Westport, Connecticut

Igår, lördag, gav jag mig ut på en liten tripp. Fick skjuts till tågstationen av min värdmamma som tillsammans me "5" vinkade av mig när tåget kom. Jag åkte in till NYC för att sedan ta mig från Penn Station till Grand Central Station. De är inte en väldigt lång promenad, men me tanke på hur kallt de var, hur tung min väska va å att jag faktiskt inte tidigare åkt taxi inne i city fick mig att välja den lata vägen. Jag åkte taxi; en GUL taxi. Satt i baksätet som självaste Carrie Bradshaw å tittade ut på ett pulserande NY. De va inte alls speciellt dyrt heller, så de va de lätt värt. Väl på Grand Central insåg jag att jag missat mitt tåg på minuten, så de blev till att driva runt på stationen i en timme i väntan på nästa. En himla fin å stor tågstation de där!
Till Westport tog de mig ca 1 timme från city. Jag satt brevid en snarkande tant.... Väl framme mötte Jenny upp mig å vi åkte hem å hälsade på hennes värdfamilj samt hade rundtur i huset (som för övrigt är väldigt stort å sådär lite lantligt mysigt =) Jenny tog mig in till Westport "city" å vi blev bjudna på både glass å äpplen av ngn form av valkampanjmedlemmar. Jag älskar Westport. De ligger vid vattnet, vilket jag saknar här i Malverne. Visserligen kan jag ta mig till en strand ganska snabbt under varma sommardagar. Men hemma i Sverige är jag van att bo vid vattnet, så jag har saknat de en hel del. Men jag älskar Malverne för sin egna charm.
Jenny påminnde mig även om att "Vi firar faktiskt 2 månader idag!" hahah så underbar hon är!
Efter filmhyrning å självklart(!) snacks-shoppande åkte vi hem å blev bjudna på kinamat av hennes värdfamilj. Föräldrarna skulle ut på kvällen så efter lite film nattade Jenny barnen, å vi fortsatte kvällen me en film å senare How I Met Your Mother. Tror vi slocknade vid halv 3, 3 på natten efter timmar av skitsnack i den stora sängen vi delade på i gästrummet.
Idag, söndag, vaknade jag av Jennys knappande på datorn. Min telefon hade hon stängt av när den ringt så jag skulle få sova lite till (så söt!) Vi fixade oss å tog oss till Pancake House för lite amerikanska pannkakor till frukost. Idag va vi lite vågade å provade på en ny sort; Pancakes with chocolate chip. Dom va väldigt mastiga så tur nog hade vi tagit en me vanliga pancakes oxå så vi delade på alltsammans =) Eftersom regnet öste ner idag bestämde vi oss för att spendera resterande tid på att se ännu 2 avsnitt av How I Met Your Mother i väntan på Jennys två kompisar. Dom plockade upp oss å vi åkte till ett stort shoppingcenter i Stamford. Jag fick me mig en tjocktröja från American Eagle Outfitters, en sjal, en kofta å ett par pyjamasbyxr från H&M. Icke att förglömma; jag å Jenny har även skapat en ny tradition att köpa lindts choklad när vi shoppar, så även en sån hade jag me mig hem. Under tiden trackade vi hennes stackars vänner me citat från How I Met Your Mother, följt av gapskratt!
Alltid när Jenny är me mig ngnstans är de ngn som känner igen mitt efternamn, i och med Fredrik Ljungberg som verkar rätt känd här borta. Lite lustigt att de bara händer när Jenny är med =P
Halv 5 släppte dom av mig vid tågstationen i Stamford å jag började min resa hem. En kille började prata me mig på tåget, frågade en massa frågor å va allmänt pratglad. Han nämnde flera gånger att jag såg så "nice and friendly" ut. Tackar så mkt. Själv kom han från Guatemala å va 34 år.. Pass på den!
När jag kom till NYC gick jag mot Penn Station, å bara njöt av staden i sin skönhet. När mörkret börjar falla å alla byggnader lyser upp är allt bara så häftigt. Man kan inte riktigt förstå att man är här. Lilla jag vandrar runt på New Yorks gator alldeles ensam å bara njuter av livet. Ibland fattar jag inte att jag tagit mig hit, där jag är idag.
Min värdpappa plockade upp mig vid tåget; "Welcome home!" va de första han sa när jag öppna dörren. De värmde på ngt sätt. När jag kom innan för dörren blev barnen väldigt glada att se mig; "I missed you, Jess. I missed you so much!" Gullungar!

Jag får inte heller glömma att ge en guldstjärna till alla hjälpsamma å trevliga amerikaner som hjälpt mig på vägen. Idag t ex behövde jag hjälp me att veta om jag behövde byta tåg, så jag frågade en kvinna som stod brevid mig "I am sorry honey, I actually dont know.. But ask the conductor, run and ask him when the train stops" "Okay, I will. thank you!" Vi gick av tåget å hon fick syn på konduktören "There he is, run honey!" "Thaaaaaank you!!" Hahah så jäkla go va hon.

Nu är jag så trött så ögonen nästan går i kors. Till å me "10" påpekade att jag såg ovanligt trött ut idag. Så ett avsnitt till av How I Met Your Mother, sen blir de sovdags i mina nya pyjamasbyxor!
God natt =)

Miss you all, take care
love Jessica


Såhär, mina vänner, ser en gul taxi ut innuti ;)


Grand Central


Grand Central


<3


Westport


Godis är gott! (M&Ms fyllda me....peanut butter såklart)


De stora shoppingcentret i Stamford
Min höjdskräck påminnde sig i dom där rulltrapporna!

Kommentarer
Postat av: Emma

Vilken härlig helg du verkar ha haft! :)

Såg just första raden av ditt nästa inlägg, nåt om Roast på Berns, så nu ska jag kolla lite Roast och skratta! :D



Kram

2009-10-20 @ 03:51:48
URL: http://emmauppman.blogg.se/
Postat av: jess

min helg va toppen =)

haha hoppas du gilla de! isf kan vi börja ha roast på berns kvällar ;)

kram

2009-10-20 @ 04:41:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0