Bowling

Vart inget Hollywood idag. Vår skjuts fick massa jobb så vi får satsa på de lite senare i veckan. Så idag åkte vi till Manhattan Beach, vilket är grannstranden med Hermosa Beach. Sen gick vi därifrån till Hermosa Beach där vi åt lunch.

Idag vart de även lite bokningar å omplaneringar gjorda;
Onsdag; Las Vegas (en sväng till Beverly Hills innan om vi hinner)
Torsdag; Helikoptertur över Grand Canyon (notera även att vi blir upphämtade med limousine från hotellet)
Fredag; Upptäcka Vegas
Lördag; Tillbaka till Hermosa Beach

Nu kom vi nyss hem efter en bowlingrunda å en middag på Benihana. Kan tala om att de va en ruskigt cool middag. Man sitter framför ett stekbord där kocken showar lite samtidigt som han lagar ihop din beställning. Oförklarligt, men ruskigt läckert. Å gott!

Miss you all, take care
love Jessica





Universal Studios & Orange County

Förlåt för jag varit dålig på att blogga nu men de är fullt upp. Dessutom är de inte så fruktansvärt många som besöker min blogg längre =P

Hursomhelst! Va till Universal Studios i Hollywood igår. De va sjukligt tufft faktiskt. Massa grejjer såg vi å gjorde! Vet inte ens hur jag ska förklara men man åkte liksom som bergochdalbanor. Vissa me 3D effekter, andra bara vanliga, å alla hade ngn form av vatteneffekt, så vi hann knappt torka mellan turerna.
Vi åkte på The Studio Tour. Där åkte man bland dom olika inspelningsstudios som finns där. De är oförklarligt! Jag önskar jag me ord kunde beskriva, men de går inte.
Vi fick se scener, hus å bilar från kända filmer å serier. Vi åkte på självast Wisteria Lane, där Desperate Housewives spelas in. Jag va så lycklig å exalterad!

När vi kom tillbaka på kvällen lagade vi mat innan vi gick ut tillsammans me dom vi bor hos. Vi gick på en bar nere vid piren. Riktigt trevlig kväll!

I morse va alla sega, så inte förrän framåt 12tiden drog vi iväg mot Orange County. Vi körde runt i Newport Beach, vilket är känt från tv-serien OC (som dom flesta vet..). De va riktigt häftigt att kolla på alla rikemanshus där. Sen stannade vi i Huntington Beach på vägen hem. Så jäkla läckert va de! En lååååång strand, stora fina hus, piren, å alla dessa sköna människor som bara glider. Jag älskar att se hur dom lever. Strandmänniskorna är ett slag i sig. Störtsköna!

Ligger på luftmadrassen nu å ska snart sova. De blir Hollywood i morrn. Inte illa!

Miss you all, take care
love Jessica





San Francisco


Googlebilen


San Francisco


Alcatraz, San Francisco


Lombard Street, San Francisco


Lombard Street, San Francisco


Golden Gate Bridge, San Francisco


Golden Gate Bridge, San Francisco (blåsväder..)






Huntington Beach


Huntington Beach


Huntington Beach

Huntington Beach


Huntington Beach


Huntington Beach


Six Flags

Uppe me tuppen i morse! En timmes bilresa senare va vi framme i Magic Mountain, Valencia, där Six Flags ligger. Ett gigantiskt nöjesfält! Där spenderade vi deras 8 öppettimmar utan problem.

Lämnade parken dygnsura efter att ha valt en vattenbana i slutet, eftersom vi ville svalka av oss lite. Solen gassade hela dagen å de vart ruskigt varmt under dagen.

När vi kom hem hade dom vi bor hos lagat middag; hemmagjord lasagne. Gissa om min lycka var gjord....?!

