganska fort. Jag lämnade de mindre kaoset vid åtta för gymmet. De va skönt att ha sin egen-tid i form av träning. Man mår så mkt bättre.

Här i USA köper föräldrarna de mesta till sina barn inför skolstarten. I Sverige får man pennor, papper, kritor å allt sånt från skolan. Även lunchen ingår på de flesta ställen. Men här måste man betala extra för lunchen eller ha me sig lunchbox. Å allt material man ska använda under året måste man köpa med sig själv. Krångligt system de där tycker jag.. Måste säga att ibland känns de som att amerikanerna ligger så mkt efter oss i utvecklingen, men med vissa saker känns de som att dom ligger några år före oss i utvecklingen. Verkligen skumt de där. Men ändå spännande att se alla likheter men framför allt olikheter.

Måste upp tidigt i morrn, 07.30 ska jag vara vaken, påklädd å redo. Dags att släcka lampan. God natt

Miss you all, take care
love Jessica


Labor Day

Idag var en arbetsfri dag för alla i både USA å Kanada, Labor Day.  Jag tog verkligen till mig dagens ämne å gjorde i princip inte ett smack från de jag vakna (kl 10) till jag lämnade huset (kl 14). Lite skypeande med mickan, mamma/pappa, sandra/johan å tilda/mickis/marie/elsa. Dagens konversationer blev mer korta å intensiva, så vi kan säga att jag hade speed-skypeing på morgonkvisten. De är så toppen de här me skype. Att sitta på andra sidan klotet å både se å höra dom där hemma. De är underbart.
Efter lunch plockade jag upp Gabi å vi åkte till köpcentret ca 20 min härifrån. Vi mötte även upp en annan tjej där, en av tyskorna som va me till NYC förra helgen. I köpcentret va de galet. Folk över allt, reor på de mesta med milslånga köer.. Man orkade knappt köpa ngt för kön gjorde att man tappade intresset för varan ganska snabbt. De va liksom inte värt de. Men min nya levnadsstandard har gjort så jag inte kan åka hem utan att köpa me mig åtminstone ngt. Så Urban Outfitters fick bli min räddning, där jag hittade en söt topp. Ingen rea, men slapp iaf köandet.
Ska lägga mig å läsa Lipstick Jungle nu innan jag låter ögonlocken sudda ut texten för mina ögon. I morgon står de beachen på schemat. Schemat som jag å gabi gjorde upp idag för morgondagen. Krossar fingrarna för solsken å värme!

Miss you all, take care
love Jessica

Online

Ännu en solig å varm dag over here! De blev solning vid poolen även idag å dessutom har jag även smaskig läsning att roa mig med i solstolen. Hittade nämligen "Lipstick Jungle" i pocket-form i mitt rum igår. Tror de är ex-au pairens så jag lånar den lite =) Eftersom jag tänkte köpa den själv så va de ju ett perfekt fynd! Ska köpa min egna när jag hittar ngn, men nu är de iaf ingen brådis.
Blev släktingar på fika under dagen å sen andra släktingar till middagsbjudning. Grillat kött satt inte helt fel idag!  Gabi plockade upp mig för en fika på dunkin donuts nu på kvällen. Har ätit två donuts idag... Fy på mig! Ska komma igång me gymmet på tisdag igen. Är ju stängt i morrn pga Labor day.
Så även i morrn är en ledig dag. Planerar shopping me Gabi efter lunch. Måste fylla mina lådor me ännu mer kläder känner jag. Har en känsla av att detta år kommer göra mig till en shopaholic.. När jag inte köpt ngt på över tre dagar får jag lite smått panik å en abstinens att ta mig till city eller närmaste köpcenter så fort som vanen pallar. Men men, nu va de ju faktiskt en vecka sen jag senast shoppade ngt, så i morrn är de inte mer än rättvisst att jag spenderar lite av min senaste veckolön.
I natt har jag även två "gäster" på en sleepover. Efter som min värdfarmor spenderar natten i huset så har jag "10" å "5" i mitt rum idag. Alltid mys me lite sällskap =)

Har även idag lagt märke till den skada jag fått här i USA. De har med språket att göra.. Jag är fantastiskt förvånad över hur fort de går att komma in i ett annat språk. Jag har varit här i 3 veckor, å jag blandar redan ihop orden. När jag loggade in på msn idag tittade jag på min status som sa "online" å tänkte; åh fan, de står ju på svenska på den här datorn!"
De är galet så förvirrande de blir ibland!