Miss you all, take care
love Jessica






Change of plans

Va uppe me tuppen i morse! Eller ah vid 8 tiden, men de är fasiken tidigt!
Vi drog direkt in till "San Francisco town" där vi började me att åka längs kajen. Vi såg alla piererna å framför allt Fishermans Wharf som är känt i det området. Vi letade oss fram till Lombard St där San Franciscos kända krokväg går. OM den va krokig grabbar!! Tvärlutning å superkrokig!
Förövrigt är hela San Franciso en enda backe. Eller snarare sjutusen backar. Upp å ner går de. Facinerande att dom faktiskt byggt hus å även parkerar sina bilar i dessa berg å dalar...!

Vi avslutade vår San Fracisco-vistelse me att åka över Golden Gate Bridge. Tråkigt nog va de lite dimmigt, men vi såg ut till Alcatraz å över San Francisco. Riktigt läckert! Stannade till vid en viewpoint innan vi åkte vidare till hamnen i Marin County å käkade frukost på ett litet café.

De blev dock ändrade planer idag. Ist för att åka till Valencia å stanna där över natten för att gå på Six Flags i morrn så åkte vi en ca 7 timmars bilresa till Los Angeles från San Francisco. Nu är vi alltså tillbaka i Hermosa Beach. Skillnaden är att vi får en lite längre bilresa till Six Flags i morrn, men vi sparade in pengar på hotell för den här natten.

De gäller att använda huvudet.... som en ..mja kanske inte vis man men ngt i den stilen, ofta säger! ;)

Miss you all, take care
love Jessica


Ska försöka lägga upp bilder i morrn, om jag hinner efter Six Flags


San Fransisco

Lämnade hotellet vid 10 tiden i morse. Jag hatar att erkänna de, men idag va de kallt.. Jeans, en långärmad å conversen åkte på. Ogilla skarpt, men men, jag har blivit bortskämd me värmen i sommar. Här ligger de runt 20 grader celcius å de är för mig svinkallt...!

Vi åkte den sjukaste vägen någonsin. Tvärbrant på på sidorna å såklart inget räcke.. De gick bra, men lite skrajsen va man i vissa skarpa kurvor.
Mellan 6-7 pm parkerade jag vår lilla hyrbil utanför vårt hotell i San Fransisco. Eftersom de är beläget vid flygplatsen tog vi en taxi till downtown San Fransisco. Vi gick en sväng innan vi tog en middag.

Nu kom vi precis tillbaka. Jag ligger i sängen framför tvn å har precis tagit en dusch. Min trötthet är extrem trots 3 powernaps i bilen under dagen. Jag förstår inte, men kanske tar jag igen mitt års sömnbrist, eller så är de semesternerverna som slappnar av helt!

Miss you all, take care
love Jessica

Roadtrip, part 1

Lämnade Hermosa Beach vid 12 tiden efter att vi plockat upp hyrbilen.
Vi åkte genom Santa Monica å Malibu. Grymmaste husen å vackraste utsikten jag skådat. Vi åkte vidare till Santa Barbara där vi stannande å tog en promenad ut på piren.

Nu har vi landat på ett Quality Inn hotell i Pismo. De ligger ca två timmar utanför Santa Barbara. I morgon fortsätter vi vidare mot San Fransisco.

Jag kan inte me varken ord eller bilder förklara.. Men jag önskar verkligen jag kunde. Stränderna, husen, bergen, klipporna.....
Vi hamnade hamnade på vägar som gick uppe i bergstopparna. Kurviga å super branta, men satans så häftig utsikten va!
Som mest va vi i en hetta på 46 grader celcius!

Ska ge bilderna ett försök att ge er en hint av va vi sett idag.

Miss you all, take care
love Jessica
















Hermosa Beach

Idag vart de en dag på stranden. Kom nyss hem å tog en dusch, så nu ska vi snart ut å äta!

Klantig som jag är lyckades jag radera varenda bild på kameran när jag skulle lägga över dom på datorn. Inga kommentarer om detta snedsteg, tack..
Hur som helst så hjälpte grabbarna grus mig, så nu är bilderna tillbaka, PUH!!

Kalifornien dag 1, 2 å 3;


LAX


Hermosa Beach


Hermosa Beach


Hermosa Beach


Efterlängtade palmträd


Redondo


Piren känd från OC


Sunrise Concert


Sunrise Concert


Sunrise Concert (muppen!)


Sunrise Concert

Kvällspromenad längs boardwalken


Hermosa Beach idag

20-årsdagen

22 augusti 1990, de va då jag föddes.
Idag är de exakt 20 år sen.

Dock har jag inte känt att de är min födelsedag riktigt. Har ju redan firat den  2 ggr å vet att en tredje gång kommer upp när jag är tillbaka i Sverige. Men värt att nämnas är alla grattishälsningar jag fått! Ni förstår inte hur mkt de betyder! Riktigt glad blev jag =)

Annars har dagen sett ut som följande;
Vi började me en promenad ner längs boardwalken här i Hermosa Beach. Riktigt fint va de. Å självklart fanns ju dom kända "livräddningshusen" längs stranden, som västkusten är så känd för. Vi köpte en glass från Cold Stone å satte oss ute på piren å kollade på fiskare. Vi kikade i lite affärer innan vi drog å kollade in en fiskemarknad. Förövrigt såg vi en pire som har varit me i serien OC. Den ska vi nog utforska närmare om vi får tid över.
Nu på kvällen gick vi ner till stranden, tog me oss picknick å kollade in strandkonserten som dom anordnat där idag. Sunrise Concert
Avslutade kvällen me The Hangover. För de kan ju aldrig slå fel...!

Förövrigt kan jag nämna att jag spenderade hela gårdagen på flygplatsen å väntade in mitt resesällskap. Dom landade strax efter 7, så vi tog en taxi raka vägen till vårt boende. Gick ut å åt middag å sen hängde vi här tills vi slocknade av utmattning efter tidig uppstigning, flygresor å tidsomställningar.
Kan tala om att de nu är -9 timmars skillnad mellan Kalifornien å  Sverige.

Lägger upp lite bilder i morrn!

Miss you all, take care
love Jessica

Mitt år som au pair

Mitt au pair år är över.
Jag kan inte riktigt ta de till mig. Känns som jag nyss kom, men samtidigt som att jag har varit borta så länge.
Jag har fått nytt hem. Ett andra hem som jag vet alltid kommer välkomna mig med öppna armar. Mitt andra hem är New York.

Jag är stolt över mig själv. För mig var de här en stor grej, att förverkliga en dröm. Ge sig iväg från tryggheten i hemstaden, hemlandet, å börja om på nytt. Ett helt år har jag varit bort nu.

Jag ångrar inte en sekund att jag åkte. Upplevelser, minnen å traditioner som jag vant mig vid att leva med här kommer att följa me mig i livet. De är jag tacksam för.

Min tacksamhet till min värdfamilj är obeskrivlig. Utan dom hade mitt år inte varit i den toppklass som den är idag. Dom har tagit hand om mig, gett mig kärlek å omtanke.

Jag kom hit som en tillbakadragen, blyg, hemmakär Jessica som var rädd för förändringar å i ständigt behov av andra.
Jag kommer lämna USA om en starkare, mer framåtriktad Jessica, som hellre chansar än att låta bli. Jag ser världen ur en annan vinkel å jag är inte rädd för att göra fel. Jag har lärt mig mkt om mig själv å växt som person. Idag kan jag säga från hjärtat att jag trivs me mig själv å den jag blivit.

Våga.


LAX

Meeeeeen hur hamnade jag här?!
Jag sitter i en relaxavdelning på LAX, Los Angeles, Kalifornien. Jag har "tagit in" på en relaxavdelning me sköna fåtöljer, internet å snacks för 25 dollar.
Resan gick bra. Direkt efter starten somna jag å sov bort ca 4 av 6 timmar. Resterande två timmat vart de musik, tidiningar å så spana jag in de as coola landskapet under oss. De är obeskrivligt! Så me andra ord ska jag inte ge mig på en beskrivning... ;)