Miss you all, take care
love, Jessica

Svanprinsessan

It's getting hot in here! Snacka om värme idag! Jag tog en promenad till stadens bank å postkontor (nu är breven på väg till farmor/farfar å mormor, äntligen) Jag tog en extra lång promenad för att avsluta me en lunch på subway. När jag kom hem igen var jag helt utmattad av värmen så jag slängde på mig bikini å solade mig på den uppblåsbara svanen som flyter runt i poolen. De va verkligen fridfullt. Tog några varv i poolen sen oxå för å få lite rörelse i kroppen. "5" ville även lära mig några av sina speciella hopp i poolen, så jag lärde mig några tills jag hade så mkt vatten i öronen så jag knappt hörde ett smack. På kvällen kom kusinerna till barnen hit me sin mamma å åt middag me oss. Vi avslutade kvällen me kaffe, glass å grillade marshmallows över den öppna elden. Jag å "5" lekte även lite i jacuzzin en stund. De va en lyckad dag idag. Jag hann me allt jag ville göra å hann njuta av min ledighet å av sommarens sista dagar. Men fick höra idag att de även kan bli varma dagar ända in i november här. En kan ju alltid hoppas!
Nu har jag slängt mig i soffan för att titta på Peter Pan, igen. Men den här gången den otecknade! =) Grannen har världens party på andra sidan gatan så de lär inte bli lätt att sova.

Jag hade många fina samtal idag oxå. Skypeade me både mamma/pappa, sandra/johan å tilda. Tror jag pratade i sammanlagt 2½-3 timmar. Men de va skönt att få prata av sig. Höra va som händer där hemma å bara få se dom. Tilda tyckte nog jag va helt skadad då jag råkade lägga in "something" å "what" helt plötsligt. Är så svårt när man är van att bara prata engelska nu =P Hon har väl rätt, lite skadad är jag nog..

Miss you all, take care
love Jessica

strong, hot, redhead woman

Har hunnit me mkt denna fredag. Fredagen den 4:e september 2009. Exakt två veckor sen jag kom till familjen. Tänk så tiden går, men samtidigt känns de som jag bott här längre än så. De känns som jag känt familjen mkt längre än två veckor.
Idag åkte jag, pappan å barnen  för att fiska. Ngn fisk fick vi dock inte, men vi hade en mysig dag iaf. Vi fiskade, letade krabbor, hade picknick å tittade på flygplanen som lyfte å landade på andra sidan sjön.
När vi kom hem igen blev de en snabbis i poolen, sen tog jag me mig barnen för att handla lite. V köpte oxå glass å stannade i parken en stund. De va ruskigt varmt idag på dagen! Efter vår promenad var vi alla helt utmattade av värmen!
Eftersom fredag innebär pizza-night så beställde vi hem pizza. Dom har sjukt mkt ost på pizzorna här!
På kvällen drog jag mig till gymmet för träning me min personlige tränare. Å vilka komplimanger jag fick; du är så stark, mkt starkare än jag skulle tro att du va! (man tackar)
När han sen försökte sälja på mig fler träningspass me honom tackade jag nej. "Men jag vill gärna ha fler pass me dig. Du var så rolig å träna me" Tror de bara var ett trick från hans sida att få mig på fall för fler pass =P
Gabi plockade upp mig efter gymmet å en dusch. Vi tog en sväng me bilen till några andra städer å tog en fika på dunkin donuts. Åt mina första donuts här, yummie!

Hade en märkig men dock underhållande konversation me "5" idag vid frukostbordet;
5 -You can have your boyfriend over if you want.
J -But I don't have a boyfriend.
5 -If you want one you can make yourself hotter. You can dye your hair..
J -What colour would fit me?
5 -Red.
J -Do you really think that I would look good in red hair?
5 -Yes, if it's straight and with black sunglasses too. And you should wear high heels with open toe, and black pants with a white top.
J -Today I have black pants and a white top.
5 -Yes, but it has to be black leggings as pants.
J -Okey, I have that too. No problem.
5 -That is what you have to do to get a boyfriend.
J -Thank you so much! If I want a boyfriend I will do exactly as you said!