Igår kom den nya au pairen till famljen, så vi var vid poolen. På kvällen firade vi min födelsedag, igen. Tårta, ljus, sång å paket. Jag fick presentkort på Forever 21 av Emma å Evylyn, å av min värdfamilj fick jag ett jättefint halsband.
De vart tårar när alla skulle bege sig hemåt. Även fast jag kommer hem igen om 2½ veckor så har vi inte varit ifrån varann så längen sen jag kom till NY.
Jag va uppe till halv 2 i natt å packade, duschade å kollade igenom allt.
Klockan 4 i morse kom finaste Emma å hämtade mig. Vi åkte till JFK, checkade in min väska, åt frukost tillsammans innan de blev kramkalas.
Tack Emma, fina du!

Hittade i min väska lite brev å pengar som min värdmor lagt ner i min väska. En teckning å två brev; de ena från min värdmor å de andra från de äldsta värdbarnet. Tårarna ville mer än gärna tränga fram, men jag bet ihop å la ett leende på läpparna ist. Tänka sig att jag haft sån tur att få leva me dessa underbara människor i ett år.
Å att en så stark kärlek kan växa fram under ett år. De är ganska fantastiskt egentligen.

Miss you all, take care
love Jessica


Tröttheten är ju ett faktum, men jag är glad ändå!


Inte så pjåkigt!

Wow wow west coast

I vanlig ordning brukar jag ju berätta va jag har för mig under dagarna. Men de får jag ta i morrn. Nu är jag lite nervig!

Sitter i köket, har precis packat klart å vägt väskan. Förhoppningsvis har jag fått me allt nödvändigt å livsviktigt. De visar sig.
Måste sova nu så jag får åtminstone ett par timmars sömn innan Emma kommer å hämtar mig. Min fina vän ska köra mig till flygplatsen mitt i natten. Inte för att ingen annan kan göra de, för de kunde ett flertal, utan för att hon är så himla fin å vill göra de.

Vi säger inte hej då, vi ses snart!

Nästa uppdatering från Kalifornien!

Miss you all, take care
love Jessica

Köttbullar med lingon

Kort jobbdag idag! Hade barnen mellan 8-2. Hyrde en film som jag satte barnen framför medans jag packade.. I morgon kommer inte tid finnas för packning, fredagen är fullbokad å på lördagmorgon åker jag.. Galet

Emma hämtade mig så vi åkte till IKEA å käka köttbullar me potatis, lingon å brunsås. Köpte me oss lite lakritsfiskar å drog sen vidare till de stora mallet där vi spenderade lite pengar.
Vid 8 mötte vi upp Gabi å D (gamla au pairen), så åkte vi till ett fik som hon brukade hänga på förra året me sina kompisar. Där vart vi sittandes ett par, tre timmar.
Jag, Gabi å D åkte en sväng till boardwalken å tog oss ner på stranden en stund.

De va min dag i de stora hela.
Tiden bara rinner iväg å jag vet inte hur jag ska hinna me allt, samtidigt som de känns som jag har läget under kontroll.. Bra snurrig är jag allt.
Kollade precis igenom flyginformationen. Jag kommer missa ngt. Är de inte planet så är de väl passet. Lite pirr är de allt att sköta allt på egen hand. Även om jag tror att jag har allt på de klara, så brukar de visa sig att jag missat ngt, ngt viktigt. Jag kan vara rätt tappad..

Miss you all, take care
love Jessica


Trepack strumpor

Uppe me tuppen i morse! Fixa mackor till lunch å packa strandväskan!
Halv 11 hade jag å den gamla au pairen tryckt in både solstolar, parasoll, barn å handdukar i bilen.
Vi spenderade hela dagen på Lido Beach tillsammans me kusinerna, deras föräldrar å Gabi. Klockren dag me sol å bad!

När vi kom hem brassa jag käk......... pommes å korv ;)
Sen drog jag å den gamla au pairen ut på en "shoppingrunda light". Affärerna stängde nämligen ca 10 min efter att vi kom. Hann iaf grabba tag i ett trepack strumpor.. Allitid ngt att skryta me. Kanske?

Skulle sova tidigt idag tänkte jag. Jodå de gick som förväntat; åt skogen!
Fattar inte att de ska vara så svårt att släcka lampan i tid..

Miss you all, take care
love Jessica



Oh so very yummy!
Min tårta från kalaset i lördags. Kom på att jag missat att visa den!

Oreos

Stannade mest hemma idag. Vart några svängar till Malverne för hämtning å lämning. Vi kollade film å pusslade.
Efter middagen åkte jag hem till Emma. Vi tryckte glasstårta å oreos me mjölk, gott. Jag är förvånad att jag fortfarande kan se mina fötter. Efter ett år av hetsätning borde de inte finnas en möjlighet att se sina egna fötter under magen. Kanske bara beror på att jag har ruskigt långa fötter...?

Nu jäklar är de nära. På lördag åker jag. Japp på lördag som i lördag den här veckan. Hur gick de till?
Pratade me den nya au pairen idag. Hon kom till USA idag, till au pair skolan. En annan har ju tydligen stämplat ut sin 12 å sista månad. Å hur gick nu de till?

Miss you all, take care
love Jessica












Watch me burn

Fredag; Vart inte mkt mer än film hos Evylyn. Jag, Emma å Evylyn kröp upp i soffan å kollade lite skräckis. De är skönt för nerverna ibland..!

Lördag; Vaknade faktiskt upp hemma å inte i bårhuset denna lördag. Åkte till poolen men värdfamiljen å började fixa iordning inför storkalaset. Jag å två av mina värdbarn fyller år i augusti månad, så vi slog ihop alla tre födelsedagar. Jag 20 år, mellanbarnet 9 år å bebis 1 år.
Poolhäng, italiensk buffé, tre sorters tårtor, sång å paket. De vart lyckat!

På kvällen tog jag me mig Gabi å den gamla au pairen till Long Beach där de vart tillfixning å förmys hos Evylyn innan de blev en sista utgång för min del.
Kvällen blev minst sagt klockren! Jag å Emma stannde (som vi lovat djen) till stängning. Jag sa hej då till The Inns crew, vilka under året blivit våra vänner. Efter en bagel me vår älskade vän RC tog vi Emma å jag oss hem till Evylyn där vi somnade ovaggade på soffan.

Söndag; Vid 12 tiden drog jag mig upp ur sängen, dit jag förflyttats under natten. Evy jobbade så hon, jag, å hennes syster Carro drog me barnen ner till beachen där dom flög me sina drakar. En annan tog en lite vila i sanden.
Efter stranden vart de lite park innan Evy gick av sitt pass å lämnade över barnen.
Vi plockade upp Emma, som varit på kalas, i Rockan innan vi drog oss mot Jones Beach å konserten me stort K. Travie Mccoy - Kesha - Rihanna
Vilken jäkla konsert hörrni! Jones Beach va läckert i sig; scenen ligger i vattnet å publiken sitter längs med stranden. Sjuklig utsikt.
Å så artisterna! Kesha överraskade me grym föreställning! Bjöd på sig själv å sjöng fruktansvärt bra live.
Rihanna...jaa va kan jag säga. Hon är bara allmänt cool. Finns inte ord för de hon gör!

Bilder får jag besvära mig me ikväll, nu ska jag ta hand om barn!

Miss you all, take care
love Jessica

Step up 3D

Dåligt väder idag, ngt kyligare å regn. Vart en heldag me barnen hemma hos Gabi å kusinerna. Blev kvar där till efter middagen, som förövrigt dagen till ära blev någonslags brasiliansk delikatess!

Nu är jag precis hemkommen från bion. Jag å den gamla au pairen va iväg å kollade på Step Up 3D. Mkt sevärd! Å vilken hunk till huvudkaraktär! mums

Nedräkning grabbar;
8 dagar till Kalifornien
9 dagar till 20-årsdag
30 dagar till Sverige

Miss you all, take care
love Jessica



Verkligheten kommer ifatt en

Födelsedag för mellanbarnet idag! Hela 9 år blir hon =)
Så efter simningen drog jag me alla till poolen. Dit kom även Evy me sina värdbarn å syster Carro, å Emma kom, å så kom Gabi me sina värdbarn. När de va som flest barn mitt på dagen va de alltså 9 st. Men mysigt va de å kul hade vi.