Miss you all, take care
love Jessica


Sjön vi fiskade i


Ett bevis på att jag mår bra


Ett bevis på att jag har de bra

It's a package for Jess

Idag va de fullt hus! Släktingar kom för att kika på bebisen, så de blev lunch å fika.
Styrde min stora van mot gymmet efter middagen för ännu en omgång på rullbandet. Körde mest kondition idag. I morgon ska jag dit å få en personlig tränare. De ska bli intressant faktiskt. Bra å veta hur man ska göra för bästa möjliga effekt å för att inte förstöra sig själv.

Mkt har man sett på tv å funderat Är de där verkligen gott? De måste jag prova när jag åker till USA.
Jag har nu gjort en upptäckt
Jag älskar bagels med cremecheese! They are so delicious!
En annan sak jag älskar oxå är oreo cookies =) Ska prova dom me peanut butter ngn dag oxå, precis som i "Föräldra fällan" ! Har andra saker jag måste prova oxå.. Som tex macaroni and cheese, marshmallows i varm oboy, corn dog, turkey...

Jag är världens lyckligaste. Efter middagen kom "8" springades me ett paket i handen; It's a package for Jess!
Visste att jag väntade ett paket från min familj hemma i Sverige, men hade inte en aning om va de skulle kunna vara.. När jag öppnade de hittade jag ett brev från min syster, ett vykort från mams å paps, ett halsband från min syster (som hon själv köpte ett matchande armband till så vi har varsin del), sockor från min syster till bebisen å ett linne från mams å paps som jag beställde i sommras, men eftersom de inte skulle komma förrän i september så bad jag mamma avbeställa de efter som jag inte skulle vara hemma då. Vilket hon tydligen inte gjorde, utan köpte de åt mig å skickade de som överraskning till mig. Å jag vart bra överraskad. Alla blev imponderade av den fina omtanken kan jag tala om. Å jag va stolt över att ha en så fin å omtänksam familj på andra sidan jorden. Så TACK så jätte mkt. Ni förstår nog inte hur mkt de betydde för mig. Tack oxå för att ni är så stöttande.

Miss you all, take care
love Jessica




Sweetie

Ännu en dag har passerat i mitt amerikanska liv. Solen sken så de blev en cykeltur, parken å sen vattenspridaren hos kusinerna. De har varit jag å "5" hela dagen för dom andra två var inte hemma.
Efter middagen åkte jag å gabi för att leta skor till mig. Lämnade mina joggingskor hemma för dom fick absolut inte plats i resväskan, så därför blev vårt första mission att hitta ett par shysta till bra pris. Å tro mig, de gjorde vi. Hittade en underbar skobutik som hade alla möjliga sorters skor, av alla möjliga märken (å då menar jag inte bara okända b-märken, utan även typ champion, vans, uggs m m) Jag blev verkligen förälskad i denna butik, som faktiskt är en kedja å finns på många ställen nära där jag bor. Helt fantastiskt! Kommer me andra ord bli en hel del skor hemskickat me mamma, pappa å sandra sen i vår!
Dags att prova va skorna går för oxå! Direkt efter shoppingen åkte vi till gymmet. Vi körde en halvtimmes motion å en halvtimmes styrka. Jag gillar min nya livsstil, hoppas bara den håller i sig ;P Jag har en tendens att tröttna.. Men här finns så mkt variation så de ska nog gå bra =)
Tre dagar i rad har jag blivit kallad "sweetie" nu. Först killen på gymmets parkering, sen två olika killar vid gymmets entré när dom höll upp dörren för mig. Ska bli intressant om de ska vara så varje gång jag kommer dit =P Så fult bara; tre dagar i rad, samma ställe, samma ord, olika killar.

Ruskigt tråkigt inlägg idag, sorry about that. Ska försöka krydda till de lite i morrn!
God natt

Miss you all, take care
love Jessica


Landet ingenstans

Idag sken solen, så vi slappa vid poolen hela dagen =)
Efter var jag å gabi iväg till gymmet för att signa in oss. Vi fick gymkortet, ett personligt kort me bild(!!) på, usch =P Men nu är jag iaf officiellt medlem på ett gym, congrats' jess!