På kvällen vart de grill å tårta för att fira flickebarnet. Men de större festligheterna sparar vi till lördag då tre födelsedagar slås ihop till en enda fest; min 20-årsdag, mellanbarnets 9-årsdag å bebisens 1-årsdag. Här ska firas!
Hon blev förövrigt väldigt glad över paketet hon fick av mig; ett litet kitt me trådar å pärlor så hon kan göra sina egna armband. De är tydligen hennes nya grej.

Kollade precis igenom mailen... På min rad på au pair-listan står de inte längre Jessica Ljungberg. Där finns ist den nya au pairens namn. De är dags att börja inse; min tid är ute.

Miss you all, take care
love Jessica



Same same, but different

Dagen utspelade sig i vanlig ordning vid poolen. Skönt me lite bad å sol. Dock va de till å från på solfronten.
Nu på kvällen vart de lite shopping me Emma, Evylyn å hennes syster Carro. De enda jag köpte till mig själv va en sjal faktiskt! Annars inhanlades födelsedagskort å presenter till mina två värdbarn som fyller år nu i augusti å ska fira sin födelsedag samtidigt som min ska firas på lördag.

I övrigt försöker jag ta vara på min sista tid här. Shoppa å umgås.

Miss you all, take care
love Jessica



De går for när man har roligt

Somnade klockan 9 igår. Jag va helt död..!
Idag va vi en sväng till biblioteket (rätt stavat?) lilltjejen gick på ngn slags "hundläsning" där hon fick läsa en bok för en hund. Ingen aning va de ska vara bra för, men de såg iaf gulligt ut. Vi hämtade sen mellanbarnet efter simningen å åkte sen vidare till poolen där Gabi å kusinerna redan va. Stannade där i vanlig ordning till kvällen.

Framåt 8.30 kom Emma, Evylyn å Evylyns syster Carro på besök. Vart poolhäng å senare kom den gamla au pairen oxå.

Nu kom vi nyss hem. Har duschat å fixat lite. Jag å D (den gamla au pairen) gick igenom va vi fyndat i helgen, å de är så kul för vi har så lika smak! Några saker vi hade köpt va samma! Helt sjukt =P

Tog förövrigt fram resväskan idag, den som stått i mitt gamla rum i huset under hela renoveringen + översvämningen. Jodå, den va fortfarande i bruk, dock behövdes en lite upputsning så jag å min värdmor tvättade av den. Nu är den hemma i lägenheten. Nej, jag är inte knäpp å ska packa varenda pryl nu på stört. Men de är faktiskt bara 11 dagar kvar till Kaliforninen, å de är mkt som ska hinnas me å de sista jag vill göra är att idiotpacka dom sista dagarna. Börjar därför packa ner saker jag inte använder så är de ur vägen.

Miss you all, take care
love Jessica

Högklassig helg

Hanns me så fruktansvärt mkt den här helgen!

Fredag; Efter jobb å pizzanight vid poolen åkte jag hem till Emma. Trevliga Tre myste denna kväll me SATC-flickorna. Vilken match made in heaven!

Lördag; Jag å Emma vaknade upp i hennes säng, gjorde oss iordning å pallrade oss iväg till 11.30-tåget mot Manhattan.
Först blev de en promenad i Harlem, ngt utav de minst charmigaste områden runt Manhattan.. Efter en ca 30 mins promenad å en galen man hack i häl som skrek om "skjuta dom jävlarna" å "kunde lika bra döda dom" insåg vi att de här kanske inte va så himla läckert. Vi drog tillbaka till Manhattan, gick på American Museum of Natural History, vilket va mer facinerade än va jag trott. En annan är ju inget stort fan av museum..
Vi tog en promenad genom Central Park, slog oss ner på en stor gräsplan me diverse Manhattanbor å vilade upp oss lite.
Sen tog vi oss ner till 26 street å Museum of Sex där vi häpna beskådade underliga ting. Begav oss vidare mot Times Square där vi skyfflade in världsgod middag på Applebees. Mer än mätta å belåtna shoppade vi loss på den gigantiska Forever21-butiken mitt på Times Square.
Somnade hemma hos mig denna kväll. Tröttare än tröttast, men mkt mkt nöjda!

Söndag; En annan va uppe me tuppen (7 am) för att jobba några timmar. Emma sov sött i sängen de lilla aset ;)
Mer shopping åt folket, så vi drog till de stora mallet där vi började me att äta frukost/lunch/middag; köttfärslimpa på Cheesecake Factory. Efter de klippte jag mig. Va dags att få ordning på de gamla riset. Sen shoppade vi!

Kl 5 lämnade jag Emma hemma hos henne för hon skulle jobba. Jag åkte till poolen en stund å ungicks me min värdfamilj.
Kl 9 somnade jag så fort huvudet touchade kudde. Herregud vilken trötthet av en uppspäckad helg!

Miss you all, take care
love Jessica


Harlem


Upper West Side


American Museum of Natural History




Den största alligatorn någonsin hittad


American Museum of Natural History






Central Park



Central Park


Central Park




Trerätters från Applebees; mums!


Nöjda

11 september

Plötsligt vart allt så verkligt!

Den 11 september kommer jag tillbaka till Sverige.
Nu satte nerverna in kan jag lova!

Adapter

Kikade igenom packlistan till Kaliforninen som jag slängde ihop härom dagen.
Uttagsomvandlare

Jaha, å vad är nu detta?
Jag antar att jag menade adapter.

De här me å tappa orden freaks me out...!


Feeling hot, hot, hot

Idag va de fruktansvärt varmt! Ni vet sådär när man bara står, i skugga, å gör absolut inte ett smack å ändå svettas man?! Precis så va de.

Jag drog me mig barnen till kusinerna, lekte lite å åt lunch där. Sen åkte vi till "the library" (ah ni får ursäkta men jag har glömt bort hur de stavas på svenska.. de ser bara fel ut när jag försöker). Vi lånade lite filmer å böcker åt barnen sen stanna vi vid poolen resten av dagen.

Nu kom vi precis hem. Jag, min värdmamma å alla barnen åkte till JFK för att hämta deras gamla au pair som ska hälsa på. Efter att ha stressat dit ser vi att planet är ca 2½ timmar försenat.. Tröttsamt, men de är sånt som händer. Så nu är vi hemma igen, eftersom vi bor ca 10 min från JFK, å väntar. Stannar nog hemma den här gången å tar en dusch ist. Svettades ju som sagt en hel del idag...!

Miss you all, take care
love Jessica



Trevliga tre and the city

Som jag kanske inte har nämnt har jag bara haft 3 barn den här veckan. Den fjärde är iväg på en liten semester me mormorn å morfarn. Men i morrn kommer hon hem igen.
Så idag va jag å dom två minsta hemma på morgonen; å frukost, lekte, kolla tv, dansade. Sen åkte vi å hämtade den tredje efter simningen, å åkte vidare till vår egna pool. Dit kom Gabi me kusinerna oxå, så som de brukar vara.
Där stannade vi hela eftermiddagen å kvällen.

Nu kom jag nyss hem. Har kollat SATC hemma hos Emma, men denna gång i sällskap av Evylyn oxå! Trevliga tre minsann. Vi lever vårt egna sex and the city här. Dricker Cosmopolitan på Manhattan å härjar. De är de vi gör bäst. Lämna dom vill jag inte ens tänka på.

Onsdagen har redan passerat.
16 dagar kvar till Kalifornien.
Sen är de bara dagar kvar till Sverige.
Hur, hur gick tiden så fort?!