Just nu sitter jag framför min tv å tittar på peter pan å käkar smörpopcorn! "åh herregud" tänker ni, "hon äter ju onyttigt hela tiden!" And guess what?! Jag vet att jag gör de, just därför behöver jag mitt medlemsskap på gymmet mer än någonsin.
Peter Pan är för övrigt en av mina älsklingsfilmer å en av dom svåraste stunderna i mitt liv var när jag som liten blev bestulen på min fina peter pan-handduk av ngn klåfingrig peter pan-fantast vid Idre Fjälls allmäna pool.

Jag har gjort en upptäckt här i USA. Toapappret räcker i princip hur länge som helst. Kan tala om att jag har haft samma toarulle i över en vecka nu å den är fortfarande inte slut än på länge. Å då vet ni som känner mig att jag lätt skulle kunna göra slut på en rulle på två dagar hemma. Vad kan jag säga? Jag gillar att använda mkt papper... Men me dessa rullar är de ngt magiskt!

Sist men absolut inte minst; inspelningen av SATC 2 har börjat!! Ingen är lyckligare än jag!
Detta innebär att jag å Jenny har en dejt i maj 2010. Då ska vi nämligen på premiären. Jag längtar nå fruktansvärt mkt!

Miss you all, take care
love Jessica



Kusin

Fick en kommentar i mitt förrförra blogginlägg från ngn som betyder väldigt mkt för mig. Min kusin. Som alltid varit en nära vän oxå. Saknar honom väldigt mkt, å jag önskar han kunde komma å hälsa på, helst nu på en gång! De är inte många som förstår sig på vår humor, men de är de som gör oss så betydelsefulla för varandra. Jag blir både glad å ledsen när jag läser de du skrivit. Glad för att jag vet att du saknar mig, å de betyder mkt. Men ledsen för att vi inte kommer ses på länge å just de faktum att du inte är bekväm me idén att jag ska bo här ett tag nu. När jag även upptäckte smset du skickat idag läste jag de me ett leende.
När du kommer hem ska vi till idre fjäll. precis som på den gamla goda tiden
Jag längtar redan. En sjukt bra idé från din sida! Jag trivs jätte bra här, de gör jag verkligen. Å jag ser fram emot att komma hem å kunna dela me mig av allt jag varit me om. Även fast jag vet att ullared är närmare shopping, torövägen en regnig onsdag är en sjujädrans upplevelse å att jag aldrig tidigare har haft svårigheter att överleva de svenska vädret!
Du är bara för go å ingen är lyckligare än jag att just du är min kusin <3
Hoppas du fortsätter läsa min blogg =)

Miss you all, take care
love Jessica


They means the world to me


2 veckor; 14 dagar

Idag är de exakt 2 veckor sen jag la mitt liv i Sverige på stand by-läge för att pröva mina vingar i en annan dela av världen. 2 veckor som snarare känts som 2 månader. Jag har en konstig bland-känsla av att ha varit här länge, inte träffat min familj på jätte länge men samtidigt som att veckorna bara sprungit förbi.. What's up with that?

Tror faktiskt jag såg Alex från The Real Houswifes Of New York igår inne i Disney-butiken i NY. Är inte hundra procent säker, men nästan ;) tycker ändå de räknas...



Fick inte mkt gjort idag. Mest lite tvätt.. bebis sov me mamma, "5" vart magsjuk, "8" lekte hos kusinen å "10" gjorde skolarbete. Hoppas på sol å poolhäng i morrn!
Kom nyss hem efter en sväng me gabi. Vi kollade in gymmet som vi ska signa in oss på i morrn. Dom har ALLT; massa olika sorters träningsmaskiner, bassäng, bubbelpool, ångbastu, bastu, löpbana, yoga-klasser, pilates-klasser å mkt mkt mer. När vi insett att vi faktiskt är väldigt nära vårt hårda träningsliv nu, svängde vi in på Cold Stone på vägen hem. Vi måse ju få avnjuta dessa gudomliga glassar en "sista" gång. (kan knappast tänka mig att de blir min sista glass där för i år, men tanken är rätt iaf)

Miss you all, take care
love Jessica




RSS 2.0