Miss you all, take care
love Jessica


Åååh så bra!

Barnen var hemma hela dagen idag, så jag lyxade till de å gräddade pannkakor till lunch åt dom. Svenska såklart. De var lika poppis som sist!
Släpade me dom till poolen, där vi stannade resten av eftermiddagen. Simtävlingar å uno-kort.

Plockade upp Emma å vi drog på "pre-shopping tour" skulle man kunna säga. Vi rekade framtida köp alltså.
Nöjda me vår förhandstitt slängde vi oss i Emmas säng för att slänga på en film. Då jag till min lycka hittade hennes Sex and the city-box! Jag studsade upp å ner på golvet me boxen tills jag fick Emmas medhållande nick.
Åh så himla bra de är, Sex and the city! Återföreningen me min egna box i Sverige kommer att bli kär. Då ska vi köra en nystart.

Meen då, nu blev de en sen kväll igen. De där me sömn är jag inge bra på..

Miss you all, take care
love Jessica




Carries trappa

Roadtrip

Håll i hatten, nu blir de uppdatering från helgens gärningar!

Fredag; Avrundade jobbveckan me jacuzzimys. Emma, Evylyn, jag å två tvättbjörnar myste i poolens dunkla belysning under fredagskvällen. Tvättbjörnarna gjorde dock endast en kort entré då de mest intresserade sig av gamla pizzakartonger.
Vart sängdags tidigt i Rockan.

Lördag; Vid 9-tiden rullade vi ut från Emmas garageuppfart. Mot The Hamptons åkte vi, ca 1½ - 2 timmars restid. Väl i Hamptonsområdet gick de trögare att ta sig fram; de va proppfullt me folk å bilar överallt!
Vi tog oss först till Long Islands ostligaste punkt i Montauk, där den kända fyren ligger, sen åkte vi vidare mot East Hamptons, som är mest känt för sin täthet av kändisar, så avslutade vi me hussightseeing å bad på Coopers Beach i South Hamptons.
Ruskigt lyckat!

På kvällen svidade vi om å drog ut i Long Beach, på vårt kära The Inn. Sista gången för mig, sista gången för Trevliga Tre.. Tungt.

Söndag; Sov bort i princip hela dagen. SKÖNT! När våra lama kroppar skrek efter mat beställde vi vår favoritpizza från Dominos hemsida. Ca 20 min senare ringde de på dörren.
Slängde på Jaws på datorn, vilket var något av den sämsta idén vi kom på. Rikskass film, men den är ju ändå en klassiker så vi tragglade igenom hela. 
Sen vart de lite kinesiskt å påvägen hem en glass på Red Mango.
Va kan jag säga? Vi åt bort vår söndag!

Måndag; Idag är jag så trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Barnens camp är över vilket ger mig mer jobb på dagarna. Å idag va dom allt annat än samarbetsvilliga..
Poolen blev som vanligt de givna tidsfördrivet.
Nu klipper ögonlocken.

Miss you all, take care
love Jessica




































Bilderna talar för sig själva ♥

Skjuter upp problemen

Skulle ju blogga nu om hela helgen, meeen ngt tar emot. Trött som ett as är jag å klockan är mkt. Å fast man inte kan tro de så är de redan måndag i morrn igen. Vilket innebär uppstigning i gryningen.. Me andra ord så skjuter jag upp bloggandet tills i morrn..

Lovar att de blir mkt bilder iaf!

Miss you all, take care
love Jessica


En bild kan jag besvära mig me att lägga upp;
Trevliga Tre


The Hamptons

Grym dag!

The Hamptons va grymt
Sällskapet va grymt
Vädret va grymt

Allt är grymt!

Nu förbereder vi oss för min sista utgång på på The Inn för ett långt tag. Nästa gång blir om ngt år när vi är tillbaka för att hälsa på. Känns förjäkligt att de är sista gången på så länge. Så ikväll blir de till att leva som om de vore den sista kvällen någonsin ;)

Miss you all, take care
love Jessica

RSS 2.0